0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #120 -: Октомври 09, 2015, 10:49:31 am »
Rtfrtf, Иво батко го раздава  :P Браво на детето!

Дани за съжаление няма любима играчка. Като е разстроен и ако му дам нещо, играчка или каквото и да било, го мята с всичка сила или го налага.
Единствено биберонът го успокоява малко. Вкъщи му го бях ограничила само при заспиването, но сега в яслата май е основно с него.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #121 -: Октомври 09, 2015, 10:56:59 am »
Привет, привет, смогнах да се включа, но едва ли ще успея и да ви изчета 8O :lol:
Много ми липсва комуникацията тук с вас, да не кажа, че напоследък е от малкото ми приятни и близки неща и всеки ден се каня да пиша и заспивам пред компютъра :oops:
При нас всичко е динамично. Вече един месец сме си сами вкъщи двамата с Матей и бавно и полека свикваме, но много умора ми се е натрупала още от преди това и сега вече ми идва в повече. Отделно и той взе да се буди нощем и освен да му дам мляко нищо друго не помага, но докато го разбера си будувахме няколко нощи. Сега пием мляко като обезумели...вчера е изпил над 700мл мляко, надявам се че няма да му навреди :lol: (в тази връзка да кажа, че в аптеки Медея млякото на Tьопфер е възможно най-евтино, с близо 2лв надолу спрямо ВисВиталис, Дм,....). Събра ми се и повече работа напоследък (онази дето се съгласих да върша, щото щяха всички да помагат а накрая си гледам сама детето и всичко и пак нея :x) и в общи линии има дни, в които не успявам и да ям :? В присъствие на Матей не може да се яде, това дете все едно гладно го държим гладно и сме му намазали дупето с люта чушка!
Иначе за яслата стана сложно и дълго, мен отпуската ми изтече, шефовете хич не схващат ситуацията и не знам как ще се върна. Аз имам още отпуска, но ще трябва да се поскараме за да си я взема, а в момента се опитвам да преговарям с тях за по flexible работно време, за да мога да го виждам този малкия все пак, че иначе вечер много късно ще става :( Абе не знам, май ме тресе есенна депресия :lol:
Малкия трябваше да тръгне на ясла миналия понеделник. И като добро зверче предния ден стана хремав и после цяла нощ не спа и се дереше и съответно не го заведох... Към сряда вече беше по-добре и го заведох и ходи до петък три дена до обяд и доста добре се адаптираше, не ревеше, играеше си, хранеше се... но в петък пак му тръгнаха сополите и айде вкъщи. Реално само с тези сополи и леко разхлабен стомах си и остана слава богу, но педиатърката каза че е вирус и затова си останахме вкъщи до сряда - вчера и днес пак до обяд. Да де, ама след "ваканцията" малкия сутрин като го подам на лелята и такъв рев му удря :( И сега не знам как ще я караме с адаптацията. Аз не мисля, че ако го водя безкрайно дълго до обяд ще помогне, а и с работата лошо, но те диктуват схемата... Иначе казват, че след като си тръгна яде добре и на закуска и на обяд (което го и вярвам, защото това дете може слон да изяде!), играе си с децата и придремва по 40-50мин, което си е направо супер! На обяд като го взема пищи защото ме вижда, но после се обръща и се усмихва и маха на лелите и след това вкъщи е спокоен, спи, играе всичко по режим и не ми изглежда стресиран. Те малко странно го гледат, че бил малък (иначе яслата нали от 10м трябва да ги взима...), но в нашата ясла групите са смесени - не са по възраст а във всяка са от 1-3г. За мен това е добре за него, защото например от седмици ходи, но държи да ти държи пръста, а от два дена търчи след мен без да е вечно с вдигнати ръце да го държа, така че гледа и се учи. Иначе винаги досега ми го връщат чист, преобут (колкото памперса оставя в раничката, толкова липсват на обяд, макар да се съмнявам да го преобуват 5 пъти за 3 часа :lol:), един ден го бяха преоблекли от-до, че памперса изпуснал и като цяло нямам оплаквания, водичка си му нося шише и добре е пил...  Само да тръгне. Дори до 16ч да ходи пак ще съм доволна, по-нормален час е все някой ще излиза от работа да го взима...
Смайли, гледам че си писала - и  Матей е същият - ако е нервен всичко се хвърля, дори бибероната се вади и се мята с все сила на някъде, играчките са му "фон" :?. Смешното е, че вкъщи всички играчки му бяха безразлични и само ги мяташе и риташе, а откакто го взема от яслата сяда и си играе с тях като с най-прекрасните на света, дори сортерчетата взе да нацелва, та може и там да не успява да се добере до тях от по-големите дечица :lol: :lol: :lol:  И аз съм намалила бибероната, защото го гледам че той само дето си я държи в устата да не падне, не му трябва, но в яслата си седи с нея... Като се поадаптира ще им кажа да му я дават само за сън, дано да са съвестни и да се занимават, че то с 20+ деца на всяко с индивидуалните потребности ако успяват да се справят шапка им свалям. Аз напоследък съм толкова изморена и изнервена вече, че на най-малкото му налагане вече издивявам. А за налаганията няма какво да описвам - копие е на Дани на Смайли....все си мислех, че към 2г ги хваща пубертета, ама този моят явно е с характер :x
Отплеснах се и ще спирам. Надявам се да се закрепи с яслата и аз като се върна на работа да ми остава повече време да пиша :)
Нека всички дечица са здрави :bighug: :bighug: :bighug:
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #122 -: Октомври 09, 2015, 11:32:01 am »
Здравейте,
ох, много сте изписали, няма как да го прочета. По темата за яслата на Дани, бих казала, че подходът им отговаря на държавните ясли и че аз лично бих изисквала информация за детето си на фона на парите, които плащам!!!! Щом една мед. сестра е прикачена към Дани, то може да му проверява по-често пелените и да се сменят не два, а три пъти на ден. Все пак говорим за общо десет деца в група, а не за 23, или 30!!!! Като цяло, Смайли, ако не си доволна, сменете яслата!
Хубав ден на всички в това лошо време.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #123 -: Октомври 09, 2015, 14:45:16 pm »
Гледам за ясли говорите.  Живот и здраве, Мария догодина септември ще тръгне на ясла. Шефът ми предложи да я гледам до 2г. и понеже тук има прием само юни и септември, да си взема и отпуската от юли до септември. Та и втората година ще се гледаме у дома.  Малко ми идва трудно с финансите,  но мога най рано юни да я дам. Но ще се справя, повечко уроци по математика и...
Да се оплача и аз, Мария също всичко блъска,  хвърля и то със сила.  И се тръшка и извива на дъга на всяко не,  което чуе.  Ако съм затворила пък врата и тя не може да обикаля става война. Днес вали и т много силно, вратата към двора затворена и цял предиобед се сърди,  пищя и хапа всичко що и попадна.  Майка и аз сме със синини от зъбки.  Пробвах да говоря кротко, че вали, духа и т. Н. Пробвах да покажа дъжда и леко да я навали,  музика, играчки, с количката я возих в коридора.  Нищо не помага,  нищо ви казвам. Иска ли нещо, трябва да е по нейното.  Е,  аз не съм съгласна и има дни като днешния в който само стискам зъби за да не й се карам.  Но,  не знам как да се справя. 
А да,  любим номер от скоро е да разлива вода от шишето си по пода,  по себе си и да мие.  Повтаря мии, мии и маже.  Та днес не видях на теракота че има локвичка и като се хлъзнах с пантофите и се приземих на пода.  Добре,  че не паднах върху нея. Само прането изхвърча на всички посоки.  Носех един леген с пране.
Та, ако някой е открил и се справя с тръшкането да каже.
« Последна редакция: Октомври 09, 2015, 14:47:54 pm от stoeka71 »
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #124 -: Октомври 09, 2015, 14:52:23 pm »
Стоека, ако някой открие универсална рецепта за тръшкането, вероятно ще му присъдят следващата Нобелова награда.   :lol:
Не знам кога спира. Синът ми още прави сцени понякога.

Смайлс, малката хитруша яде от две години сама, обаче случайно разбрах, че я хранели в яслата (миналата година). Видяла нашта, че други деца ги хранят (странна работа, не съм мислила, че двегодишни ще ги хранят) и тя решила, че може да се глези. Учителката казваше, че иначе съвсем нямало да иска да яде нищо. Ама ако иска. Спряха да я хранят, а и учителката я преместиха в друга група.

И при нас май два пъти дневно сменят памперса (освен някое дете не се подриска). Преди и след обедния сън. И моята се налива с течности и съм я взимала с подгизнал памперс. Сега вече е без, де. Само за през нощта.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #125 -: Октомври 09, 2015, 15:26:40 pm »
Стоека, Блу е права.Аз лично ще почерпя човека който открие как да се справим с тръшкащо се дете.Аз не и се давам, не правя това което иска, отдавна съм игнор тотален и я оставям сама да си бие главата в земята.Това с шишето и водата и Моника го прави и поради горните причини шише и давам само под надзор, иначе не.Тя сега реве, че иска от чаша със сламка да пие, но пак аз държа сламката.Иначе всичко е на пода.

Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #126 -: Октомври 09, 2015, 15:28:37 pm »
Mousyt, много труден период ти е в момента. Таткото колко време ще отсъства? Бабите включват ли се да помогат? Пожелавам да не боледува Мати, за да може поне да има време и възможност да се адаптира в яслата.

Стоека, и Дани беше/е точно както описваш Мария на нейната възраст. След някой друг месец ще започне да разбира какво е дъжд, мокро, мръсно. Това не пречи разбира се пак да се тръшка, че иска да излезне, но поне ще знае защо не може.
Иначе абсолютно същите номера са и у нас - заливането/разливането с вода (като бонус хвърля шишетата от столчето за хранене или ги удря в масата и вече имаме няколко счупени), тръшкането и извиването на дъга. Само не хапе от това, което описваш, но ни удря шамарчета чат-пат като не му изпълним желанията  :lol:
 
Блу, и в нашата ясла едно на 2.2 г. го хранели, защото и то гледало от другите, вместо те да гледат от него  :lol:

Относно пелените, многократните трябва да се сменят по-често от еднократните - на 3 часа горе-долу. Той изпивал и много вода там като гледа, че другите деца пият. Иначе вкъщи едва изпизва по 100-200 мл на ден, освен млякото, което е около 450 мл.

ПП. Исках да попитам вашите дечица имат ли търпение докато им приготвяте яденето? Дани започва да крещи и плаче като види, че ще му слагам нещо за ядене. Не може и 5 мин да изчака нещото да изстине или да го нарежа, или обеля. Все едно е стоял гладен едно денонощие.
« Последна редакция: Октомври 09, 2015, 15:33:58 pm от 47 Smiles »
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #127 -: Октомври 09, 2015, 15:39:49 pm »
Mousyt, кураж и здрави нерви.Ще се справите но ще е зор.

Усмивки, период е това с храната и Моника беше така до скоро.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #128 -: Октомври 09, 2015, 15:55:57 pm »
Стоека, наистина няма рецепта за тръшкането. Явно, трябва да имаме нерви да изчакаме да мине периодът. Синът ми, когато си се занимава с нещо,може да се разреве и тръшне, само защото съм го повикала по име или съм му казала "Ела", без въобще да съм го докоснала или решила да го карам да прави нещо друго. И той се извива на дъга, понякога се опитва да ме удря, но след това като му кажа, че мама я боли и е обидена, идва да се гушка (а той хич не е от гушкащите се) и да ми пее "Мила, моя мамо". Е, познай дали не ми минава ядът. Хем знам, че ме манипулира, хем не мога да продължа да се сърдя. :oops:

Смайлс, дребчо започна да се сърди и да повтаря "ам-ам" (много е смешен, като лаещо кученце е :)), докато му сложа ядене, след като тръгна на яслата. До преди това беше изключително злояд. Имало е дни, в които съм се правила на маймуна, и пак не е хапвал почти нищо. Според мен, в яслата е разбрал, че може и да остане гладен, което във вкъщи никога не му се е случвало. Вече със сигурност не гладува през деня, защото наддава стабилно (а не беше мръднал с грам за няколко месеца), но вкъщи се прибираме освирепял от глад.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #129 -: Октомври 09, 2015, 16:56:31 pm »
Момичета, съчувствам ви за тръшкането. При нас към втората година положението значително се подобри - взе да вдява от обяснения. Даже като му кажа "Не" и ме поглежда въпросително да му обясня защо. И после кротва. Сега, като проговори, още една идея се подобри положението. За мен бебешкият пубертет е преди две годинки, а не след :)

Да ви почерпя с тортичката, която спретнах днес - Теди става на половин годинка :)



   La vita è bella
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #130 -: Октомври 09, 2015, 18:13:38 pm »
Охо, Теди значи си е половин мъж вече!
Страхотна торта, Руми  :P Да са ти живи и здрави и двамата  :P
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #131 -: Октомври 09, 2015, 18:48:34 pm »
Руми, благодаря за тортичката! Да е жив и здрав Теди и цялото семейство! :balk_5: :balk_16: :balk_5:
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #132 -: Октомври 09, 2015, 20:49:26 pm »
Руми, колко бързо минават дните. Кога беше бременна, кога Теди стана на половин година.  :D
Да ви е здрав и много жизнерадостен! Бъдете много щастливи!

За тръшкането не ми се говори, защото все още се правят опити от Мишо. Ако започна да му обяснявам, тръшкането се увеличава. Предприела съм тактика на елиминиране в момента на тръшкането, а когато се успокои, говоря и обяснявам.


*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #133 -: Октомври 09, 2015, 21:49:44 pm »
Руми, честито на малкия голям Теди. Да расте здрав и щастлив за радост на мама, тате и бате. А тортичката е един път!


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #134 -: Октомври 10, 2015, 09:46:04 am »
Руми,честити ви 6 месеца. Нека расте здрав ,адаша и да ви радва. :occasion13:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #135 -: Октомври 10, 2015, 13:35:57 pm »
Руми, честито пораснало момче :) 6 месеца са си много :)

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #136 -: Октомври 10, 2015, 18:46:04 pm »
rumyanau, да ви е жив и здрав 6 месечния рожденнк! Много прекрасни мигове на цялото семейство.


*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #137 -: Октомври 10, 2015, 18:48:35 pm »
Руми, да сте здрави и много, много радост  :D
страхотна тортичка  :D

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #138 -: Октомври 10, 2015, 18:54:01 pm »
Благодаря за пожеланията за полурожденика :)

Вчера ходихме с баткото да гледаме волейбол. Много се впечатли. И на мен ми хареса. Аз съм фен на волейбола и се радвам, че сме домакини на това важно събитие - европейското за мъже. Който има възможност (мачовете са в София и Варна), нека иде - и за деца и възрастни е голяма забава. И най-важното: доста е шумно и детските възгласи и писъци не пречат на никой :)



   La vita è bella
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #139 -: Октомври 10, 2015, 22:13:04 pm »
Руми, да ти е здраво момчето! Много бързо растат чуждите деца ей :)

Смайл, моят почва да е гладен като започна да готвя  :lol: и забърсва ако има какво-морковче, моцареля, домат. После се почва питане през 5 минути кога и дали е готово  :lol: и понякога рев, че е много гладен. Няма да казвам колко яде в момента и беснея.... но искането е голямо.