0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #180 -: Ноември 09, 2020, 20:05:00 pm »
О, да кухнята е благодат!Аз се родих от както са на кухня!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #181 -: Ноември 10, 2020, 07:49:19 am »
Пюрета купувах с Васил. Сега заради алергията не знам доколко ще мога да имам доверие на състава, а и изобщо дали тя няма да реагира и на друга храна. С Васил купувах различни марки, тъй като не всяка марка имаше пълно разнообразие. Имах си едно магазинче, в което продаваха повечето марки пюрета, отивах там и купувах 15 зеленчукови, 15 месни, 30 плодови и няколко каши, мляко и памперси на кашони. У дома редях по дни и редувах зеленчук и месо, през 2-3 дни слагах нов вкус, а накрая някои неща опита чак в детската кухня. С него бързах, че инцидентно се наложи да тръгне на ясла на 11 месеца и трябваше да е готов със захранването, но за щастие не даде реакция към нищо и хапваше с апетит всичко, а с времето имаше и любими храни. Пюретата ми ставаха повече като лепило, но аз никога не съм била голям кулинар и дори сега мъжът ми готви, аз само дегустирам.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #182 -: Ноември 10, 2020, 08:51:16 am »
Аз си взех уред за готвене на пара с МОника.Още една вещ, но така можех да заредя зеленчуците и да свърша нещо друго, после само пасира, разреждах с вода и слагах масло в един момент.Така правех и сега с близначките, но понеже те се захранваха лятото правех по 4 пюрета за всяка и ги подварявах после.
Купешките ги плюеха.На почивката бях взела купешки и се падна на моя мъж да ги храни с тях, беше много весела картинка.Прибираме се с МОника от басейн, а моя мъж потен, червен се върти около количката с мокри кърпички в ръка и се опитва да вкара пюре в устата на девойките  :lol: :lol: :lol: А муп редложих да си направя пюрета да ни е мирна главата, а той не, не ще вземем готови.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #183 -: Ноември 10, 2020, 10:40:41 am »
Аз и преди бях казала, имам сенник. Сред захранването е чудесно неща. Точно 2 нещо стават. Вари, пасира, ако искате, сам се изкрючва. Въобще за 20 мин имате манджа за 2 дена за бебе.
Борис го карам още със ЗВБ, но с майка не може да се излезе на глава, та и го храним. Скоро ще започна пак да използвам супника.   
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #184 -: Ноември 10, 2020, 12:24:51 pm »
Привет, момичета!
Първо искам да благодаря на Круела за препоръката за д-р Фурлакис, много сме доволни. Най-смислените съвети ги получихме от него за отглеждане на бебка. Като неопитни родители видяхме колко грешки сме допускали. Това е страницата му - https://orthopedica.bg/, който иска може да прочете за гимнастика, масаж, правилно носене и позиция на тялото при кърмене и други. Аз питах тук, дали е проблем, че бебка лежи с притиснати крака, докато я кърмя и заспива в мен минимум час, не е добре да стои в такава поза за гърба й, таза. Сега дори се притеснявам, дали антирефлуксното легло е подходящо за постоянно спане в него, тъй като не е право. Ще кача снимка да го видите, ако някой знае, да изкаже мнение. Яд ме е, че забравих да питам ортопеда.
Слуз в микробиология проблем ли е, нямам друго изолирано?
Захранването ми се струва много сложно, скоро ще почна да чета, да съм подготвена. 😊
« Последна редакция: Ноември 10, 2020, 12:33:16 pm от Kukapetal »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #185 -: Ноември 10, 2020, 13:11:47 pm »
А пита ли го за слинг и кенгуро?

Не мисля, че е проблем това легло, все пак е антирефлукс, ако ви е страх, просто под матрачето сложете навита на руло кърпа за ръце, хавлиена.И пак е същото.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #186 -: Ноември 10, 2020, 13:13:55 pm »
Всъщност някой от вас опитвал ли е купешко пюре? На мен ми се наложи да купувам в Англия, защото ни се наводни кухнята и бяхме във временно жилище. Ми те имат вкус на стрит сапун. Ужасно е.
Та имах един уред подобен на супника на Павла. Ставаше супер лесно в него. Кашкте си ги бърках сама от различни видове брашна. И варях сладко от боровинки и не помня какво още. Без захар, само го оставях да се сгъсти и добавях лъжичка към кашата. Димана облизваше купичката направо.

Аз като майка на бебе расло в Англия, тия ортопеди са ми малко ту мъч. Там няма таквоз чудо. Аз ходех само да я мерят - тегло, ръст и туй то. Лекар само на 6 седмици. После при нужда.
Реално тя е водена при джи пи като бебе само 1 път.  В останалите случай когато е била с температура сме я водили в спешното, ама то е било не повече от 3-4 пъти. И един път се обадихме на телефона за консултации и изпратиха линейка вкъщи. Задължиха ни да отидем в болницата, ама аз като видях че ще чакаме минимум 4 часа, подписах съгласие че си тръгвам и се прибрах. На другият ден беше свежа като морковче.
Тук изключвам следенето на генетичното заболяване.
И милиони деца живеят така. Не е толкова страшно.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #187 -: Ноември 10, 2020, 13:26:05 pm »
Аз пробвам всичко,което й давам,вкусни са пюретата.
Като почне да яде повече ще й готвя,до тогава на пюре ще караме.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #188 -: Ноември 10, 2020, 13:32:21 pm »
И ние сме си с готови пюрета. Дари е толкова ящно дете, че нищо не отказва  :D Вече и давам и от нашето ядене доста, но не винаги е подходящо. Чета всяко едно пюре и всичко, което купувам, заради АБКМ. Иначе в къщи и правя бисквитки, кексчета и подобни.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #189 -: Ноември 10, 2020, 14:07:39 pm »
Моето май само на пюре е ящно,колкото и да е гладна ина търпение за лъжичката,яде си с голяма охота.
Виж,за бебешки бисквити,зрънчо и тем подобни,съм твърдо против.Храна която има празни калории и не храни мозъка,няма да дам.С бадемови,овесени брашна,овесени ядки и т.н. мога да й правя сладкиши.Но готови ,пълни с боклуци,няма да й дам,не и на такава възраст.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #190 -: Ноември 10, 2020, 14:16:45 pm »
Маги, питах го за слинг, за кенгуру аз четох, че не е ок. А имам еластичен слинг и още един с халки. Каза до 3 месец, че не е желателно да се носи бебето в слинг, но когато се налага да придържаме дупето му с ръка на памперса, за да не е седнало самото то на дупето си. Благодаря за отговора ти, благодарение на теб се реших да посетя ортопед и съм много доволна.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #191 -: Ноември 10, 2020, 14:55:27 pm »
Яничка, в Испания бяхме и купувах на Сими едни пюрета от аптеките в Малага. Толкова бяха вкусни, че ги дояждах аз. Доста скъпи бяха, но и хубави.

Слънце, аз си използвам нормални брашна и естествени подсладители.

На мен цялото преглеждане по 2 пъти месечно и 20 специалиста също ми е непонятно.


Какво му е на гушкането при кърмене? Разликата ли да суче? Ако няма принуда, както си застане.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #192 -: Ноември 10, 2020, 16:05:30 pm »
М да, за това питах за слинга.Ортопеда е хубаво нещо ама е хубаво да чете нови неща и да се учи.Слинга, ако е поставено правилно бебето, то не седи на дупето си, както в кенгурото.Точно за това се казва слинг поне до 3-ти месец!Слинга разпределя теглото правилно и така бебето не сяда на дупето сами и не се натоварва кръстчето.От там това е най-добрия начин за носене на едно бебе!Няма нужда от придържане или каквото и да е.Виж кенгуруто е друга бира.

Павла, много ме кефи твоя редактор, ама много!

При кърмене и според мен не е проблем, тя е легнала и е гушната в теб, и аз си ги гушкам така и до сега.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #193 -: Ноември 10, 2020, 17:05:15 pm »
Кукапетъл, благодаря да отзива. И аз записах час при него за Криси. В събота ще я водя.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #194 -: Ноември 10, 2020, 17:53:56 pm »
Постоянно имам малки  хора отгоре си и коректорът е той... Като се прочета и с глас се смея понякога.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #195 -: Ноември 10, 2020, 18:55:11 pm »
 За кърменето пак са гушнати, въпросът е, че аз я оставям да спи така час, дори повече няколко пъти на ден, с криво гръбче и събрани крака. Идеята е, да са разтворени краката. Пак да се гушка.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #196 -: Ноември 11, 2020, 09:09:43 am »
Първата поза от втората картинка е невъзможна за малко бебе като твоето.Няма да може да суче ефективно и ще се откаже, ще се ядосва.В тази възраст трябва да е коремче в коремче, дали с изпънати или свити крака, така е в този момент.Иначе е хубаво да са разтворени краката, а още по-добнре е да се носи в слинг, защото фиксира много добре тазобедрените стави, точно в позата в която ги фиксират със стремена.

Павла, понякога си е гадаене, какво иска да каже главния герой, но е забавление.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #197 -: Ноември 12, 2020, 18:29:53 pm »
Влизам да помрънкам,първо сто процента ще никне зъб,тая сутрин пищя от пет до седем,нищо не помогна .Ни гушкане,ни носене,ни нищо,бочкото май малко я облекчи.Е седем заспа изтощена и на всеки двайсе минути по един писък докато спи.Бях изморена,ма викам навън ще се освежа и излязохме,тъкмо на завоя съседката почна да ми обяснява,че съм луда да тръгна гола и детето ми голо посред зима.
То десет градуса и безветрие за мен не е зима,сложих чувала на количката вчера и понеже той топли тя беше с ританки ,боди и памучна жилетка,чувала е до брадичката й.Виждам надолу друга позната-същото,луда съм.Само казах-така съм решила и толкоз.Поне повървях три часа,пих кафе и наистина се освежих доста,сега се надявам да изкара спокойно нощта,май да купя още някое мазило за венци.
Вчера мънка един час следобед,дадох й ръкавичката за зъби,масажирах венците,доста й хареса,обаче след един час аааааа и ъъъъъъ,вярвайте исках да избягам от нас.Ма къде да отида,тъмно,корона ...
Разглезило ме е детето,все си играе и си кротува и сега ми идва нанагорно  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #198 -: Ноември 12, 2020, 19:02:56 pm »
Ако много я боли, плаче повече от 10-15 мин и не се успокоява, дай й парацетамол. Особено вечер, че да спи спокойно. Можеш до 3 дена да даваш системно без лекарско предписание.

А за голото. Тук е сутрин 12-13С, сега беше на 15С и гледачката ми вика, че Сими бил много гол. Той е с тениска, блуза и дебеееела грейка. Аз съм по къс ръкав от колата до врата. Така, че да не ти пука.
Чак завиждам на разходките. Горкият Бобо се 'разхожда' на терасата или в градината. 
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #199 -: Ноември 12, 2020, 21:23:31 pm »
Павла,мислих за панадол сутринта,защото се почувствах безсилна в един момент,но не съм давала и не знам трябва ли да следя за нещо след него.
Знам,че нищо не помага за зъби,но ако някой е видял ефект от нещо,да сподели.
Сега си мажа моите венци с вино,направих си маска на лицето и си кисна в соли краката,рахат голям.