0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #840 -: Януари 24, 2021, 19:33:42 pm »
Moже да ти кажа. Аз спрях всичко за колики от около две седмици.По-добре ти да го приучиш, иначе стрес, негативни асоциации с мястото.. Слънце, благодарско. Ще видя да си го купя. Хубаво е , че Зо си е намерила начина да се приземява : ) Много са сладки,когато тупват по дупе
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #841 -: Януари 25, 2021, 08:30:27 am »
Лина, и аз бях спряла лефакса преди 2 седмици, но на 8 ден тя започна пак да се гърчи и реве и аз отново го започнах. Сега говорих и с гастрото, каза че щом няма запичане няма проблем да го давам, за да не се мъчи детето. Периодично да го спирам, за да видя дали са минали и ако не са пак да го започвам. Според личната не се дава нищо за колики и те сами ще си минат, но аз не мога да мъча и нея, и нас с това.
Ние пак драма с това ядене - нали да я будя, за да яде по-често, но по-малко. И аз будя. Давам по-малко и тя действително почти не повръща така. Но пак не иска 6 хранения. Оня ден на шестото хранене едва изцока 30мл и ги повърна, а вчера реших да не я будя и тя от 19 и 30 се събуди чак тая сутрин в 7 и 15, та пак пропусна шестото хранене. Но поне няма рев, че ѝ е малко де. Спокойна е, усмихваща се. Сега крещи от кеф в другата стая. А бях вдигнала дозата, защото ревеше и искаше още храна преди 2-3 седмици. Явно е имала бум на растежа за кратко, че тогава я гледах и на повивалника (има линия за мерене), че дръпна с 5см за десетина дена.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #842 -: Януари 25, 2021, 10:34:52 am »
Лято, Криси се движи по неин си режим.Кефи ме това дете как спи, ама как ти завиждам ако знаеш!
Тая нощ спаха душите малки, но мен ме заболя мъдрец към 5 часа.Трябваше ми време да разбера какво става, после да се сетя че имам нурофен и така към 6 заспах пак, за да стана в 7,20 и да оправя каката.

От днес съм решила докате те спят сутрин, аз да правя йога.Имам ужасна нужда от движение, разтягане и т.н. та това ми е варианта.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #843 -: Януари 25, 2021, 12:34:43 pm »
Маги, явно наистина тя си има неин си режим. Но аз се притеснявам и това е нормално. Опитах, не е като да не опитах да я будя, да я карам да яде повече и т.н., но май е време да се вслушам в нея и да я оставя на спкойствие преди да я изнервя. 3 месеца не са много, явно още се опознаваме и нагласяме една към друга.
Аз си взех един фитнес уред преди 2 месеца, ма мъжа ми го качи на един висок рафт и аз се правя, че не го достигам. Все се каня сутрин да тренирам, но като дойде сутринта имам куп задачи и не стигам и до коремни дори.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #844 -: Януари 25, 2021, 15:25:06 pm »
Аз тренирам със тежест 8 кила Зори,имам и мускулна треска на корема даже. Планк,клякане,вдигане ,много добре става.Тая сутрин кукна в 7.30 ма на нас ни се спеше,дадох й играчки и си игра до 8.30 ,тогава й писна и се размрънка Ма пак е нещо,до 8 ме устройва идеално .
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #845 -: Януари 25, 2021, 15:51:02 pm »
Момичета, като си лягат рано децата какво правите? В смисъл- вечерята ли заедно, разходка, бързате да се приберете до 19ч и тн?

За да заведа и взема днес Сими от 'училище' ми стига от към тренировки- 3 пъти стъпала с 10кг Бобо. Бягане, за да облека голо бягащо дупе. Няколко по 5 клека, за да оправя децата, да оправя портала, аз да се обуя. Да се върна още 2 пъти. Да натовари всичко живо в колата. Тогава си пусна едно кафе и си го пих в колата.
Днес беше от хубавите сутрини. Дори слушаха малките.
Опашката на вирусът им донесе и сополи. Сега и покашлят от тях. Бобо се мятка цяла вечер, но поспахме.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #846 -: Януари 25, 2021, 17:02:34 pm »
Абе така е за тренировките, но съм се схванала във врата и гърба, та за това йога.Много ми разпуска мускулите и нервите, по тази част от тялото.

Аз бях така и с Моника, бях като скована.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #847 -: Януари 25, 2021, 17:26:51 pm »
За приятелствата. Имам съученичка от 9 клас, с която си останахме и приятелки до днес, макар че вече живее в Лондон. Че тя ни беше и кума на сватбата.
Вече си имаме вкъщи едно проходило човече. Завоите му куцат малко, иначе е като пингвинче. За прощапулника ще изчакам малко, докато стане по стабилен.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #848 -: Януари 25, 2021, 17:58:59 pm »
Танче,честити краченца!
Павла,ние не вечеряме заедно.Мъжът ми си идва около 19.10 от дневна смяна и се гушкат.В 19.30 я къпем и си ляга с шишето,в 20.00 е заспала.
Ние излизаме сега само до обяд,ако лятото е на този режим,ще я извеждам в карето до нас късния следобед.Където и да ходим,гледаме до 19 да се приберем да.Знам,че няма голяма съпоставка,твоите момчета са по-големи,но това е от мен.Тя като заспи и си имаме време за нас,което също не е лошо.Аз се надявам да си остане с ранното лягане и ставане между 7.30 и 8.30,ма едва ли ще стане.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #849 -: Януари 25, 2021, 18:36:58 pm »
Лятото слагах Васил да си ляга около 21 и 30, а зимата 20 и 30. Този час разлика се компенсира от смяната на зимно с лятно часово време. Вече си ляга винаги в 21 и 30 от около година. Зимата си капвам по чаша червено вино и си приказваме с половинката ми, а лятото сме до последно навън. Къпем се когато можем - преди да излезем, рано сутрин, късно вечер - както сварим и без режими. Е, Васил даже се полива и по 3-4 пъти на ден заради тренировки и да се охлади. Сега аз заспивам преди Васил, към 21-21 и 30 съм в леглото (веднага щом я нахраня), но аз ставам в 5-6, за да пия кафе преди всички да станат и да ми надуят главата.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #850 -: Януари 25, 2021, 18:45:46 pm »
Лято, и аз съм "за" даването, щом помага. Закакво да се гърчи детето. Сигурно е с малка капка, но поглеждала ли си дали няма биберон с по-малка капка? Досега не ми беше идвало на акъла да ти го кажа. Защо не пробваш на dr brown's, има едни биберони premie те са супер  бавни. За недоносени бебенца са и капката е мега бавна. Тя Криси не е в тази група, но пък може да й помогне на гушата.
Слънце, не разбрах дали наистина тренираш или покрай Зо са ти това движенията? Аз искам да почна клекове и трябва. Нямам оправдание. Павла, и аз така правя обикновено. Натоварвам челядта и кафето в колата пия. Обикновено съм по тениска под суитчъра, че изтича кило вода от мене :D Маги, ужас.Снимка успя ли да направиш? За вадене ли е? Мен моя зъболекар ме изненада,че имам два за вадене ама засега избирам да го игнорирам .
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #851 -: Януари 25, 2021, 19:02:50 pm »
Как вадят тези зъби тези хора...
Лина, аз по тениска изкарвам втора зима. Мъжът ми с шапка и дебело яке, аз не мога. Двете деца ме загряват.
Дани как е?

Маги как си?

Татяна, честити крачета!
Бори също още е като пингвин.

Слънце, аз така не мога да функционирам. Ако ми се събуждат без нужда в 7-8ч, ще се побъркам. Моите лягат в 22ч и ставаме около 9,30ч.
Питам, защото аз държа на вечерянето заедно. А с училището май ще е ядене и спане, което не е добре. Ще го мисля.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #852 -: Януари 25, 2021, 19:32:53 pm »
Танче, честито ти проходило човече. И Дари приходи някъде по това време.
Как си Маги? Аз също имам мъдрец за вадене, но като Лина, за сега го игнорирам  :(
Слънчице, може да си остане режима. Дари е със същият режим като Зори. На мен ми е много добре. 8ч. ми е идеално за ставане, а вечер и ние се възползваме от малко време само за двамата. Гледаме и един сериал от известно време и е супер с този режим. Не знам обаче за лятото как ще, защото миналата година,  бяхме до късно навън и сега също ми се иска.
« Последна редакция: Януари 25, 2021, 19:35:48 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #853 -: Януари 25, 2021, 20:21:06 pm »
Лина,на ден по сто пъти я местя от кабелите,навеждам се и клякам пак с нея,другото е планирано упражнение.Тя много се кефи да я държа и да правим коремни преси.И много вървя,наистина много .Малко ми остана до кг на трансфера,и малко от преди това имам.
Мише,и ние искаме някои вечери до късно навън,но не знам дали ще стане ,каквото такова.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #854 -: Януари 25, 2021, 21:37:34 pm »
Лина, тя е на 3 капки вече. На 2 капки се хранеше сууупер бавно и не дояждаше. оглежда се, върти главата, иска да яде изправена и реве ако е легнала или полулегнала, сърди се, а като изяде около половината с тоя зор е уморена и позаситена и спира. Преди да увелича капката не хвърлях по много мляко, след като я мъчех по 40-50 минути и после след час тя пак ревеше, че е гладна и даваше сигнали за хранене. Ползвам Авент, имам и двата модела шишета. На единия модел капката се регулира чрез въртене на шишето, но тя предпочита другия модел. На този дето се регулира му се сърди и реве, едва го захапва и често го изпуска.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #855 -: Януари 26, 2021, 09:52:41 am »
Аз съм по-добре, той не е за вадене, ама сега реши да избива.Аз имам още не избили мъдреци, какво да се прави.

И близначките са като пингвини, ще мине време докато станат стабилни.

Аз да ви кажа, лятото сменям много режима на децата.Тук през деня не се живее и излизаме след 18 часа и се прибирае към 21, случвало се е с МОника на тяхната възраст да се приберем да вечеряме и да излезем пак до към 21-21,30 да седим на вън.Малко като в Испания го карам, по обед сиеста и живеем вечер и нощем.Ама така е тук.Ще видите и вие, децата ще пораснат и режима ще се промени, а и на вас няма да ви се прибира в 19,30 часа през лятото, повярвайте ми.

Танче, чистити крачета!

Ние вече започнахе да мислим за лятната почивка.То се е видяло, че вируса ще живее с нас, та поне да се помъчим да намерим опции за почика някаква, че ще се чалнем тотално.В тоя ред, Моника и групата и са под карантина, едната учителка е с положителен ПСР.Та 10 дни ще се гледаме в къщи!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #856 -: Януари 26, 2021, 13:30:50 pm »
Маги, дано Ви се размине, че с 3 деца купонът ще е на макс. И аз обмислям почивката вече, но реших да изчакам да видя кога и как ще плануваме ЗЕТ първо. Ще ми се да е след морето, но да видим до кога ще важи заповедта първо. Другият месец подавам документи, в събота ще ги взема от болницата. Аз мога само август да изляза в почивка, че нали все още работя на гражданския, а е възможно заповедта да е до август ако излезе одобрение през февруари.
Криската изведнъж реши да се събуди и вече втори ден кара с по 2 часа будно състояние между храненията. Вчера се падна на свекърва ми тая чест и тя се притесни, че детето не е добре. Криската видимо уморена, нервна, но не иска да спи. Днес е по-спокойна, занимава се докато е будна. Изведнъж ми се смени детето, но и за двете ни е новост това будуване. Нощем няма проблем де, снощи пак заспа в 20 часа и сутринта до 7 спа. В 22 я храних докато спи и успях да дам шеста манджа за деня. Спейки изгълта всичко за по-малко от 10 минути и изобщо не разбра, че е била гладна и се е наяла.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #857 -: Януари 26, 2021, 16:12:11 pm »
Танче, честити крачета и от мен! Наистина е по-добре прощъпулника да го направите, когато е по-стабилен. Маги, и ние мислим за почивка. Маги, много кофти с тези мъдреци. Дано сами да избият и да не те мъчат повече. Колко имат да ти избиват? Аз също мисля за почивка. Гледам оферти за Турция, но не знам ...страх ме е от короната. И все пак, в пъти по-евтино е от Българското черноморие. Досега играхме на снега навън, с Лори. Голям кеф. Лятото, при вас си е пещ. И ние стояхме с Лори до към 21:30, не знам как ще работи това с Дани. И аз обичах вечери заедно, но Митко често се прибира късно и няма как Лори да го чака.
Лято, разбирам. Васил от другата седмица втора смяна ли ще е?
Слънце, браво, че действаш. То ти си и висока тъй че едва ли много ти личи но щом си се нахъсала. То като я държиш по-натоварено от с медицинска топка коремните. Зо колко кг е?
Мише, ние с Митко си мечтаем вечер да пуснеме сериал ама няма. Чакаме го Дани да поотрасне малко още. Павла, аз принципно съм много зиморничева, но просто от цялото мъкнене заграявам зверски  :lol: Дани, тъкмо говорих с педиатърката спира му лечебната каша. Акото каза,че е нормално да е зелено още около месец. Да продължавам пробиотика. Аз се притеснявам, че много дръпна. На 31.12 е бил 65 см на 7,05кг. Днес е 70 см на 8,400 кг. Не изглежда пухкав, но е много голям.Изглежда като много по-голямо дете. Гледах по таблицата, отговаря на 7ми месец. Притеснявам се нещо да не му стане от такъв бърз растеж. Давам вит Д без пропуск. Във същото време няма стабилност и много се носим.  За училището, обикновено каквито и планове да се правиш, не влизаш в тях. Зависи как ще се адаптират, каква енергия ще хабят там, емоционално как ще са. Ще се нагодите по децата.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #858 -: Януари 26, 2021, 17:47:31 pm »
Лина,всяко дете расте различно,не мисля че има нещо тревожно.Зо е 80 см по мои изчисления и малко над 8 кг.Не сме ходили на ДК декември и сега в четвътрък сме.Но я мерих с рулетка и се теглих с нея,не е много точно,де.
Дани още ли ляга толкова късно?То сигурно се свиква в един момент .
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #859 -: Януари 26, 2021, 17:55:34 pm »
Леле, Лина, той е бая големичък момък. Криси е 5,250 измерена на 16.01. и е около 60см, а те са с няколко седмици разлика, май няма месец. За височината тя си е добре, но за кг съвсем се паникьосах... Васил е 1 клас, само 1 смяна ще учи тази година, но съвсем съм изключила, че е края на срока вече. И аз досега обикалях с Криси. От нас минахме през личната, през централна поща (издирвам една пратка), през едната ми работа да я нахраня на топличко (не яде, едва смукна 30мл и ги повърна) и пеш до училището. Бая се разходихме днес, аз съм премръзнала и мокра, но пък тя е доволна. Лекарката ме похвали, че не ме е страх да я изведа в това време. ма то времето си е супер, но аз не понасям студ. А за детето е повече от хубаво да е навън.
Ние само в БГ си ходим. Може би една от причините е, че сме без кола, но и аз си обичам тук да се моткам. Една почивка за 7 дни на морето за 3 души ни излиза около 1500лв със спане, храна, лунапарк всяка вечер. Спането ни е около 350-400 лв и около 1000 за всичко друго, стотина за път в двете посоки. Не ми се вижда скъпо, след като ядем по заведения 3 пъти на ден с тия пари и има за забавления.