0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #200 -: Ноември 13, 2020, 07:44:38 am »
За щастие моите деца лесно вадят зъби за сега. Аз давах парацетамол 2 пъти на Сими при кучешките. Иначе с Бочко мазах. Сега Борис има 3-4 и освен да иска да дъвче нещо и да е по-нервен, друго няма.
Няма какво да следиш. До 3 дена по 3-4 приема дневно е позволено за болка. Ибупрофен се избягва при деца колкото е възможно.
А иначе много ми хвалят гел с хиалуронова киселина. Ето този примерно
https://apteka.framar.bg/30003149/%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B8%D0%B3%D0%B5%D0%BB-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5-%D0%B3%D0%B5%D0%BB-20-%D0%BC%D0%BB
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #201 -: Ноември 13, 2020, 08:09:37 am »
Слънчице, наистина дай нещо болкоуспокояващо. Аз с тия гелчета не постигнах никакъв успех при Васил. При него всеки зъб е свързан с падане на имунитета и боледуване - затруднено дишане, задушаваща кашлица, висока температура. Вдигал ми е до 39,8 и с дни не мога да я сваля редувайки на 4 часа панадол и нурофен. Течен аналгин не давах, че са възможни дихателни проблеми, а както казах той и така ги получаваше. Освен, че вие се мъчите и тя се мъчи и няма нищо лошо да ѝ помогнете с лекарства, още повече, че чешането на венците и гелчетата имат съвсем краткотраен ефект. А ти си сипи спокойно и стискай зъби - и това ще мине, но тези моменти ни се струват ужааааасно дълги.
При нас лефакса май не помага. Вече 1 шишенце свърши, но Криси има колики въпреки приема му. Не са силни, не реве, но не спи спокойно и се гъне като гъсенчика и примрънква. При нея са сутрин основно и се успокоява от гушкане и топлинка. И преди лефакса не бяха силни, макар че ден-два преди да го почнем имаше и неутешим рев за кратко.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #202 -: Ноември 13, 2020, 08:43:31 am »
Лято при нас коликите не бяха силни и бързо минаха,най-голям ефект имаше с лефакс и омнибиотик Панда,скъп е,но се оказа ефективен,и топло компресче също облекчава.
Сутринта се размрънка,взех я,намазах я с Бочко и заспахме.Ще пробвам и тоя гел дето Павла го показа.Мъчи се да пълзи сега,но още не схваща механизма ,застава на длани и колене и се клати.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #203 -: Ноември 13, 2020, 08:50:22 am »
Дааа, омнибиотика е скъпичък. Първо на него се бях хвърлила, ма кат му видях цената и реших да пробвам с лефакса. Имам още едно шишенце от него, ако така продължи и след него ще взема пандата. Това с първите опити за пълзене е много сладко ♥

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #204 -: Ноември 13, 2020, 09:22:53 am »
Лято,Пандата се продава и на бройка,може да пробваш с десетина прахчета първо.Давах я сутрин,после Лефакс .Към месец и половина  я пи.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #205 -: Ноември 13, 2020, 10:05:29 am »
Слънчицве, Моника беше така със зъбите.Беше някакъв Ад.Ревеше и пищеше преди появата на всеки съб, не спяхме със седмици.Аз ходех като ударена от нещо.Според мен кремчето на Бочко е много леко, аз предпочитам Пансорал, по-добре действа.Камилия давах на Моника в пиковите моменти.По две на ден, а не както е на опаковката.Може да пробваш.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #206 -: Ноември 14, 2020, 12:44:37 pm »
Как сте мами, вие и дечицата?Ние утре прощъпулник на Габи ще правим, да си мине и тя от ред.Извеждаме ги вече около блока без количка, само хванати за ръка.Голяма е радост.Хващат по едно листо като знаме и обикалят така площадката :)

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #207 -: Ноември 14, 2020, 13:15:21 pm »
Честити крачета, вече официално!

При нас е все едно и също. Сополи и така. Иначе са добре децата. Сими започна да казва неща и на френски. До сега явно е трупал основно пасивен речник. Говори счупено и на двата езика, но аз му разбирам всичко.
Бобо има голямо желание да ходи, а е и смел, пуска се, но дупето тежи и краката са още са меки. Много е смешен.
Аз си търся колело, че да си обикалям на 1км около нас. Въобще- идилия при пълен локдаун. :D
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #208 -: Ноември 14, 2020, 13:36:07 pm »
Маги честити крачета,да кажеш какво е хванала на прощъпулника.
Ние сме добре,вчера купих раница tula free to grow и нямам търпение да излизам с нея 😁 Иначе Мони вече се смее с глас от време на време и така 😁
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #209 -: Ноември 14, 2020, 13:51:46 pm »
Маги,браво на момичетата,не тръгват ли в различни посоки?Или си кротуват до теб?
Павла,един км ли ви е допустимия радиус?Кошмар....
Аз вчера не излязох,понеже валеше,едвааа мина деня,имах чувството че беше 30 часов.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #210 -: Ноември 14, 2020, 16:02:41 pm »
И ние с Дари вече излизаме за ръчичка, че ми е по - удобно. Само, ако ще е дълга разходка надалече, взимам количката. Тя и много танцува. Само да чуе подобие на мелодия и започва да кляка, клати дупето,вдига ръцете нагоре и клати главата. Много е смешна  :D

Павла, представям си и Борис колко е сладък в опитите си да ходи 😁 Да им минават вече тези сополи и да не се появяват повече.

Маги, успокоиха ли се момичетата?

Слънчице, а Зори? Още ли я мъчат зъбките?

Круела, страхотно е, когато започнат да се смеят с глас. Много заразителен смях имат 😁😆
« Последна редакция: Ноември 14, 2020, 16:05:55 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #211 -: Ноември 14, 2020, 16:10:05 pm »
Ох и близначките танцуват така.Моника пуска едни зумби тук и подскача и те като ги чуят, започват да се друсат веднага.ГОляма са картинка.

За ръчичка едната с мен, другата с майка, за сега хо0дят хванати за нас.Уча ги да седят до мен, но веселбата предстои :)

Слънце, раничка и в дъжда на вън.Аз така правех с Моника в раницата, обличах се и айде с чадъра по улиците.Вчера и тук валеше и видях една мама точно така с раничка и бебето беше заспало.За съжаление с двете няма как да се случи това, а с количка и дъждобран не ми се излиза.Иначе им взех страхотни чувалчета за на вън за количката.ТОплички, хубави, ще излезем сугирно утре след обед малко да ги разходя и аз да се разходя и да поспят в количката :)

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #212 -: Ноември 14, 2020, 16:40:01 pm »
Аз пък винаги имах средство за предвижване с мен. Сими като проходи все имах или количка, или раница. Сега, преди локдаун, като излизах, макар че Симеон може да ходи с километри и е послушен, излизах с двойната количка или нося и раница, че да мога да го сложа, ако реши, че иска и той да е бебе.

Много е смешен. Вика като самурай, гонят се с брат му. Веселба е. Да стане по-стабилен и ще е по-добре. Сега все ги пазя, че Сими малко грубо си играе с него понякога.

Слънце, аз също съм правила като Маги. Чиста работа.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #213 -: Ноември 14, 2020, 17:11:18 pm »
Привет, водих Криси на ортопед днес. Всичко е наред, припомни ми някои гимнастики, че съм забравила. Говорихме за възглавничка против рефлукс, а тя повърна няколко пъти на прегледа и той каза, че даже е задължителна в нейния случай. Материалите, които ми прати по пощата са много полезни. Има за бебеносене, за гимнастики, активни гимнастики, начини на държане и още много неща, които или не съм знаела, или съм забравила с времето.
Маги, честити крачета :)
Ние утре ще направим погачата все пак, от поканените вече няколко души казаха, че няма да дойдат поради болни в семейството (не от ковид и от ковид), а други поне за това се тестваха тия дни и са отрицателни, тъй че съм спокойна.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #214 -: Ноември 15, 2020, 08:49:47 am »
Момичета аз ходих при Фурлакис за втория преглед на 6 месеца. Много съм доволна от нея и аз :)
Да са ви живи и здрави малките буби на всички.
Аз съм на теми обувки за прохождане. Вкъщи вече ходи хваната за дивана и секцията. И мисля че може би е време за обувки с който и на вън малко да ходи :)
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #215 -: Ноември 15, 2020, 11:33:28 am »
Аз взех на Колев и КОлев.Лесно ги обувам, а това ми е важно.ОПитах да им вкарам краката в Понки, но уадрих на камък.И като се има в предвид, че са две съвсем настава веселба.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #216 -: Ноември 15, 2020, 14:23:02 pm »
Нали има едни чорапи с подметка ,те ок ли са за вкъщи?
Аз поръчах наколенки за пълзене,че няма сцепление с пода и се пързаля по колена.
При нас е на моменти болката,вярвайте тая сутрин не се сетих за панадола,а се гушкаме от четири сутринта Тъкмо заспи и изпищява,буди се и наново.Не знам защо не се сетих,наистина Чак в осем ми дойде на акъла,дадох и заспахме след малко,преди това гушкане,люшкане,носене,галене и дондуркане.Ами вече стои на нощното шкафче.
Това не е всеки ден,но веднъж на няколко дни,като поспахме излязохме около нас за час и половина да си проветрим главите,но явно доста я боля.
Лято,орисаха ли ви?
От мен да е жива и здрава и да среща само добри хора по пътя си!
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #217 -: Ноември 15, 2020, 14:39:27 pm »
Здравейте и от нас 🙂 Не пиша, но си ви чета редовно. Маги, честити ви крачета.
Моя господинчо е вече с три зъба, но все едно е изкарал 20 на веднъж. Ужас е и прибягвам до Панадол вечерно време. Изправя се, но иначе пълзенето му е като на войник 😃 Взе да ми отказва и храната, която му правя, че и кухнята също. Дай му само попара, макаронки от звездичките и хляб и сирене. Ама поне си качва. Цели 600гр за един месец. Чак не повярвах😀 Проявява и характер вече, реве най много за дядо си и вуйчо си. Устата му не спира да бърбори, много е смешен.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #218 -: Ноември 15, 2020, 15:08:41 pm »
Слънце, аз им слагам едни като чорапи/терлици с точки, за да не се хлъзгат.
Като се научи да пълзи като хората, тогава ще спре да се плъзга. Иначе вместо наколенки, вземи панталон с платки, че много стягат наколенки и подобни неща.

https://www.ebay.com.au/itm/Baby-Kid-Toddler-Girls-Boys-Shoes-Cute-Anti-Slip-Socks-Shoes-Slipper-Soft-Sock-/112973774588

Ей такива, ама ги взимам от френски сайт.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #219 -: Ноември 15, 2020, 15:20:57 pm »
https://www.hippoland.net/savi-baby-detski-nakolenki-191 такива поръчах,ма не ми е идвало на ум че стягат.Има панталони с платки,мъжки са,ма стават за пода.
И аз такива чорапи взех,не същите ,но на същия принцип са.
Танче,браво на Лазар че качва,кофти че ограничено меню си е избрал,а месо  не яде ли?Търси мъжка компания явно.
И Зо днес цяло пюре от 125 гр и още 120 мляко,толкова досега не е яла никога ,голяма дългурана е,а слабичка една такава  .