0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #80 -: Октомври 29, 2020, 16:00:22 pm »
И ние  получихме бойно кръщене,Зори падна от леглото.Баща й задрямал и се събудил от туп.Тя плака много,той също,много се обвинява милия.
Дойде и време за сън и заспа,ще я наблюдаваме .Иначе се движи,усмихва се ,зениците й изглеждат добре.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #81 -: Октомври 29, 2020, 17:49:36 pm »
Слънчице, винаги се обвиняваме, но колкото и да опитваме, няма как да не откъсваме поглед 24ч. Като започнат да ходят пък още повече. Ти си знаеш за какво да следиш.
Дари вече танцува и е много сладка и забавна. Обаче за момента го докарва по - скоро на метал  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #82 -: Октомври 29, 2020, 18:31:08 pm »
Сякаш ми се струва,че гласа й звучи по различен начин.Но не знам дали не си внушавам.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #83 -: Октомври 29, 2020, 18:39:57 pm »
Слънчице, спокойно ще мине.Както казва сестра ми, бебетата са гумени :)

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #84 -: Октомври 29, 2020, 18:53:36 pm »
Слънце, бойното кръщене е за родителите. На децата нищо им няма.
Не си внушавай глупости.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #85 -: Октомври 30, 2020, 05:59:54 am »
Слънце, как изкарахте нощта? Как е малката? Всичките декларации ги има в сайта на НОИ, можеш да принтеш, снимаш с тел и по куриер? Накуп ще изплатят всичко чакащо. Само първото посещение платих аз, после не съм плащала за личната. Уролога беше платен.
Относно тестваните, поне в пирогов още не ги карат да работят позитивни. На Лори им казали вчера да си съберат учебниците, забранено е провеждане на занятия със смесени групи в училището ( например танцИ, английски и тн), а в стола са бая деца ...
Хем ще ми е трудно с Лори у дома, хем ще ми е по-спокойно. По време на миналото дистанционно пращаха един файл, на коя страница какво да правят а уроците кой мислите ги преподаваше?  Мога да преподам информацията, но едва ли имам по-добър метод от педагога. Много неприятно за децата.:(
Павла, много кофти с отита. Ще се повлияе, сега, от АБ то. Лори все ми правеше нещо с ушите. Пробиотик даваш ли покрсй АБто?
Аз се надявам понеделника да успея да ида на зъболекар, че после как, кога?
Да ви кажа, на 28 бяха 40!дни на малкия. Смя се през цялото време на молитвата, беше готино. Ние се отказахме да каним гости за погачата, ще дойде само майките. Дано успеем кръщене или годинка да направим- много ми се иска, ама едва ли! Не говоря за сватби, но скромничко да го отбележим. Уф! Знам, че това са бели кахъри, но да си кажа. Кукапетал, Лято вие ще правите ли?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #86 -: Октомври 30, 2020, 08:36:14 am »
Лина,ние направихме кръщене в много тесен кръг.Свещеника ни каза,че и в леген вкъщи може да се кръсти дете .
Бяхме само най-близки членове на моето семейство,на мъжа ми са сложни и тях ги нямаше,че свекърите ми не си говорят и ей такива.
Добре е Зори,корава глава като баща си,днес е именничка милата.Голямо щихо е,пълзи с корем,вчера скъса двата крака на куклата Ванче,пушка е.
Оф,спират децата от училище,затварят барове и моловете във Варна ще затворят,но София оупън ще е с публика!Ей за такива неща ме е яд!
Не ми е тумнал бара и мола,но там работят хора все пак.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #87 -: Октомври 30, 2020, 09:22:24 am »
Радвам се, че Зори е добре, да ти е жива и здрава и само позитиви да и носи името.

Аз днес съм сама с три деца, омммм.Да не забравя да поръчам на моя мъж да ми купи вино от магазина  :lol: Вечер си позволявам по малко, че вече само нощното кърмене остана, а и мама е човек  :oops:


*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #88 -: Октомври 30, 2020, 09:34:09 am »
Слънчице, честита е Зори, името да ѝ носи щастие и радост ♥ Хубаво, че е добре детето.
Аз за погачата ощене знам. Мислехме да я правим в една зала в работата, че не искам у дома да каня хора, да се застояват и после да дезинфекцирам като луда след тях. Но вчера двама колеги излязоха с + тест за корона и този вариант май отпада, въпреки че имам още 2 седмици до датата. Ще видим и дали няма да се въведат по-строги мерки до тогава.
Снощи беше забавна нощ. Бебето се събуди да яде, баткото се събуди от плача ѝ. Нахраних я, а тя повърна малко и я сложих във възглавницата за бременни, за да е по-изправена. Баткото ревна, че го боляло крачето и той искал да спи във възглавницата. Накрая все пак Криси заспа в ръцете ми, а Васил във възглавницата... Той от вчера си е у дома, здрав вече. Сутринта свекърва ми дойде да го взима за тренировка и пита за нощта. Разказах ѝ и на частта с възглавницата още ми вика "Браво на вас, ще я научите да спи навсякъде! А трябва само в креватчето. Аз не мога да разбера защо я слагаш да спи навсякъде, а не само в леглото си!" Попитах я какъв е смисъла на това, което каза. Критиката е постоянна и за всичко. Изобщо ми иде вече да ѝ забраня да идва у нас, но засега имам нужда от нея. Даже мисля да я поканя да спи у дома докато Васил ибаща му са на състезание почивните дни. Ей тъй, да видим колко по-добре ще се справи. Хич няма да взема отношение като реве детето, че най-сетне да ѝ стане ясно, че коментарите ѝ са абсурдни и съвсем не на място. Ама дали ще го разбере?

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #89 -: Октомври 30, 2020, 09:58:48 am »
Маги,да не вали и при вас?Чакам да спре и да я изведа.И аз си пийвам червено вино вечер,организма си го иска.
Лято,сега май е рисково за погача.
Ти явно имаш нерви от корабни въжета,не бих си го причинила.Страшно много мразя някой да ми се бута в краката,ма щом искаш тествай я.Може и да се запре после.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #90 -: Октомври 30, 2020, 10:39:22 am »
Слънчицето, знам я каква е и просто гледам да не ѝ обръщам нужното внимание, но вече взема да ми писва. С Васил се връзвах много, че ми беше за първи път и сама поставях под съмнение всяко мое решение, но с Криси съм по-спокойна и уверена. Малко ми е смешна даже как се напъва. Доколкото я познавам тя знае, че няма да я послушаме и и се иска да даде съвет, но не смее и затова само си коментира. Но тия коментари аз ги чувам като критика. Едно е да помогнеш, друго да дадеш съвет, а трето само да критикуваш. Пред малко казах на мъжа ми и той вика направо да пътувам с тях за Стара Загора и да я оставя 2 дни сама с Криси. Само дето детето не ми е виновно с нищо, че да му го причинявам. А и искам да видя как точно ще се справи с коликите и рева на детето без да я гушне ни веднъж. Тя сякаш си представя отглеждането на бебе като нещо механично май. Ще ги гушкаме само като е спокойно, че като плаче може да го разглезим. Ако плаче само сменяме памперса, храним и оставяме да се оправя само, а ако е спокойно го гушкаме, играем си с него и му се радваме. Та ми се ще да видя, че досега един съвет не даде как точно да се справим, а само какво да не правим.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #91 -: Октомври 30, 2020, 10:47:08 am »
Слънце, радвам се че Зори е добре. Да е жива и здрава, само хубави неща да й се случват и от късмет да не се отърве!!! Лято, не й се шашкай толкова. Поне ти помага. Иначе клякаш с двете деца. Даниел до около 3 реве. Цока и в 5/6. В 7 ставам да оправям Лорейн за училище. Водя я на училище, абсолютно отговорно казано, добре че е студено и се разсънвам навън. Връщам се, Митко отива на работа и деня се върти със чистене, готвене и тн. Просто я игнорирай, нали ти върши работа?
Маги, много добре че можеш да си правиш 40се на душата вечер! Аз на това му викам ‘фонд, и АЗ съм човек:))
Мацки, какъв пробиотик давате? Az поръчвам буфидус на аквасорс няколко пъти вече и все нещо става. Почвам да си мисля, че не е за мен и да поръчам някакъв друг. Чудя се и аз вече.0
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #92 -: Октомври 30, 2020, 11:00:20 am »
Био гая давам от изписването. Това казаха в Надежда, а после и педиатърката без да знае каза същото. Но се чудех колко дълго се дава. Игнорирам засега, но се чудя дали да не я подредя малко и да намали критиките, че изобщо не се усеща колко натоварва. Сега не ме натоварва толкова де, но с Васил беше ужасно. А тогава не помагаше дори. Понеже тогава я вземах много присърце ми остана кошмарен спомен и накрая не исках и сега да кърмя. До такава степен ми се е отразило още тогава. Сега като минаха двайсетина дни и объркването ми стихна почти ме е много яд, че толкова страхливо подходих и затова си мисля, че е време да се разберем по темата с внуците и децата и да се спре най-сетне.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #93 -: Октомври 30, 2020, 11:42:40 am »
Слънчице, честит имен ден на Зори. Името и да и носи щастие и сбъднати мечти.
Лято, същото си помислих като слънчицето за нервите  :D Много задържал в себе си и за това ти е останало негативно чувство още от Васил. Не казвам, че трябва да си груба, но каквото не ти харесва си и го казвай, пък тя както иска да го приема като не може да се усети сама.
Лина, аз пак ще кажа актив флора бейби, обаче не навсякъде го има.
На Дари РД наближава и по принцип съм започнала подготовката и съм запазила ресторант. Знам, че е напечено положението, но много ми се иска да отпразнувам първият и рожден ден.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #94 -: Октомври 30, 2020, 12:58:36 pm »
Мише, рецептурната книжка в какъв ред се издава? Купих я, но спред лекарката трябва първо да мина за протоколите и след това да ми я издаде и да я заверя в районната каса, така ли е?
Така е, напоследък гледам да си трая, точно защото не мога да не бъда груба иначе. тръгна ли да си казвам нещо и след това винаги има сърдити, че и даже такива дето повече не ми проговарят. Явно не мога да си подбирам думите правилно и вечно някой е обиден ако реша да кажа какво не ми харесва в отношение то му към мен. Затова си трая и си правя каквото знам. Но тук вече бая се прекалява, сякаш като не казвам нищо давам право на другата страна да продължи.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #95 -: Октомври 30, 2020, 13:23:37 pm »
Следващите пъти е така, но първоначално трябва да се попълни от педиатъра, за да могат да я заверят в здравната каса.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #96 -: Октомври 30, 2020, 17:26:10 pm »
Слънчицето, да ви е жива и здрава Зори, със здраве да си носи името, вълшебно детство и прекрасен живот й пожелавам!
Лина, ние направихме малка церемония на 40 ден. Първо на църква за четене на молитва, Дара плака, не ми беше спокойно. В началото влязохме навътре, скараха ми се, че не трябвало да влизам преди пречистването. 😀 Аз не знаех. 🤔 След това в близкия парк с кумата ни, само двете и бебка си направихме ритуал с погачата. Татковците бяха настрани в парка на разстояние с маски.
Ужас с този ковид, станах вълк единак. През бременността не излизах, сега пак и виждам, че не ми се отразява добре. Погачата беше за мен повече от празник. Ще почна някакви танци и йога с бебето вкъщи, че да правя нещо.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #97 -: Октомври 30, 2020, 17:34:11 pm »
Слънчицето Честит Имен Ден на Зори! Да бъде жива и здрава и името да и носи само радости и успехи ! 🎂🎂
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #98 -: Октомври 30, 2020, 17:36:43 pm »
Кукапетел, излизай на разходки, но сама.Аз така правя.Почти всеки ден съм на вън, но съм сама.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #99 -: Октомври 30, 2020, 17:50:53 pm »
Излизам, Маги, слагам я в слинг и обикаляме, но ми липсва комуникацията с хора, аз работих с деца, родители, сега супер уединен живот водя. Излизане, имам предвид с други хора, приятелите ни. Това ми липсва...
« Последна редакция: Октомври 30, 2020, 17:52:24 pm от Kukapetal »