0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #240 -: Ноември 19, 2020, 22:04:30 pm »
Кукапетъл,само така!И за мен да съм родител,е най-хубавото нещо,трудно ми беше първия месец,точно притеснения и напасване,но е прекрасно.Ама и нашето е лесно за гледане дете,вечно ухилено От вчера ръмжи ,от днес пълзи!
Вече оздравях и утре излизам,след два дни вкъщи,оф хич не мога да седя по цял ден в нас,искам навън и да си бутам количката три часа ,да пия кафе от Коста и да си разпускам.
Мише ,и аз нямам търпение да си общуваме така,все още не си познава името,но пък е много социална,правим боц,дзак и разбира от закачки,смее с глас като я почуквам с един плюшен и звънящ маракас .
Много си играе с играчки,аз много държа точно на играчките и й купуваме,сега има за в момента доста,в шкафа имаме още около десетина които не съм дала,понеже са за по натам ,но нека си има.Другата седмица в лидъл съм набелязала няколко дървени,пак са за натам,ма нищо.Тя си играе в цялото си будно време.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #241 -: Ноември 19, 2020, 23:05:40 pm »
Не ги водих никъде. Не ми се занимава. Оправят се.
Маги, и за Борис ми е жал. Милото всичко забърсва от брат си. От поне 10 дена не съм спала като хората. Буди се, влачи, а после и Симеон се буди. Днес сглобих стаята на Борис. Ще почна през деня там да го слагам да спи и след някой месец- всеки да си знае стаята.

Днес Борис става на 9м. Ето и тортата му🎂🥂🍾
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #242 -: Ноември 19, 2020, 23:38:49 pm »
Павле... ама каква е тая торта, бе душа? Страхотна е! Е, Павла, ще си "меткат" сополи, няма как... Сефтоса ли колелото или не е дошло? Ние какво.. Дани е топ, каката ни създава ядове с ревности..  На Дани му се "пукна" БЦЖ-то. Излезе тази гной, която се беше събрала. Да правя ли компрес с риванол?Леле Магии.. ами ще мине. То е много малко вероятно да не си го предават, к'во да правиш. Мише, браво на Дари. И ние бяхме много впечатлени, когато носеше дистанционното например. аз , за  Дани, много исках да правя големи празненства, но не е такова времето за съжаление.
Слънце, и мен ми липсват много разходките,когато ги няма. Липсва ми и спорта. Минавам покрай един фитнес и гледам как бягат като газелки на пътеките. Аз като се кача, и по час не спирам... слагам слушалките и изключвам ама не смея с тея вируси в момента.
« Последна редакция: Ноември 19, 2020, 23:40:37 pm от Lina88 »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #243 -: Ноември 20, 2020, 00:03:48 am »
Аз всеки месец правя торта. За Симеон също. Всеки месец има отбелязване да 1г.
Утре идва колелото. Нямам търпение. Не съм карала от поне 10г. Дано не се претрепя. Купих и седалка за деца. Намерих я без пари втора ръка.

Какво ревнува Лори? Тя е голяма. Не се ли спуска да помага?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #244 -: Ноември 20, 2020, 00:09:30 am »
Павла,супер ти е тортата!Много ме кефят седалките за деца,айде леко и безаварийно управление .
Лина,тръгвай по улиците,мятай крачоли,гледай листата и релаксирай.Лори ако се включва в грижите няма ли да е по-лесно,то е ясно че ще мине ревноста,но е кофти период.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #245 -: Ноември 20, 2020, 08:53:34 am »
Слънчице, много са смешни с това ръмжене. Дари късно започна и като я чух, чак не бях сигурна дали правилно чувам  :D Иии честито ти пълзене, сега ще е още по - самостоятелна 😁

Павла, не си справедлива. Изтекоха ми лигите като я гледам тази торта  :D

Лина, уж казват, че не е необходимо, но аз правех на Дари като се възпалвяше. А като беше най - зле, мажех и с дефламол. Ако не продължава да тече гной или да кърви и се е успокоило, си го остави така.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #246 -: Ноември 20, 2020, 09:22:08 am »
 :wink:

Лина, не се маже и не се правят компреси. На Сими около 5-6м му беше раздразнено. Ту се пукаше, ту беше спокойно. На Бобо му е спокойна.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #247 -: Ноември 20, 2020, 10:55:59 am »
Оправят се девойките, само дето всичко е в комплект.
Кукапетел, не съм искала да звуча наставнически, да не ме разбереш погрешно.Аз лично много се радвам за вас!

Слънце, честита ти прахосмукачка ака пълзящо дете :) Веселбата започва.

Павла, супер за колелото.

Мише и аз така им казвам вече, Донеси ми топката, дай ми това или онова, разбират маймунките!

Лина, аз не мазах и не правих нищо, само се оправи.И Моника и Габи го имаха това, Ади не :)

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #248 -: Ноември 20, 2020, 12:16:48 pm »
Слънчицето, честито пълзене, много са вълнуващи всички постижения, аз за задържането на главата толкова се зарадвах.
Павла, страхотна торта, кога минаха 9 месеца! Бъдете здрави!
Мише, скоро сте рожденици! Голямо събитие!
Маги, няма проблем! При разстройство какво се прави, следя за температура ли?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #249 -: Ноември 20, 2020, 13:23:42 pm »
Привет, момичета. Минавам само да кажа, че се възползвах много от тоя черен петък за първи път. Накупих памперси за месеци напред, но на добра цена (около 19 ст./бр.) от емаг. Взех си и други нещица - някакъв мултикукър, парочистачка, играчки за двамата... Баткото ми е много смешен, че като влиза да се къпе обикаля цялото жилище в търсене на чехлите си гол, но се крие от сестра си, за да не го види тя. Наела съм го на работа - срещу 2 лв на ден държи биберона като съм заета или го подава ако Криси го изпусне. Тя все още спи предимно, будува съвсем по малко и ако изкара повече от 30 минути будна става нервна. Но пък се заглежда по играчките, обръща глава и следи откъде идва звука. Обаче ми е като ваденка - ако се разплаче само в мен се успокоява. Основно вечер има драма ако се опитвам да вечерям, а тя е будна. Онзи ден рева, че чак очите и бяха влажни и после още час хълцаше на сън. Вчера заспа сама в мен, оставих я в леглото и след 10 минути вече ме търсеше с глас. После заспа при мен, даже след мен се отпусна спокойно. Баща ѝ няма кога да я види, той все на работа и след работа с Васил по тренировки. Та тя не го разпознава и не спира да реве ако той е при нея. Поне с батко си свиква, а и той се кефи, че вече го приема без рев и него. Иначе мрънкаше преди дни, че тя не го обичала, защото не се успокоявала от него, а само от мен.
Не сме излизали ние от неделя. Васил учи онлайн тази седмица, а и другата ще е така и като свърши навън вече е тъмно. А не мога да го оставя сам, че се налага и да му помагам с компютъра понякога. Утре ще се разходим вече :)

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #250 -: Ноември 20, 2020, 14:38:44 pm »
Маги, :D  :D  :D наистина е прахосмукачка,не пречи да си чистя пода с обикновен препарат нали?
Лято,браво на твоя служител,два лева  са си два лева,труда си е труд.Да ти кажа Зори от скоро се радва на баща си,макар че той доста се занимава с нея като е вкъщи,просто не е особено често да е тук,но от два месеца някъде се ухилва като се прибере.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #251 -: Ноември 20, 2020, 15:30:49 pm »
Слънчице, аз не помня Васил кога разпозна баща си и започна да му се радва, но помня, че не ревеше от него. Обаче госпожицата не иска никой друг просто. Иначе Васил като беше малък искаше тате да му купи нова майка, бяла майка. Защото ходя все с тъмни дрехи, а той беше видял снимки от сватбата и беше решил, че иска такава майка. И не искаше да казва мама, викаше само тата. Но го правеше напук и ми се смееше и беше след годинката чак.
Ревност май няма осезаема. Като е наблизо баткото и почвам да разказвам на Криси как батко ѝ е бил същия като бебе, какво е правил, как и той е плакал като го преобличам, как и той е пълнил памперса, как и него съм гушкала постоянно. И той чува "случайно" и прави връзката между това, че съм му обяснила, че тя е просто бебе както и той е бил и нуждите им са рзлични в момента, че е минал през тоз период и си е получил същите грижи от мен и, че тя не може нищо сама, но ние ще я научим както сме научили и него. А докато я научим ще ѝ помагаме с хранене, къпане, смяна на пелени, ще я носим насам-натам. Мисля, че засега разбира.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #252 -: Ноември 20, 2020, 16:05:32 pm »
Кукапетел, разтройство при теб или нея?Ако е при нея може и да няма Т, давай и по-често да суче и се свържи с педиатър, задължително трябва да започнете лечение с някакви препарати, защото малките се обезводняват много бързо.Габи на около 3 месеца беше с разтройство, акаше почти през час, изключително водно.Общо взето беше само на гърдите ми, давах и какви ли не прахчета като най-добре се повлия от Хидрасек, но и се изприщи от тях, та преминах на Ентерол.След един ден на ентерол и почти никакъв ефект се принудих да и дам оризова вода!Говорих с педиатърката първо естествено.Просто направих доза АМ с оризова вода.Има и лечебна хумана за такива моменти.

Лято, браво на теб и аз яко пазарувам ама за каката повече.

И девойките и Моника ревяха от баща си, не знам защо.Сега като го видят се хилят и му се радват много.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #253 -: Ноември 20, 2020, 16:16:28 pm »
Баткото си купи тъпан, мисля че с това приключваме цялото семейство. Не си го купи сега и още чакаме да го изработят, но щом само тъпан му е липсвал не виждам смисъл за друго... Все пак му взех един пъзел на слънчевата система, един хеликоптер и една интерактивна луна с всичките ѝ фази. На Криси взех проходилка (уолкър), активна гимнастика и една дървена играчка с много неща по нея. Памперси съм взела 5 кашона 3 размер и 2 кашона 2 размер ( с по 200 памперса са вътре). Ако се движи в норма всичките ще ги ползваме и ще е горе-долу кашон на месец. Тя все още е на 1 размер.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #254 -: Ноември 20, 2020, 17:01:46 pm »
Кукапел, ако е просто по-течно и няма много чести изхождания, значи не е разстройство. Мисля, че бяха над 6 или 8 за 24ч. Иначе кърмене му е майката и ако се наложи, тогава и прахче някакво.
Те малките лесно се разстройват.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #255 -: Ноември 20, 2020, 23:52:47 pm »
Благодаря за отговорите, момичета. Засега нищо няма да слагам, защото коричката се махна и е само червено.Кукапетал, да не си яла ти нещо по разхлабващо ? Или си е яко разстройство?
Маги, обикновено работещият малко или много се прибира от работа със съвсем друг вайб, от този който вирее у дома с бебето и малките реагират на това.
Павла, няма да се пребиеш , бре. Само не се сили на мокро. Ами играе го сърдита, иска да прекарва повече време при баща си и изобщо бяга от мен. Нещата, които преди сме правили сега не желае да прави. По никакъв начин не е отделена, дори й обръщаме повече внимание от преди, та сега ми е супер криво, но знам че е фаза и ще отмине.
Иха , Лято, и аз поръчах от емага по един кашон 2 и 3 + мокри кърпи и това беше черния ми петък.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #256 -: Ноември 21, 2020, 08:13:14 am »
Павла, как ще караш колело с две деца? Аз преди много исках да карам и си бях взела, цялото семейство бяхме мобилни и Васил ходеше на детска градина с колело дори. После като решихме да бебеправиме спрях да карам, че да не вдигам тежко като го изкарвам и прибирам по стълбите и от 2 години седи в офиса на едната ми работа. Сега директно го пазя за Васили мисля, че напролет ще му става вече. Аз с коликата няма как да въртя педали. Опитах, но не ми се получи добре карането - я в цикъл не искам да карам, я съм се сецнала и не мога да карам, я се налага да съм с рокля/пола и няма как да карам.
Лина, аз не знам какво ми стана с тоя черен петък. За първи път така харча на този ден и сега си се пуля на поръчката. Добре, че поне парите ги имам, защото имам навика да харча и бъдещи пари понякога.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #257 -: Ноември 21, 2020, 09:13:34 am »
Маги, Павла, Лина, благодаря, че писахте! ❤️❤️❤️
След като се изходи нормално вчера, докато я мажех с крем за подсичане, се изака рядко на два пъти едно след друго с жълто-кафява течност леко газирана. След това само напишкани памперси. Вечерта беше добре акито, но много малко. Тази сутрин има леко слузести изпражнения. Педиатърката вчера каза да я следя и да внимавам с моята храна, понеже прегреших с 4 лъжици боб, опитах на мъжа ми. Аз вечерях лазаня с много малко спанак. Явно от това се е разстроила бебка.
Да ви питам нормално ли е след ядене, да се извива на дъгичка, докато се изака е голяма драма, плаче, опъва се, аз чакам да я оригна, че иначе повръща и откакто я нося след храна, нямаме проблеми с връщане, повръщане, но много се опъва при носенето. Чак когато се оригне или изака, се успокоява. Има случаи и да заспива, без оригване и е спокойна, но повечето пъти е плач и извиване на телцето.
« Последна редакция: Ноември 21, 2020, 09:15:29 am от Kukapetal »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #258 -: Ноември 21, 2020, 09:22:06 am »
Защо да не кара колело с децата,то има колани на седалките,много готино изглежда.Има и едни ремаркета за колело,вътре слагат децата,но това ми изглежда по-нестабилно .
Аз от черния петък тая година само гримове и козметики си поръчах,напълних шкафовете до горе,сега се зарибих по корейските козметики и напазарувах доволно,някои неща за Зо също,изкушаваха ме и едни маратонки Ню баланс за мен,ма миналия месец си взех едни които бяха с над сто лева намалени и се въздържах.
Сега ще търся минита алкохоли ,тия по 50 гр,купих празен коледен календар,всеки ден от 1 до 31 ще слагам подаръчета на мъжът ми,алкохола ще присъства и други дреболии ще купя,ще търся ефектни неща
Кукапетъл,само след хранене ли се извива така?Зори го прави,ако е уморена ,тогава не се боря с нея,оставям я в леглото и я галя по челото да се успокои и заспи.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #259 -: Ноември 21, 2020, 09:32:41 am »
Кукапетъл, Криси беше така в самото начало от раждането си. Изхождаше се след всяко хранене и винаги беше с рев, извиване/огъване на телцето. После разреди изхожданията, но пък станаха още по-болезнени. Започнаха и коликите и доста се измъчваше. Откакто ѝ смених млякото с това за алергия и се натрупа достатъчно от лефакса няма проблеми вече. Все още се изхожда 1-2 пъти на ден, но спря да реве и да се гъне като червейче. Повръщането също намаля вече, макар че още се налага да я преобличам поне по веднъж на ден заради това (преди беше по 5-6 пъти). Взех ѝ антирефлуксна възглавница, но не спи на нея. като я сложа се изсулва надолу и застава успоредно на леглото. Така или иначе през деня спи на моето легло във бременната ми възглавница, че батко ѝ учи онлайн в детската стая и си пречат. Нощем я слагам в нейното легло, но след няколко часа я взимам като се размрънка. Може и да се е успокоила от махането на нощните хранения. Вече яде по 5 пъти на денонощие на 3-4 часа и това също да помага, тъй като коремчето почива около 10 часа. Действително откакто ѝ вдигнах дозата и увеличих интервалите на хранене спи по-спокойно и дори не се събужда сама за хранене. Включително сутрин я будя аз към 7.
Друго което сега се сетих е, че доц. маринова спомена за млякото, че действа с натрупване също и 2-3 седмици след започването му е нормално още да има симптомите на АБКМ, тоест отново да има слуз в изпражненията и т.н. Минаха почти 3 семдици откак го започнахме и от 1-2 дни тя е много по-добре и по-спокойна.
Ами за колелото не знам - с 1 дете може би е ОК да го возиш, ма аз едва сама въртя педалите, какво остава с 2 деца на него... Затова и исках отзиви по-натам.
« Последна редакция: Ноември 21, 2020, 09:35:38 am от Лято »