0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #100 -: Октомври 30, 2020, 19:21:39 pm »
Аз да ви кажа никакви контакти не съм ограничила. Слагам си маска на закрито, мия си често ръцете, което и преди си беше така  и нямаме близък контакт. И аз съм от тези, които смятат, че трябва да се научим да живеем с този вирус. В началото не бях излизала поне 2 месеца и беше много тежко. Сега ми е супер. Общуваме си с приятелите, излизаме на разходки и се чувствам добре. Доста мои приятели и познати го изкараха почти без симптоми или с леки такива. Повече трябва да се пазят хората от рисковите групи.
« Последна редакция: Октомври 30, 2020, 19:48:56 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #101 -: Октомври 30, 2020, 20:11:55 pm »
Благодаря ви!
И аз не съм ограничила контактите си.Само навън се виждам с приятелки,предимно съм сама,но веднъж ,два пъти на седмицата,който когато почива си излизаме.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #102 -: Октомври 30, 2020, 20:50:46 pm »
Напоследък не излизам много с хора. Не ми остава време от други задачи, а и те са на работа през деня, а вечер е късно за Криси. Не скучая и никой не ми липсва засега, а и аз и преди повече онлайн контактувах. С Васил издивявах , че не чувах членоразделна реч, но сега той ме уморява от приказване. Докато беше у баба си все звънеше или пишеше съобщения, а сега си е у нас и съвсем ме побърква.
« Последна редакция: Октомври 30, 2020, 20:53:14 pm от Лято »

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #103 -: Октомври 30, 2020, 20:53:53 pm »
Кукапел, излизайте на разходка. Стой навън. Среща се с познати за разходка. Психичното здраве е не по-малко важно. Днес е световният ден за борба срещу депресията. Пазете се.


Нас ни затвопифо. 2ч оправяме документи, за да се отиде на работа, до магазина и Сими да може да отиде на забавачка като оздравее. И да искам, не мога да се видя с някого. Свинщина е.
Мечтая си за ресторант.

Направила съм хубава салата и ще пия една ракия за психичното си здраве. 
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #104 -: Октомври 30, 2020, 21:01:51 pm »
Значи девойки ей сега ми се обади една близка майка, че бащата е с корона.Ни с нея и детето бяхме във вторник заедно на вън ама ще видим.

Павла, аз вино си сипах.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #105 -: Октомври 30, 2020, 21:20:12 pm »
Маги,дано всичко е наред,и човека да изкара леко.
Аз коктейл от бейлис с уиски  :D ,тъй де и Хасан е хора.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #106 -: Октомври 31, 2020, 11:20:01 am »
Аз пък си взех кашон с малиново вино още лятото и сега му се радвам по малко вечер.
Лина, аз измислих погачата, но само да не затворят всичко до 15.11. Има една квартална сладкарничка, широка и с разстояние между масите. Там ще е, правим ритуала и Криси веднага се прибира с баща си (той ще е встрани, не при нас), а аз оставам с гостите са се гощаваме малко. Хем сладко на корем и няма да приготвям, хем няма да се застоява никой у нас, хем Криси няма да се натоварва с много хора за дълго. Преди това ще минем през църквата.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #107 -: Октомври 31, 2020, 11:44:33 am »
Хора, погачата е чисто и просто преставяне на детето пред църквата, вид пречистване на него и майката.Правело се е, заради високата детска смъртност и, за да отиде пречистено детето на онзи свят.Грубо, но факт.Точно в тази ситуация погачи с хора са изключително вредни за вас и детето, нищо, ама нищо няма да изпуснете ако не я направите повярвайте ми.И оставете корона вируса, но  в сезона на вирусите, зорлем да пренасяте какво ли не от близък контакт с хората айде няма нужда.Моника на 47 дни я хоспитализираха с двустранна бронхит пневмония, защото позволих на свекърва ми да извика хора, че да я видят роднините.Първо внуче, нали какво да правим.Е няма да ви казвам как се слага абокат на колабирали малки детски ченички, как виждаш, че това малко телце няма сили да диша, как го напълниха с каквито се сещате антибиотици, а страха в очите на лекуващия ни лекар, аз лично няма да забравя никога!Защото тоя страх беше показателен, че я ще я бъде, я не!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #108 -: Октомври 31, 2020, 12:01:03 pm »
Извинете ме, че и аз се бъркам, където не ми е работа, след като нямам деца, но силно подкрепям Маги. Момичета, не знаете кой има коронавирус и кой няма. Не правете неща, за които горко може да съжалявате след това. Годинки, кръщенета, погача това се глезотии за вас самите като майки, а не за детето. Казвам ви го като човек, в чието семейство има коронавирус. Много безсимптомно дълбае вируса в хората. Свекър ми е без кашлица, за всеки случай отиде на рентген и се оказа с двустранна белодробна инфекция. Колко още народ има като него, дето им дълбае в дробовете, а те не знаят и може да дойдат на празненства с бебета. Сестрата на една моя много близка приятелка още на първата вълна е била интубирана, здраво момиче на 34 години. Ходила е тези дни на рехабилитация, защото трудно диша все още, има сърцебиене, оказало се е, че  дробовете й вече функционират на 70-80%, а са минали 6 месеца от интубацията.
Децата ви имат нужда от здрави родители, не от празненства.
Извинявайте отново, просто се афектирам като видя лекомислие с този вирус. Свекър ми точно това е направил, събрал се е с компания от 20 човека уж всички здрави. И след 2-3 дена от тези 20 човека 5 били вече със симптоми, след още седмица и той ги последва.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #109 -: Октомври 31, 2020, 12:23:50 pm »
Оха какво меню ми се заформи коктейл с бейлис и уиски, вина, ракия ( пускам лига :)) Взех си сладки за утре и погача. Ще сме с майка му на Митко и майка- И толкоз. Страх ме е, на затворено е кофти. Павла, някакви разрешителни за излизане ли се попълват при вас?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #110 -: Октомври 31, 2020, 14:23:25 pm »
Факт е това дето го казвате, момичета.
Ние минахме на контрола при кардиолог преди малко. Добре се затварят шънтовете и след 3 месеца пак да идем. Засега Криси остава без лекарства и може да се слагат ваксините. Само че няма да се слагат, заради абкм ги отложиха засега.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #111 -: Октомври 31, 2020, 14:57:08 pm »
Тери, имаш пълното право да пишеш и изказва мнение където искаш.

Не съм правила подобни неща за нито едно от децата.  А в тази обстановка не бих си и помислила.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #112 -: Октомври 31, 2020, 15:03:31 pm »
И аз да подкрепя Маги като човек, който не обича да харчи пари за празненства. Нито един рожден ден на Димана не е празнуван със събиране на деца, роднини и т.н. Само тази година отидохме на ресторант с испанските й баба и дядо и най-близкото ни приятелско семейство просто защото не ни беше позволено да пътуваме. Всяка друга година сме инвестирали парите, които бихме изхарчили за торти и т.н. “незабравими” неща в пътуване.
Същото направихме с кръщенето й. Само няколко близки. За мен най-важно беше да е кръстена, та ако ще да сме сами. Отидохме в един много стар манастир. Кръстиха я така както са го правили преди 100 години, че и повече. Роклята й беше с дини (после я носи цяло лято, не съм я купувала за повода) и заради това занесохме един багажник с дини и след кръщенето седнахме на една поляна и ядохме диня. Нямаше ресторанти, гости, нерви.

Ма то като се замисля и на сватбата ни беше същото... Абе като цяло обичам да харча пари за мен и семейството ми, а не за да гостя разни хора. А най-обичам да ги харча за пътуване.

Иначе ние в момента общуваме само с две семейства. И двете са наясно с моето състояние, а аз пък знам че се пазят, така както и ние. Вече спряхме да ходим където и да било. Мъжът ми спря и уроците по тенис. Даже обмислям да си използвам частта от застраховката, която ми позволява да викам екип в къщи за взимане на кръв за изследвания.

Някой спомена малиново вино...

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #113 -: Октомври 31, 2020, 15:37:34 pm »
Яничка, финансовата част от одобни мероприятия се връща многократно. Например за рождените си дни Васил харчи около 200-300 лв, но събира около 5-600. Той подаръци не иска, защото си купува каквото му трябва за спортовете с тия пари, а това са скъпи неща и предпочита пред непотребните играчки. Сега събира за хубави бутонки за футбола, а те са около 150 лв. Никога не е в това въпроса. За погачата ние мислихме доста, но в крайна сметка ако направя такава (реших къде щеправя ако правя, но не съм решила дали ще правя) тя ще е действително с хората, с които така или иначе се виждам - 2 приятелки, с които се виждам и сега, свекърва ми, племенницата ми и сестра ми, кумата ни и семейството, на което ние кумувахме. Всички тези хора виждам често по различни поводи, включително след раждането. Но те не са виждали Криси (освен свекърва ми). Изхождам само от това, че до пролет поне няма и да я видят ако няма повод или причина. В случая това е повод и действително няма основателна причина той да се състои. Както казах - ако го направя то ще е само с хора, с които се виждаме аз и мъжът ми и сега, няма да каня всеки срещнат. А Криси ще се появи за не повече от 15-20 минути и ще се прибере. Няма да викам у дома никой, защото ме притеснява дезинфекцията след гости и защото всеки ще се почувства достатъчно близък, за да се застои у дома малко повече от нужното. Споделих какво ми е хрумнало днес като вариант, защото Лина попита наскоро. Иначе ако не направя погача няма как да откажа на сестра ми, племенницата ми, кумовете да я видят все някога. Така просто ще отбия номера и после цяла зима няма да се вясваме сред хора.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #114 -: Октомври 31, 2020, 16:27:48 pm »
Тук е само с декларации, Лина. Свинщина. Не могат и 2 човека от различни домакинства да се събират.

Лято, какви са й комуникациите?
Браво на малка Криси.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #115 -: Октомври 31, 2020, 16:40:41 pm »
Какви комуникации? нещо от прегледа ли е това?
Ако може Мишето да каже или някой, който знае - може ли цветът на изпражнението да се промени от новото мляко? Марката е една и съща, от HA смених на това дето ще е по протоколите pep AC. Цветът стана сив и прочетох лоши неща, но дали може да е от новото мляко преди да се шашкам и да звъня на лекар.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #116 -: Октомври 31, 2020, 17:36:56 pm »
По принцип винаги може да има смяна на цвета или консистенцията при нова храна. При Дари винаги е имало. Само че не знам за сивият цвят. Нейното е варирало от нюанси на жълто, през зелено и кафяво. Други цветове не е имало и не мога да кажа.

Аз винаги много съм държала на празниците. Обичам да подготвям специални неща и да се събирам с близки и приятели по хубави поводи. Сега с Дария имам още по - голямо желание и се вълнувам още повече. Държа да отбележа по специален начин всяко нейно събитие. Пиша си в едно албумче всяко ново нещо, което прави и всяка особеност. Пазя си пъпче, гривнички, картата от леглото и, едно друго картонче с послание от болницата и изобщо всякакви сантиментални неща. Преди да се роди накупих сумати "излишни" неща, пак, защото това ми доставяше огромно щастие и вълнение. Да, в момента ситуацията не се свежда само до моите желания, за това и ще се огранича в някои неща. Спазвам всички мерки за безопасност, но не смятам и с години да се откажа да живея. Защото никой не може да каже кога и дали ще се нормализират нещата с този вирус.
Но няма как мъжът ми всекидневно на работа да контактува с по 20 човека, а аз да не отпразнувам второто най - чакано за мен събитие. Първото беше нейната поява. Пак казвам, че се съобразявам със ситуацията, така че не си представяйте "сватби" от по 30-50-100 човека.
« Последна редакция: Октомври 31, 2020, 18:51:57 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #117 -: Октомври 31, 2020, 19:01:50 pm »
Мише, благодаря. Ще се посъветвам и с лекарката, не знам само дали вдига през почивните дни. Нашата сватба беше с 30 човека, само приятели и родители. На кръщенето на Васил дойдоха много хора, всеки който беше чул че ще празнуваме. Никой не върнахме и се забавлявахме. Сега е друго, но и аз съм на същото мнение. Вирусът е тук, трябва да се научим да живеем с него. Според мой познат лекар е много възможно реинфекцията да протича по-леко, въпреки че антителата значително намаляват скоро след преболедуването и до към 3 месец изчезват. Доколкото го разбрах тялото пази нещо като "спомен" и много по-бързо би образувало антитела при реинфекция, а това не е негова теория, а на лекари лекуващи ковид по света. Човекът си чете медицинските списания, статии и т.н. и е в час с теориите (то засега всичко е само теория). Но ако това се окаже вярно, то действително тази година ще е пандемичната, но с всяка следваща болниците ще са все по-малко натоварени откъм тежки случаи на ковид. Вирусът няма да изчезне, след като антителата не остават доживот. А дори и да оставаха както е при шарката тя продължава да съществува. Рано или късно всички ще го срещнем, въпросът е да мине леко. Затова и аз се колебая дали действително да отложа целия си живот за след пандемията или в крайна сметка да живея по-внимателно и без да подценявам ситуацията.
Иначе свекърва ми днес предложи да направя онлайн погача, който иска да я гледа и да орисва. Само тя щяла да бъде у нас! Помолих я да спи довечера у нас, но ми отказа. Искала да се наспи, не ѝ се искало утре да се размотава недоспала, но пък утре щяла да дойде. Казах ѝ, че не желая утре да идва, ако иска да дойде тази вечер. И без това не работи и утре може да се наспи съвсем спокойно (пенсионирана е, за да помага в отглеждането на внуците си - буквално така го каза като се пенсионира преди 7 години). Каза, че на Криси коликите са по-лоши от на Васил. Казах ѝ, че тя няма никаква представа, защото още тогава си тръгваше веднага щом той заплаче и никога не е оставала да види как протича това при него. А и сега не е виждала коликите на Криси, за да знае. Но тя каза, че е видяла снимка във фейсбук на Криси сега и ѝ се е видяла по-напрегната от снимките на Васил от родилното (на днешния ден са ни изписали и тя си е гледала спомените из фейса). Скарахме се в крайна сметка, но пък ми олекна!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #118 -: Октомври 31, 2020, 19:58:43 pm »
С колко хора се виждат мъжете ни няма значение. Моят работи 6 от 7 дена и дневно се вижда с доста народ и поради естеството на работата си, всички са без маски. Знам, че той се пази обаче. С колкото понече хора се виждаме, толкова е по-голям шансът да се запазим, а дали ще имаме симптоми, за сега не е ясно защо едни имат, а други не.
Да се научим да живеем с него не означава да изнасилване късмета си. Все пак не сме Корнелия Нинова и е много вероятно точно за нас или за нашите близки да няма място в болницата.

Лято, нали шънт каза. Камерни или предсърдни са?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #119 -: Октомври 31, 2020, 21:38:45 pm »
Ех,Лято ,и мойта свеки е пенсионерка,живее на първата спирка на автобус 32,ние сме поредна някоя и рейса спира на 100 метра от нас,ми не идва .Последно края на август видя Зори.Предлага ми помощ,да ми изглади,че аз гладя веднъж на седмицата за двайсе минути.Ма такова е.
За празници и поводи и аз ще си дам петтяхто лева,ми обичам хубавите поводи,но не и да са с много хора,даже в тези моменти предпочитам да сме само семейството.Оженихме се двамата,двамата бяхме на Зори на изписването,така ги усещаме нещата.В тези дни,които са най "наши",най-хубаво ни е било да сме си ние само с емоциите си.Не харесвам сватби,дори и чужди,камо ли тъпан и "Прощавай рода голяма" на моята собствена.Не мерси.Напихме се с компания в рок бар и туй то.Била съм на кръщене на роднини със 120 човека,ми не ме кефи.Поканиха ни на друго с повече хора,дрес код зелено и бяло и певец Наско Ментата,познайте дали отидохме.
Не си избиват парите такива поводи,не и винаги.
Погачата на Зори беше страхотна,много ме изненадаха и развълнуваха,беше с шест жени,но не бих я направила в тая обстановка.Аз самата съм контактна ,както и всеки втори.
И мъжа ми работи без маска,там в зърното е голям, прахоляк,едва диша ,но работата е неизбежна.Това което мога да избегна,ще го.