0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #660 -: Януари 07, 2021, 11:09:17 am »
Лято, момичетата са жестоки и то от малки.За съжаление ще се сблъскаш с това.Причината лятото да стана толкова крайна беше защото две момиченца, не даваха на другите деца да играят с Моника.Видях го с очите си два пъти как едно и също дете, наговаря останалите да не играят с нея.Побеснях!Меко казано.С детето не се разправях, разправях се с майка му, която е учител, апропо!Същото дете множество пъти се е държало зле с моето, обиждало я е, взимала и е играчките, дразнела я е.Аз бях ограничила контактите, но сме в съседни входове, в една група в градината и няма как съвсем да не се виждат.
Та момичетата са ужасни!

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #661 -: Януари 07, 2021, 11:20:41 am »
Тери, много си права. Аз също съвсем пък не разбирам двойки, които са се борили, за да имат дете и накрая им дотяга вниманието, грижите и т.н. Масово около мен децата седят на телефон и таблет и никой не им обръща внимание. За проговарянето и аз имам такъв пример. На моя позната, детето до 4г възраст почти не говореше, точно, защото тя не я караше, а и угаждаше само с ъъъ. Гаджето и се опита да и каже, че трябва да се обърне внимание на детето в това отношение, но не. Всяко дете си било различно и нямало проблем. Аз също от бебе говоря много на Дари. Даже Митко ми се смее понякога, че и обяснявам и правя неща, които не разбира. Например защо съм и опаковала подаръците за Коледа като нямало да разбере. И също не харесвам говоренето в множествено число, а понякога се получава и доста смешно и нелепо  като някоя майка обяснява как те са яли моркови, после са акали слуз и са имали обрив  :D
Тери, аз по природа съм си нервак, но от години се стремя да променям тази си черта и особено пред Дари не се държа така. Та, при нея е по - скоро генетично от нас всички, защото и Митко и бащите ни също са такива. Иначе Маги, определено се опитва да ни манипулира. А и наистина аз най - вероятно съм виновна да е толкова залепена за мен, но нямах и много избор. Казвала съм ви, че няколко месеца ми беше 23 от 24ч в ръцете. Но само който е имал дете с такива колики, може да си представи какъв ужас е това. И тъй като продължи до много късно, тя вече разбираше и осъзнаваше доста неща. Та, за това ви казвах, че се крия като излизам, защото неистовият плач е буквално на всяко излизане от стаята. Даже като я гледа Митко, ми е забранил да влизам,защото само като ме види се разстройва и той после не може да я успокои. Да не ви казвам какво става като влезна в тоалетната. Вчера от зор, сама се научи как да отваря врати, за да влезе при мен  :D Нали е и по - височка и сега и това не я спира  :D Сега пък е на нова вълна. Освен че иска да съм около нея, трябва и да е постоянно гушната в мен. Но знам, че ще мине и това и искам или не, някога ще е далеч от мен и ще има нейно залепено човече, а аз само ще си спомням за моментите, когато съм била целият и сват. Така че, докато мия чинии с висяща маймунка на кракът ми, се опитвам да се насладя на тези и желания  :D :D
« Последна редакция: Януари 07, 2021, 12:02:33 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #662 -: Януари 07, 2021, 11:49:15 am »
О, Мише, много скоро само ще си спомняш. Васил вече и дума не дава да става за гушкане. Доста по-рано от очакваното. А до вчера ми стоеше все в ръцете, милваше се и се глезунчеше с и без повод. От нова година насам вече не иска и да го завиваме вечер. Е, като му се обидя за поведението и веднага идва да се гушка за извинение, но си растат по-бързо от очакваното и ако даден бебешки период ти се е струвал кошмарно дълъг след няколко години го помниш с умиление.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #663 -: Януари 07, 2021, 16:24:57 pm »
Има ли вариант да съм спукала тъпанчето на Зори?Направих страшна глупост,с термометъра с мек връх взех да меря в ухото,не че нямам и за ухо.И не знам мръднала ли съм,или тя ли ,но изведнъж се разплака,гушнах я и се закашля,нали уши и гърло са свързани.Но пък знам,колко навътре е тъпанчето,мекия край на термометъра се виждаше.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #664 -: Януари 07, 2021, 20:24:15 pm »
Съмнявам се, по-скоро се е изплашила и я е заболяло малко от натиска.Спокойно.Утре отиди до личната да я погледне за всеки случай.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #665 -: Януари 08, 2021, 10:57:58 am »
Аз й се обадих,каза че няма начин да е спукано.
Аз се сетих много късно ,че съм пукала тъпанче преди десетина години и много ме боля първите дни,не можех да спя.Само зарастна .
Натисках й ухото отвън и вътре мидичката и не реагира,иначе щеше да я боли .
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #666 -: Януари 08, 2021, 11:26:37 am »
Слънце, натискане трябва, за да пукнеш тъпанчето. Ама с какъв акъл реши да мери така температура. То уши не им се чистят на малките с класически клечки. Нищо ѝ няма.

Аз не съдя хората. Много често съм наблюдавала, че хора, които дълго време са нямали деца, после не знаят какво да ги правят. Такова съсредоточаване има в постигането на целта, че въобще не знаят за какво става дума и имат една измислена представа, в която бебето ака трендафили. Освен това им се съвестно, че ограничават детето или подобни и често тогава им се качват на главите.
Аз примерно четях повече за отглеждането на децата докато правих опити, защото знаех, че дете ще имам по един или друг начин. Беше ми важно да съм крачка напред.

За говоренето, като изключим крайности, всяко дете си е различно. Важно е да им се говори. По цял ден не млъквам. Сега Симеон говори много. Не казва хубаво думичките, изяжда букви, някои думи са си напълно измислени, но не млъква. Аз го разбирам напълно. Опитва се и на френски да проговаря, така че му е доста трудно и като не го разбера се изнервя.

Маги, децата са доста стадни. Едно по- силно дете да нарочи друго и край. Хубаво е да се справяме с това от началото. Вече 2 годишните му се подиграват на Сими, че не говори хубаво. Той е силен характер и като си проговори и успокои знам, че няма да остане айтсайдер макар и да е чужденец и винаги да си остане такъв за французите.

Мише, за гушкането си е до детето. Сими до 6м не се отделяше от мен. Беше все в ръцете ми, денем спеше в раницата, кошарата му беше залепена за спалнята. Знай, че няма прекалена привързаност. Само спокойното и превързаното дете може да стае истински самостоятелно. Обаче трябва да си има граници и за мен те се поставят точно около 1г, защото след това вече става доста осъзнато манипулиране на родителите.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #667 -: Януари 08, 2021, 12:52:04 pm »
Павла пак сме на едно мнение двете.Ох аз имам две дърпащи крачолите ми деца, нещо правят със съня и тая седмица съм на батерии, ама взеха да свършват.Отделно и каката ми подскача и водим разговори.Искам един ден почивка.Много изморена и изхабена се чувствам.Шапка ти свалям, на теб с двете и сама!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #668 -: Януари 08, 2021, 13:43:11 pm »
Аз пък съм мълчалива и не говоря много много. Майка ми е страшна мелница. Свеки е направо поляна пълна с мелници. И ся ми обяснете откъде се пръкна моята щерка, която е способна да надприказва и двете баби когато са на едно място. Ми на всичкото отгоре иска и аз да участвам в разговора  osi_12

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #669 -: Януари 08, 2021, 15:17:40 pm »
Запълва празнината. Нали знаеш, че в природата няма истински празно пространство.

Маги, майка беше последния месец тук. Разбута режима на Бобо, но беше голяма помощ. Сега трябва да го вкарам рак в режим, че ще го давам и него на забавачница.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #670 -: Януари 09, 2021, 11:31:11 am »
Привет. Нормално ли е Криси да спи по 2-3 дни с много малки будни периоди? Един-два пътиседмично има дни, в които е будна по няколко часа сутрин и по няколко вечер, а другото време само спи. Не ми се струва недохранена, расте, усмихва се, оглежда се, плаче силно когато има нещо, пълни памперса достатъчно, но предимно спи. Тази сутрин я събудих да яде, нахрани се и я оставих, за да отнеса шишето в кухнята. като се върнах тя спеше. После я събудих да яде пак, но тя не се разбуди нито докато я преобличах, нито докато я хранех. Единствено след смяната на пелената умишлено забавих храненето с 2 минути и тя се размрънка, но щом захапа шишето заспа и всичко изяде спейки. Иначе спи леко и лесно се стряска от шум, отваря очи, но бързо пак заспива. Не трябва ли вече да има повече будни периоди? Ако пък след хранене я оставя при играчките тя за 20 минути се насища да им гука и почва да мрънка да я върна в леглото, за да заспи. В нашето легло, защото в нейното не иска да спи, там е музикалната въртележка и тя го приема като детски кът, а не като място за сън. Вчера я пробвах да спи там, но не искаше и поплака. Пуснах ѝ бял шум и се очудих, че още ѝ действа. Млъкна и заспа, но изкара само 15 минути и пак се разбуди сърдита, а като я върнах на спалнята спа няколко часа отново. Според мен досега трябваше периодично да намали съня с поне по час месечно, но тя спи като новородено все още.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #671 -: Януари 09, 2021, 13:00:22 pm »
Лято,защо да не е нормално?Ако детето обича да си спи по принцип е ок.
Зори спеше на час и половина в тази възраст,сега спи на два часа и малко.Въртележката я слагах и свалях постоянно,сутрин като се събудим разполагах с час и малко за кафе,да се оправи,да оправя леглото и да излезем.Тогава я оставях да се забавлява с въртележката,много й се радваше,като се върнем я оставях пак там за пет минути да взема душ .Като ще спи я разсейваше и я махах.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #672 -: Януари 09, 2021, 13:08:52 pm »
Ми не знам и аз. Чудех се дали да питам личната като идем другата седмица или няма нужда от притеснения. Единствено този сън пречи на някои упражнения. Например поставяне по корем е немислимо. След хранене гледам да е спокойна заради рефлукса, а преди хранене си иска млякото и е неспокойна. През останалото време спи и то няма кога. Много рядко я оставям по корем за малко, а на тази възраст трябва да е повече. Общо-взето само като я мажа с олио след баня стои така за няколко минути. Но на мен просто вече ми се иска и тя да ми отдели малко внимание и да си поиграем. Пък и при това положение не знам кога ще си открие ръцете, макар че дава признаци на готовност от известно време (отпуснати юмручета и пъхане на цяла ръка в устата, което преди не правеше).

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #673 -: Януари 09, 2021, 13:52:53 pm »
Аз не съм обръщала по корем често,два три пъти на седмица даже,много се нервеше.И се обърна сама в началото на 4тия месец,тогава само по корем си играеше и спеше.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #674 -: Януари 09, 2021, 14:10:04 pm »
Аз по-скоро за заякване на мускулите на вратлето, а и помага за газовете в стомахчето. Когато я слагам доста активно отделя емисии :D.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #675 -: Януари 09, 2021, 14:59:08 pm »
Лято, колко време е будна за 24ч?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #676 -: Януари 09, 2021, 16:54:02 pm »
5 хранения по около половин час максимум със смяната на памперса и още до 2 пъти по половин час. Това ще рече около 3,5 - 4 часа за 24 часа. Четох, че за 3 месеца трябва между 13 и 17 часа да спи, а при нея са към 20. На няколко дни веднъж се случва да е будна почти през цялото време мецду 2 хранения.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #677 -: Януари 09, 2021, 17:20:50 pm »
Питам, защото не е нормално да не се събужда при смяна и подобно разместване. Другото си е до детето. Може и такъв да й е натурела просто. Кажи на личния лекар все пак.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #678 -: Януари 09, 2021, 18:24:49 pm »
Разбужда се и като разбере какво става пак си затваря очите и продъжава да дреме. Това, което четох за проблем при сънливите бебета го няма при нея.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #679 -: Януари 09, 2021, 20:48:33 pm »
Лято,аз съм била така,дори бърза помощ викали нашите.Веднъж съм спала от 20 до 16 часа на другият ден.Като цяло много съм спала,и когато и да са ме гушнели и да легне някой с мен съм заспивала.
И аз бих казала на педиатъра,но явно е бебе бохем Криси.