0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #140 -: Октомври 10, 2015, 23:43:16 pm »
Mousyt, много труден период ти е в момента. Таткото колко време ще отсъства? Бабите включват ли се да помогат? Пожелавам да не боледува Мати, за да може поне да има време и възможност да се адаптира в яслата.
47 Smiles, таткото ще отсъства неопределен време... изскочи му добра възможност и така и така тук не беше доволен решихме да се пробва. За начало сме си дали 6 месеца максимум да реши той ли ще се прибира или ние ще ходим при него, но като гледам колко бавно е всичко около него може и повече да отнеме :? Иначе ще си идва в края на месеца за 5 дни да ни види, а по Коледа ние ще сме му на гости 2 седмици 8) Бабите....да не отварям темата по-добре, че ще прескочим пак на свекървенската тема.... а майка ми когато може праща по някоя кутия храна и на 2 седмици веднъж по 2-3 часа успява да го погледа, но на мен май много ми се е натрупало вече, защото хич не го усещам, дори в повечето случаи най-много да използвам да се изкъпя без да е полунощ нали или нещо такова... все повече ми се издигат в очите самотните майки! :?
Иначе с яденето Матей е както и Дани. Като види храна и вече не се търпи и 10 секунди. Вечер като му правя млякото и вече отиваме към леглото започва да "Ам, Мам, ам...." и чак вади един такъв разтревожен вид, че видиш ли се моткам да му закопчая чувала и не съм му дала шишето :lol: Неговата си храна я разпознава, а и вече се научи и дори да се е заиграл ме усеща като започна да му приготвям яденето тайничко или се опитвам аз да хапна нещо зад плота и дотърчава веднага :lol:
Иначе по темата с тръшкането Стоека, Маги и Смайли са описали всички симптоми :lol: И той не хапе - просто още няма и един зъб и така :x, но пък щипе и рита ужасно :( И като ме удря мен ми става много мъчно....говоря и според мен разбира, дори на "Не" на 90% разбира, друг е въпроса дали ще реши да ме послуша или не... А за тръшкането и аз гледам на игнор да давам като Маги, но по някой път си изтървам нервите и много ме боли от това :(
Дайте и да се похваля нещо, че да не стане само мрънкане :lol: Матей от три месеца "ходи" но самостоятелните ми изпълнения започнаха едва преди няколко седмици и то с надлъгване от моя страна. Хванах го, че като не го гледам си пристъпва и сам, но пред мен упорстваше да държи пръстче. Преди два дена взе да се пуска повече без да ме търси от мебел до мебел и днес вече търчеше из апартамента по мен цял ден :lol: Много е забавно, но лошото е че като е нервен или недоспал и не дава да го държа за ръчичка - дърпа се и се пуска, а в същото време е неадекватен и постоянно пада и после рев и писъци и.... та с това се забавляваме.
Оставям ви и отивам да си легна. Ако малкия не реши сега да бодува имам реални шансове за първи път от седмици да си легна преди 1ч :lol: :sleeping:
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #141 -: Октомври 10, 2015, 23:52:29 pm »
Забравих да почерпя - днес малкият ни юнак стана на 1г и 2м:
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #142 -: Октомври 11, 2015, 00:16:21 am »
Mousyt, честита годинка и два месеца и здраве, здраве пожелавам!

За другите ти неволи...да кажа, че знам какво ти е - няма да е съвсем вярно, защото когато бях в твоя сегашен "филм" - не работех поне. Но си имах други екстрички - разводи, ремонти, местенки, та нервите ми не бяха в най-доброто си състояние.  :lol: А и моето вампирче не спеше де... Докъм 3 и половина само пък - хич. Бившата ми свекърва да помага за дете - никаква я нямаше и още я няма... Веднъж-дваж годишно да го види за по няколко часа докато направи 3 години - това беше. След 3-тата, вземала го е 4 пъти. Веднъж около коледните празници миналата зима за почти 10 дни  8O (щЕх да припадна от изумление), после по принуда за 3 дни този февруари, че се тръшнах с една вирусна пневмония пред умирачка и нямаше как да мърда. И след това - 2 пъти за по 2 уикенда.
Майка ми - колкото може ми помага с него, последните 2 години - доста даже, ама то сега вече е друго. Той се гледа сам в общи линии, не е като когато беше малко бебе. Иначе до година и половина - една нощ не беше спал у тях, та реална помощ особена и от нея - нямах. Пък и тя все пак - такава й е работата и все е на работа, че не е въпрос на желание и нежелание да помага повече.

Споделям ти го това, за да ти кажа само, че - няма страшно, оцеляване - има, само по-добре става и ще става с времето. Спокойноооо!  :D А и ти си сама с детето сега временно, няма да е така още дълго, или вечно, не спирай да си го повтаряш това. Разбирам колко ти е трудно в момента, че всичко ти идва преко сили, че не е да ти идва така от глезня нещо... На моменти е просто нереалистично зле, така е. Ама...няма какво да се направи, освен да се изтърпи това и да се чакат по-добри времена. Май осъзнаването на този факт навремето ме вбесяваше в пъти повече и от умора и от всякакви други ядове.  :lol: :lol: :lol:  Чувствах се като животно в капан, понякога вЕрно си мислех, че няма да стане по-добре никога, пък кой каквото ще да ми говори и...сгреших. Става по-добре и то доста и ще е скоро.

Кураж и здрави нерви ти желая за момента. Опитвай съвсем нарочно да си мислиш за всичко, което ти е ОК в живота, а обратното да го игнорираш максимално, ако трябва на лист си го пиши, абе...каквито номерца ти действат за "позитивна настройка" - всички пускай в действие. и това ще мине дето има един лаф, ама докато... Колкото и когато можеш - отспивай. Безсънието, когато е хронично ти е най-големият враг в момента. И на теб и на малкия. Знам защо го казвам.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #143 -: Октомври 11, 2015, 02:01:55 am »
Безсънието е най-големият враг и на нервите. Лека ви нощ! И кураж, Маузи! При нас бяха 8 месеца, в които успяхме да направим процедура и да забременея (мъжът ми си изпусна самолета, защото ми преместиха пункцията с един ден, че много ме бяха напомпали с хормони). Уикендите ги прекарвахме заедно, а през седмицата детето беше на ясла, а аз - на работа (където си почивах). Твоето ще е по-трудно, но се оцелява. Понеже съм нощна птица, готвех по нощите, та като се приберях от работа, само да стопля яденето или супата. Иначе бяха циркове около заспиването. Затова пък второто ми заспиваше и заспива само. Имало компенсация значи.  :lol:

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #144 -: Октомври 11, 2015, 09:50:36 am »
Ох, безсънието и мен ме мъчи. От 3 седмици не съм спала повече от час и половина непрекъснат сън. Теди както си спеше горе-долу добре 5 месеца, така сега се буди постоянно. Добре, че баткото беше на градина, че поне през деня подремвах малко. Но сега кашля нещо и май ще пропусне градината другата седмица. Но поне помощ имам - не се оплаквам.

Mousyt, кураж - ще се справиш



   La vita è bella
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #145 -: Октомври 11, 2015, 09:56:28 am »
http://www.whattoexpect.com/toddler/temper-tantrums?xid=nl_YourDailyNewsletterfromWhattoExpect_20151010
Няколко неща за детските избухвания. Сигурна съм, че всички сме ги чували и често съм си мислила, че нищо не работи, но аз така и не съм спряла да викам, защото не мога да повтарям до посиняване, без да се ядосам  :lol: та с четене предимно търся как да поправя себе си, вижда ми се по-лесно  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #146 -: Октомври 11, 2015, 12:16:56 pm »
Ох, безсънието и мен ме мъчи. От 3 седмици не съм спала повече от час и половина непрекъснат сън. Теди както си спеше горе-долу добре 5 месеца, така сега се буди постоянно. Добре, че баткото беше на градина, че поне през деня подремвах малко. Но сега кашля нещо и май ще пропусне градината другата седмица. Но поне помощ имам - не се оплаквам.

Mousyt, кураж - ще се справиш
Оффф Руми, същият проблем имаме в най-добрият случай са три събуждания в най-лошият 8. Снощи бяха пет. Освен това не сме се изакали от три дни, което ни се случва за пръв път. Най-много по два дни не акахме. Сега нали сменихме млякото, предполагам че е от това. Имаме три хранения на кърма, вчера и онзи ден ядохме пюре от тиква, която уж разхлабва и имаме едно хранене с АМ.  :(
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #147 -: Октомври 11, 2015, 12:18:05 pm »
Забравих да почерпя - днес малкият ни юнак стана на 1г и 2м:

Да е жив и здрав малкият! Благодаря за кексчетата!
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #148 -: Октомври 11, 2015, 14:39:37 pm »
Благодаря на всички за подкрепата, ей затова твърдя че много страдам като не успявам да пиша тук, защото знам че разбирате :bighug:

Ама...няма какво да се направи, освен да се изтърпи това и да се чакат по-добри времена. Май осъзнаването на този факт навремето ме вбесяваше в пъти повече и от умора и от всякакви други ядове.  :lol: :lol: :lol:  Чувствах се като животно в капан, понякога вЕрно си мислех, че няма да стане по-добре никога, пък кой каквото ще да ми говори и...сгреших. Става по-добре и то доста и ще е скоро.

Да си призная честно и мен това май най-ме мъчи - осъзнаването на ситуацията и поддържането на вярата че ще мине :lol:

Момичета, да ви питам нещо... Матей е около 10кг в момента и имам голям проблем с памперса нощем - почти всяка втора вечер изпуска :( Минах от размер 4 на 4+ и не помогна, сега се чудя дали да не пробвам 5 поне за през нощта... не му е малък, но капацитета не стига, защото той вечер яде обилно в 19:30, пие мляко 200мл в 20:30 и заспива и ако се пробуди нощем пак 200мл мляко и сутрин ако се събуди преди да е станало време пак 200мл мляко...и започвам да си мисля няма ли някакви памперси с по-голяма попивателност :lol: 8O
« Последна редакция: Октомври 11, 2015, 14:41:45 pm от Mousyt »
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #149 -: Октомври 11, 2015, 14:54:13 pm »
И при нас е така с памперсите да ти кажа.Моника заспива с айрян, ако се буди често пие още много пъти и така.Има сутрини дето е мокра до ушите направо.Писна ми да пера бодита и пижами.Ако откриеш по-задържащ памперс свиркай.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #150 -: Октомври 11, 2015, 15:03:32 pm »
И моята е голяма пикла. Само се налива с течности. Сега е с памперс-гащи на ДМ и да, сутрин са доста пълни, но много рядко пропускат (още й взимам четворка, но тя е между 11 и 12 кг). Можете да ги пробвате. Ако не стават за през нощта, ги оставете за дневни. Или на марката Памперс също има такива.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #151 -: Октомври 11, 2015, 15:37:12 pm »
Не им ли сменяте памперсите като се будят? На мен като взеха да ми пропускат и бях започнала да сменям ако се буди, иначе голямото пишкане е сутринта и пак като се събуди съм гледала ако е препълнен да побързам със смяната.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #152 -: Октомври 11, 2015, 21:48:07 pm »
М-и, за другите не знам, но моята много отдавна не се буди. Понякога хитрува и чака да й сложа вечерния памперс, за да си свърши голямата работа. Надушвам я, когато тръгна да я завивам през нощта. Тогава я преобувам, но тя продължава да си спи.
Когато се роди синът ми и една приятелка ми каза да му сменям памперса и през нощта. Е, да, де, ама той се разбуждаше и му отнемаше по един час да заспи отново. Добре, че някой тук че светна да не правя такива неща.

Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #153 -: Октомври 11, 2015, 22:00:47 pm »
Mousyt, наистина ти съчувствам  :( Дано да ви потръгне с яслата, че наистина се освобождава време за майката.

Момичета, Дани откакто го слагам на гърне почти не пишка през нощта. Стиска се.
Може да се случи да се изпишка на сутринта, ако се размотаваме повечко.
Вечер изпива 240 мл мляко, изпишква се малко (или на гърне или в пелената) и тогава му слагаме нощната пелена. На сутринта след като се събуди пак изпива 240 мл мляко и чак тогава го слагаме на гърне (ако пожелае) и повечето пъти пелената е суха.
Има и изключения разбира се. Снощи например му стрипвах всички многократни пелени (за да са по-попивни) и му сложих междувременно една еднократна. На сутринта и той се беше подмокрил и тъкмо да кажа на мъжа ми, че не я е сложил сигурно хубаво, но видях, че целият памперс беше препълнен.
Сега покрай яслата и той е започнал да пие много вода като гледа, че и другите деца пият.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #154 -: Октомври 11, 2015, 22:21:02 pm »
Еххх, записвайте си всичко момичета, че както уж "скоро беше" и не мога да си спомня някакви супер елементарни неща дето у нас бяха години все пак.  :lol: Памперсите визирам. Моето вЕрно не беше от спящите, ама като заспи пък - трудно да го събудя каквото и да правя с него/по него. Пиеше много вода от самото начало и сега пие, та памперсите лесно се пълнеха. Сменях - винаги когато е пълен, а ако ще лягам и аз и е заспал евентуално  той - и да не е пълен - сменях със съвсем сух, дано не прелее до събуждането. От пробваните памперси - изкара най-дълго с "Пуфис" (тези шаренките). Достатъчно еластични и поемат много, но не толкова халтави като "Памперс", че да висне дъното до коленете му, ако натежи памперса. Освен това лятото (че все му е топло на моя) - движеше по памперс само и можех да сменям дизайна на "одеждите" му поне  :lol:
Относно гърнета - опит нямам. Сега, чувам понякога, че става през нощта, светва си лампата в банята, пишка, пуска си водата и ляга обратно. Няма мокри гащи, или матрак. В общия случай, предполагам, че не го и чувам кога става, ако спя дълбоко, но пак няма издънки. Установявам, че е ставал през нощта по това, че намирам вдигната дъската на тоалетната сутрин (снахата поне за това няма да ме плюе  :lol:)

Памперсите от които съм най-доволна са като този на снимката, аз ползвах размер 5, преди да докара килограмите за него и пак не пропускаха. Мнението ми за тях е от 2 години ползване и то сериозно си беше при нас.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #155 -: Октомври 11, 2015, 22:24:20 pm »
Ако дори и си помисля да и сменя нощем памперса, ще се събуди и над час ще се приспиваме.Не ми е оферта някак.И без това покрай зъбите се будеше редовно и аз ходех като бита.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #156 -: Октомври 11, 2015, 22:52:41 pm »
Ако дори и си помисля да и сменя нощем памперса, ще се събуди и над час ще се приспиваме.Не ми е оферта някак.И без това покрай зъбите се будеше редовно и аз ходех като бита.

Хаха, изпревари ме ;) И аз не смея...че една нощ импровизирах да не дам мляко и след като ме наби едно хубаво, че му бутам водата или бибероната си отбудувахме - а не мерси! Ще пера....и той онзи ден беше мокър до рамената, иначе в повечето случаи е само около крачетата и коремчето. Ако не е пил течности през нощта няма проблеми - сутрин преобувам веднага. Иначе отдавна купувам и гащи памперс 4-ка, т.к. обличането при нас е голяма драма и често се случва докато го гоня да го облеча :x и другия просто не успявам да го лепна, а този го нахлузвам в движение :lol: Доволна съм от гащите - притеснявах се дали няма да са му широки в крачетата, че той е по-строен от средното БГ бебе, ама са добре и доста попиват :)
Това е едно от нещата при нас с обличането от доста време, за което се чувствам тотално безнадеждна. Дори му се карах сериозно, той ми рева обидено и на следващата секунда пак се захлупва по лице и тръгва да лази/изправя нанякъде :?
47 Smiles, Дани явно има доста развити някои рефлекси, щом толкова добре се справя с гърнето, а и откога се храни сам....аз като го гледам моя и хич не се и наемам да опитвам. С лъжицата само бой се прави и тропане, паницата се дърпа с двете ръце вътре и се захлупва, супата с пръсти се яде,.... относно ходенето до тоалетна - основната част е сутрин малко преди аз да стана, а през деня....та ще разчитам на яслата май :lol:
Днес майка ми беше вкъщи за няколко часа и се възползвах да си сменя гумите на колата и сега ми се реве...на една се оказаха криви и 4-те и отне сто часа и сто лева :( Но пък сутринта с Мати бяхме в Бриколаж и след 5 години в този апартамент и 1 година в тази стая, съседите най-после ще спрат да ме гледат гола или с други думи, най-сетне ще сложа пердета :) Не ми пречи друго, ама си е по-уютно някак с перденца, ама да му се не види все не оставаха средства....то и сега малко са ми нанагоре, ама едва ли ще дойдат скоро по-добри времена, пък нещо хубаво да си внесем в живота.
Отивам да лягам, че днес ми се е отвори шанс да го направя рано, а малкия нещо се върти от одеве, мяза ми на киселини да има и не смея да мисля каква ще е нощта...
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #157 -: Октомври 12, 2015, 13:03:50 pm »
Блу, памперс само на будно дете съм сменяла, на заспало и аз не пипах  :lol: ама понеже повечето чета, че ги хранят.
Спомням си, че и аз съм питала за различни памперси, че да не пропускат, дори тоя Пуфис съм купувала, но нещо не се "харесаха", не помня вече. Имам още някъде в къщи от тях де  :lol:
Моуст, честити педренца!
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #158 -: Октомври 12, 2015, 13:40:11 pm »
Здравейте, моля мамите живеещи в къщи да споделят какви предпазни мерки са взели за вътрешните стълбища? Благодаря предварително!
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #159 -: Октомври 12, 2015, 13:54:57 pm »
Здравейте, моля мамите живеещи в къщи да споделят какви предпазни мерки са взели за вътрешните стълбища? Благодаря предварително!

Не живеем в къща (постоянно), но доста време изкарваме в къща (на село). Стълбищата са външни де, ама то все едно това - по едното се стига до спалните на втория етаж, банята и пр. За да не стане инцидент - допреди 2 години имах монтирани "вратички" преди стълбите, които Дани да не може да отвори сам, или да прескочи. Продават се такива фабрично изработени "вратички", виж детските онлайн магазини в раздела "системи за безопасност". Моите бяха самоделки, ама вършеха идеална работа.  :lol: По принцип - са дървени "оградни пана" и така и така ги имах - просто в единия край (към стената) ги закрепих с пантички, във всяка железария се продават за някакви дребни пари. От другата страна (към парапета на стълбите) ги заключвах с най-обикновено резе, ама с пружинка. Уточнявам за пружинката, понеже се продават резета и без такава. Пружините са доста натегнати и дори в момента, въпреки, че вече е голям Дани и схваща механизма на действие на този тип резета - физически му е невъзможно да приложи такава сила, че да "отключи" резето. За две такива "вратички" да си направя - под 10лв. за чаркалъци дадох, монтажът ми отне 30-ина минути. Изпълниха си функциите безупречно - не е имало падане по стълби.  :D За да не рискувам някое чепче да му се забие в ръцете като виси по тях - им бях ударила и една блажна боя предварително и това беше.
Споделям ти, ако пък имаш време и желание да си направиш сама такова нещо, вместо да даваш 100 и отгоре лева за готова  "вратичка". Из сайтовете - готови съм виждала да се продават и втора ръка за по 30-40 лв. - огледай и там.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!