0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #780 -: Ноември 15, 2021, 12:17:20 pm »
Маги, а правят ли ти проблем на работа като боледуват, че те са две, двойно повече отсъствие.
Аз се престраших и спах с детето върху мен. 30-40 минути сън са си супер. Само си мислех как ми казвате да лягам и ви послушах. Той върху мен корем в корем и спахме и двамата.
Редно е фонда да поема случаи като на Хелиантус. Кумувоте на едни приятели две дечица губят в късен месец вече заради генетични несъвместими с живота. Сега са събрали пари за инвитро в Турция и ПИД. В България им бяха предложили да продължават, докато нацелят. Но за да се случи, трябва да има хора, искащи това
« Последна редакция: Ноември 15, 2021, 12:27:35 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #781 -: Ноември 15, 2021, 12:44:59 pm »
Маги, не е винаги така. Някои деца при леки контакти с детските вируси също създават имунитет и не боледуват.
Габи може да е просто реактивна. Ще ги водиш ли на лекар?

Хелиантус, в багажника на колите има едно метални като пръстени и има нарисувана котва. освен изофикс се закрепя и за гърба на седалките.

Тери, и аз съм така- 3м си е оцеляване просто. Радвам се, че си се причупила. Ще се отпуснеш още :)

Тери, това е за инвитро. А при нормално забременяване какво правим, ако се установи заболяване? А защо фондът да плаща? Тестответе касата трябва да плаща., ако има история и данни за ПКУ или другите заболявания на обмяната. Тези тестове се правят на новородените. Като цяло да се погриже за десетките с ПКУ и да осигури храни, да започне да плаща за скрининг на ГД, а другото не е толкова важно. Без да умаловажавам, но ПКУ не е животозастрашаващо.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #782 -: Ноември 15, 2021, 14:48:07 pm »
Павла, смятай колко съм разглеждала багажника на колата  :D, ще ходя да ги намеря тези халки после и ще видя как става тази работа.

 Съгласна съм за фонда, ПКУ не е нещо за, което трябва да плаща фонда, защото в крайна сметка е само диета, да ужасна диета, но това е. Наскоро обаче писах с една майка от България на дете с това и съм потресена. Няма лекар , който да ги следи, няма елементарни познания, калкулират всички храни, което е ужас и излишно, жената питаше какво месо да даде , а детето е с класическа форма, но му били ниски нивата...абсурд. А и някой им е казал на хората, че едно яйце в кекс е ок,  но не е...
« Последна редакция: Ноември 15, 2021, 16:05:31 pm от HELIANTHUS »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #783 -: Ноември 15, 2021, 15:52:55 pm »
Ходихме на лекар още сутринта. Аз пулмикорт и подобни без лекарско предписание не давам.
Габи вдигна 39,4 има си нещо, гърлото е много червено. Ще видя тази нощ и утре как ще е. Имам Нурофен, ще правя компреса, давам и течности на често, течна и мека храна. Жизнена е иначе като не е с Т.
Инхалация на двете е голямо предизвикателство. Разливат препарата, обръщат инхалатора, май са го и повредили, Абе някакъв цирк сме.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #784 -: Ноември 15, 2021, 20:03:25 pm »
Хелиантус, хората, в общия случай,винаги намират да обвиняват какво са направили и какво не са направили останалите. Това дете за вас или за хората го искате? Щом това е решението ви, действайте, и Бог да с вас!<3 иначе е супер, че имате адекватна консултация, там. Много ми е жал, за това детенце , което сподели за него!

Оо, Тери, браво, че имате напредък. Безсънието е голям бич! Дори не мога да си го представя, това, което го споделяш…

Маги, секрет взеха ли им или?
Робин, с болестите е и ще взето, това, което Маги разказа. Лори от година и десет месеца тръгна на ясла и нон стоп беше болна общо взето. От 1ви клас поразреди.

Павла, и вие! Даже докато дочета, миналата вечер , си сипах една чаша вино и толкова приятно ми беше!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #785 -: Ноември 16, 2021, 09:31:26 am »
Момичета, минавам само да ви пожелая да са здрави децата ви, а вие да сте силни и да се справите с предизвикателствата на живота по най-добрия начин. Децата ще пораснат, болните ще оздравеят, епидемията ще премине, абе няма да е все така. :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #786 -: Ноември 16, 2021, 09:47:56 am »
Благодаря Мели! Така е!

Тази нощ пак беше зле, но по-добре от предната 😜 Тери, и да правят проблема е техен. По закон имам 42 дни мисля на година и ще ги използвам. Сега се редуваме с Мерал. Предната болест той седя, тази съм аз. Гледаме и някоя свободна баба да хванем да поседи още малко с тях в къщи, да се оправят съвсем. Но като няма ги пускаме.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #787 -: Ноември 16, 2021, 10:18:14 am »
То все така няма да е, ама и много по-добре няма да е.

Лина, щом чак вино и приятни усещания, значи всичко ни е наред. 😉🙂

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #788 -: Ноември 16, 2021, 11:31:11 am »
Добре завърнала се, Лина!

И аз допускам, че при нас проблемът не са просто колики, а като цяло на храносмилателния тракт. И това я хвана още от Родилния. От днес сменям пробиотика и се надявам да има подобрение. Иначе пак настана ужас при нас и почти нищо не помага, нито торбичката вече. Отново пробвам чайче да й давам, защото не знам вече какво да правя. Иначе и при нас се получава някакво будуване след хранене, което си е породено от коликите. Понякога продължава 2 часа и то идва време за следващото хранене. Случва се да заспи за час преди храненето, но ако не успее, й давам на 2 часа и нещо да яде. То ние сме малки още, може би бебетата на повече месеци обръщат повече внимание на заобикалящия шум. Но засега Ивона май не й правят впечатление шумове, въпреки че се е случвало от рязък шум (например кихане) да се стресне.

Маги, скорошно оздравяване на близначките!

Тери, честит имен ден на Матей! Много здраве и спокоен сън му пожелавам! :)

Аз пък относно вивуса - хем на моменти се притеснявам (за определени ситуации), хем в други моменти се държа така, все едно няма вирус, т.е. излизам с количката, разхождам се в парка, мъжът ми си ходи на работа и къде ли не и се прибира вкъщи и гушка бебето, майка ми обикаля магазините и после идва вкъщи... и аз също излизам до някой и друг магазин. Те са ваксинирани де, ама все нещо могат да пренесат. Уж приятелки ме успокояват, че бебетата го карат леко. Пък ще видим.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #789 -: Ноември 16, 2021, 21:53:23 pm »
Тери, да е жив и здрав Мати, честит му първи имен ден!

Грейси, гушкайте, спете с нея, давайте нещо, ще отминат. А столчето за кола. То върши чудеса. Може да ги слагате в столчетата за кола и леко да ги полюшвате. Понеже са свити, се затоплят и успокояват!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #790 -: Ноември 18, 2021, 13:13:06 pm »
Тери, не знам дали имате нещо подобно ако не искаш да пyскаш yреди :  https://visvitalisbg.com/product/zazu-prenosimo-muzikalno-ustroystvo-s-byal-shum-suzy
Да мy е живо и здраво името на Матей! Така като гледам и той, като Дани е парти енимъл, дано по-скоро от Дани се yспокои. Четейки,  и Ивона не е е от най-спящите.
Маги, бачка ли инхалатора или близначките мy видяха сметката?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #791 -: Ноември 20, 2021, 17:22:19 pm »
Как сте, момичета?
При нас положението е двама не могат да отгледат едно дете. Разсипва ни. Буди се не по сто пъти нощем, защото заспива още на първата гърда и бързо огладнява, следва носене изправен. Пак го бяха налегнали зъби. По цял ден реве, дере се. Спи му се, не може да заспи. Дадем го на баба му или дядо му, млъкне, вземем го ние, реве и се дере. Пък те хората ходят на работа, трябва да се оправяме с него. Чак ме е срам, че двамата не можем  да се справим с него. Същевременно 95% от децата в групата му вече спят нощен сън с големи паузи. В количка не иска да седи, в слинга не иска, в колата не иска, на ръце не иска, легнал не иска. А не го боли нищо. Все съм мислила, че ревливли бебета се падат на изнервени родители, а ние се стараем да сме много спокойни, ако някой се изнерви, предава щафетата на другия, но той разби моите теории.
Води се битка срещу него и прахосмукачката, на кой ще му свърши батерията първо.
Иначе между всичко друго, къщата е готова, декември се нанасяме. Пари не останаха, 30 години ще я изплащаме
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #792 -: Ноември 20, 2021, 23:24:26 pm »
Тери, каква е прахосмyкачката ти? Сигyрно е от тези, модерните правостоящите, че да е на батерии? Разбирам те, че се чyвстваш безсилна, но колото и да ти е трyдно и да си на предела, знай, че наистина ще мине. Аз как се съхраних- разсъждавах просто, че това същество има само мен и колкото и да е трyдно ще мy дам цялото гyшкане на света защото най-вероятно има проблем с адаптацията или дори не е нyжно да е проблем а да е неговия начин за адаптране и няма как да каже дали не го сърби. не мy е прекалено светло/тъмно в стаята или Бог знае какво точно, той има само един начин да се "изрази" и това е да плаче. Използвай. когато (дори и за 30 мин-1 час, ваште или който и да е ) го вземат малкия да лягаш- има значение , наистина! Те, сигyрна съм, се радват, че имат възможност да прекарват време със своето внyче. Тyк място за срам няма! Тряба да се съхраниш! А и с нон стоп плачещо бебе и най-големият дзен-джейдай ще стане тра-ла-ла, все пак акто се азва в приказата и 'Царят прекланя глава пред бебето' take it easy д'ет се вика и не забравяй, че понякога сме най-строгите си съдници <3
« Последна редакция: Ноември 20, 2021, 23:26:53 pm от Lina88 »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #793 -: Ноември 21, 2021, 01:23:25 am »
Аз тук по-често ще се оплаквам. Направи 5 часа пауза от ядене, чак отивам да се цедя  8O
Имам един може би глупав въпрос относно кърменето. Може ли примерно млякото от дясната гърда да бъде изсукано от лявата. Има ли такова нещо като мляко на лява и на дясна гърда? Прави ми впечатление, че винаги на първата гърда имам много мляко, на втората не е останало (дори да не спазвам да започна с тази, с която е приключило предишното хранене). Преди едната пускаше повече, сега просто първата пуска много, втората колкото за десерт
« Последна редакция: Ноември 21, 2021, 01:46:10 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #794 -: Ноември 21, 2021, 14:32:05 pm »
Тери, всичко ще мине. Знам колко изтощително е това и кка човек понякога се чувства в безизходица и на предела на силите си. Ние бяхме същите. Иван и досега няма спокоен нощен сън, всяк нощ се буди по 1-2 пъти, а когато го мъчи зъб е ужас, цяла нощ се върти и мрънка.. Абе няма спане. Ктато беше малък също като Мати неискаше да стои никъде, нито в колата, нито в кошара, спя до година и нещо при нас,а за количката да неговорим- беше на около 8-9 месеца когато я пенсионирах. Тръгнем на някъде бутаме количката празна, а него носим на ръце, защото неискаше да седи в нея. Бутала съм го до 2-3 през нощта и то сама, нямаше кой да ме сменява, ММ работеше доста тежка работа по онова време и гледахме да се наспива поне през нощта... та мисълта ми е, че колкото и да си изтощена сега и да невиждаш светлина в тунела много скоро всичко ще мине... После пък ще дойде време, ще проходи и тогава ще видиш каква веселба ще е
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #795 -: Ноември 21, 2021, 19:40:19 pm »
И аз ще пенсионирам количката.пробвах го днес с летния кош, съдра се от рев, после час го успокоявах вкъщи.
Поръчах ергораница, дано там седи поне, че да излизаме
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #796 -: Ноември 21, 2021, 22:20:13 pm »
Тери, няма как да изпива млякото от едната гърда през другата. Просто така ти се е регулирала кърмата.
Без да ми се обаждаш, ама ти през написаното не звучиш спокойна, а на живо предполагам, че въобще не си. До тук, колкото те познавам, ти си човекът притеснение за нещо. Оставяйте го на бабите да го свикнат на количка поне. Бобо беше така. Само баща му и то като го носи по специфичен начин, само тогава се кроташе като плаче.
Хубавото е, че скоро ще се очовечи Мати и ще стане по-лесно. Днес гледах снимки на малките преди 1г, година и нещо.  Ами има неща не си ги спомням. Като  на сън са ми. Колко сме бягали към  нас, защото се дере в количката. Веднъж носих Борис, Симеон в количкато, заваля дъжд и двамата ревяха. Бобо още не си държеше главата добре. Лесно се бута така. Чудесна разходка беша. Ама аз съм тъпа и упорита. Още  на следващия ден бяхме навън пак.

Сега пак са със сополи. 2 седмици са ок и 1 са сополиви. Преди операцията ще ги спра 5-6 дена, за да укрепват малко.

Може, малките как са?

Лина, при теб беше доста тежко с Дани в началото. Как сте сега?

Другите, вие как я карате?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #797 -: Ноември 22, 2021, 01:10:00 am »
Хич не се обиждам. Откъм коронавирус не съм спокойна. Спокойна съм с детето, докато жго гледам. Това имам предвид, че не му се ядосвам, че реве, че не спи. Аз съм голям нервак по природа и това ми беше много важно, но някак си отвътре не ми идва да се ядосвам на човече, което просто има нужда от любов.
Аз все се базиках, че казвахте да чакам третия месец. Та се базиках с Мишо, че на трети месец и един ден и детето ще е друго. Еми ей го втора вечер прави нощна пауза. Даже го кърмя сега, докато спи.
Много по-рано трябваше да ви послушам. Детето очевидно има нужда от нас нощем, не че толкова е гладен. Но Мишо се дърпа, как така при нас на леглото, ще го смачкаме, нямало място. Усещам, че скоро ще взема детето в леглото и Мишо, ако иска при нас, ако не, на сгъваемото легло до нас. То детето се буди и реве за мен.
 Що неща накупих тези дни: кошара, стол за хранене, ергораница, сгъваема кошара.
Вие купихте ли нещо на черния петък?
Лина, приключихте ли с рехабилитацията на Дани вече?
Павла, сега сополите ще повлияят ли на датата за операция?
« Последна редакция: Ноември 22, 2021, 01:35:22 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #798 -: Ноември 22, 2021, 08:16:05 am »
Тери, Митко спа една година на дивана в хола  :D А с количката и ние имахме големи драми. На мен също ми се случи да тичам с ревящо бебе на ръце и бутайки количката, от едната част на квартала до другата. Това още, докато имаше колики. След това като порасна малко, изобщо пък нямаше желание да стои вътре. И първата година на морето, и на миналото море, все единият носи детето, другият бута празна количка. Имат си характер децата  :D
Маги, Павла, вие с тези ясли, се побъркахте от сополи. Дано за операцията, всичко да е ок.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #799 -: Ноември 22, 2021, 08:41:00 am »
При Борис беше заради първото затваряне. Той до 3м не беше излизал почти и затова и в количка плачеше, и в кола. Дори като излезем на разходка и като се разплачеше, в моменна, в който влезем в двора и спираше. Страшно му беше навън.

Тери, по трудния начин ще стигнеш до някои истини за себе си. Със Симеон си спяхме заедно, но Борис спи много леко и мъжът ми като хърка или се изкашля го буди. Така, че той се изнесе. От ковид като бяха болни пак се изнесе и все още не иска да се нанесе, а нали няма празно в природата- всяка сутрин се будя с различен мъж  :D Често Сими просто става за тоалетна и идва при мен като ми шъшка, за да не се разсънвам.

Тери, оправи си всичко, затопли къщата и тогава се местете. Не си давай срок. Малкото тъкмо свикна с външния свят. Ти също имаш нужда от леко презареждане.

Нищо не съм купувала.