0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #840 -: Декември 06, 2021, 20:01:32 pm »
Павла, добре ще ви дойде една топла ваканция и ние ще обмислим такава.
Така, тати не е ваксиниран, той е имал контакт с ковид болни, след това започна със сериозни симптоми, а мама беше добре. Но след това тя започна много да се влошава. Вчера са ходили в ковид център и е потвърдено, че тя е с ковид, а тати е с отрицателен тест. Но му звъннали от РЗИ, че е положителен, след това проверих пак в лаборатория, в която си правиха първите тестове и са му сменили резултата на положителен, а беше отрицателен и той си се лекува като отрицателен, както и вчера са му потвърдили. Както с всичко останало, така и с ковид, положението в България е много неадекватно. Само се надявам мама да го преболедува!
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #841 -: Декември 06, 2021, 21:04:42 pm »
Мише, много странно, как така са му сменили резултата? Дано бързо се оправи майка ти. Нашите го караха миналата година ноември, доста тежко беше, около месец не бяха добре, но се оправиха, след това пролетта се ваксинираха. На дядо ми сложихме трета доза наскоро.

Павла, бързо оздравяване на децата!

Тери, добре дошла в отбора на заспиването на гърда 😀 Поне не трябва да носиш, друсаш и т.н.

Ние сме добре, София де опитва да лази, застава на четири крака на колене и се люшка напред назад. По корем се придвижва с избутване с ръце назад и се върти като часовник. Започнахме захранване по ЗВБ, всичко опитва, след първата седмица започна и да дъвче, много е сладка. Търся рецепти в интернет, давам различни неща почти всеки ден, не спазвам схеми. А педиатърката искаше да въвеждам 1 зеленчук по седем дни.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #842 -: Декември 07, 2021, 10:13:29 am »
Мише, честита 2-ра годинка на Дара! (на патерици) Да ви е жива и здрава и много щастлива! Бързо оздравяване на родителите ти!

Мен взе много да ме дразни тази ситуация с Ковид, то не бяха варианти, щамове и т.н. Все още не съм се уплашила достатъчно. Не знам да се страхувам ли, какво да правя. Много повече се дразня. Сега баткото се върна на училище, да видим какво ще е.
Ние ходихме 2 пъти на село, 1 път с приспиване. Точно тогава бях настинала от разходките в града и имах хрема. Даже ме втресе, пих парацетмол и се оправих и след това вече бях добре. И на Ивона излезе хрема. Но се оправи за ден-два. Капахме 1-2 пъти капки за нос и с уреда за хрема й махаме сополите. Вече седмица сме си добре, но и не сме излизали много заради времето.
Коликите продължават да я мъчат, но все са си вечер, а понякога и през деня. Но нощем най-късно 1-2 заспива и се бъди 6-7 ч. Например, тази нощ за първи път направи 7 часа да не е яла и 6,5 ч. да спи. Нахрани се към 12 ч., заспа към и половина и се събуди в 7 без нещо. Но пък за сметка на това вчера от 9-10 ч. сутринта цял ден ми е мъркала/плакала с много малко паузи от сън по половин-1 час. И така. Да видим днес как ще е.

Тери, браво, че си намерила цаката на храненето. Чудя се и при нас дали няма някаква алергия и затова да плаче.

Робин, браво и на вас за захранването. Много е пораснала София по това, което описваш :)

А колкото до болница, и ние откарахме 4 часа, като й махаха пъпчето. И през цялото време беше спокойна, за разлика от майка си :) Децата явно са по-търпеливи, като по-малки.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #843 -: Декември 07, 2021, 14:30:53 pm »
Грейси, ще се нагодите съвсем. Какво означава да й махат пъпа?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #844 -: Декември 07, 2021, 14:57:29 pm »
Не падна до 40-тия ден. Наложи се хирургично да го махнат. И докторът каза, че е дебела пъпната връв и затова така е станало. То е за сметка на това, че беше къса и създаде проблем при раждането. Сега пък с пъпчето. Въобще едно нещо като не е както трябва, тъй си продължава... Обаче чак като се прибрахме, се сетих, че не са ми върнали пъпчето. Така че се оказва, че е хвърлено в болницата...
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #845 -: Декември 07, 2021, 15:31:46 pm »
Грейси, плача е нормален при малки бебета, не си мисли за алергия. Не е нормално определена консистенция на изхождането, както и определен вид повръщане.

Аз спрях близначките от ясла за тая седмица. Ади кашля, Габи започна и тя. Искам за празника си да са що годе здрави. После пак ще ги мъча.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #846 -: Декември 07, 2021, 17:36:40 pm »
Здравейте момичета. Мнооого отдавна не съм писла, но често влизам да ви проверя как сте. Павла и Маги, защо така боледуват тези деца? Не че моето ако не му давам хомеопатия няма да боледува. Ама при нея едно боледиване е...... Юли беше последно болна и то цял месец, с лежане в болница 3 дни, после вирус от болницата лепна........ Страшно беше.
Мише честита 2 годинка на Дари, да е много здрава, весела и засмяна. Защо не и качваш вече снимки във фейса да и се радваме?
Тери добре си решила да си пуснеш изследвания. Аз като родих бях дооооста време в депресия. Накрая разбрах, че е било от ТСХ, забравих да си пусна изследвания и въобще забравих за хапчетата. Беше ми падлало на 0,004. Ужас. Та мисълта ми е, че винаги има причина. За спането с бебе в началото това ми беше спасението на мен също, за да се наспивам. Обаче.... 1г и 9м продължава да заспива следобед и вечер на тити и не съм спала повече от 5 часа откакто се е родила. Имай го напредвид, че е нож с 2 остриета.
При нас нещата върват добре за сега. София вече говори, кореспонсираме си и се разбираме перфектно, освен като бърза и почва да говори на бебешки. Всеки ден научава нещо ново. Включвам я в кухнята да ми помага, помага и за прането. Голям смях е по цял ден. Като изключим че само аз мога да я приспя всичко друго е супер. Намерихме си къща в града, на добра цена, чакаме мъжът ми да направи 6 месеца на новата работа, за да изтеглим кредита и да направим ремонта за да се нанесем. Очертава се лятото да е. Обачеее през това време се налага да живеем със свекито, което си е предизвикателство, но ще оздуржа някак си :) поне ми помага за гледането на малката и мога да ходя вечер да си преподавам танци.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #847 -: Декември 07, 2021, 18:23:00 pm »
Грейси, те малките са герои.

Маги мей, Сими също не боледуваше,  но са двама и от училище и забавачницата си мъкнат различни болести.
Затова боледуват. Иначе домашните деца почти не боледуват, освен ако все пак не си общуват с други деца.
Честито за къщата.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #848 -: Декември 07, 2021, 18:30:31 pm »
Мише, разплака ме! Честит Рожден ден на Дари, на патерици! Да ви е здрава и усмихната! Бързо да оздравяват родителите ти.

Бързо да оздравяват всички дечица и възрастни. Много кофти сезон.

Свекърва ми си тръгна онзи ден, голям рев ревах,  на всички ни беше много мъчно, че с тоя Ковид не може да планува и предвиди човек кога пак ще се видим. Хубаво беше с нея. Ей това му е голям минус на живеенето в чужбина, далече сме от роднините. Не си и помисляме за прибиране обаче, особено сега предвид Борис.
Той пък от 10- ина дена нищо не иска да яде, голям зор, сигурнозъби, но още не се подават.

Тери,  казах ти, че след 3- я месец става по- лесно. Както ти е казала Робин и според мен по- добре на гърда да заспива, че гледай нас...друсам си аз на ръце едни 11 кг и няма оправия. Радвам се, че диетата ти му влияе добре, поне знаете какво е.

Лято, много се радвам за вас, много да сте щастливи в новия дом!
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #849 -: Декември 07, 2021, 22:17:58 pm »
Да, децата в къщи не се разболяват. Почнат ли ясла и градина, край!

Маги Мей, близначките постепенно започнах да карам баща им да ги приспива и така махнах заспиването на гърда. А след обед с Моника например и говорих, говорих и просто спрях да и давам,заместих с шише което тя в последствие отказа. Така я и отбих. Не е само детето виновно, на нас ни е по-лесно, страх но е да не плаче и понякога дори не пробваме или не предприемаме мерки.
София много рано е проговорила. Моника започна да казва изречения някъде на две години и половина, а близначките още са на отделни думи.

Хелиантус, наистина е минус това на живеенето в чужбина, но човек свиква.

Аз днес водих Ади на лекар. Всичко е чисто. Гърди, гърло чисто. Алергия заключи личната и има логика. Кашля на пристъпи, като е легнала и в покой. Започнах с ксизал и махнахме едни вълнени китеници, че след тяхното слагане се започна кашлянето. А дано това е било!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #850 -: Декември 07, 2021, 23:55:06 pm »
Маги, дано сте намерили причината и вече се стабилизират нещата. Ще правите ли тестване за алергии?

Грейси, дано преминат вече тези колики и се поуспокои детето. При нас колики не е имало и не съм сигурна как се различава обикновеният плач от плач при колики. Но вечер много плачеше по едно време според мен от натрупаната умора и впечатления през деня.

Днес си направихме ние много хубава снежна разходка, 1, 30 ч. на снеговалеж. Аз обичам да карам ски и направо се чувствах като в планината, всичко беше бяло, чисто и свежо. И бебето хубаво поспа, идилия.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #851 -: Декември 08, 2021, 10:41:33 am »
Робин, завиждам ти за разходката в снега. Чакам и тук да завали и натрупа ама за сега тцъ.

За сега няма да правим такова нещо. Моника и след алергия към липите, израстна я с годините и вече две лета не кашля като цъфне всичко около нас. Очаквах и тия двете да се проявят.
Всичко "хубаво" от баща си са взели тия деца, ей...

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #852 -: Декември 08, 2021, 15:54:39 pm »
Маги Мей, представям си наистина ужасно престоят в болница с толкова малко дете. Добре че всичко е минало. А снимки не качвам, защото вече от една година не си ползвам профила. Даже го бях блокирала, но при търсенето в Гугъл на някакви сайтове,  явно съм влизала и съм го отблокирала без да искам.
Хелиантус, друго си е като имаш помощ, дори и минимална. Но за вас наистина е по - добре да сте там, дори и без помощ. Ще се справите, както до сега.
Маги, дано наистина са добре малките за празника.
Аз също много се радвам, че мога да си гледам Дари и да не я пускам на ясла. До сега е имала само веднъж сополи и то я зарази свекър ми. Минаха и за три дни, без температура или други усложнения. По принцип си общува с дечица. Както ви казах я водя на доста мероприятия, гости по приятелки, всяка седмица на "училище", но за щастие не се разболява. Тя беше малко по - назад с говоренето, но последният месец много навакса. Казва си и изречения и все нещо бърбори. Много е смешно като казва нови думи, защото тя си ги разбира, но аз докато схвана... Ходихме и на консултация и излезе, че е качила 1.2кг за два месеца, което изобщо не ми се вярва. Първо не и личи и второ последната почти година, си качва по 200-300гр. за 3 месеца. А даже напоследък много намали апетита и понякога по цял ден само подхапва плодове.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #853 -: Декември 10, 2021, 14:08:38 pm »
Как сте?Какво правите в това ужасно време?Аз съм в къщи, госпожиците кашлят, а аз търся пулмикорт  :? Пораснаха ми девойките с още една година, а все едно вчера се родиха <3

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #854 -: Декември 10, 2021, 15:04:49 pm »
Аз и тук желая на близначките да са щури, безгрижни и здрави ♥
Криси е крива трети ден и само примрънква и се гушка. Вчера ѝ слагаха ваксина, тая сутрин се фрасна на някаква мебел и има огромна драскотина под окото. Мъжът ми похапва фъстъци вечер и тя му намерила пакетчето, та я хванах с 2 фъстъка в устата и един в ръката. Опитвах се да ѝ дам нурофен, а тя стиска уста и не дава. Странно беше, защото го обича. Пуснах я, а тя се скри зад пердето. Като излезе направих втори опит и тя пак бързо се изплъзна и се скри пак зад пердето. Хванах я и вече решена със сила да ѝ дам нурофена, а тя стиска устенца и се дърпа. Колкото повече се дърпа аз ставам по-настоятелна и така от устата ѝ падна първия фъстък. Като разбрах каква е работата бръкнах с пръсти и извадих втория, а тя хукна да бяга и гледам, че се кани пак нещо да лапне. Та така и третия намерих, но проверих за четвърти вече и нямаше. Ако случайно вратата на кухнята остане отворена Кристина е там и бърка в боклука, вади чинии или облизва миялната машина. Направо е страшно с нея. Добре, че обича да спи, защото като е будна е опасна за себе си.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #855 -: Декември 10, 2021, 15:52:57 pm »
Лято, при нас е така ама по две. От както са що годе оцеферени се лапа, дъвче, пъха в устата всичко! И се крият и те като нея 😂

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #856 -: Декември 10, 2021, 16:19:13 pm »
Маги, честита втора годинка на малките разбойнички. Да са здрави, щастливи, обичащи се и разбиращи с кака си!
Май всички порастващи деца са така. Дари, вече на 2г. все още проверява всичко с устата си. Поне няма какво да и въвеждам повече като храна и не се притеснявам от тази гледна точка. Иначе свекърва ми и беше взела една гривничка с топченце пълно със звездички. По едно време гледам от устата и излизат звездички и всичко около нея. Тя схрускала топченцето, добре че не се е срязала. Днес пък счупи едно бурканче от кухнята и спешно търсих да купя ново, защото няма как да я взема в понеделник. Катери се като маймунка и общо взето и една секунда да я изпуснеш от поглед, е свършила някоя беля. А как ме имитира... Изправя гривата на една люлка - конче, със силиконови щипки за обръщане, използва плик като ръкавица и празно шишенце като спрей и се прави, че се маже с бронзант като мен. Купихме и детски гримове (пластмасови, не реални) и не спира да се "гримира", суши се със сешоара и изобщо всичко, което правя и аз  :D Също постоянно бърше прах, мете и готви. Взехме и и кухня и сега готви заедно с мен, но пак постоянно иска гушкане и е трудно да свърша нещо, ако баща и не я гледа.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #857 -: Декември 11, 2021, 10:25:02 am »
Маги, честити рожденички! Да са здрави, много да те радват, да те слушат и много щастливо детство да имат! :)

Май и Тери имаше рожден ден тези дни. Да си жива и здрава, Тери! Само хубави неща да продължават да ти се случват! :)

И аз да се похваля, че Ивона днес прави 2 месеца. По принцип не съм от тези, дето се въодушевяват да празнуват всеки месец. 1-вия месец не сме го отбелязвали. Но сега решихме с мъжа ми да отбележим 2-рия месец. Купихме торта и ще си направим снимки за нас си.

Робин, сигурно 4 от 5 мои познати ми казват как техните бебета не са имали колики, не са ги усетили много-много. Добре, че поне има един, който казва колко ужасни са били коликите при тях, че да не си мисля, че е нещо необичайно нашето. И при сина ми почти не ги усетих коликите също и аз. Но сега е ужас. Значи снощи реве и се изхожда. После уж млъкна, след малко реве и пръцка. Значи след нахранване имаше 3 пълни памперса преди следващото нахранване. И едва 30-40 мин преди следващото хранене успя малко да се унесе, след като явно се е изходила напълно. Колики са и това е. И предимно вечер се появяват, но понякога и през деня. Май наистина няма алергия, защото четох, че при нея има някакво зачервяване, а аз не съм видяла такова нещо. Обаче, имаме проблем с рефлукса - много повръща. Държим я права, с антирефлуксна възглавничка е. Но понякога веднага след нахранване, още преди да успея да я изправя, тя повръща. Може би яде повечко, не знам.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #858 -: Декември 11, 2021, 11:44:24 am »
Честит роден ден и тук на малките госпожици. Да са ви здрави и много щастливи.

Мише, Борис е така. Имитира всичко, готвим заедно, но е и много нийди. Симеон е самостоятелен от съвсем малък. Всяко дете си има неговите си нужди.
Утре сме на бебешки театър. Ще видя как ще се държат децата.
Правих снимка и на Бобо. Няма нищо, но 5 дена беше с 40С. Сменихме му АБ и вече е добре. Другата седмица са и двамата на училищи и пос.е ваканция до 3ти. На 27ми ще е операцията на Сими, ако не изкочи нещо. Съответно и така чаканата почивка отпада и сега се опитвам да отменя резервацията.

Грейси, при кърмени бебета алергиите са често с диария. Направи си консултация с консултант, ако трябва да изключиш някоя храна. Обаче при силни колики, често от тях има и диария, и плач, и повръщане. Те си стягат коремчетата,  защото ги боли, но поради несъвършенствата на пръстените на стомаха и хранопровода, повръщат. Почти нищо не може да се направи, освен да се изчака да порасне.
Аз и на двамата първата година всеки месец им правих торта. Интересно беше, защото не исках да повтарям. Първия месец купен и последния. Тоест 10 различни торти за всеки.

Лято, мъжът ти малко по-внимателно. Тези дребните неща са толкова опасни!
А как ми се ядат фъстъци. Тук няма обикновени. Поне аз не съм открила.
Голяма палавница е Криси. Не знам как се учат на подобни неща, но Борис включва прахосмукачката и други уреди. Като цяло е една хала, която от почти нещо няма страх.
Сега като беше болен искаше да се гушка и да го нося и направо си мечтаех да се заеме пак с разрушенията.

Тери как са при вас нещата?
А при останалите? (Да не пропусна някого).
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #859 -: Декември 11, 2021, 13:00:53 pm »
Ооо, Павла. Него го нямаше, а фастъците си бяха в един шкаф. Ние си я знаем Криси и кухнята се затваря, но този път нещо шетах напред-назад и оставих вратата, за да минавам.
Васил много ме имитираше, а Криси реве от прахосмукачката и от робота. С нея е предизивкателство - хем ходи по уреда, хем реве от него. Аз я слагам в другата стая и пускам детски, тя се сърди, че е сама и пак реве. Когато заспива също реве ако ѝ затворим вратата на стаята, за да не ни чува. Ако някой излиза през вратата (без значени дали на стая на или на жилището) пак реве. Всичко е драма и сълзи при нея. Ама буквално драматизира излишно и видимо театрално.