0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #760 -: Януари 17, 2021, 12:04:55 pm »
Всъщност я уважавам и се разбираме за много други неща. Цена помощта ѝ въпреки всичко и осъзнавам, че няма как да сме все на едно мнение. А и тя ми знае мнението и също е учудена, че приемам нещата някак заради сина ѝ.
Маги, много сте сладки, но аз очаквах повече деца в различни посоки и исках да видя непредставителните снимки, за които разказваше толкова интересно. Прекрасни сте.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #761 -: Януари 17, 2021, 16:26:13 pm »
Има гледащи в различни посоки, физиономии разни и разбира се липсващи от снимката деца.Аз съм избрала най-хубавите :) Иначе ако забележите Габриела е госпожица физиономия.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #762 -: Януари 17, 2021, 19:10:54 pm »
Страхотни сте, Маги. Моника има физиономия като- Ама те са си така сестрите ми, извинявай.
Аз явно трето трябва да направя. С първото отслабнах доста, с второто ми се разбърка всичко явно и не само, че не свалям, а и качвам. Недоспиването явно  така ми влияе на мен.
Знаете ли дали има време за прощапулника? Сега вече ходи, но мисля да го направя с рождения му ден другия месец.  Так а или иначе няма да каня хора, така че май няма значение.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #763 -: Януари 17, 2021, 20:39:27 pm »
Маги, много сте готини. Моника се е разхубавила още повече, а за теб и аз щях да кажа, че ми се виждаш отслабнала. Извежда ли ги да играят в снега?
Павла, честит проходил Борис. Аз също направих прощъпулника около месец след като проходи. Няма определено време, въпреки че се води че трябва да е скоро след първите крачки.
Момичета, не ми се сърдете, но не го разбирам това с личното време. Може да си направите един чай и пак да си го изпиете сами на терасата и на спокойствие. Не ви е нужна цигара за това ☺️
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #764 -: Януари 17, 2021, 21:18:42 pm »
Мише,съгласна съм!Може много работи,ма аз като съм била с 5 лв за живо и умряло едно време  и съм си купувала цигари и кафе .Тогава изобретих манджата туршия с ориз  :D .
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #765 -: Януари 17, 2021, 23:20:25 pm »
Аз пуших 15 години. Друго е като пушиш и излезеш, а съвсем друго да си глътнеш кафето. Някак кафето можеш и с малките хора, подразбира се.
Иначе ми е любимо време около 18ч. Борис спи, а Симеон си гледа книжка, песничка или разхвърля навсякъде. Аз сядам в ъгъла и пия чаша вино.

Много задълбахме в цигарите.

Направих си нещо на палците на ръцете. Хиляди години еволюция отидоха по дяволите. Единият е като счупен, наду се и боли, а другият е както като бременна имах невропатия и ми бяха изтръпнали ръцете. Не мога да облека децата. Утре като се замисля, че е работен ден и ми става жал за мене ми. 
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #766 -: Януари 18, 2021, 07:48:44 am »
Павла, много кофти, дано ти поотминат ръцете, че всичко с тях правим. Аз откакто се роди Дара, доста я нося на ръце и си прецаках китката, слагам бинт, ама китката вече е бъгната. Това за предното мляко и аз четох, че не е ок, получавало се слуз в изпражненията, ами опитвам се, но се случва.
Маги, прекрасни сте, щастливо семейство, много сте красиви всички, бъдете здрави! ❤️❤️❤️
Благодаря за статията, като видях кървавите нишки там, не трябва да се тревожа толкова, аз с лупа ги търся на Дара 😁. Вчера нямаше, явно съм прекалявала с млечните. Спрях бананите и се изхожда редовно. Ще почна пак, но не всеки ден.
Започна як косопад при мен, всичко е в косми вкъщи, на Дара също и капе косата, изобщо космища отвсякъде. При вас кога спря това чудо, ако сте имали.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #767 -: Януари 18, 2021, 08:17:26 am »
Кукапетал и аз имах доста силен косопад. Не съм сигурна точно кога спря, но май беше след 6 - ти месец. Обаче към 4-ти месец като видях, че не намалява, започнах да пия неоксид и мисля, че от него ми се оправи.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #768 -: Януари 18, 2021, 09:11:26 am »
Кукапетал, при мен косопад се появи по същото време за около 2 месеца. Сега съм добре. Не можех да се търпя, само се оглеждах наоколо и събирах косми. А на беба продължава да капе, но все по-малко.
Знам, че мляко не се препоръчва за кърмачки. Аз прясно изобщо съм изключила, а кисело си правя на айран но рядко. Без сирене или кашкавал обаче не мога.

Павла, честит проходил Борис! Аз прощъпалник правих около месец по-късно. Все пак трябваше и някаква организация да направя, да измисля какво да сложа. Тогава синът ми хвана мишката от лаптопа. И до сега го вълнуват всякакви технически средства  :D





*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #769 -: Януари 18, 2021, 09:17:58 am »
кукапетъл, и при мен започна страшен косопад и то вече 2 седмици май. Помня, че и с Васил имах, но не помня кога спря, но и аз мислех да питам тук.
Ние пък от вчера драма - Васил е любител на масажите и само ме изнудва да го масажирам. Сваля блузката, оголва гръбчето, ляга и започва да вика "мамо, мамо, мамоооо, мааааамоооооо" докато не го масажирам. Та вчера гледам 2 пъпчици на гръбчето, но нищо. В един момент се извъртя по гръб и телцето му беше пълно с малки, червени пъпчици около вратлето, под мишничките, по коремчето. По ръцете, краката, седалището и гениталиите няма нищо. Не го сърбят и дори не е разбрал откъде са и откога са. Водих до дежурен кабинет, решихме че не е шарка, а е на алергична основа. Но откъде не е ясно. Сега той страда, че не може да яде половината от нещата, които обича, а те и без това се броят на пръсти :(. Мисля да му пусна тест за алергии, макар че сме правили такъв и излезе без никакви, но пък беше малък. Ама и той не яде нищо по-различно. Сега е на мандарини, но вече поне месец яде всеки ден по 5-6 и чак сега да се появят ми е странно. Отделно от това той лапа и дъвче всичко, което му покадне пред очите. И така на Криси разни играчки вече са старателно изгризани от батко ѝ. Заплашвах, обяснявах, показвах глисти, но той не се усеща кога е напъхал нещо в устата си. Вчера докато ми обяснява, че ме разбира и няма да прави повече така си гризеше ноктите. Попитах го дали се усеща какво прави в момента, но не се усети докато не му извадих ръцете от устата. Кристина и тя с 2 юмрука до гърлото и мляска сладко, а лиги текат като водопад...
Павла, дано бързо се оправят палците, че е доста неприятно. Честито проходило момченце, оттук насетне да крачи бодро към щастието си ♥

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #770 -: Януари 18, 2021, 09:43:31 am »
Павла, честит проходил Борис.Дано бързо ти се оправят палците.Разбирам те за момента на тишина.

Кукапетел, аз така бях с китките с МОника, просто спрях да я нося на ръце.Само раничка, а после като започна да разбира и обяснявах, че ме болят ръцете и не мога да я нося.Така я научих и да ходи много дълги разстояния без да мрънка.

Лято, и Моника гризе всичко.Тя като бебе не лапаше така всичко както последните години.Тук от година намаля, но пак лапа.Много приказване беше, много чудо, но мисля че естествено намалява всичко.

Косопад имах от 3-ти месец някъде до 6-тия.Взех си Калмацин все пак, че и без това косата ми е много зле от тъпото Хашимото.Три месеца го пих, плюс масла редовно по главата.Вече не капе въобще, обаче беше някакъв ужас.На близначките косата не окапа, не че имаше много коса, но на Моника окапа и беше много смешна.На годинка беше с 5 косъма, сега има страхотна коса пу- пу.

Лято, защо отхвърлихте шарка?И как решиха алергия?Ако е алергия внимавай точно с мандарините, не знам какъв им е проблема, но МОника до скоро от тях се изприщваше, ситни червени пъпки имаше тя от тях.Сега давам, но рядко.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #771 -: Януари 18, 2021, 10:04:13 am »
Кукапел, как ти е тях? Аз имах брутален косопад след Симеон. Окол о 6м понамаля, а после като забременях с Борис и спря.

Аз знам, че може да е след. Почти 2м след пропадане правих на Сими. Той също мишка хвана.
За рождения ден питам. Да не се размият нещата му.

Единият е толкова надут, че не мога да го свия. Днес ще е весело. Ако не спадне, ще звъна на личния за снимка, но с децата как ще стане, не знам.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #772 -: Януари 18, 2021, 10:47:44 am »
Маги, точно така е и Васил - като бебе и малко дете не лапаше, но сега е кошмарно. Надъвкал ми е колана на дънките, дръжките на чантите... Уж го дебна, но не го хващам винаги. Тя лекарката реши така, че не е шарка. Той изкара Варицела 2019 година. След като разпита мен и него и двете се съгласихме, че не е шарка. Няма температура, сърбеж, дразнене и същите имаше лятото, а тогава казаха че е от кайсиите пък. В крайна сметка му записах час за алерголог другия месец в Токуда и ще искам пак да го тествам. Васил се храни основно с плодове, яде огромни количества всеки ден и понякога дори само това вечеря. Ако му спрат окончателно някои плодове той ще се поболее от мъка. Когато няма какво да прави и скучае както ние отваряме хладилника той търси плодове. Вместо снакс и вместо основно хранене. Ако има плодове у дома той отказва да яде друго. Молим, обясняваме, заплашваме и заповядваме да се нахрани като хората, но щом не го гледаш е лапнал някой плод и после отказва друго. Странно ми е изведнъж от тях да прави реакции, но дали е възможно от презасищане?

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #773 -: Януари 18, 2021, 10:54:44 am »
Нищо му няма на Васил. Мисля като станах на 7-8 започнах да дъвча разни неща. Конци, връвчици, листа, едно кръстче носих до 4 клас го бях изяла почти. Най-странното от всичко е, че дъвчех хартия, тоалетна хартия  (чиста, пък колко ли е била чиста едно време в онези външни тоалетни). После го смених със смучене на костилки, ама така до тийнейджърство. Може би е на някаква психическа основа, не мога да преценя. Някакво спокойствие ми носеше.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #774 -: Януари 18, 2021, 11:44:35 am »
Аз по-скоро си мислех, че е някакъв етап и ще отмине, но вече към 2 години минават, но това не минава. Ама като му казвах да му купя и на него бебешки дъвкалки не искаше, а сега баш тях набарал и трябва нови за Криси. Встрани от шегата започвам да се притеснявам по малко, че с тия нокти ми се вижда страшно. Нокти гризат и възрастни хора, а на неговата възраст играе и пипа къде ли не, та после да лапа ръцете ми е страшничко малко. Прави го докато гледа телевизия най-вече, тоест когато ръцете са свободни и самият той е спокоен и си е свършил всички домашни задължения. Вероятно от типа на нервното похпване на пакетирана храна при някои възрастни. Нали знаете как някои хора когато няма какво да правят и търсят нещо за похапване като час по час отварят хладилника? Така го виждам аз. Понеже у дома се яде само в кухнята, а там няма телевизор. Може би, за да не търси храна лапа нещо неусетно, а като свърши филмчето и излезе от зомбираното си състояние е изгризал каквото можал и тича за плодове. Аз също гризях химикалки моливи в училище, но си наложих да бъда по-внимателна и си забраних сама да го правя.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #775 -: Януари 18, 2021, 14:02:45 pm »
Павла, честито проходило момче! Със здраве да върви напред!
ТСХ ми е 1,8. Аз пия еутирокса. Дано скоро спре косопада, щом при повечето от вас към 6 месец.
Да ви питам още нещо, режа ноктите на Дара, докато спи и се чудя на каква възраст вече може в будно състояние да ги режем, те да са спокойни и да дават.
Оф, постоянно съм гладна и сега без млечните голям зор виждам, прясно мляко не пия, евентуално ядково, но рядко, кисело обичам много.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #776 -: Януари 18, 2021, 14:23:05 pm »
На Дари винаги съм ги рязала, докато е будна. Обаче и до ден днешен това не и е любима процедура и се дърпа. Най - често и давам някой любим предмет в другата ръка и набързо ги отрязвам. На крачетата е същата работа.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #777 -: Януари 18, 2021, 14:23:46 pm »
Кукапел, никога не става лесно. Аз никога не съм рязала на сън. Колкото мога будни. Сега със Сими сме с уговорки и леки подкупи.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #778 -: Януари 18, 2021, 15:48:01 pm »
И аз режа нокти на будни деца, никога не съм успявала на заспали (опитвах един-два пъти, но ги събуждам).

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #779 -: Януари 18, 2021, 17:47:20 pm »
И аз режа на будни деца,Няма лесно и сега МОника мрънка, а близначките си дърпат ръцете и е война.