0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #260 -: Ноември 21, 2020, 09:40:37 am »
Слънце, точно така, като й се спи също се извива. Лято, при нас също има промяна с повръщането, явно го израстват, но не е спряло напълно, просто я вдигам да се оригне и я нося известно време на ръце и така не повръща.
Аз си напазарувах дрехи, днес ще взема мокри кърпи и памперси, може и козметика малко. Имам вече бръчки :( , нещо натурално знае ли някой, крем или серум за лице?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #261 -: Ноември 21, 2020, 09:53:50 am »
Виж е the body shop,има много натурални серуми.На по ниска цена виж в Христина .
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #262 -: Ноември 21, 2020, 12:11:15 pm »
Хахха, благодаря, знаех, че ти ще ми отговориш за козметика.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #263 -: Ноември 21, 2020, 12:14:02 pm »
Кукапел, при бебетата, първите 2-3м започва по-бързото им заселване на червата с всякаква флора. Не ми се вярва, че от 4 лъжици боб е това. Съвпадение е. Борис повръща още, да не те отчайвам. Като се закашля от сополите и повръща на фонтан. На АМ пак имаше подобни изхождания. Обикновено беше свързано с температура- леко съм го изстудила или е претоплен. Извива се назад, защото има газове, рефлукс и още не може да се справи с тези си нови усещания, които започва да осъзнава. Преумората също е фактор. Добре, че беше локдауна, че мъжът ми да може да го разнася, за да не повръща.

Тук започнаха намаленията от поне 20 дена. Колелото го взех с 40%, гардероб на Бобо, легло. Сега дебна и килим да му купим. Ако и камерата е намалена, направо ще е чудесно и ще има всичко, за да си е в неговата стая. Ще остане само да спре да се буди, но всяко нещо с времето си. Много се вълнувам с оправянето на стаята.

Аз вчера наистина щях да се претрепя. Уж съм с доста добра техническа мисъл. Все пак аз сглобих цялата къща, но не знам защо забравих да затегна кормилото. Добре, че все още имам добри реакции, че не се пребих. Днес втори опит.

Лято, за сега съм взела една седалка. Тя е като седалка за кола, с колани. Иначе, мисля за количка за колено, а тя после става и като истинска бебешка количка. Те доскато ни пуснат да си пътуваме, да започнем пак да ходим на почивка, Симеон ще започне да кара колело с педали и за него няма да има нужда.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #264 -: Ноември 21, 2020, 12:43:48 pm »
Абе Павла и таз хубава...виж и педалите и степенката. Жилото на спирачката освен ако не е контра.  Ще снимаш стаята май май. Всичко с времето си. Ще дойде. Аз също си мисля за разходки и на планина и на море. С младежа имам много желание да хайманосвам, пък то не може. Все искам туй 'дет ни можи- типично в мой стил. Кукапетал, пий яко вода. Може и да си се дехидратирала.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #265 -: Ноември 21, 2020, 12:51:05 pm »
Кукапетал ако искаш истински чиста козметика - Wooden spoon. Продават ги в магазини Зелен.

26.09.2019
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #266 -: Ноември 21, 2020, 18:43:53 pm »
Благодаря, Яничка! ❤️
Павла, може и да е понастинала, излизахме вчера, беше 6 градуса, добре облечена и в слинга, но не беше топло. Много е вълнуващо обзавеждането на стая, особено за детето ти. Павла, страхотни моменти са това.
Лина, уж пийвам вода. 😊
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #267 -: Ноември 22, 2020, 13:30:04 pm »
Момичета, близка приятелка ще прави инвитро другия месец, има Хашимото, приема добавките   FH Pro по 2 таблетки, както и еутирокс по 12,5, но днес TSH е 0,1. Ще отиде на лекар, но дотогава да спира ли добавката и еутирокса, как мислите? Отделно е приемала лекарството и тогава давала кръв.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #268 -: Ноември 22, 2020, 20:07:09 pm »
Съжелявам, не мога да помогна с този казус, Кукапетал. Успех й желая.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #269 -: Ноември 22, 2020, 20:18:30 pm »
Хм, аз писах, но  6ъдее коментарът....
Аз бях на левотироксин и с хиперфункция. Не съм го спирала. Също пиех и добавките.
Не бих спряла нищо.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #270 -: Ноември 22, 2020, 20:22:00 pm »
Павла,как беше втория опит днес?
А и тука много време намаления,сега напълних пак кошницата ,и мъжа ми съм решила да го зарина с подаръци тая
Коледа,два големи и 31 малки.
Хора,днес мъжа ми взе Зори да я води у майка си,аз още малко кашлям и реших да не ходя.Оправих я,дадох му чантата й с играчка,постелка,биба и т.н. и като ми стана едно тъжно ,че ще остана два часа без нея,като ревнах на вратата,голяма драма.Той после ми звъня да ме провери чак,аз си мислих че ще си направя едно кафе,една маска и ще вдигна краката,а то...Не съм готова да се отделя от нея още,ако е като сега да спи и да изляза за няколко часа е едно,но така ми дойде съвсем друго.Имам време да узрея до детската градина  :D
Кукапетъл,успех на приятелката ти и от мен!
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #271 -: Ноември 22, 2020, 21:03:05 pm »
 Има ги тези моменти, Слънце :) Колко дни ще е там? ХУбаво е, че имате къде да я оставите. Каква е тая кашлица по никое време? Температура нямаш, нали? Павла, вЕрно .. к'во стана с колелото?
Аз да ви кажа за Дани. Засега му спря секретирането от очето. Според мен масажите помогнаха. Промивам със физ. разтвор. 
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #272 -: Ноември 22, 2020, 22:03:25 pm »
Какви дни бе ,Лина?!Два часа  :D,просто никога ,никъде не е ходила без мен,все сме си заедно ,даже като си дъвче играчките ги бута и в моята уста и аз да дъвча,толкова сме пакет.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #273 -: Ноември 22, 2020, 22:47:25 pm »
 Днес беше трети опит. Вчера карахме със Сими. Той тротинетка, а аз колело. Днес имахме план, но толкова ме боли глава, че щях да умра. Утре пак.

Аз също с нищо не мазах или карах окото на Симеон и си се оправи.

Слънце, аз не мога да си представя да спя далеч от децата. Със Сими се разделихме сама ката раждах Бобо. Та те разбирам, но ми се иска да можех. Имам нужда от почивка, ат сън по-точно.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #274 -: Ноември 22, 2020, 23:38:16 pm »
Не съм разбрала, Слънце. О, и ние с Лори бяхме скачени съдове. За първи път като отидох един уикенд на море без нея що рев изревах:) има бая време до тогава. Павла, какво е това главоболие-вода пиеш ли?( аз само опявам с тази вода). Евала за колелото. Малкия се е изкефил яко, 100%!
Кукапетал, така си и мислех, защото кърмиш, но все пак подсещам. Сега около коледа ще има яко намаления за козметика- бих изчакала до тогава.:)
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #275 -: Ноември 22, 2020, 23:42:49 pm »
То и аз все мрънка за вода. Пия, поне 2-3л пия. Аз прекали с кафето, недоспиване и така.

Много е смешен. Кара до мен, но го е страх от голямото колело.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #276 -: Ноември 23, 2020, 09:02:56 am »
Първият път като се отделих от Васил за 3 дни, за да почистя основно у дома, пазех тишина, за да не го събудя. Иначе винаги съм мислила, че ще бъда обсебваща майка, но някак приемам, че това са други хора и гледам да не им навлизам в пространството твърде много и да ги уча на самостоятелност от най-ранна възраст. С яслата нямах драма, а тръгна на 10 месеца. Водеше го баща му и той също лесно се разделяше с него. И досега баща му го води на ясла/градина/училище, а аз го взимам. Всеки път като го пратя някъде или го оставя за няколко часа в главата ми са апокалиптични сцени, но си напомням, че това е само в моята глава и, че ако нещо се случи дори и да съм там едва ли ще мога да реагирам бързо (говоря за фатални инциденти, а аз такива си представям само като не сме заедно). Ако ми звъннат от училище/детска градина изтръпвам, прималявам и събирам цялата си смелост да вдигна телефона. Въпреки това аз съм инициатор от раждането му да се отделя от мен понякога и да ходи на лагери, екскурзии или на гости с нощувки у баба си. Не знам как събирам сили да преодолея лошите си мисли. Дори на всяко къпане си представям, че може да се хлъзна и да изпусна бебето от високо на плочките. Сцените пред очите ми са брутални.
Миналата седмица оправихме колелото на Васил, че преди месец го разби. Вчера и мъжът ми си оправи колелото след година и нещо пауза и двамата караха в северен парк. Шегуваха се с мен, че не съм карала от 2 години, но това е така, защото първата година правихме опити и ме беше страх да вдигам колелото ако е станало, а втората си бях бременна. Следващите 2 ще бутам количка пък. Аз не мога да я возя със седалка, а на мъжа ми нямам доверие - той е ужасен шофьор. Не преценява добре пътната обстановка, габарити и възможности на превозното средство.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #277 -: Ноември 23, 2020, 09:18:58 am »
Кукапетел, ТСХ се изследва без да е пит тироксина, нека пусне хормона пак без да е пила кафе или тироксин.И да не спира нищо.

Слънце, аз ако знаеш как изгледах свекърва ми първия път като гушна МОника...Щях да я изям направо.После сме я оставяли така за няколко часа някъде чак катостана по-голямо човече и беше поосъзната.Сега вече ходи да спи в майка петък и събота, но тя така иска, не я карам аз.Всичко става постепенно.

Моника много кара колело и тя, трябва да вземем на моя мъж и двамата да карат, а аз да си тичам след близначките, все пак имам да стягам още мускули  :lol:

На мен ми дойде МЦ, след 10 месеца кърмене вече съм с цикъл, обаче бях забравила колко гадно ме боли главата и че се чувствам като парцал!

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #278 -: Ноември 23, 2020, 10:02:46 am »
И аз ревах първият път като оставяхме Дари. След това спрях да рева, обаче постоянно питах Митко дали не съм лоша майка  :D. Тя обаче много трудно се отделя от мен и с порастването вместо по - добре, става по - зле. Приемаше само мама, сега и нея не иска. Плаче на всяко едно мое излизане от стаята и то с хлипане и захласване. Като мия или готвя се покатерва по мен и не ме пуска докато не приключа. А като чистя ходи навсякъде по мен, ревяща  :D
Маги, завиждам ти, че толкова време си била без цикъл  :D
Павла и Лято, много яко за колелата. Ние също си взехме и караме лятото. Но сега май ще изчакам още няко година да порасне и да си кара отделно колело, че и мен ме е страх да я возя.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #279 -: Ноември 23, 2020, 14:00:45 pm »
Маги и аз това й казах, без да е пила еутирокса да пусне и ето от днес резултатите. Благодаря, че пишете по нейния случай, два неуспешни опита имат инвитро и 4 инсеминации. Много са ми скъпи тези приятели!
Това се чудих тези дни кога идва цикъла след раждането, понякога все едно усещам яйчниците. Когато дойде цикъла ли могат да се почват опити за бебе?
Това с отделянето ще ми е драма, отсега си знам и ми се доплака, като четях Слънчицето с двата часа, напълно я разбирам.
Павла, супер мама, колелета, два малки юнака, къща поддържа, тук много мами нинджи имаме във форума.
« Последна редакция: Ноември 23, 2020, 14:12:20 pm от Kukapetal »