0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #200 -: Октомври 13, 2015, 08:46:22 am »
Руми, много идейно, вече си набелязах стената срещу вратата и надписа в голям  размер, че да не го пропусне някой  :lol: :lol:
Оооо това с ободряването след баня и аз го помня, къпех го сутрин тогава.
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #201 -: Октомври 13, 2015, 08:46:53 am »
Значи да не го "насилвам" много с тези формички  :lol:

Да ви кажа, че тези ФБ групи са много полезно нещо  :lol: Нашата градина има такава тайна група. Там се "запознах" с една майка на едно момиченце от нашата група и вчера я разпитах за много неща и много ми поолекна. Даже я помолих да пита момиченцето си дали Дани плаче през деня, защото то е на 2.2 г. и вече говори и си казва. Казало й е, че едно друго момченце плаче само и че всички спят.

Синеочка, и аз съм като теб относно църквата. Вярвам в тази по-висша сила, която съществува някъде там, но не и в нейните "наместници" на земята. Все пак си мисля, че самите църкви са по-чисти места, въпреки техните стопани.

Руми, табелката е един път! Казвай от къде си я взела, да се сдобием и ние с една такава  :P Че само се депресирам като влезна у сестра ми. Винаги е чисто и подредено, въпреки че е с две деца. Просто тя много си краде от съня нощем.

Свате, трябваше да я снимаш снахата с кулата от кубчета  :P Тя, ако реди от онези пъзели с дръжките, значи все пак ги схваща формичките  :D
Дани вчера за пръв път прояви интерес и той да сглоби няколко кубчета от конструктора (6 общо), ама по му харесва да разваля и да хвърля още.

Mousyt, и Дани започна да се усеща от по-рано, че го водим на яслата. Вчера още от бариерата е започнал да вика "бебе, бебе". А като са слизали от колата и вече се е разплакал, но пак бързо му минавало вътре.
Мъжът ми вчера като го е вземал, не са чули звънеца, и той влезнал направо вътре. Стояли на столчета и нещо ги занимавали. Били с якета  8O Добре, че въпросната майка, с която си писахме ми каза, че те непрекъснато излизали и влизали на/от двора, тъй като има врата към него, та иначе бях решила, че ги държат на студено.
Дани се е разстроил пак като е видял баща си, но пак бързо се успокоява.

Алекс, какво сте замислили за РД на Алек, че то наистина не останало? Ще правите ли парти с дечица или ще сте само най-близките?

Кати, и в Икеа има от тези обезопасителни решетки, но и там са по 80 лв. за бройката и по четири става скъпичко.

Ra4ko, кои кубчета на Лего са подходящи за тяхната възраст? Аз не съм много запозната с тези конструктори и прекалено дребни ми се виждаха.
Във vivre наскоро имаше едни уникални конструктори, но дори намалени пак излизаха скъпи. Например животни от фермата (5-6 броя) и два човека с размери около 10-12 см. Самите животни и хора се сглобяват (те нашите са малки за това още де) и отделно се закачат за една полянка. И това струваше 85 лв. след намалението  8O Иначе наистина много хубави бяха.

Много съм многословна тази сутрин. Чакам мъжът ми да се обади как е оставил тази сутрин малкия на яслата. Вчера бяха забравили раничката и се връщаха.
Хайде отивам да шетам и хубав ден на всички  :P

ПП. Ееее, тази сутрин не е плакал, само е направил физиономийка.  :P
« Последна редакция: Октомври 13, 2015, 08:50:09 am от 47 Smiles »
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #202 -: Октомври 13, 2015, 09:15:09 am »
Добро ви утро! Да поздравя новите "млади" попълнения с -Добре дошли. :D :D Идват "свежи сили"! Много е хубаво.Значи,че ние растем :D Много ме зарадвахте с мненията си за ремонтите :lol:. Вили нещо ми "намилаше" скоро да сме освежавали..... 8O Слава богу,дойде есента,но пък какво ти освежаване,като ще прохождаме след няколко месеца...,викам аз :wink:. Ще освежаваме след 3-4 години ,както казва Жбрул. До тогава,юначето ще се погрижи за интериора :lol: :lol:. За по-големите "естети" -гости,ще сложа и аз от табелата на Руми и "мачът" приключва :lol:. да не кажат,че не са предупредени.При последното ни минаване през Араповския манастир,отчето съвсем спокойно ни пусна с бебето,въпреки че го попитахме изрично.За малките и невинните нямало ограничение,не че и големи  ,некръстени не влизат в църквите де  :lol: Никъде не искат кръщелно за пропуск,май :wink:. Та ,изглежда,всеки "служител" си го тълкува както иска.Това пък е хубаво,защото означава,че църквата не е такава "консерва" а допуска плурализъм и отвореност в канона  :lol: :lol: :lol:/това последното е шега,разбира се  :wink:/.
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #203 -: Октомври 13, 2015, 09:30:18 am »
Аз пък с много по-различно мнение по отношение на църквата. Това обаче явно зависи от духовника, който си имаме и който ни помага постоянно в духовен план. Изключително начетен, неалчен, скромен и възпитан човек... Та по въпроса за 40 -те дни след раждането на бебето - ходихме всички -аз, мъжът ми и бебето като отчето държеше за е точно 40 я ден,падаше май вторник. Прочете ни молитва, после хапнахме в едно заведение. Преди това по време на 40-те дни не ходих в църква , защото според каноните съм била "нечиста". И да ви кажа никога не ме е дразнело, че не минавам зад олтара, че съм жена, че взимам причастие след мъжете и други подобни. Там идеята е друга, но това са съвсем други и странични неща извън темата. Синеочка, ти си питай в църквата, че навсякъде е различно.
Аз не смея да се похваля, че малкият прояде манджи, супи и други такива :) Пробвахме кухня "Юначе" и яде досега всичко, просто чакам да огладнее повече. И настинката му мина, а на 15ти имаме преглед при неврохирурга, който му прави операцията. Много се притеснявам, дано всичко е ОК.
Поздрави на всички
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #204 -: Октомври 13, 2015, 09:35:12 am »
Бе то явно и на ислямските жени не им пречи да са след добитъка. Предпочитам да не говоря за религия. Може би просто не съм така възпитана и затова не харесвам тези неща.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #205 -: Октомври 13, 2015, 09:39:59 am »
Смайлс, браво на момчето, че не е плакал. Значи, започва да свиква.
Като прочетох, че сте забравили раничката, се сетих да ви разкажа за вчерашната ни случка. Мъжът ми прибира детето от ясла, събувам го, без да поглеждам краката му и след 1 час решаваме пак да излезем. Тръгвам да го обувам и установявам, че това не са неговите обувки, а нечии други, с поне 2 номера по-големи. Което ме наведе на мисълта, че детенцето, на когото са обувките, си е тръгнало с нашите и горкото как ли са му наврели крачето в тези обувки. А странното е, че никой вчера не е казал, че му дават грешни обувки. Коментарът ми беше: "Ако и неговият баща го е взел, ясно защо никой не се е обадил." Мъжът ми изключително нагло и обидено ми отговори: "Какво искаш да кажеш? Че това, че сме мъже, нямаме поглед върху детайлите ли?" А сега, де :D.
Но съм благодарна, че поне ми доведе моето дете вкъщи, защото в рода ми има случай, в който дядо ми е прибрал чуждо дете, а не вуйчо ми от ясла. :oops:
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #206 -: Октомври 13, 2015, 09:57:44 am »
М-и, странно е изказването ти относно добитъка, но наистина няма смисъл да продължаваме , защото е глупаво и безсмислено да се обиждаме или да спорим на точно тази тема, все пак всеки има право на мнение... Както и да е...
Имам един такъв въпрос относно Хип Лека нощ,който е по-засищащ. Някой ползвал ли го е за детето си и наистина ли е по -хранително това мляко. Аз мисля да го пробвам малкия, макар че не се буди през нощта още от глад ...
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #207 -: Октомври 13, 2015, 10:15:20 am »
Доколкото знам молитвата на 40 ден може да се прочете и след това. И с двете деца съм ходила в църквата за такава молитва. Не вярвам в църквата и ритуалите й, но вярвам в по-висшата сила. Мия орева всичко и нищо не чух от молитвата, Явор си спеше блаженно. И в двата случая аз си държах бебето. Онова, което направи много неприятно впечатление при молитвата на Явор беше, че ми искаха различна сума като такса. Първият път отидох и ми поискаха 15 лева, а пък аз в мен нямах толкова тогава. Вторият път отидох подготвена с 15 лева, но пък ми взеха 8. Другото беше, че попът през цялото време ме агитираше за кръщене. Как трябвало възможно най-скоро да си кръстя детето, че да е добре прието и т.н. Това много ме подразни. Още не сме го кръстили Явор. не мога да му намеря кръстник. Човекът, чието име носи, реално не е кръстен и не може да му бъде кръстник и така.
Самйли, Явор никога не е проявявал голям интерес по отношение на сортирането на формичките. Имахме играчка на Фишър Прайс, на която можеха да се слагат и отгоре по лесния начин, та като не успееше по трудния, ги вмъкваше успешно отгоре :D. Но пък познава формите, реди чудесно пъзели и дървени и в електронен вид. Много обича да си играе със строител и умее да разглоби всичко за секунди, така че нищо не ме притеснява.
Руми, страхотна идея с табелата. И аз ще сложа такава вкъщи. Винаги са ме дразнели тия безкрайно чисти и подредени къщи с по 5 деца дето показват по филмите. Каквото и да правя, не успявам. У нас е пълен хаос. Може да остане подредено точно 5 минути. Вярно, че и аз съм далеч от уменията на домакинята, но правя каквото мога, когато мога. Има хора, на които им се отдава и други като мен, дето не успяват ад въведат ред вкъщи. А и какви са тези деца дето си подреждат всичко?! Дайте някое такова насам. Хубав ден на всички.
<br />[link=http:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #208 -: Октомври 13, 2015, 10:44:20 am »
Синеочка, 2800гр, 49см се роди госпожицата, което било добре 3а края на 8мия месец. Брат и сравнително по-дребен расте от околните бебета, ще я видим тя как ще е.
И други двойки деца има като нас явно и са опа3или бебето от баткото, дано да се справим и ние :) Чакам и а3 момента, когато ще могат да се 3аиграват двамата, пък даже и да се посдърпат. Виждам сега, че Божидар си иска другарче в игрите - 3аиграва си се 3а половин час и после му доскучава. Чак в3ех да се 3амислям дали да го държа дълго у дома, или да се връща на ДГ след като баща му се върне на работа. Той отдавна реди сортери и те3и джъмбовските пъ3ели с дръжките, но вече не са му интересни. Може би трябва да му в3емем обикновени пъ3ели - не 3нам от каква въ3раст ще могат да ги редят. То а3 на 2г му в3ех книжка 3а оцветяване  :lol: малко го надцених, ама като не 3нам кое - кога. Иначе държи химикал и пише (демек драска си). Само дето напоследък не му отделям достатъчно време 3а "обучение".
На баткото му направихме 40тия ден, като в църквата вля3охме само жени. Бебето си беше в мене, спокойничко. Май нямаше такса, а ка3аха, каквото оставите. После направихме "сладка питка" само жени у дома. Ама беше лято, топло и бе3 бацили, а сега 40тия ден се пада средата на ноември... Иначе имаме един свещенник, който кръсти баткото. Млад, човечен и много се радва на детето всеки път като се видим. Личи му, че с любов подхожда, а не е някакъв фанатик. Мисля да му се обадя на него да ни чете молитва на 40тия ден - в наш'те селски църкви няма много хора - май само на Великден съм виждала повече от 5-6 човека вътре.
Лари, голям майтап с татковците, ама неволята учи :) Нашият, като се наложи последните 6 месеца почти сам да гледа сина си, да видиш как се научи. Пък а3 само лежах и се чувствах бе3поле3на, че нищо не трябваше да правя. Ама си струваше ре3ултатът  :heartbeat: 


*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #209 -: Октомври 13, 2015, 10:47:48 am »
Момичета, идвам да задам най-идиотският въпрос сигурно  :lol: За зимните бебета само бодита с дълъг ръкав ли купувате за сезона? Синът ми зимата беше голям вече и почти не съм купувала с дълги ръкави, може би само ако са ми трябвали, а не е имало къси и сега не знам какво да купувам за мадамите  :lol: За гащеризоните няма да питам  :lol: :lol: :lol:
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #210 -: Октомври 13, 2015, 10:58:53 am »
м-и, купи и с дълъг и с къс според мен, защото като сложиш отгоре едно гащеризонче с дълъг ръкав, бодито може и да е с къс, все пак зимата то е като бельо. Но зависи и колко е топло в къщи де :) Абе ти си знаеш, не се оливай с покупките, ще наваксваш ако има нужда в движение. Моите момичета не са зиморничави, затова и боди потник влизаше в употреба под дългия ръкав :)
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #211 -: Октомври 13, 2015, 11:35:17 am »
Да ви кажа и аз как стоят нещата тука в Гърция с църквите и молитвите.  Значи: тука също четат молитва на бебето, но  първо на 20ят ден се чете половината от молитвата, а на 40я цялата. Това го правят за да може да излиза бебето на вън и да го виждат и други хора, иначе ако направо на 40 тя ден му се чете молитвата, до тогава не можело да го виждат и излиза. Такива му ти работи   :wink:
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #212 -: Октомври 13, 2015, 11:41:26 am »
м-и, аз карам на бодита с къс ръкав и гащеризон-пижама с дълъг ръкав. Но при нас целогодишно е 22-23 градуса в стаята.



   La vita è bella
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #213 -: Октомври 13, 2015, 11:42:51 am »
M-и, аз ползвам доста бодита с дълги ръкави, понякога вместо блузка или пижамка. Има случаи, в които вместо боди с къс ръкав и горнище на пижама, го слагам да спи само по боди с дълъг ръкав и долнище. У нас е доста студено и понякога зимата го обличам с боди и с елече отгоре или суитчър, така че на мен лично ми вършат страхотна работа.
<br />[link=http:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #214 -: Октомври 13, 2015, 11:47:15 am »
м-и, ние пре3 деня сме с боди къс ръкав и отгоре дълго ръкавче. Нощем, че е по-хладно, боди с дълъг ръкав и върху него пижамката.


*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #215 -: Октомври 13, 2015, 11:54:38 am »
:D :D :D мдаа, много простотия има по тоя свят, мнооого! Извинявам се все пак, че ти е приятелка.
Кати, приятелка - силно казано, по-скоро добра позната, с която се виждах често по едно време, заради работа основно. Пък тя простотията знаеш - по хората ходи обичайно, не съм виждала да полазва растения и животни.  :lol: При всички случаи - такова поведение, като нейното ми стои меко казано сбъркано, не само защото с малко бебе, за което има притеснения не отива при лекар, ами при някаква баба в някакъв квартал. Просто не ми се вързва някой да е религиозен уж, в достатъчна степен, за да се съобразява с църковния канон за едно и друго и излизайки от църквата - следващото му действие да е да отиде при някакви...шамани. Според църквата - разните там врачки, баячки, да не говорим пък за "ходжи" си хортуват с дявола. В едни по-ранни времена - бая такива са приключили на кладата... Явно както много други неща в обществото и държавата ни и на тема вяра/религия сме си "бамбашка" ние. Някакъв гювеч от религиозност (ама не съвсем) + суеверия + "абе за всеки случай..." с тази мома, дето я споменах имам предвид. Ама хора - всякакви, кой каквото го влече.

Аз понеже съм "старомодна" на тема превенция на болестите, винаги когато мога - следвам известните от време оно правила по темата "как да минимизираме риска от зарази". Те и сега здравните власти препоръчват същите неща де. И това не е случайно. В този сезон, а да не говорим когато вече има и обявена епидемия (грипна обикновено) - няма нищо по-добро от това, контактите с хора (потенциално всеки може да те зарази) да бъдат сведени до неизбежния минимум. И преди да имам дете се пазех по този начин (доколкото можех), след като се роди той - съвсем. А и оставайки си с бебе у дома, реално нищо не ми налагаше да ходя еди къде си, или да се видя непременно с еди кого си (както е когато човек работи) и ми беше още по-лесно по този въпрос, когато обстановката го налага. Ходене и приемане на гости, ходене на кино, МОЛ, детски кът и изобщо места където се събират много хора - отпадат, че да ми е мирна главата и това е. В този смисъл - църкви и манастири са от местата, където също има голям "пътникопоток" и по тази причина бих ги избягвала, особено пък с много малко бебе, което е на дни, или месеци. Излишен риск е от моя гледна точка, за да го поема заради доста съмнителен "резултат". В тази посока изобщо засегнах темата напред, а не кой в какво и защо вярва и дали. Това последното изобщо не е моя работа, или на когото и да било де - това са си лични възприятия, усещания и не ми е тема, поне тук де. Може да пооспамя другаде по тези въпроси.  :lol:

Просто използвам случая, за да напомня, предвид сезона в който вече влязохме, че не сме съвсем безсилни, да се опазим здрави - нас и децата и то чрез съвсем "конвенционални" мерки. ;) Понеже аз съм с по-големичко вече дете, от 10-ина дни приятелки и познати с бебета, или доста по-малки деца ми почупиха скайпа, телефона и чата във ФБ с въпроса: "Какво да давам за имунитет? Ти какво даваш?". Отговорът ми, че няма вълшебни средства гарантиращи здраве и да не се набутват с десетки и стотици (понякога) левове за коластри, водорасли, мед от манука и к'ви ли не сиропчета  и не, не давам нищо аз - не беше посрещнат добре де.  :lol: Като казах на една майка с 3-месечно бебе, да спре да го разхожда в МОЛ-а и като започнат гриповете - този "хан" дето е у тях през вечер - на мъжа й 10-ина приятелчета и купони - също да се поспре - последва някакво яко джаскане и възмущение. Тя не можела да ходи по студа (т.е. на открито) с количката, тъпо й било по цял ден в къщи само с бебе, имала нужда от социален живот, не можела да се ограничава, аз не съм била разбирала... Нима?  :lol: Разбирам не, ами пушек се вдига, ама въпрос на приоритети както се казва. Моите са да избегна поредния АБ, ако мога и болницата да я гледам само отвън. За тези цели - вълшебства не са измислени, независимо дали ни харесва, или не. Казвам каквото знам по темата и за каквото съм сигурна, че работи и има файда. Пък кой каквото иска да прави и ако иска да слуша и да ползва опит наготово - то не е задължително.

Пък как обичам на мен точно някоя ей такава, да ми заобяснява каква адска мъка е гледането не бебе, хем с тати до теб + 2 две баби 24/7 на разположение - да не ви разправям.  :lol: Цял ден спи и зяпа сериали, даже не чисти и не готви, не кърми също така...ми то нормално да ти доскучае наистина. Нямала социален живот жената вече три месеца, изнервяла се, щяла да се побърка... То, ако беше толкУ лесно да се побъркаш - аз да съм се преселила в Карлуково още преди няколко години.  :lol: Като си комуникирам понякога с ей такива лигочи, наистина се моля за тях, да не изпадат в моето положение, че ще е наистина мътна и кървава тогава.

м-и Дани е февруарско бебе, откакто си го прибрахме у дома - държах го по едно боди с дълъг ръкав, долнище на анцуг и чорапки. (за ужас на свекърва ми :lol:) У нас е топло, у вас също е доста топло доколкото знам, та няма да има нужда да ги навличаш девойките. Гащеризончетата с ританки ми останаха неползвани в общи линии, облякох му няколко само за снимки, че бяха много сладурски дизайните и ги подарих така неносени. Просто при смяна на памперс ми беше много по-удобно да не събличам съвсем бебето, а да сваля панталона, да сменя и да го сложа обратно. Ако смяташ върху бодитата  да слагаш и друга дрешка - можеш да вземеш от всички чешити и с къс ръкав и тип потник.

Хубав ден на всички! :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #216 -: Октомври 13, 2015, 12:12:15 pm »
Бе то явно и на ислямските жени не им пречи да са след добитъка. Предпочитам да не говоря за религия. Може би просто не съм така възпитана и затова не харесвам тези неща.
:good_post:
А относно бодита - през нощта боди с дълъг ръкав и гащеризонче- пижамка, през деня, боди с къс ръкав и блузка/ туника с дълъг ръкав и панталонче. Имаме и два сукмана, ако е с тях е отдолу с боди с дълъг ръкав и с клин.
« Последна редакция: Октомври 13, 2015, 12:29:35 pm от kati_vm »
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #217 -: Октомври 13, 2015, 13:08:17 pm »
Момичета, достатъчно проблеми има по света на религиозна основа, не виждам смисъл да стигаме до спорове и тук.
И аз съм атеистка, майка ми е вярваща. Нека всеки да си живее живота, както иска, без да пречи на останалите.

Поздрави!

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #218 -: Октомври 13, 2015, 13:24:31 pm »
Жбрул, топло е у нас да, даже повече от Руми, дето казва 22-3, то сега е 24-5, а на зима още повече понякога  :oops:
Ма само чаках разрешение да накупя и с къси, че бабите вече искам да ги удуша. Щели да плетат шапки, терлички и жилетки, че едната ще търси кройка да съм им слагала шапки в къщи моля ви се  :lol: казах и да си ги шие по нейн размер  :pipy_longstocking: Та успокоихте ме, че не съм луда де  :lol:
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #219 -: Октомври 13, 2015, 13:32:55 pm »
Смайл,само най-близките...малки са още за детско парти,имам ужасен спомен от Вера така се бяха изнервили горките,че едвам заспаха вечерта...
А това с бащите и яслата е голям купон госпожата ме помолила да оставя едно яке,защото баща ѝ най-редовно я водел без яке :lol: