0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Нашите бебета и малки деца 2
« -: Октомври 23, 2020, 11:36:37 am »
Линк към старата тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=54008.980

Дано тази тема стане най- активната (с бременната)!
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #1 -: Октомври 23, 2020, 11:39:51 am »
Павла,не е много изместена, педиатърката даже казва че може да не се наложи операция. Но след мое доста дълбоко проучване се налага операция. Тук в България казват че е козметична операция,а тя въобще не е такава.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #2 -: Октомври 23, 2020, 11:53:20 am »
Круела, насочили сте се към добър специалист!

Павла, знам че е така, ама да си измрънкам защото няма къде, няма на кой.Ние гледахме хосписите в района на Плевен, защото по-дълъг път тя няма да издържи, в лежащо положение е вече.Всичко се разви изключително бързо.Само за справка, най-близкия ни хоспис искат по 33 лв на ден без памперси и лекарства е това.  8O

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #3 -: Октомври 23, 2020, 12:22:04 pm »
Маги, мрънка си. Нали за това сме тук. Радко бихме могли да помогнем реално, но поне сме ужасно добри в слушането.

Ние плащахме 550лв и отделно памперси. Лекарствата по каса, а с допълнителните не повече от още 150лв.

В София има филиал на същия хоспис. Аз съм доволна. Добре се грижеха за него и си отиде с достойнство, до колкото е възможно.

Круела, направете консултация, а той ще каже какво се налага.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #4 -: Октомври 23, 2020, 12:41:25 pm »
И аз още си спя с Дари, въпреки че от няколко дни не давам сутрешното мляко. Като спре и да мрънка през нощта, ще я местя в нейната стая.

Маги, пак много неща са ти се насъбрали. За съжаление все по - често се случват такива периоди. Дано бързо да се наредят нещата и да е по най - добрият начин. Мрънка си колкото искаш  :D  :bighug:

Круела, всичко да е наред и ако наистина се налага скоро операция, да мине по най - лекият начин. Дръж ни в течение какво се случва.

Лина, според мен са си колики. Ти много добре знаеш от Лори, какъв кошмар може да са. Така че се зареди с нерви и търпение, колкото и да са дефицитни в този период.

Павла, не излезнаха ли резултатите?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #5 -: Октомври 23, 2020, 16:24:43 pm »
Маги, с мойта Баба, лека й пръст ужасно бързо се случи всичко... колко сме я вдигали от земята, пък масажи на краката( много в важно, защото орусяването се прецаква, когато легнат. Може съвсем бавно да ги слагаш в сгънато положение, да е стъпано на ходилото все едно и после бавно до легнало положение отново. 2) да прави вдигане на таза до колкото може, поне при смяна на памперс. Иначе става страшно.Това ни го каза рехабилитатора. Мисля , че имам един надуващ матрак, беше около 1000 лева, звъннах на мама, Чакам да ми върне и да каже къде е.Той е против лезии и тн.) Баба изкара в хоспис седмица, бяха я държали на отворен прозерец, по памперс ... този е в Банкя. Добре проучете. Този беше уж проверен! Накрая идваше жена да я гледа, трима човека работихме за тсксата. Митко изкарваше тогава, и помагаше, но все пак с мама бяхме на минимума. С380 лв и три деца не знам , ебаси!!!

Круела, нелепа ни е здравната система... има необходими операции, дет се водят козметични. Аз само дърпам кожата и почиствам, за да се разшири пръстена. Реално не може да св забели. Все още. Ще го следя, но ми е филм, защото съм свидетел на баща му и не искам при Дани така да стане. При него е ебати чопленето докато се почисти.
Ние сме с ‘некст2ми’ , но нито в нашето легло, нито дори и в скута ми не се успокоява. Трябва да ми усеща ръката отдолу, или да е вдигнат на гърдите ми. Той и досега е ревал, Мише, но поне придремваше. Мен ме притеснява, че не мигва грам до 2-3 и само рев. Иначе ясно - ще ги минем. Бях поръчала пробиотик на аквасорс, бифидус, но не ми го доставиха. Някви липсващи наличности. Та докато чакам прочетох за пандата? Някой пробвал ли е някое от тези?

Честита да ни е темата, да е многолюдна !<3

« Последна редакция: Октомври 23, 2020, 16:31:55 pm от Lina88 »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #6 -: Октомври 23, 2020, 17:49:14 pm »
Маги,380 лв майчинство са...голям стимул на мераклийте за деца.Съжалявам,че е такова мазало при вас.Моя колежка беше настанила баща си в хоспис,ако не се лъжа на Галата ,толкова е 30 лв на ден,но той взима тавана на пенсийте и така плащат.Разхода е огромен,на фона и на семейство с три деца.
Баба ми беше на легло,от социални грижи взеха нашите матрак и стол,върнаха ги след като тя си отиде Мога да питам за реда ако искаш.И това е някаква помощ,на фона на това колко струват.Майка ми взе жена да я гледа,защото трябва и да работят с татко.Много беше трудно,много.На твоята работа ли ще се върнеш?Имаше май нещо като половин заплата на майки прекъсващи майчинството си след първата година.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #7 -: Октомври 23, 2020, 18:32:59 pm »
Слънчицето, половин майчинство е. Аз бях така с Васил.
Румито, имам дрешки за всякакви възрасти до 6 години за момче. Васил е буен, но не успя да изпокъса и лекьоса всичко. Само обувки не давам и не взимам, това трябва винаги да е ново за малките деца, а и за възрастни. Пиши ми на съобщение, за да се разберем.
Когато мама беше зле аз се грижех за нея със сестра ми. Не я вкарахме в хоспис. Водех я по лекари, болници. Ходех да сменям памперси сутрин обед и вечер, а сестра ми се грижеше за нея у дома. Брат ми звънеше само да иска пари... 2 години беше тегаво, но имах свестен шеф и ме пускаше редовно да се грижа за нея в работно време. Той още е същия де, и затова съм и сега на работа.
Крисито и сега се свива често, но не плаче както бяха коликите при батко ѝ. Взех ѝ чай на Ганчев за колики с копър, но ако питате мен смърди на анасон много. Успокоява я, но трудо отпива първата глътка - мръщи се и се дърпа силно. Когато стане превъзбудена и мрънкаща е достатучно само да я гушнем корем в корем, затопля се и за 2 минути заспива. Взех ѝ възглавнички/колан със спелта, затоплям и слагам на коремчето, това също много я успокоява. Все още не съм давала друго за коликите. Спи си отделно, в детската стая, но тя е преходна с нашата и е буквално на 2 метра от леглото ни. Понякога я взимаме при нас, но на този етап аз пак съм болна и избягвам много да я гушкам. Точно сега спелтата ме замества чудесно в затоплянето, а аз стоя до нея и я милвам само.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #8 -: Октомври 23, 2020, 22:53:34 pm »
О, не това е било леглото. Исках да ти покажа модела, на матрака Маги. Ще се разберем на лично. Лято, нещо за имунитета вземи. Какъв модел бебефон ползвате?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #9 -: Октомври 23, 2020, 23:39:00 pm »
Няма резултати още, Мише. Мерси, че питаш.
Сложих ваксината на Борис. Ни знам дали казах. Железен е. Добре я понася.

Лина, със Симеон имах една Моторола само със звук. Сега взехме(преди година) на Babymoov с камера, че да го виждам вечер. Има опция за втора камера. Така и Борис ще мога да го виждам като го изритаме в стаята му. Имат доживотна гаранция. Доволна съм.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #10 -: Октомври 24, 2020, 00:07:30 am »
https://www.hippoland.net/philips-avent-scd502-52-bebefon-dect-00a-0495
Този е нашия,не го спираме изобщо,много съм доволна.Всяко движение се чува.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #11 -: Октомври 24, 2020, 03:48:04 am »
Е да, авента си е екстра, Слънце ама държат и цена. Браво на Борис, ти каза че се пазихме до четвъртъка а то дойде уикенда. Бях забравила колко бързо се изнизват дните, с бебе. Сега си мислих, че мина месец от мойто майчинство! Още само 11- май и аз ще се връщам по-рано, пусти пари. Търся и нещо почасово, да събирам и да заделя за втората година, ма да видим.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #12 -: Октомври 24, 2020, 07:57:40 am »
Лина, допивам си тоз биозин мама дето си взех преди да родя малко. От вчера фервекс, сироп и хапчета за гърло. Снощи бях със запушен нос, днес съм като нова. Кашлям още и носът ми тече, но се чувствам добре.
Бебефонът ни не знам какъв е, но е съвсем обикновен. Ползвах го с 0аткото, беше комплект за 100 лв със стерилизатор, нагревател за шишета, бебефон и не помня дали имаше друго. Трето бебе отглежда тая машинка и хваща всеки шум. Не е с камера, това се подразбира, но е супер.
« Последна редакция: Октомври 24, 2020, 08:00:30 am от Лято »

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #13 -: Октомври 24, 2020, 08:23:37 am »
Лина,има и уайфай камери по 60 лв,или втора ръка нещо може да вземеш.
Лято,супер.Оправяй се,че ужас е с тия бацили.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #14 -: Октомври 24, 2020, 12:17:34 pm »
Ако бебето е при вас не ти трябва камера, но има ли си стая, за мен си трябва. Понякога Симеон казва нещо, но спейси. Ако не беше камерата, веднага щях за стана, че да не се разсъни, а после и двамата като са си в стаи, няма как да стана между стаите при всяко измрънкване, нищо, че са една до друга 3те ни стаи.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #15 -: Октомври 24, 2020, 13:27:02 pm »
Лина, нашият е с камера и беше 100лв. До сега проблеми не е създавал. Можеш да говориш, ако искаш и бебето да те чува или да пуснеш музика. Също хваща всеки звук. Колко пъти съм му благодарила, че мога да се изкъпя на спокойствие или да свърша нещо друго  :D Обаче сега съм навън, а не помня как се казваше, така че като се прибера ще видя и пиша.
Браво на героя, Павла.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #16 -: Октомври 24, 2020, 18:03:49 pm »
Момичета, а бебефоните, не облъчват ли децата, аз много се обвинявам като си цъкам на телефона, докато съм с бебка, като спи в мен. Дано не й влияе негативно.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #17 -: Октомври 24, 2020, 18:59:37 pm »
Кукапетал, облъчват. Аз затова не ползвам бебефон и съм ползвала за няколко седмици. След което прочетох за облъчването и дадох бебефона в едно чарити. Интернета вкъщи се спира с таймер и телефоните ни нощно време са изключени.
Както и всички крушки вкъщи светят с жълта светлина, дори и тази на двора. И на телевизора ни, телефоните и всичко, което е с екран е пуснат режим да работи в жълто-червената гама.

За някои може да е много предпазливо това, ама мъжът ми е програмист. Аз 8 години работих в компютърна фирма и знам за какви вреди става въпрос.
Не знам дали знаете, но още докато работех и в Токуда имаше пакети за годишни прегледи за хора като нас, които са в компютърният бизнес.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #18 -: Октомври 24, 2020, 19:39:31 pm »
Зависи. Радио лъчите са ок, ако не е до главата на детето. Аз затова съм с класически бебета в, а не с интернет камера.
За телефоните. Бях чела, че 1,кв разстояние е достатъчно. Понякога не мога да си спазвам, но се опитвам.
Телевизор в нас нямаме от известно време.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #19 -: Октомври 24, 2020, 20:15:01 pm »
Телевизори имаме два броя,не гледаме.Вечеряме без телевизор,а пред нея никога.Веднъж в нашите забравихме че е пуснат и така се зазапа,веднага го спряхме.Телефона не го държа много близо до нея.
Аз само Игри на волята гледам,да не лъжа.