0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #940 -: Февруари 05, 2021, 11:35:01 am »
Честит празник на Мони и Лъчезар на патерица. Да са здрави и усмихнати деца! Боже , Маги, изтръпнах като прочетох, представям си на теб какво ти е. Дано малката да е добре! Прогресивно вървите с Мерал към две винарни. Минимум!  Ще кажеш дали си играят или само ги разнасят. Маги, ще ме убиеш с пъпната връв , но е баш така!Девойки пожелавам си да идем на Дисниленд и да черпя дай Боже ахах
Павла,  гадост. Аз вече, Дани само на спалнята го повива. Опитва се да се изправя и мноого мърда. Трудно е като децата са повече от ,този който се грижи за тях. Круела,да цедиш няколко дни докато заздравее или не иска шише? Лято, и аз след две седмици и малко след това ще захранвам. След 5 навършени.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #941 -: Февруари 05, 2021, 11:58:00 am »
Днес ще пробвам с протектори,от шише не иска. Ще го мъча някак си,пък дано се отучи иначе съм склона да го отбивам то не се издържа така.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #942 -: Февруари 05, 2021, 12:12:38 pm »
Лина, пожелавам ти го тоя дисниленд от сърце ♥ да е скоро. Лина, ти какъв план имаш за захранването и какви насоки от лекар?
Круела, то като не иска от шише какво ще го правиш като го отбиеш? Знам, че го казваш просто така, но то като ти мине през ума и много скоро може да си го навиеш да стане. Моето кърмене беше преди 7 години и само за месец, тъй че не мога да помогна, но съм чувала от много жени, че има такъв труден период. Хубавото е, че е период и отминава. Скоро започват да се контролират, но се превръща в цикличност при никненето на зъбки. Това е и една от причините педиатрите да съветват гърдата да не се превръща в биберон за успокояване, а само за хранене. Но как става това за мен е мистерия. Дано се справиш с протекторите ♥

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #943 -: Февруари 05, 2021, 17:35:57 pm »
Дърпам гърдата, не давам, карам се, а Аделина леко я удрях през устата като ме хапеше, че тя много силно стискаше.Сега като се сетя и ме заболява.Трябва да свързва неговото хашане с нещо лошо.Не съм за такъв тип отучване, но Аделина не се стряскаше от вик, каране и т.н. даже ми се хилеше, та я удрях няколко пъти леко с пръсти през устата.След като порева спря да ме хапе.Боли ужасно!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #944 -: Февруари 05, 2021, 17:40:04 pm »
Дано, Круела...  Става ли с протекторите? Мерси, Лято. Дай Боже. Ами мисля да започна с пащърнак. Ние сме на консултация след две седмици. Няма да го бързам.  След тази консултация ще започна сигурно. Като цяло ми се иска да индикира, че има интерес към нашата храна и поседява. Ще видим какво ще каже ЛЛ. Тя искаше да ме засили от 4тия, но се размина, заради  диарията. На последната консултация , каза към края на 4тия да почвам. Аз се ослушвам ..
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #945 -: Февруари 05, 2021, 19:23:09 pm »
Аз го шляпвах по памперса когато ме ухапе и се карам и махам от гърда и той ми се смее. Забелязах че той прави когато вече не е толкова гладен. Не става с протектори,само като усети че е силикон и се обръща на другата страна и реве. Ще го пробвам това по устата да го шляпна леко.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #946 -: Февруари 05, 2021, 20:27:00 pm »
Павла,ти си евкилибрист да хванеш двама   :D .И ние имаме драма със смяна на памперси и преобличане.Върти се на корем,на дъга,на глава ,всякак .Докато не й дам нещо в ръка я боди,я крем,абе каквото и да е и не спира .Искам да ви питам за обувки за прохождащи.Не съм наясно,но мисля че вкъщи не са нужни.Или не е така?Аз си представях обувки навън само.Днес ходих в магазин за дрехи да търся чорапи с подметка,понеже нямаме килими и няма и да сложим.А все права по чорапи не мисля,че е ок .Та консултантката ми обясни с нетърпящ възражения тон,че обувките за прохождане са от петия месец и за вкъщи,за опора.Добре,но от друга страна цял ден с обувки не мисля ,че е комфортно за някой .Босо или с обувки вкъщи трябва да е детето?Паяк,бънджи и уолкър нямаме,няма да ползва.Искам да си проходи сама,когато тя се усети сигурна,не се изтърсва на пода,пуска се леко на дупе.Ще се научи да се пази.
Круела,моя позната кърми до две и половина,с каране и остър тон научи детето.Но бая се измъчи
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #947 -: Февруари 05, 2021, 20:36:14 pm »
Васил у нас си ходеше бос, и аз без килими, но пък на него му се падна пролет и лято да лази и да се изправя и не беше наложително и чорап да има дори.
Аз пък тъкмо преди малко пошляпвах криската по ръчичката, че не спира да си я смуче. Карам се, видя ръце от устата, но е така от месец сигурно. Още не ги е открила тия ръчички за ползване, но са все в устата. Чува се от другата стая как ги смуче и мляска.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #948 -: Февруари 05, 2021, 21:08:34 pm »
Мъжът ми излезе за 30 сек от банята и те решиха тогава да се претрепват. Имам реакции на котка вече, но не искам да ги използвам.

Лято, оставяй я да си смуче ръката. Така опознава света.
Аз никога не съм водила ръка в тези малки месеци.

Лина, внимавай с пъщърнака. Много е фибрест и може да го заболи корем. Тиквата е добро начало.

От каквото съм чела за кърменето, спирането и колкото и да плаче не се дава известно време, захапе ли- махаш.

Слънце, и двамата са с Колев и Колев. Вкъщи Сими беше бос. Бобо е с чорапи и вчера от Лидл му взех кожени пантофи.
Ако си бях в България, щях да взема Зизу или подобни пантофи, но са скъпи. Чорапите са достатъчни. А обувки цял ден е абсурд.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #949 -: Февруари 05, 2021, 21:39:07 pm »
Павла,благодаря!Чорапи с кожа отдолу взех,ма тя пък ги дърпа.
Лято,Зори вече не си лапа ръцете,ама грам.Явно се хапе и затова,и аз не съм вадила ръцете,после и краката си ядеше .
Лина,аз с пашърнак почнах,после морков,после тиква,после картоф с пащърнак .Само пащърнака въвеждах пет дни,после тиквата три ,моркова три и след това нищо.Давах пюре колкото дойде ,после мляко и така докато заместя обяда . Но тя на млякото не силеше колкото на твърдото .
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #950 -: Февруари 06, 2021, 06:07:12 am »
Ми тя така я засмуква тая ръка, че я взима за биберон. И точно палчето си пъхва в устата и това го прави всяка минута, в която е будна. Взе да става твърде много и затуй ги вадя. Пък и вече месец откак го прави, а това никак не е ускорило процеса по откриване на ръце досега. Мисля, че досега трябваше да се опитва да ги ползва тия ръчички, но тя само си ги смуче. Гледа ги, опъва ги напред и си дърпа главата назад. После се опитва да ги лапне и известно време се мъчи да ги свие, но още няма никакъв контрол върху им и се ядосва, че не идват сами към устата ѝ. Друг път те просто се оказват до лицето ѝ и тя успява да ги лапне без проблеми. Като ѝ дам играчка не я иска, иска си ръцете и това е от седмица след началото на тази година.
Лина, с Васил и аз почнах с пащърнак - това беше единственото, което намерих еднокомпонетно и на причлина цена (по онова време беше тежко финансово). После минах директно на двукомпонентни - пащърнак и картф, картоф и морков, картоф и намсикакво. Сега съм решила да е тиква, но всичко съм взела от 80 грамовите пюренца на хип и всичко е еднокомпонентно - тиква, карфиол, броколи, морков и т.н. Взех и няколко с два зеленчука, но те са от 120 грама и са за доста по-натам. Направих си и табличка в ексел, на която да отблеязвам кои са възможните храни за определен месец, какво съм купила и какво съм дала. Но такава си бях направила и с Васил, за да съм сигурна, че няма да объркам нещо.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #951 -: Февруари 06, 2021, 07:35:09 am »
Слънчице, минахме същата драма със смяната на памперса. Че даже и ревеше и се тръшкаше. И сега понякога, като теб, трябва да и дам нещо да се разсейва, но е доста по - добре. За прохождане използвахме на Колев и Колев. Страхотни обувчици. Обуват се лесно, заради ципчето, стабилни са, но и в същото време много леки. В къщи никога не е ходила с обувки. Ние също нямаме килими никъде, но не е имало проблем до сега (чукам на дърво  :D).
Лято, така наистина е по - удобно за следене. Аз също си записвах всеки ден какво давам, в продължение на два месеца. Правех едни изчисления, мерех грамажи, малко луда работа  :D. Иначе мисля, че е е рано от 4-ти месец месо. Също и от 9-ти млечни, заради АБКМ.
« Последна редакция: Февруари 06, 2021, 07:40:54 am от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #952 -: Февруари 06, 2021, 08:40:10 am »
Мише,Дари яде ли вечер,сигурно си писала,но не помня?Други лягаши в 20 часа имаше ли от по-големите? Зори вече няма трета дрямка,в 15 и нещо се буди от втори сън и вечерта в 19.45 я слагам и заспива ,два пъти яде вечер.
Аз почнах с еднокомпонентни ,бързо минах на дву,бял морков не съм дала,нито съм виждала ,нито съм яла.Плодове пък една позната дала в деветия месец,така било по новите препоръки на СЗО,аз дадох в шестия месец,сега сурови ги яде вече.Бисквити и гризки не й давам,не искам да свиква с пакетирани храни от сега.
Точно на Колев и Колев гледах и аз обувките,но явно за лятото ,ако почне да върви и иска да слиза от количката ще взема.
Взех бележка от личната и като стане на десет месеца ще я запиша на кухня,дано я яде.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #953 -: Февруари 06, 2021, 08:50:11 am »
Мише, млячните със сигурност ще ги забавя. Говорих не помня вече с кой от всички доктори, че към 10-11 месец може да пробвам с козе млечни, макар че обикновено щом имали към кравето, то и към другите млека е същото. Табличката е за разрешени храни при деца без алергии, но аз ще преработвам в движение със сигурност. Месата ги говорихме с лекарите към месец 5 да се включат. То така или иначе като вкарам зеленчуците които съм взела месец ще мине най-малко.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #954 -: Февруари 06, 2021, 09:22:19 am »
Ние сме още така със смяната на памперса, лошото е, че всяка иска различно нещо докато и го сменям, а вечер е направо война докато облека пижамите.

В къщи са боси.Покрай нашите драми с краката изчетох де що литература има.Бебета и деца боси в къщи и на вън дори.Лятото като се изправяха само до количката ги пусках боси по тревата в градинките, също и по площадката, тя е стакава мека основа.После ги миех естествено като се приберем.След като започнаха да ходят взех Колев и Колев.Лесно се обуват, не са  толкова плътни подметките и са еластични.Чак след като проходиха добре минах с Габи на Понки, че нейния крак расте по-бързо, а Ади износва К§К на Габи.Не бързайте с купуването на обувки, омаляват им много бързо.

Лято аз не съм махала ръце, имай в предвид с две мога ли да вися на главата им постоянно.Смучеха много, особенно Ади, чак мляскаше.Нито една от двете не смуче сега.Толкова малко бебе като Криси идея си няма защо я пляскаш.Виж при Круела положението е съвсем различно.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #955 -: Февруари 06, 2021, 09:49:13 am »
Мони и сега си смуче ръцете,но не му ги махам. Иначе точно вчера бяхме при ортопед и той препоръча обувки за пробождане nike revolution 4 или 5.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #956 -: Февруари 06, 2021, 10:26:37 am »
Хора, хелп. Дани от месец и нещо ( всъщност много закратко си лягаше около 1-2 и изкарваше 5 часа сън) си се буди на 2.5 -3 часа да суче. Пробвах да му увелича количеството - не ще повече. Първо че много трудно свикна с шише, но криво ляво го изяжда. Дали това не е знак за захранване? Във СЗО пише, че бебето трябва да седи само и да не му се накланя главата напред когато седи, което не е случая при нас. Знам че има още месец гд да издържа, но ми е много трудно. Дефакто сега около 12 и нещо със сто зора заспива и после на 2 часа и нещо яде. Около 6-7 оправям Лори за училище, и Дани до 8-9 спи ( нали с пресекулки на 2,5 часа за храна като цока по 30 мин) дефакто спя от 1до 2 и нещо. После от 3 до 5. Пет и нещо Дани иска мляко до 5:30-6 и вече трябва да ставам за Лори. Много ми е зле:( Само уикенда спя за 8 с Дани. Не знам дали да не сложа от тези разтворимите бисквитки в нощното мляко? Днеска е офф ЛЛ и няма да я тормозя с този въпрос, та вие какво мислите...????Не знаех за пащърнака, Павла. Тиквата не е ли твърде сладка и нали уж привикват към сладкото и после не искат останалите зеленчуци?Лори с пащърнак я захраних , по-съвет на педиатърката. Толкова ми е разбирала главата. Павла джедай!:)) Лято, и аз имах един ексел, където пишех какво-кога-колко . Сори, че и аз го казвам но за толкоз малко бебе не мисля, че има закво да го плескаш. Сигурно се притесняваш заради Васил и гризенето на нокти, но не е същото. Не соча пръсти, съветвам те горещо да не го правиш. Круела, но моя позната също са й казали обувките на найк при прохождане. Слънце, Лори у дома беше с чорапи, които не се хлъзгат. Навън с КК. Чела съм, че е най-добре да е босо детето ( както Маги е правила) но в Сф тва е абсурд, освен ако нямаш къща с двор. Помагало особено при дюстабан също.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #957 -: Февруари 06, 2021, 10:54:21 am »
Маги,Колев или Понки са по-хубави според теб?И аз мисля,че боса е най-добре ,ето и тук се уверих.
До нас много близо има два магазина на Понки и много ми харесват на външен вид ,все ги заглеждам.Биомеханикса също,ма пусто 100 лв и да умалеят след месец,хич не ми се дават.
Лина,според мен и да го захраниш ,пак ще търси гърда вечер.Бебешки бисквити в млякото,ама те не мисля че са добре за първа храна.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #958 -: Февруари 06, 2021, 11:09:53 am »
Слънце, ако намериш нещо подобно за навън, супер ще е (знам, че са с розово, но няма други в Лидл, а Борис не е придирчив). Аз Сими го пусках навън или бос, или с чорапи, но беше лято. Сега Бобо не го вадя, а и тук няма къде да го вадя де, но е с Колев и Колев от Сими.
Вкъщи са боси или по нехлъзгащи чорапи като терлици. И сега Сими е така, но му взех такв тип като от снимката.
Круела, при Фурлакис или както беше там ли си го водила. Само от него съм чувала за Найк. Имам един Найк от Сими. Взех го за 10 евро. Ужасно дървено нещо. Няма почти ходене в малките модели. Въобще няма и  да го пробвам на Бобо.

Лина, аз също мисля, че няма да спре да яде. До около 8м Бобо се будеше също. До 6м се будеше и 2 пъти. Просто е такова детето.
За схемата ще ти сложа от това как се захранва тук. Картоф и ябълка не се въвеждат. Те са допълнителният компонент за спойка. Аз на Сими дадох- картоф, тиква, тиквичка, пащърнак и 6м и нещо вече месо. Глутен също не съм въвеждала. Просто дадох хляб в 6м.
Бобо повече по ЗВБ го захраних и започнах с тиквичка и диня, че беше лято. Яде и манджи, но гледам да няма прекалено много компонента, за да се научи на вкуса на храната.
И двамата ядат храна. Борис яде всичко без закуска и след вечеря пак си изпива млякото. Примерно вечеря в 21ч и в 22ч яде мляко.
Слънце, принципът е същият. Ляга в 22ч и става окончателно в 9-9,30ч.
Ти от къде ще взимаш? Под окръжна ли? Там работи и събота. Много е удобно. Дано да ѝ хареса.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #959 -: Февруари 06, 2021, 11:22:36 am »
Павла,тук в Лидъл такива никога не съм виждала,много са хубави.
За глутена четох за схема на въвеждане на различните зърна,но дадох направо сухар.Кухнята,там под Окръжна,тя ми е до вкъщи на 5 мин,а мисля че ако пропусна часа,мога да взема следобед от на Макдрайв кухнята.
Закуска и Зори почти не яде,мисля да й давам за вечеря супата,но съм сигурна че и млякото ще си търси .Сега почна да се буди в 22.30 и около 3 за храна .Не е капризна за сега на храна,нищо не е отказала,надявам се да яде .А и като гледах менюто в сайта е доста разнообразно,редуват си жълтък с месо и нямам търпение да става на 10 м.Педиатърката каза,че щом е захранена мога и сега да я запиша,но не знам колко едра е храната ,може би не случайно е първа група от 10 до 12 месеца.