0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #340 -: Ноември 29, 2020, 16:37:15 pm »
А и се наместват кокалите от бремеността. Сега пак да си дойдат на мястото. Със Симеон ме болеше гръб много. Сега по се ядваше.

Слънце, успя ли с урината?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #341 -: Ноември 29, 2020, 20:55:05 pm »
Абе навсякъде трябва да се внимава. Майка, в мивката на банята, такъв бушон си сътвори, че при къща с три жени я питаха кой е намерила да я набие :D Благодаря за милите  думи, Мише. Дай Боже всекиму. Много се радвам че вече си поспинквате със Дарито. Павле, е те вече са големи мъже :) май момчетата ще дойдат по-спокойни по отношение на спането от момичетата. Татянче, как сте тази вечер?
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #342 -: Ноември 29, 2020, 23:09:54 pm »
За сега е добре, Лина. Спинка си и дано повече да не вдига. Топло му беше челцето преди да заспи, ама и много се въртя и бесня. Надявам се да е било само днес и да не се повтаря.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #343 -: Ноември 29, 2020, 23:27:23 pm »
Дано. Сигурно скоро ще се сдобиете с нов зъб. Колко има Лазар?
Борис има 3 пробили и 2 на път. Днес е изключително гушкам и плачлив.

До тинейджърството, поне за мен, няма огромна разлика в пола. Характерът е основното. После различни тъпотии правят.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #344 -: Ноември 30, 2020, 08:51:54 am »
Сутринта пак беше с температура. Не искаше да яде, повърна си млякото. По късно го пробвах с попара, едвам хапна няколко лъжички. Доспа му се, гушнах го и спи. Като стане отиваме на лекар, въпреки че е дъждовно.
Има 4 зъба вече, но не ми дава да погледна какво е положението с останалите. Само за мазане отваря устата и веднага я затваря. От както почнаха да му излизат е така.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #345 -: Ноември 30, 2020, 09:36:26 am »
Дими всичките си зъби извади с температура. Вдигаше до 41 градуса (тя всъщност с ниска Т никога не е била). Сценарият беше - пъряи ден отказ от храна, втори ден висока температура и на третият - нов зъб в устата. Но през цялото време е била игрива, не й се отразяваше Т.

26.09.2019
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #346 -: Ноември 30, 2020, 09:49:34 am »
Вчера беше кисел като я вдигна. Днес като се събуди беше весел и приказлив, а пак си имаше. Сега пак е весел и се кара. Да минава по бързо.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #347 -: Ноември 30, 2020, 10:37:06 am »
Аз за три дни температура(толкова са нали, Татянче? ) бих искала кръв да му вземат. Пиши да кажеш какво е станало. Павла, абе по мои наблюдения при момчетата, поне спането е по-добро като качество.Особено ако са две на едно място, но това са си мои наблюдения. И ние вчера с Дани бая се гушкахме, и заспа към 0:40, което бе празник за мойта душа. Днес почна Лори онлайн обучение, та ни е весело. Сутринта за събуждане чистих колата, че бяхме забравили учебниците в нея и още не мога да се сгрея.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #348 -: Ноември 30, 2020, 11:35:15 am »
Колкото и странно да звучи - Васил спеше и спи по-дълбоко от Криси. Тя се разбужда на всяко минаване покрай нея.
Лина, как върви онлайн обучението?
Аз си лягам около 21-22 часа и децата са принудени да лягат с мен. Не че не заспивам преди тях понякога, но като цяло гледам режимът им да съвпада с моя, за да поспя спокойно. Когато беше бебе Васил си лягаше в 20 и 30, сега е по-голям и може до по-късно. Криси ще я пробвам по същия начин по-натам, но засега все още хапва начесто и е рано за толкова дълга почивка на стомахчето, затова гледам последното хранене да съвпада с лягането на батко ѝ. Тя заспива уж веднага, макар че понякога ѝ се зяпа точно тогава. Поне е спокойна и не му пречи той да спи. Ако последното хранене е по-късно тя ще е изнервена и дори може да плаче, а това ще пречи на батко ѝ. Стаите ни са преходни и няма как да не я чува.
Във връзка със стаите вчера мъжът ми вика, че било най-умно да продадем апартманета в Надежда. Там живее сестра ми и всъщност е общ, но преди 2 години възможностите бяха да продадем и делим на 3 или да купим дела на брат ми и ние избрахме второто. Казах му, че ако нещоще се продава ще е това жилище тук, тъй като Криси и Васил няма да могат да делят дълго една стая, а и нашата и тяхната е преходна с портал и голяма витрина на вратата и скоро съвсем няма да е удачно да Васил да се показва гол пред мен. На 7 е, но след 3-4 години вече ще е спешно да си има пространство без изглед към нашата стая и обратното. В тая връзка само това ме разколебава за 3 дете.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #349 -: Ноември 30, 2020, 15:20:08 pm »
Танче, дано не е нещо сериозно.Аз изкарах девойките в снега бяха много смешни и ревящи.Това студено и мокро нещо не им хареса :)

Аз моите девойки ги реших в една голяма стая и трите.Стаята е над 20 квадртата, най-хубавата и топла стая в апартамента.като пораснат ще и направим ремонт и ще ги пренесем трите там.Има място за гардероб, три легла, три бюра и пак ще има място.И аз ще си имам своя спалня!Ох как мечтая да спя сама!

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #350 -: Ноември 30, 2020, 15:45:52 pm »
Маги и аз днес това правих. На Дари много и хареса снега. Разравя го, кляка да го пипа, сяда, абе изобщо голяма игра  :D Вече официално ходи сама, начестичко пада, де, но си ходи 😁

Танче, сигурно е от зъбите наистина. Дари много ни измъчи, и нас и нея, с коликите, но за щастие, със зъбките е леко положението.

Лина, дано все по - рано да започва да заспива Дани.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #351 -: Ноември 30, 2020, 16:08:03 pm »
Звънях на личната, че тук е някаква страшна буря. Един силен вятър духа, сняг и дъжд на едно, ужас е. Каза ми какво да правя, ако я вдигне пак и утре го заведем вече. Иначе сега е добре, играе си, крещи и се радва на елхата.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #352 -: Декември 01, 2020, 09:26:37 am »
Татянче, бяхте ли при личната? Как е малкия?И ние вчера украсихме да посрещнем Декември с елха. Очаквах Дани да обърне повече внимание на червените и златни гирлянди, но той изобщо не е впечатлен :D . Лори е почнала да отговаря, отказва, да държи тон и аз си викам на акъла "wtf, бе плюнка?! ако знайш къ мо'а тъ изплющя!?" :lol: почва да става пубер.. гррр. Абе, Лято тя Криси докато започне да се осъзнава Васил ше му е дошло време да се изнася 'дет се вика. А и не е края на света. Говорила съм със много семейства в подобна ситуация, и просто до банята отиват със дрехите и там имат кош за пране. Има и тип хармоника врати,които не са прозрачни. Стаята, на Лори е най-голямата също и живот и здраве ще я делят с Даниел. Най-вероятно ще преградим с библиотека (обожавам библиотеките) но има време бая. С Лори бяхме навънка вчера и голяма борба падна в снега..снежни ангели, бой с топки..абе купон. МАги, те зимни принцеси(родени Декември) , пък му се мусят на снега. Може ли такова нещо? И Лори много се кефеше на първия сняг и като по картинките го ядеше.
Павла, как си?
« Последна редакция: Декември 01, 2020, 09:28:22 am от Lina88 »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #353 -: Декември 01, 2020, 09:56:27 am »
Лина, Дани и неговото отразяване на украсата ми напомни за мой колега. Преди няколко години имат бебе на 9-10 месеца по Коледа. Докато бяхме на работа заваля един сняг на парцали. Гледа той през прозореца, въздиша и накрая си събра нещата и си тръгна в ранния следобед. Бързал да си отиде вкъщи, за да покажат през прозореца на бебето снеговалежа с жена му и да види на детето реакцията от първия му сняг. Взели детето в очакване да получи mind blow от новото чудо. Детето погледнало от прозореца, изобщо не разбрало какво аджеба е това и защо трябва да е интересно и започнало да си играе с щорите :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #354 -: Декември 01, 2020, 11:59:58 am »
Лина, проблем е, че нашата стя няма нито един прозорец и единствената светлина влиза през тоя портал. То е трябвало да е хол, ма ние решихме (аз реших!), че не съм гостоприемна и предпочитам да имаме отделни стаи пред място за гости. Не исках и на диван да спя повече, тъй като имам проблеми с гърба и кръста от това, че цял живот все на дивани спя. Още откак нашите са ми махнали кошарката са решили да купят диван вместо легло, че ако дойдат гости да има къде да спят. И затова аз реших, че дивани не искам, а само спални. Така де, ако преградим със стена или нещо плътно до нашата стая светлина няма да стига. Затова и сменяхме стаите лятото, че преди Васил беше в тъмната стая, а за училище му е нужна повече естествена светлина. Въпросът не е само в Криси, скоро той ще се срамува и от мен, а и на мен не ми е приятно да ме изненадва докато се преобличам и да се притеснявам какво ще види през прозореца.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #355 -: Декември 01, 2020, 12:27:26 pm »
Лято, всеки се разполага според чергата си, хората знаят и 2, и 200. Васил ще израстне с едно различно "нормално", от нормалното за други. Ще дам пример. Мой приятел от училище беше в стая със сестра си и си се преобличаха един пред друг. Когато той беше на 17, а тя на 15, той ми каза: "Ей вчера, като се преобличаше сестрата, видях, че са й пораснали гърди". Което в моите възприятия беше недопустимо и ненормално (аз се изнесох на 12 години да "живея" в кухнята, за да не съм в стая с брат ми). Та разни хора, разни идеали. Аз миришех на пържени мекици, защото живеех в кухнята, той се преобличаше пред сестра си.  Когато няма как или намираш начин, или се приспособяваш.
И по темата за голотата и семейните връзки. Един състудент на съпурга ми беше скандинавец. Там много посещавали обществени сауни и бани. Разказвал как ходели поне веднъж в седмицата цялото семейство и там всички са в обща баня. Явно някой се възмутил и го попитал: "Ама как така сестра ти и майка ти са голи пред теб?" и момчето отговорило: "Ако вие намирате нещо сексуално в майките и сестрите си, то си е проблем във вас".
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #356 -: Декември 01, 2020, 13:10:37 pm »
По тоя повод,аз с брат ми винаги съм деляла една стая. Пред него съм била по бельо,сутиен и боксерки. Не виждам нищо лошо в това та ние сме брат и сестра,по гола не съм била пред него. Виждал е и майка ми по бельо. Та всяко семейство си е различно нормално хаха
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #357 -: Декември 01, 2020, 13:15:37 pm »
Ходихме, здрав е. Гърленцето е добре, дробчетата са чисти, няма и температура вече. Мисля, че може и розеола да е, но не се е изпъпчил. Ще го наблюдавам следващите дни как ще е. Само да ми даде да му погледна венците как са, че да знам дали е от там, ама не дава човека.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #358 -: Декември 01, 2020, 13:43:25 pm »
Татяна, има и вируси. За 2-3 дена си се справят сами. Важното е, че е добре момчето.

За стаите- важна е разликата в режимите, а не половете. Голямото като е втора смяна примерно- прибира се в 19ч от училище, тепърва се оправя и тн и до 22-23ч не може да си легне. Вече и те ще започнат да имат нужда от разтоварване- да играе на игра, да чете, да гледа телевизия. А малкото ще трябва да стане в 7ч и да шуми, да се оправя и всичко, което би попречило на голямото да спи.
За мен до 3-4, максимум 5г разлика е приемливо да са в една стая, но повече вече идва много голяма разликата в режима и потребностите.

Аз се радвам, че имаме стаи за всеки. Също като Маги искам да се наспя в стая, в която съм сама (и нямам бебефон). Даже мъжът ми се шегува, че ще ми даде градска отпуска за един ден- хотел+ спа и то сама!

Аз май искам и трето дете :oops:
За него също имаме стая, но не е на този етаж. Страхувам се от бремеността. Ще го измислим.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #359 -: Декември 01, 2020, 14:35:07 pm »
Момичета, Димана е със скарлатина (или поне така казаха). На нея й дадоха антибиотик, ама аз се притеснявам за бебето. Някой нещо да знае по въпроса?

26.09.2019