0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #220 -: Ноември 15, 2020, 17:45:53 pm »
Павла, колелеото е хубаво. Избра ли си вече? Не го ли разкараха пусти му сопол? Как точно разбират колко сте се отдалечили от позволения радиус от 1км?
Лято, да е жива и здрава Криси! Това мисля е едно от най-хубавите пожелния в момента! <3 Ще ми пратиш ли на вайбър тези материали за масажи?
Слънчицето, побвала ли си тези залъгалки,които се замразяват във фризера? Лори май това най-обичаше и най я успокояваше.
Маги как мина прощапулника. Какво хвана малката?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #221 -: Ноември 15, 2020, 20:19:38 pm »
Лина, как е малък Дани?

Маги, какво хвана малката?

Лазар, с колко е по-голямо от Борис?

Лято, дано да е щастлива Криси. Нищо друго няма значение.


Сополите идват и си отиват. Със забавачницата няма как. За 3-4 дена им минават и после Симеон пак носи. Просто ми е жал за малкото. От 3 дена кашля брутално от тези сополи. Колкото и да не искам да ги мъкна по лекари, утре ще звънна за Бобо, че вечер кашля много.

А колело даже си поръчах. Чакам да ми го доставят.
Попълват се декларации с адрес. Ако те спрат, знаят колко си се отдалечил.
« Последна редакция: Ноември 15, 2020, 20:25:09 pm от Pav-la »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #222 -: Ноември 15, 2020, 20:40:12 pm »
Павла,километър север,километър изток,все е нещо.Не ви е лесно,сигурно ви е тегаво даже много....До кога ще сте така?Новини не гледам,признавам.
Днес сестрата на мъжа ми дойде у нас с маска,шлем,ръкавици и очила.Зорито като я видя и загуби ума и дума,просто се вцепени и след малко ревна.Здрава е жената,но тя е в постоянен страх,не излизала от десет дни,не се вижда с никой.Тя живее на Канарите,тук работи ,в момента и от дома си .Казах й да се разхожда,сама с кафенце,но да излиза,седенето в къщи и тоя страх могат да побъркат човек.Каза че,като се филмира ще ми звъни да я успокоявам ,даже и от онлайн супер маркет пазарува.Уговорих я да вземе Зори с количката и да обикалят един ден ,аз да се подстрижа,че приличам на родопски кукер в главата.От десет дни правим упражнение с полу и все по пусната коса да ме гледа,свикна.
Лина,имам такива охлаждащи таман три броя,но кой да се сети.Колегите ми ги подариха още като родих.Иначе съм купила ръкавичка за чесане,чесалка напръстник и биба с бобчета.Кефи им се,ами просто ще мине,надявам се тя да се измъчи по-малко.
Най-тегаво ми е като мъжа ми си дойде след нощна,или посред нощ,хем да приспя нея,хем да не будя него Той упорито иска да ляга при нас .
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #223 -: Ноември 16, 2020, 04:20:26 am »
Слънце, хапва и месо. И някакви десерти. Виж, ако му дам да осмуче парче суджук, ръката ми ще отхапе 😂 Ама може ли все едни и същи неща да яде.

Павла, май им е около 3 седмици разликата.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #224 -: Ноември 16, 2020, 09:07:03 am »
Привет!
Аз имам Аделина с конюктивит  :? Тази сутрин се събуди със залепнало оченце и зелен сопол.Сега ще се лекуваме, какво да правим.Чух се с личната по телефона, каза какво да взема от аптеката и така.Няма как!Ох, мечтая си за ел. рецепти някой ден в нашата тъпа страна!

Габриела хвана черпака.Беше доста шашардисана и се чудеше защо аджеба търкалям тая пита така пред нея, но се получи.

И при нас Габи около растежа на зъбите започва да отказва храна и яде само меки неща.Напълно нормално е не мъчете децата, важното е че хапват.Дори да минат само на мляко пак е вариант.Просто ги боли.На Габи се е заредил още един кътник, тия дни ще го видим и него така като гледам.

Слънце, Павла ти е казала, губи сцепление, защото не може да пълзи добре.Нормално е.И нашите бяха така, като се научиха са добри на всякакви повърхности, облечени всякак.За крачетата сама ще видиш кое ще е добре, аз взех такива чорапчета с бобчета или отдолу с гума или кожа.Има ги почти навсякъде.А като е топло боси естествено.

На Ади от ранното изправяне са и се изкривили крачетата, но това ще се коригира с възрастта.Просто краката не са достатъчно заякнали да носят тежестта на тялото.Та не е хубаво и да бързат с изправянето децата.

Аз вече около блока ги разхождам хванати за ръка, така и излизаме на вън.Хващам ги за ръчички и излизаме.Количката само за дълги разстояния.Ако обичате да ходите, ви препоръчвам като проходят така да ги разхождате на близки разстояния, за да свикант да ходят.Моника е голям пешеходец и до ден днешен, но аз много ходя пеша и тя като мен.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #225 -: Ноември 16, 2020, 09:39:05 am »
Благодаря Ви за пожеланията, момичета. Бяхме тесен кръг, макар че бях поканила десетина човека повечето не дойдоха - я сополиви деца, я контактни, я нещо друго. В крайна сметка дойде свекърва ми, сестра ми и 2 приятелки. Всички стояха на разстояние от Криси, а в сладкарничката ни бяха наредили отделни маси, за да не сме вкупчени един в друг. Криси постоя 30-40 минути с нас, но спеше основно в количката, а след това отиде в парка с батко си и татко си. След около 2 часа и аз отидох с двете ми приятелки и децата им и те си играха без да се бутат в бебето.
Васил го оставях само по боди когато се учеше да лази, нямаме меки настилки по пода (килими, мокети). Но пък беше пролетно време март/април и нямах притеснения, че е гол на плочките или ламината. А като се научи да лази го пусках и навън да лази. Все се намираше някоя майка да ме поучава и най-често бяха възмуени, че е със светли дрешки и после кой щял да го пере това дете като се нацапа. Пералнята и до днес не ми е отказала...

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #226 -: Ноември 16, 2020, 15:23:28 pm »
Маги,какво ви "изписаха" за конюнктивит?Дано мине бързо.
Аз никога не съм била на прощъпулник и ми е много интересно .
Аз често казано,не искам да прохожда рано,майка ми е проходила на осем месеца и има проблеми със ставите,моя близка също така.Няма да подстрекавам изправяне и прохождане,ма пък като стане как да го спреш.
Аз нещо се скопосах,да видим.Днес сутринта нещо ме бутна да не пия кафе с Хрис,имах и ангажимент и викам айде утре.Сопола ми текна и както вървях така ми премаля,че се молих да не припадна на улицата,взех си хапове,дано се размина.
Лято,добре ви се е получило с погачата.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #227 -: Ноември 16, 2020, 16:45:16 pm »
Антибиотични капки ни изписаха за очичките и нослето.Да не се шашкате като ви изпишат капки за очи, пък ви кажат да ги капите в носа, има такива.Та и ние сме сега с такива.

Слънце то на този ритуал май се канят само хора от семейството т.е. баби и дядовци.Та ние така и с МОника и сега с близначките.А и питката трябва Ти, да я месиш, та аз голяма пита абсурд да омеся, една по-малка, да има за всички, но и да не е гигант.Весело беше.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #228 -: Ноември 16, 2020, 17:07:43 pm »
На Симеон на прощъпулника бяхме ние, майка и едно приятелско семейство. Знам, че трябва да има друго дете. Питката аз я омесих, имаше и малка почерпка.
С Борис ще е сложно. Нито рожден ден няма да можем да направим май, нито нищо. Както и да е, ние ще се почерпим. Пък и аз на всяка месечинка му правя торта и пием шампанско. Със Сими пак така правих, но пък той имаше голям първи рожден ден.

Те за деца най-често капките за очи ги дават за нос или дори и за уши.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #229 -: Ноември 17, 2020, 09:01:01 am »
Аделинка днес е по-добре.Сутринта и двете очи бяха отворени, имаше гурили, но не като вчера.

И Моника имаше голям първи РД, сега просто ще отбележим празника.Да ще има торта, надявам се и празнична вечеря, но каквото такова, важното е да сме здрави.В този момент точно не това е най-важното.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #230 -: Ноември 17, 2020, 15:08:50 pm »
Точно в този момент ,наистина не е за големи партита.Аз скоро научих за модата "малък рожден ден",демек шестия месец.Ми и да не беше такава ситуация,не бих го направила с голям банкет,както съм казвала,не е нашето просто.Ще сме си тримата вкъщи,ние ще си вземем нещо хубаво за пиене ,ще се нащракаме с телефоните и айде.То билл грим,прически,фотосесии...
Да ви препоръчам чай Самахан,веднага пресича вируси и настинки,два дни го пия и има доста ефект от вчера още.Лютичък е,но е приятен и ефикасен.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #231 -: Ноември 17, 2020, 15:30:50 pm »
Мда, хората правят малки сватби на 6м и големи на 1г.
Ние на 6м бяхме в Кипър. Взехме торта и хапнахме навън. Беше чудесно.

На Симеон 1г бяхме със семействата на кумовете (не са двойка) и кумците ни, братята ни, майка и една семейна приятелка. Това си беше на Парми в морската. За мен това е голям рожден ден- 12 възрастни, 3 бебета и 2 деца.

Ние направихме истински голяма сватба. Аз исках. Нито бал съм правила, нито абсолвентска, нито нищо, никога. Дори като завърших университета не си взех дипломата на промоцията, че бачках, а после секретарката ми я даде в коридора. Просто или пари нямаше, или все нещо имаше. Затова сватбата ни беше с 130 човека. Не сме се взимали, нищо. Ние сме първите, които ги ожениха на изнесен ритуал от самата община. Парти до 8ч сутринта беше.

Така, че съм решила на децата, като почнат да разбират, да им правя партита, ако искат и както искат.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #232 -: Ноември 17, 2020, 16:50:58 pm »
Точно на Моника първия РД с парти беше на 5 години, съвсем осъзнат, тя каза къде иска да е, кой да поканя, всичко си знаеше детето.И се получи много добре, защото самите деца играеха и не се наложи да съм аниматор или да тичам да усмирявам тоя и онзи.

На 4 направих в къщи с няколко деца, бяха общо 4 деца и се получи пак добре, но тогава имах една стая за ремонт и не ми пукаше какво правят в нея.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #233 -: Ноември 18, 2020, 15:53:52 pm »
Здравейте! Чак днес забелязах, че двете пръстчета на едното краче са частично слепени към основата, второ и трето, аз съм се родила така и са ми ги цепнали. Питам майка ми, кога са ме цепнали, забравила е. Другата седмица сме на консултация. Дано не я боли, ако я цепват. 😢 Генът е голяма работа.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #234 -: Ноември 18, 2020, 16:02:14 pm »
И моите са слепени но само в основата,и не са ме цепили. И на Мони са му слепени в основата и не мисля че е проблем.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #235 -: Ноември 18, 2020, 16:20:27 pm »
Благодаря, Круела! Значи не е проблем. Радвам се.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #236 -: Ноември 19, 2020, 10:46:54 am »
Кукапетел, давай го една идея по-спокойно.Майчинството е отговорно, но трябва да му се насладиш иначе оставаш с привкус само на нещо което те е побъркало психически.

Аз съм с две деца с конюктивит и задна хрема.То се очакваше де.От рано ще се калят покрай кака си, то е ясно.

Павла, какво стана при вас?Ходихте ли на лекар?

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #237 -: Ноември 19, 2020, 12:25:06 pm »
Маги,сложно е да опазиш здрави всички,всеки мъкне по някой бацил.Дано мине бързо.
Аз я пазя от мене си,не я целувам,гушкам я само за приспиване през деня,проветрявам постоянно .Дано не я разболея.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #238 -: Ноември 19, 2020, 16:10:32 pm »
Ех, Маги, сложно е при теб с няколко малки деца. Да оздравяват бързо.
Аз съм много доволна, защото от няколко дни, Дари започна да пие вода. Изпива поне по 200мл. на ден, а доскоро едва успявах да я накарам да изпие по 20-30. И много неща започна да разбира. Като и покажа някоя игра или какво се прави с конкретен предмет и много бързо схваща какво да прави. Казвам и нещо да ми донесе или да занесе на баща си и това прави. Като и се скарам или нещо не трябва да се пипа отдавна го разбира, но рядко решава да го изпълни  :D
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #239 -: Ноември 19, 2020, 21:45:21 pm »
Маги, не само, че му се наслаждавам, ами съм в някакъв сбъднат сън и постоянно се усмихвам, безкрайно съм щастлива и не разбирам родители, които мрънкат, всичко ми е като приказка, как расте всеки ден, как се променя, как изучава света - безценно е! Притеснения винаги ще имам, но не ми пречи на другото.