0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #960 -: Февруари 06, 2021, 11:28:53 am »
Аз на Сими направо след 1г съм взимала, но аз и не съм пасирала. Около 8м трябва да се започне с парчета, че после се изпуска момента и става трудно с храненето. Търсят само пасирано.
Не мисля, че можеш да взимаш после. Те си я готвят в пункта. Аз не бих взимала да я мяткат цял ден храната.

Аз за първи път видях сега. Тук съко преди не са пускали.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #961 -: Февруари 06, 2021, 11:47:21 am »
Слънчице, вечеря Дари от около месец и нещо - два. Супата от кухнята, преди я давах за закуска и пиеше само мляко вечер. Сега към 19:30 яде супата и после в 20:30 пие млякото и заспива. Не пие мляко през нощта. Буди се към 8 и закусва в 8:30.
Както е казала Павла е добре да започнеш вече с парченца. Аз точно така направих и Дари от 11 - месечна яде едра храна. Тогава започна с кухнята и не съм пасирала изобщо, нито пък се е задавяла. Сега дъвче абсолютно всичко, понякога даже се чудя как успява, като има само половината си зъби  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #962 -: Февруари 06, 2021, 12:25:06 pm »
Понкито са с много твърда подметка, не знам малко дете, прохождащо как ще свикне с нея.Габи вече ходеше и за това и ги обух тях, но пак и е по-трудно отколкото с К§К.На К§К са им по-еластични подметките, иначе ПОнки са по-красиви ама до там.И аз търсех някакви подобни дето Павла е показала, за в къщи за да не се хлъзгат, накрая взех чорапи с гума от долу от Пепко, такива с гумени точки са.Понеже не мога да обикалям много-много, а мъжът ми ми донесе всякакви ожасни пантофки, но нито едни вършещи работа, накрая просто отидох до Пепко!

За храненето роман мога да напиша.Моника ядеше парчета ядеше от много малка, някъде от 8 месечна.Нямах проблеми с давене или не искане да яде на парчета.Сега тия двете, всяка в различна степен, искат смляно като пюре.И двете имат позиви за повръщане като усетят парчетата и при двете е голяма драма.Аз режа на много ситно и бавно увеличавам размера на накълцаното.Като казвам ситно, пускам на робота картофа и го изкарва на ситно и това го варя, след това като свикнат с тия размер започнах да кълцам на ръка много ситно.Ужасно досадно е, и ме изнервя, но няма управия.Иначе солети и хляб ядат, но искат манджата им да е на пюре и само да гълтат.Вчера имаха за следобедна от кухнята макарони на фурна, беше кус кус, ми не не го искаха, малко по-голям беше от този който закусват.Ей голям мръщене, плюене и Габриела накрая повърна!Тя ми е най-проблемна лесно повръща и като не и харесва или е по-едро няма 5-6 повръща!

Лина, според мен и да захраниш няма да спре да яде нощем.Моите не са спряли, искат си сукането/млякото както дойде.Даже нощем сучат по-усилено от колкото през деня.

Момичета, имаше една таблица за нужните количества млечни на ден на бебе на различна възраст, ще ви я пусна като я открия, за да имате в предвид колко хранения с АМ трябва да имате, защото наблюдавам масово(не тук) ударно махане на АМ и оставяне на децата от много ранна възраст само на храната от през деня и млечните не стигат просто.

А последно, близначките записах на 10 месеца на кухня, голямо облекчение ми е.Тук възрастта на кухнята е 6012 месеца и 1-3 години, консистенцията и вида на храната е различен.Сега взимам купони и за двата вида и според какво има за даден ден им давам храна.Например ако има боб на голямата им взимам малка и така.Гледам да ги свиквам постепенно с храната на големите.Сега им готвих супа топчета, всичко е накълцано до безобразие, дано я ядат.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #963 -: Февруари 06, 2021, 12:32:45 pm »
Давам парчета,кус кус като варя гледам да остава цял,но като го стисна с два пръста да се разкашква.От пюретата също със спагети давам,тя предъвква.Мусака съм давала от нашата ,намачквам само да остава и парчета,плодовете ги меля обаче,те и варени стават каша.В нутрито ги слагам на няколко пулсации ,пак да има едро.
На нея й се събират около 600-700 на денонощие АМ,основно е от вечерта и малко през деня .Масло,сирене ,кисело мляко или една лидълска кремообразна извара давам всеки ден .Тая извара е много хубава и е точно като крем,яде я.Маги,като имаш време дай тази таблица.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #964 -: Февруари 06, 2021, 12:50:54 pm »
Около 1г трябва до има поне 500мл, след 1г до 2г 250мл. После си ке спира спокойно. Симеон още пие, ако иска.  Понякога и по 2 пъти на ден. Борис е на 3 пъти. Важното е, ако се пие преди сън, да се извият зъбите.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #965 -: Февруари 06, 2021, 15:18:32 pm »
Слънце, виж тук. Аз мисля да поръчам, а Колев и Колев също предлагат такива. От ест. кожа са 🙂
https://bebuvki.com/bebeshki-kojeni-pantofi/
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #966 -: Февруари 06, 2021, 15:26:46 pm »
Всичко е хубаво да се мери.Моника и Габи са с пухкав крак и 80% от обувките и пантофите не им стават.Не поръчвам защото не знам дали ще стане за тях.А и трябва да видите как е отвора, защото трябва да вкарате меко краче,което не помага в една обувчица.Аз и за това харесвам Колев и Колев, много лесно ги обувам, виж с Понкито, а и всяка от такъв тип ми е зор.Като кажа натисни с краче, никой не натиска  :lol:

Ето примерно за млякото и млечните https://www.namama.bg/article/preporachitelni-kolichestva-mliako-i-mlechni-produkti/

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #967 -: Февруари 07, 2021, 05:42:24 am »
За ръцете - онзи ден беше еднствен, в който "плясвах" ръчичката. В кавички е, защото просто по-рязко я махах докато ѝ говоря, но така или иначе тя пак не ме разбра. Не трябваше ли вече да има опити за хващане това дете? Все си мисля, че това между 3 и 4 месец се случва, а тя няма желание ако нещо не пъхна насила в тях и бързо го изпуска.
За обувките и босото ходене - Васил у дома ходеше бос, така и проходи. И аз бях чела, че това е най-доброто, но навън беше абсурдно. Още повече пък есенно бебе, което се очакваше да проходи на есен (около годинката). Как да го изкараш босо на студената земя, а животинските акита, стъклата, фасовете и малките камъчета по площадките - абсурд. Навън беше с Капчица, макар че трудно ги намирах. По онова време точно спираха дейност и бяха само на разпродажби.Меки, гъвкави и естествени, а и чудесно пасваха на пухкавото му краче. Той все пак проходи в средата на август (преди да навърши 10 месеца), но доста ме изненада, защото правеше уверени крачки без да се държи, а още не можеше да се изправя сам от земята. Както и да е - обувки с мерене и следобед само се купуват, сутрин крачето е отпочинало, а следобед може да подпухне леко.
Лина, бисквитите на плазмон не са ли с глутен? Т.е. Глутенова храна за първа храна изобщо. По-скоро опитай с оризовите каши да добавяш малко към млякото, както направих аз няколко пъти. За мен това е сигнал, че детето вече има нужда от още нещо в менюто си щом по-често търси храна, но не увеличава количеството на едно хранене. Криси също постъпва подобно през последните 2-3 дни. Давах от 120 на 150, но тя не ги изяжда. За сметка на това сама се буди и търси да яде на 2 часа, а около 2 часа и половина след последното хранене вече реве неутешимо.
Понеже времето е хубаво и ние сме навън в средата на деня се чудя дали да не сменя коша за новородено с този за 6+, за да мога да захранвам навън когато се наложи. 6+ има пълно легнало, но мога да го изправям на най-ниското за да подам с лъчижка ако не съм у дома, а с бебешкия това няма как да стане. На мен ми се налага да излизам понякога и по-рано и е хубаво да не пропускам хранения, защото сме навън. Иначе вариантът да я захранвам на второ хранене и/или през почивните дни да е само на мляко съществува, но и двата не са 100% сигурни, че ще се случват (понякога и преди второ хранене излизам, а почивните дни да не давам с лъжичка не ми е много сериозно). На Васил към 7 месец му давах кус-кус, попара и филии с кашкавал, запечени леко на фурна само отгоре. Филиите ги правех на залчета и ги ядеше сам. По това време започнах и пресни плодове да давам (може и 8 месец да е било) от меките, режех на парченца и му давах виличка сам да боде колкото може. Никога не се е давил.
« Последна редакция: Февруари 07, 2021, 05:49:10 am от Лято »

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #968 -: Февруари 07, 2021, 08:46:35 am »
Аз навън съм я хранила с пюрета,но се цапа.Затова се прибираме около 13 да яде вкъщи,но излизаме към 9.30-10.Иначе седалката може да я сложиш и по-рано ако е легнала,на Зори количката е без твърд кош,само седалка е.Първо лежеше,после взе да се наддига около 4м и я бутах на първа степен ,колкото повече се надигаше ,толкова бутах гърба с времето.
Има шишета с биберони за храна,знам че дават така.Захраних я в стол за хранене.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #969 -: Февруари 07, 2021, 09:33:43 am »
Да, Слънчице, това ми е идеята - да е в пълно легнало положение, но да изправям 1 степен само докато храня. Само това с цапането няма как да си реша, че по това време на годината и дрехите са много, а те си пречат.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #970 -: Февруари 07, 2021, 10:08:07 am »
Няма начин да не се омажем, моите и сега се мажат а ядат всичко.Дри с кремчетата успяват да се намажат.Аз храня и извеждам, след обед спят в количката и после ги пускам да щъкат.Слагай другия кош спокойно.То и зимата ни е една...



На плазмон има безглутенови бисквити, аз съм давала да смучат от тях преди да им дам глутен.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #971 -: Февруари 07, 2021, 10:14:23 am »
Аз никога съм нямала кош за новородено. Така, че не е проблем.
Лято, на първа степен си е легнала. Не бих хранила легнало бебе. Особено бебе със склонност да повръща. Хранила съм Сими навън, но не съм захранвала. Цялото мазане, преобличане и тн, за мен е немислимо в парка, ако не е лято.
Иначе лесно се гледат деца навън. Дано да се нормализират нещата.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #972 -: Февруари 07, 2021, 10:29:03 am »
Замислям се, спира ме това, че тя не показва желание да се изправя. Васил на 4 месеца вече ревеше ако не му дадем да поседне и доста успяваше сам да се набере за изправяне, а тя е по-мързелива. Но пък от друга страна е все полулегнала заради повръщането. За столчето за хранен изобщо не мисля, имам, но още не съм го свалила от тавана и няма да е преди 6 месеца.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #973 -: Февруари 07, 2021, 13:11:56 pm »
Ако прави позиви за сядане и стола има наклонени позиции ,защо да не го ползваш?
Аз скоро я храних навън ,ми то чувал,яке ,всичко стана леш.Не,мерси,не ми се занимава ,ако наистина не е лято и е по голи кълки и блузка,която мога да сменя А и много ми е грозно да видя количка с петна,трохи и т.н.Моята я чистя всяка седмица с Френдли за колички и вълшебна гъба.
Ако не му се сяда на детето,аз бих изчакала.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #974 -: Февруари 07, 2021, 15:16:49 pm »
Ние днес ходихме за първи път в голям магазин - Метро с близначките.Сложихме ги в една количка и обикаляхме с тях, за да напазаруваме.Беше им много интересно, седяха, гледаха и чак накрая станаха прави в количката.Сефте им направихме на девойките.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #975 -: Февруари 07, 2021, 18:00:57 pm »
Супер, Маги,че са седели кротко и двете в количката. Дари като я пусна в Хиполенд, например и става страшно. Бяга ми и не дава да я хващам за ръка. Всичко и е интересно и обикаля като обезумяла  :D
Ние този уикенд бяхме на рожден ден в Калофер. Еми пътя отново беше кошмар.  Дори не иска да спи вече в колата (или количката). Като се изнерви много, не иска и игри, песнички, детски, дори биба или въобще да я пипам. Иначе там изкарахме добре, защото бяхме в огромна вила с други дечица и тя си търча из двора през цялото време. После на връщане беше същата история.
Хранила съм я и аз навън в количката, но наистина не в такова време с толкова дрехи. При първият ми несполучлив опит за захранване, в 4-ти месец, и давах в шезлонга. Но то бяха няколко лъжички общо. След това направо в стол за хранене, но беше почти на 6 месеца и също му се регулира облегалката.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #976 -: Февруари 07, 2021, 19:33:08 pm »
Не се регулира облегалката, а и тя няма позиви за сядане. Едва от няколко дни настоява изобщо да е права и да гледа. Преди това искаше само да лежи, че и да спи постоянно.  Иначе за памперса и тя се върти на една страна и заставя на мост, та тъкмо го наглася и той се измъкне под нея. Ама не хваща нищо още, че да я залъжа с играчка. За сметка на това е научила къде е телевизорът в детската и го търси с очички. Огъва се и се мести да види отде ще тръгне, но той странно се включва само за бате.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #977 -: Февруари 08, 2021, 08:16:40 am »
А Мише, аз Моника заведох в Хиполенд чак на 5 години.Тая грешка не я правя с воденето там.А Моника беше така във всеки магазин.Ако беше в количката пищеше и се сърдеше, ако я пусна тичах след нея.Просто ужас.

Лято, пей и или я гъделичкай.Аз вече съм станала аниматор и половина :)

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #978 -: Февруари 08, 2021, 08:58:55 am »
Правя го, точно това правя - пея и гъделичкам ♥

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #979 -: Февруари 08, 2021, 09:26:39 am »
Аз нямам много избор и пазарувам с двамата много често. Отначало с двойната количка, а после и със Сими пеш. Той седи хванат за количката и не мърда. Преди също беше така, но сега знае, че като сложа маската не трябва до се отделя от мен.
Бобо ще е хала навън, така го усещам. Още не съм го пускала да върви извън нас.

Лято, ще започне да хваща. Отпусна си вече ръцете, нали?

Ние ще правим ремонт на двора, а съседът ще си сменя оградата. 1-2м нямо да може до си играят навън. Точно пролетта се пада. Тежки седмици ще бъдат.

Децата започнаха да спят. От 23-24ч до 7- 8ч си спя и аз.
После си и доспивам до 9ч понякога.
Утре ще се ваксинираме. Дано всичко мине леко.