0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #60 -: Октомври 28, 2020, 09:56:02 am »
Мише, благодаря. Значи при нас ще се проточи цялата работа май, че ние без направление отиваме при доц. Маринова, а при личния лекар ще сме на 06.11. чак или най-рано след прегледа при доцента. Иначе аз съм имала протоколи за мен и знам, че се презаверяват на определен период при повечето заболявания, но моите се одобряваха за месеци. Хубаво е, че тия стават за ден в касата.
Дупето на Криси го оправихме бързо, но ако пак се случи ще имам предвид за тази мас. Просто гледам да не се повтаря. Тя в болницата още се подсече, че там бебето се разнася напред-назад, даваха ми я за хранене и да постои при мен, но без памперси и козметика. Последните ден и половина си исках памперси, но крем не дадоха, че не било хубаво всеки път да се маже и като излезе от болницата дупето беше червено.
Маги, по същата причина и аз не искам точно сега да го караме.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #61 -: Октомври 28, 2020, 10:57:13 am »
Лято и ние първият път бяхме с платен преглед, но, за да издаде протокол гастрото, трябва задължително да си с направление.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #62 -: Октомври 28, 2020, 11:26:35 am »
Ок, ще го имам предвид. Просто Криси все още не е регистрирана, утре ще я регистрира докторката.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #63 -: Октомври 28, 2020, 11:53:54 am »
Момичета, безплатни ли са консултациите за бебетата, ваксините? Има ли такси, както при нас по здравна каса? Всеки месец ли са тези консултации? Напипахме някакво топче на главичката на Дари към врата, много се притесних. Дано не е проблем. Трудно си държи главичката още, заяква, но не е стабилна. Ще трябва по-често да я слагам по коремче.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #64 -: Октомври 28, 2020, 12:05:19 pm »
Kukapetal ние плащаме по 3лв на консултация. Ваксините (задължителните) са безплатни,ние платихме само пневмококовата ваксина,защото сложихме prevenar 13 а в България работят с друга.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #65 -: Октомври 28, 2020, 12:16:29 pm »
Всички прегледни на малки деца са безплатни, не знам защо някои заплаща, наистина!Ваксините са безплатни, дори тези за Ротавирусите са по ЗК от няколко години.

Кукапетел, спокойно, слагайте я, стимулирайте я.Всяко бебе е различно, ако си притеснена говори с личния си лекар.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #66 -: Октомври 28, 2020, 14:09:04 pm »
И аз досега никога не съм плащала за ДК или преглед на двете деца. Включително първото посещение на лекар у нас за Криси беше без пари, въпреки че не беше записана още.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #67 -: Октомври 28, 2020, 15:28:19 pm »
И ние не сме плащали нищо ,нито стотинка.Ох да се оплача,бясна съм.
От началото на септември не съм получила нито стотинка майчинство,и хич не се замислям аз защо така.Днес какво се чукнах по главата и звъннах в НОИ,от работа не са ми подали някаква декларация.А до сега всичко е било много коректно,моя работодател е много точен и затова съм спокойна,обадих се аз,кой бил в болничен,кой прехвърлил на друг,и декларация йок .
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #68 -: Октомври 28, 2020, 16:14:46 pm »
Нашият фармацевт и наш приятел даде хиляди, за да оборудва аптеката с ХЕПА филтри, пръска разни етерични масла, даже си направи дезинфектанти с етерични масла (даде и на нас. Тях ползваме от март). Той зарежда и един старчески дом. Та почти целият му персонал е положителен, а в старческия дом има доста случай. Знам, че частното не е доказателство, но не разчитайте много на хепата и на маслата. Някои от тях не се ползват при бременност.

Нас ще ни затворят днес май. Чакаме президента. Германия я затварят, освен най-малките деца.

Децата са още сополиви, но и накаилят.  Днес сме на лекар, че после няма.
В болница, освен ако не е на живот и смърт няма да стъпя. Карат ги с положителен пср тест да работят. Преди беше само безсимптомните, но вече и тези с леки симптоми работят. Та така. На пандемия, като на пандемия .  :)
После няма хора. Няма и да има. Не само в България, където разни професори използват студентите да запълват дупки и обясняват как сестри не им трябват, а хората са на предела си, тук не е по-добре. Просто тук инерцията е по-добра и  системата има да поема много.
Писна ми от света.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #69 -: Октомври 28, 2020, 16:46:05 pm »
Кукапетал, аз също не плащам такса. Да, консултациите са всеки месец първата годинка.
Слънчице, много тъпо. Сега ще ти върнат ли по някакъв начин това, което не си получила?
Павла, да се оправят вече момчетата!
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #70 -: Октомври 28, 2020, 16:55:01 pm »
Павла, и през това ще минем. Само да се надяваме и да дадем всичко от себе си да е с по-малко жертви. Светът е преживял много повече и човечеството пак е оцеляло. Това дето го казваш, че е при вас звучи страшно, замислих се дали и тук не е така. Напролет имах съмнения, че Васил е коронован. Беше на ски в Банско точно 10 дена преди да обявят първия случай, а после се оказа, че там си е огнище. Той се прибра и след няколко дни вдигна температура и започна с кашлицата. Изкара месец и половина в това състояние. Тогава звънях на личната му (старата, сменихме я юни), но тя буквално ми се изсмя, че това не е нищо страшно, а ако ме е страх за бременността ми да се обадя на моята лична лекарка. То хубаво, ма не бях аз болна, за какво да звъня на моята лекарка? Така и не се тествахме, но си стояхме у дома до месец май чак. Поуспокоих се, че аз като бременна в началото и със свален имунитет изкуствено щях да го лепна на 100%, а това беше първият и единствен път, в който Васил се разболя и не ме зарази.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #71 -: Октомври 28, 2020, 17:28:12 pm »
Не всяка температура е ковид. Аз не харесвам минаването и оцеляването на вида като аргумент. Все пак еволюцията и цивилизацията ни направиха личности. Не е хубаво да ги губим.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #72 -: Октомври 28, 2020, 18:15:18 pm »
Всъщност при него кашлицата ме наведе на мисъл за ковид по онова време. Все пак бърза помощ дойде, не го тестваха, но поне пневмония изключихме и се успокоих. А другото и аз не го харесвам, но е факт. Светът ще го има, а ние трябва да сме съвестни  и да се постараем да дадем по-малко жертви и да опазим близките си и нас самите. Примирявам се вече, че е нужно време за справяне със ситуацията, а вирусът не ни го дава. Неизбежно е да има разнобой по темата, въпреки че е доста тъжно. Но този разнобой не е само на думи, а това има сеиозни последствия въпреки личната отговорност на голяма част от хората. Така се случва, че често най-близките ни са на другото мнение и не се съобразяват, но и дума не обелват, за да разбереш какви ги вършат навън.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #73 -: Октомври 28, 2020, 18:51:16 pm »
Ще си получа парите накуп,обаче утре трябва да отида да пиша декларация наново,колежката при която е тя пък е контактна с двама болни,че помолих да ми ги оставят на едно място,да ги попълня и да се оправят.И това ме ядоса честно казано.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #74 -: Октомври 28, 2020, 19:25:42 pm »
Лято, викала си бърза помощ за кашлица ли?

Уж Борис заведохме, а то Симеон е с отит. АБ за него, а Бобо е само с капки слава богу.

Слънце, неприятно, но пък пари на куп за Коледа са добре. Няма ли как да ти изпратят документите, а ти да ги попълниш само?
« Последна редакция: Октомври 28, 2020, 19:27:18 pm от Pav-la »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #75 -: Октомври 29, 2020, 06:10:58 am »
Слънчице, няма ли как да си ги принтнеш сама тия документи и да ги попълниш и пратиш? Нали вирусът и по повърхности се задържа дълго? На мен счетоводството ми даде декларациите още с първия болничен и казаха да ги занеса с последния, което е другата седмица май. Павла, виках защото се ошашках с тая корона и неговата кашлиа от месец без нито един преглед. Опасявах се, че има неадекватно лечение по телефона само и може да сме докарали пневмония, детето не беше никак добре като общ статус, а кашлицата си беше точно както я описват - пристъпна суха кашлица. Може би повече се притеснявах за себе си и началната бременност ако се окаже корона и исках да го тестват. Както казах - той беше седмица в Банско, а там се оказаха доста болни от персонала по хотелите и пистите. Успокоих се малко повече, след като разпитах вайбър групата от екскурзията и се оказа, че моето е единствено с тези симптоми. Но притеснението ми беше силно и на фона на липсващи лекарства по аптеките, реално той беше без преглед и без лекарства в условия на пандемия, а аз бях 2-3 месец бременна когато е най-критично за развитието на плода. След като повече от месец не можахме да получим адекватна лекарска помощ се чух с приятелка, която работи в бърза помощ, за съвет и тя повика линейка с педиатър. Макар и без изследвания изключиха пневмонията и аз едва тогава се успокоих окончателно. Изписаха му адекватно лечение и детето се оправи за седмица. Беше гадно, защото хем ми казва лекарката, че короната не била кой знае какво, хем не искаше да го прегледа месец и половина. За месец и половина неадекватност можеше действително да има сериозни последствия. Особено в самото начало когато все още се разработваха стратегиите и никой не знаеше със сигурност какъв е протоколът - заповедите бяха неточни, непълни и медиците действаха хаотично на доста места.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #76 -: Октомври 29, 2020, 07:48:29 am »
Няма как да ги попълня и пратя,къде ще ги сканирам.Тъпото е,че за втори път ще я попълвам тая декларация и се надявам тоя път да стигне където трябва.Ще отивам,че и мола върви към затваряне,докато работят да си оправя нещата.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #77 -: Октомври 29, 2020, 10:41:50 am »
Привет, Слънчице аз карах моя мъж да я носи навремето.Много тъпо така с колегите.Разбирам те.
Аз наблюдавам как затварят едно след друго нещата и се моля да оставям малките ученици.Децата нямат остановени навици за учене и ако ги оставят в къщи ще си останат неграмотни.Остав, че родителите им трябва да напуснат работа.

Павла, аз въобще не мисля, че маслата ще ме спасят, да кажа че е още една превенция.А пък какво ще стане, един господ знае!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #78 -: Октомври 29, 2020, 10:58:36 am »
Тук затварят всичко от петък, но без ясли, градини и ученици до 7 клас.
Хем е така с ученето, но хем тук да по 200 дена в стола. За мен също трябва да се ходи за малките.
Аз не искам да спирам Сими, защото после ще му е по-голямо стрес, когато е вече и задължително. Другата седмица,  дано да е по-добре, ще го водя.

Лято, съжалявам, но за мен е безотговорно това с линейката. В цяла София за 1м ни един педиатър ли нямаше, а дори и платен, че линейка? Поне в СО да беше. Сигурно има 2-3 линейки с педиатър в цяла София.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #79 -: Октомври 29, 2020, 13:07:29 pm »
Може и да е безотговорно, в онзи момент бях доста шашната. За платено щеше да ми е трудно, че от март до май бях без заплата (изплатиха ми я в края на май накуп).
Бяхме днес на преглед с Криси. Не казах,че сме пратени за протокол, а споделих проблема и все пак ще сме с протокол. Вторник отивам пак с направление, че сега бяхме платено. Пуснах и МБ най-накрая, но ще излезе в понеделник чак.