0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #120 -: Ноември 01, 2020, 08:59:18 am »
Слънчице, една порода сме душа.Ако зависеше от мен и аз нямаше да правя сватба ама моя мъж се запъна.Е преживяях го :) Но с децата няма тумба лумба, не обичам, не ми е цел.

Аз днес мисля да разходя близначките из квартала, тук е блеснало едно слънце, та ще поспят на хубавото време и ще изчакаме кака да свърши баскетбола.

Аз имам много близка, мъжът и е лекар и е с положителна проба от няколко дни.Карантинирани са цялото семейство.Вчера карах моя мъж да и носи едни масла да се маже тя и децата.Той е отделно от тях, но са спали до вчера в едно легло все пак.Ние с нея бяхме контактни последно във вторник надявам се да ни пропусне.
Притеснявам се за моя мъж.Той работи с много хора, като контактува с тях слага маска, дезинфикцира се постоянно.При нас вълната още не се еразвила според мен.Тепърва ще се качват бройките.Направо не знам какво ще става.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #121 -: Ноември 01, 2020, 09:28:50 am »
Слънчицето, подразних се, че критикува всичко, но за истинска и поискана помощ се дърпа, но сега имам основание да ѝ напомням да запази мълчание, след като отказва помощ. Иначе още като се роди Васил първата година беше на гости у тях за 4-5 дена. Като отидох да си го взимам свекър ми коментираше, че младите много лошо сме се научили бабите и дядовците да ни гледат децата и, че по тяхно време не било така. Сами си отгледали мъжа ми. Това го каза пред бабата на мъжа ми, която реално го е отгледала, защото те са живеели заедно до 92/3 година, а той е 84. След като са се преместили нанов адрес по онова време мъжът ми след училище пак се е прибирал при баба си, а у дома само за вечеря и спане. Та толкоз за желанието им само на думи да помагат. Разтръби само навсякъде, че се пенсионира, заради внуците и до там. А че ми е помагала много - спор няма. Но като Васил е бил по-голям. Оставяла съм ѝ го за по час-два, да свърша нещо. Вчера просто ясно си каза, че няма желание да си нарушава спокойствието, но за критика е на първа линия.
Относно празненствата - в крайна сметка семейството решава. Много зависи от отношенията им с "поканените". Ако направя погача тя няма да бъде с вход свободен за всеки, който желае. Но определено най-важните хора в живота ни ще бъдат поканени. Да, и аз говоря за под 10 човека, от които повечето роднини и само 2 приятелки, които пък са почти всеки ден с мен и вече са виждали и Криси. Хора, за които знам, че няма да се бутат в нея, да се тикат да я гушкат или друго. Дори не съм сигурна дали ще дойдат, защото имат чувство за отговорност, но бих ги поканила, защото не е редно да ги подмина. Сестра ми и племенницата, свекърва ми, братовчедката на мъжа ми, кумата и кумицата и двете приятелки, от които поне половината няма да дойдат според мен. Като цяло контактувам с интелигентни хора, които не правят всичко на всяка цена и не са първи за празненства и наредени маси, а по-скоро са отзивчиви и си помагаме с каквото можем. Именно заради това, че си помагаме в нужда е редно и в хубавите мигове да се уважим. Пак казвам - поканата не значи, че ще дойдат, познавам ги. Но ще им е приятно да ги уважа ако празнувам.
На нашата сватба аз не исках голямо празнуване и много гости. Мъжът ми искаше. Едва го навих поне да ни е приятно само с приятели и да няма хора по задължение (роднини). Свекърва ми все пак си покани хора, но само за ритуалната зала и бяха предупредени, че в ресторанта не ги искаме. Бяхме 30 човека и си направихме страхотен купон. Седмица преди датата мъжът ми съжаляваше, че все пак е искал гости и вече искаше да избягаме само с кумувете ни. Все пак се получи добре без излишни хора, а само с най-близките ни. Ами ние просто имаме много близки хора. Работехме заедно и колегите ни бяха и наши най-добри приятели (и все още са). Шефът му ми беше шофьор и колата беше една очукана Дачия, в която сме имали безброй пътувания из страната по работа и за забавление. Кум също ни е колега. Сега сме със същите хора всеки ден. Някога майка ми викаше, че само давам там (всяка свободна минута), но като се разболя от рак и колегите ми се грижеха по-добре за нея от брат ми. Едното от момчетата през ден я водеше на прегледи, химио и лъчетерапии и я носеше на ръце, че тя не можеше да ходи вече, а беше едра жена. Шефът ми не само ме пускаше да не ходя на работа без отражение на заплатата, но и ми осигуряваше транспорт за нея. Към края тя разбра колко сме си близки с всички тези хора и, че наистина безкористно си помагаме във всичко. Когато почина разноските по погребението бяха поети повечето от тях. Сега за бременност, ин витро и раждане също получих финансова подкрепа от всички. Освен това от началото на пандемията почти не съм ходила на работа (2-3 пъти месечно ходя за по 3-4 часа). Отново колеги излизат от работа, за да ме закарат на лекар, включително и вчера за прегледа на Криси и онзи ден за прегледа при доцентката за млякото. Говорим за хора, които са ми истински близки и са част от семейството ми. И да, виждаме се след отрицитални тестове, периодично се тестват.
Мускулни са, предкамерни, Павла. Бях пуснала снимка от епикризата при изписването на Криси, сега пак ще я прикача.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #122 -: Ноември 01, 2020, 10:20:41 am »
Нашето семейство сме особени хора. И като казвам нашето семейство имам предвид само нас тримата и кучето. Аз други близки нямам. Всички останали са ми далечни.
Аз например нямам никаква нужда да бъда с други хора, освен с мъжът ми и детето. Мога да прекарвам с тях 24 часа дни наред и нямам нужда от никой повече. Мъжът ми работи вкъщи от години и като има някакви разговори с часове и чак започва да ми липсва, въпреки че е на 2 метра от мен.
Можем съвсем спокойно да сме си достатъчни на каквото и да е празненство.
Тук имаме само две приятелски семейства. Едното е възрастно - казваме им испанските баба и дядо на Дими, защото я гледат цяло лято и всяка събота и неделя. Хранят я, купиват й подаръци. По-истински баба и дядо са й, дори от кръвните. За свекърва ми изобщо няма да коментирам. Само ще кажа, че е страхотно, че е далече. Майка ми сега пак се подготвя да праща подарък за детето за Коледа. Винаги праща. Свеки за последно се сети за подарък като идва предната година лятото. И то донесе пари. Иначе реве всяка седмица по телефона колко й липсвало детето и т.н., ама нищо повече. Вчера се обади и обяснява на Димана, че другата й внучка като я видела по Вайбър и само се кефела и викала: Баба, баба... А нашата бяга и не иска да говори с нея. Ми 1000 пъти и обясихме да не й задава въпроси и да не я кара да прави някакви неща, които не иска. Ако й разкаже приказка, ще седи на телефона. А тя - дай на баба целувка. Ми прати му един подарък на това дете и то ще знае коя си. Какво да разбира от някакъв движещ се образ на екрана на телефона.

Та така... ние тримата си даваме всичко, което ни трябва.
Останалите ми контакти са онлайн и са ми напълно достатъчни.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #123 -: Ноември 01, 2020, 11:07:04 am »
Извинявай, Лято. Сега се сетих. Понякога направо изключвам.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #124 -: Ноември 01, 2020, 21:05:02 pm »
Мина днес погачата. Въпреки, че бяхме с майките и реално само съм изчистила съм труп. Бая изморена съм постоянно. Даниел още си е кукувичка до 2-3 . Иска ми се да спи повече :). Аз контактувам със супер малко хора. Детето ходи на училище, госпожата на единия клас ( занималня) влезла в болница за някакви изследвания за сърце, оказала се положителна.. Не подставиха под карантина паралелките. Някаква такава пародия ще да е. Само се моля да е леко и както каза Тери’ ако ме хване ще знам, че съм направила каквото мога за да се опазя мен и бебето. Оттам -Божа работа!’  Бяхме на ортопед миналата седмица, почвам да го слагам по гръбче вече и да де вдигаме за ръчичките. Голям смях го удря.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #125 -: Ноември 02, 2020, 04:44:34 am »
Лина, за ортопед сама ли решаваш или педиатърът препоръчва. За ръчичките не го знам, трябва ли и ние така да я вдигаме. На Дари й е трудно да си държи главичката още, чувам, че момченцата доста рано ги изправят.
Мами на момичета, как почиствате интимните части, попада крем в гениталиите, много трудно се маха, направо се чудя какво да правя.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #126 -: Ноември 02, 2020, 07:49:07 am »
Kukapetal, само миене му е майката- няма какво друго. Май е задължителен ортопеда на 1м,6м и след това не знам. ЛЛ на бебето издава направление за ортопед. И Дани още не си държи главата, така ще са поне до 4м мисля- не помня :))
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #127 -: Ноември 02, 2020, 09:06:01 am »
Аз не съм слагала крем и с това не съм имала проблем, но с ако имах. Миенето не винаги върши работа, а и ме беше страх акото да не попадне вътре. Затова ползвах мокрите кърпи на Water Wipes, защото са само с вода. Навивах крайчетата на леки топченца и с тях много внимателно почиствах.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #128 -: Ноември 02, 2020, 09:26:13 am »
Кукапетел, на 40 дни всички бебета минават на профилактичен преглед на тазобедрени стави при ортопед.Изключително важно е особенно за момичетата, който по-често имат проблеми със ставичките.Ако ЛЛ не ви е дал направление се обади и поискай.Важно е да се направи в ранна възраст, за да може ако има проблем да се хване и да се лекува на време.Габриела носи 2 месеца специални стремена за фиксиране на тазобедрените стави, защото се оказа, че има проблем според един доктор.Изключително важно е да отидете при ортопед занимаващ се с деца и да е добър в областта си.Че аз още чувствам вина, за това през което мина детето!

Мия, интимнитите части и срамните устни.Сега като се маже с крем се маже само дупето и бузите, крем по интимните части няма място.

До 3-тия месец трябва да започне да си държи стабилно главата!

СЪВЕТ! Не гледайте/слушайте другите майки от разни отчетни групи!Само ще си причините огромно напрежение и нерви и ще изкарате детето си олигофрен.Говорете с личния си лекар, следете го и ако си мислите, че има проблем настоявайте за преглед при специалист.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #129 -: Ноември 02, 2020, 09:31:12 am »
Аз заведох Симеон  на ортопед без направление,защото педиатърката ми каза че за момченцата не било задължително а само ако има индикации. Аз съм доволна много от д-р Фурлакис преглежда платено в Надежда,а с направление в Нео клиник но пак плащаш 25лв за ехограф. В Надежда цената е 60лв,чувала съм много добри отзиви и за д-р Ефремов в горна баня май беше.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #130 -: Ноември 02, 2020, 10:04:12 am »
Говорих с педиатъра на Дара за ортопед, но каза да не ходим никъде точно сега, имало навсякъде много болни хора и деца. Относно крема, не слагам по срамните устни, само дупе, бузки и сгъвките към краката, но явно попада някак понякога. С миене не се махна, ползвах влажни кърпи, успях, но много трудно.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #131 -: Ноември 02, 2020, 10:33:56 am »
Кукапетал, ако кърпите не са ти само с вода, по-добре използвай меко навлажнено парцалче. Че в тия стандартните кърпи от магазина я има цялата менделеева таблица. А повечето съставки изобщо нямат място по тези места на едно бебе.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #132 -: Ноември 02, 2020, 11:14:30 am »
Значи ние водихме бебетата точно по време на първата карантина на ортопед.Маски, ръкавици и каквото се сетиш.Сега вируса е тук и трябва да живеем с него, но увреждания от не навременно взети мерки при бебетата са за цял живот.Разбирам го ЛЛ, но тазобедрената дисплазия е тежък проблем.
Може да отидеш в Надежда както казва Круела, там са с часове поне и няма да висиш по болниците на опашка.

Мое мнение е всичко това!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #133 -: Ноември 02, 2020, 11:38:51 am »
Подкрепям за ортопеда, даже тия дни се чудех и аз къде да записвам час. Това с Надежда изключително ме улеснява. Относно миенете - на посещението у нас педиатърката ни каза да ползвам чаша с преварена вода и марличка, с която на всяка смяна на пелена да измивам, това което се събира в интимните части.
Криси нощес спа 6 часа.Обикновено я храня към 9-10 и се буди към 1-2 и после към 6, тоест нощем яде веднъж, но интервалът е 2*4-5 часа. Тази нощ след храненето в 9 се събуди към 1 и после в 7. Не знам колко време вече давам лефакс, но пак си има своите доста неспокойни моменти. Газове и трудно изхождане са придружени със свиване и разпускане на телцето, нервност (нервно смукане на биберона и честото му изпускане) и плач. Плачът е малко, повече е мрънкане и недоволство сякаш. Успокоява се като я гушна, но скоро след като я оставя в креватчето се започва отново. Вече 2 дни спи постоянно във бременната ми възглавница. Това я изправя малко и не повръща, а и така хубаво е обгърната, че се чувства по-спокойна и по-лесно заспива. Но се чудя дали това е ОК. Мисля да взема възглавница против рефлукс, защото моята я изправя малко повече. Сякаш е постоянно в кош за кола или нещо такова.
Ортопедът е задължителен. Освен преглед дава и много насоки за начин на носене, гушкане и т.н. На Васил при първия преглед ортопедът ми обясни как да го държа когато е изправен - крачетата да ме обкрачат, така че да остане в жабешка поза. И до ден днешен така го вдигам (например като иска да гледа през прозореца на влака) и на него му е удобно все още. Просто като бебе подреждах крачетата и държах за гръбчето, а сега вече придържам дупето. Обяснява за някои упражнения за ставите, че дори и за прохождането. С Васил на 6м преглед не съм правила, още първия път ми обясни всичко за първата годинка и се разбрахме само при нужда. Нужда не сме имали повече.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #134 -: Ноември 02, 2020, 11:42:52 am »
Ако прегледът е направен от педиатъра и той не е намерил нищо притеснително, тогава не се праща към ортопед. Единствено нефролог е задължително. Аз децата не съм водила. И в България не бих ги завела, ако педиатърът знае какво прави.

Кукапел, в Лидл има едни памучни тампончета за бебета. С тях и с вода почиствай.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #135 -: Ноември 02, 2020, 12:52:10 pm »
Педиатрите не знаят как да правят преглед на тазобедрени стави.Абсурд, както видях и много ортопеди не могат да различат за съжалени проблеми при бебе на тазобедрени стави!Това се вижда само на ехограф!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #136 -: Ноември 02, 2020, 12:58:32 pm »
Маги, тук е абсурд да си заведеш детето на ехограф при ортопед за всеки случай. Педиатрите правят прегледите и ако нещо ги съмнява, тогава изпращат. В България също не е задължителен преглед и педиатрите могат да откажат да дадат направление.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #137 -: Ноември 02, 2020, 13:09:15 pm »
Благодаря много за съветите, ако не сте вие няма и да разбера за много от важните неща. Сама си попитах и за витамин Д, беше забравил да ни каже педиатъра.
Надежда ни е много далеч, ще видя на друго място за добър ортопед. Нео Клиник ми е удобно. Имам съсед ортопед от Пирогов, ще го питам и него за добър за бебета.
Лято, купих антирефлуксно гнездо, много удобно и вече нямаме повръщане, Дара спи при мен в гнездото, много ми е лесно, без да ставам, само се протягам и си я гушвам, за да я кърмя. Според вас като заспива в скута ми, като сме седнали на дивана, вреди ли позата, странично е обърната, крак върху крак легнали, като за кърмене. Така спи час, аз се схващам и я премествам по някое време.
Павла, тампоните кръгли топчета ли са, защото мъжът ми купи от там памучни правоъгълничета за бебета.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #138 -: Ноември 02, 2020, 13:19:06 pm »
Не вреди. И двамата предимно гушнати спяха в началото.
Точно правоъгълни са. И в дм има бебешки. В България от тях купувах също. А на памперс има също кърпички  pure, които са водни. Аз тях взимам за път, а и pure пелени ползвам само.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #139 -: Ноември 02, 2020, 16:26:21 pm »
Благодаря, Павла! Записах я при д-р Фурлакис в Нео Клиник, че ми е близо и има доста добри отзиви за човека, а и Круела препоръчва.  :wink:
Лято, защо да се преварява водата за интимните части, на чешмата като я къпем с топла вода, няма проблем.
« Последна редакция: Ноември 02, 2020, 16:32:43 pm от Kukapetal »