0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #220 -: Октомври 13, 2015, 13:40:28 pm »
Алекс, и аз така мисля, но много майки правят партита с дечица, та затова питам.

И ние имаме и от трита вида бодита за зимата - потник, с къс и дълъг ръкав. В различните ситуации, различни влизат в употреба.

М-и
, добре че не ги слушаш бабите.  :lol: На мен от плетените неща, елечетата само ми влизат в употреба.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #221 -: Октомври 13, 2015, 13:56:18 pm »
Аз ще купя 10-15, че предният път нямаше човек дошъл без 2-3 бодита поне  :lol: та ако не ми стигнат подаръците тогава ще докупувам.
Сега взех да се замислям само за долници, щом Жбрул казва, че по боди и панталони може :)
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #222 -: Октомври 13, 2015, 14:01:13 pm »
Сещам се за наша съфорумка с близнаци-момчета. Баща им ги взел от градина, бил обул на единия две леви, а на другия - на две десни обувки.  :lol:
И на мен ми се е случвало да се заплесна и да тръгнем по пантофи. Добре, че моите са големи вече.  :lol:

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #223 -: Октомври 13, 2015, 14:13:53 pm »
Аз ще купя 10-15, че предният път нямаше човек дошъл без 2-3 бодита поне  :lol: та ако не ми стигнат подаръците тогава ще докупувам.
Сега взех да се замислям само за долници, щом Жбрул казва, че по боди и панталони може :)

Може бе Марго и у нас 26-27 държа зимата, ако го навлека бебето при такива температури - ще се опъпчи. А и с два броя накуп - само с долнище е доста по-удобно и бързо да преобуваш, отколкото с тия гащеризончета и събличанки нацяло. Такива одежди са за хора гледащи деца на здравословните 18-20 градуса, не за такива като нас с тебе.  :lol: Плетени неща обожавам, защото аз не умея да плета. Една от лелите на Иван ми подари 3 комплекта елечнца и терлички за бебе 0-3 месеца - разкошотия, очите ми останаха в тях, ама така и не ги употребих де... То в тази сауна в къщи - закъде, а после стана лято. Подарих всичко, ама тях си ги пазя за спомен, надлежно опаковани, с дрехите от изписването и първите буйки.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #224 -: Октомври 13, 2015, 14:28:35 pm »
 А пък за студен климат елечетата и терличките са безценни. :) на мен ми вършеха много работа, че на Явор всички видове ританки и гащеризончета все му бяха големички и крачетата направо се губеха вътре, но с едни терлички отгоре си беше супер.
Аз една сутрин в бързината босичък го бях повела на ясла. бързам аз, а той стои на вратата и не помръдва. Викам: Яши, хайде миличък, закъсняваме, а то душичката ми отвръща: Мамо, ами аз съм бос :lol:
<br />[link=http:
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #225 -: Октомври 13, 2015, 14:33:53 pm »
Бебешките панталонки, тип ританки, нямат обаче копчета отдолу на памперса и на мен например не ми бяха удобни.
А гащеризонът има копченца и е като потури широк. Само разкопчаваш и вдигаш на кръста. Аз не съм го събличала целия. Дори като мия наакано дупе само го навивам.
Поне на мен комбинацията боди с гащеризон ми беше по-удобна. Но е индивидуално разбира се.

М-и, ако имаш сушилня (а ти май имаш) и с по-малко бодита ще се оправиш.

Аз пък като купувам подаръци за новородено винаги вземам за след 3 месеца, дори за след 6 месеца, защото все презюмирам, че семейството се е запасило с такива от 0 до 3 месеца.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #226 -: Октомври 13, 2015, 15:03:12 pm »
И на мен ританките не ми бяха удобни.Предпочитах гащеризони с копчета отдолу.Едно боди с дълъг ръкав и гащеризон и е готова.Запаси се с лигавници.Аз си бях взела от Джъмбо едни малки кърпички дето с тях попивах като повърне, подлагах и под лицето и т.н. Много сполучливи излязоха, после и на сестра ми ги дадох.Боди с къс ръкав съм ползвала.Понякога я обличах с тези целите пижами и отдолу боди с къс ръкав, или панталонки, боди с къс ръкав и горна блузка.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #227 -: Октомври 13, 2015, 16:34:18 pm »
Да и на мен комбинацията боди, гащеризон ми беше по-удобна за първите месеци.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #228 -: Октомври 13, 2015, 18:50:43 pm »
 Относно дрешките за зимни бебета - моето е есенно, но сега доста захладня - гледам я с трите вида бодита с къс ръкав, дълъг и потник. Вкъщи сме само по дълго боди и ритънки, в по-студени дни и слагам елеченче плетено, предпочитам го пред навличане с много блузки и ризки. Вечер спи с късо боди, ризка и ританки. А днес и взех и две пижамки. За навън и на мен са ми най-удобни гащеризончетата.


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #229 -: Октомври 13, 2015, 20:57:44 pm »
Нора ми е зимно бебе и две зими подред я обличах у дома с боди с къс ръкав и ромпър с копченца или цип отпред имах и едни, които се закопчават отзад на кръста, пак ми бяха удобни за преобуването, също и чорапки под ромпъра слагах. При това съзнателно у дома поддържам зимна температура не повече от 22 градуса. На вън в дебелата зима я извеждах като слагах ескимос върху ромпъра. Ако не е чак толкова студено -яке и одеалце на краката . Втората зима не беше проходила, та и ботушите спестихме.
Вечер още по-на хладно спеше по ромпър пижама (без боди отдолу) и чувал с ръкави.
На мен бодитата с дълги ръкви не ми вършеха работа.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #230 -: Октомври 13, 2015, 21:14:47 pm »
За зимно бебе - боди с дълъг ръкав, ако това ще е единствената му дрешка, както беше у нас казвах аз. :) Ако ще се обличат още дрешки (каквито ще да са) - всякакви бодита може да са отдолу. Аз например и сега обличам Дани зимата с памучна блузка с дълъг ръкав и отгоре една от летните му с къс. Докато неосеше бодита това отдолу с дългия ръкав беше боди.
Малко ми е смешно да ви кажа от толкова съвети към м-и точно по въпроса с бодитата, защото все пак...няма да й е за първи път бебе да гледа.  :lol: Но разбира се за други майки ще е от полза предполагам.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #231 -: Октомври 14, 2015, 00:56:24 am »
Ми всъщност съм забравила някой неща от битието и си ги припомням сега  :lol:
Много благодаря за което!
Баткото си откара първата зима по боди май, ще наизвадя снимковият материал  :lol: Ританките, явно и на мен не са ми били удобни, защото съм купувала много малко, но пък  и чорапогащници не съм купувала, тия панталони май на голо съм ги обувала, как съм забравила на бабите коментарите не знам  :lol:
Сега защото ще бъдат много мънички през зимата се притеснявам повече, но те магазините няма да затворят за сезона я  :lol:
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #232 -: Октомври 14, 2015, 01:03:13 am »
Е, нали ще са завити?! Няма да са само по панталон. Чорапогащници, клинове и прочие под панталони - като проходят. Преди това добре завити или в чували в количката.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #233 -: Октомври 14, 2015, 01:54:02 am »
м-и, понеже бях купила всичко възможно за купуване "по списък" - разширено и подобрено издание, компилирано от няколко списъка (има си хас)  :lol: Та накъм месец втори на Дани - разполагах с дрехи, обувки (буйки) и джаджи за един съвсем приличен магазин за бебешки стоки, които нито бях ползвала, нито оттам насетне можех да ползвам (размер 50, в количества). За щастие, в онзи момент - имаше на кого да ги подарявам, без особено ровене и хамалогия по темата.
В нашия регион е по-топло разбира се, но трите чорапогащника, които някога изобщо съм му купила (явно като бременна още е било, трябват бе!!! Имаше ги в списъка). Та два си останаха с етикетите. Третия го употребих два -три пъти и помня точно кога и защо. Беше точно проходил, зима, някакви дни с температурни минусови рекорди, а то чудовището много държи да ходи босо. Съвсем босо. ТО и сега така ходи по цяла зима де - по боксерки и босо, някой би казал, че не му купувам дрехи и чехли на милото дете.  :lol: Всъщност му завиждам постоянно, докато потривам крачка в пухкавите си чорапи и все ми е студено бе! И топло, топло, тогава с чорапогащника, ама подово нямам все пак и му нахлузих чорапогащник с цел да не може бързо да го събува. Не се получи добре, щото опъваше, докато изхлузи докъм коляното и да се влачи по него "остатъка", викам си: "Ще вземе да се пребие пък ся" и...ми оставих го да си ходи бос.
По хладно, откакто се е родил е облечен само с дънки. При мнооого хладно - с ватирани дънки. За по-големи деца - по-трудно се намират, но има, не е да няма. За завиването - рядко е спал завит и до ден днешен. Чувалчета още имам и те с етикетите (от списъка де, много трябвали  :lol:), установих просто, че не мрЪт и не се разболяват от спане незавити, твърдя го на 5-а година опити това. По памперс и незавито, лятно време на климатик направен на 23 градуса - спи чудесно и дълго също така, не мре и "не му настива белия дроб" - също многократно тествано. А, да, климатикът също не убива бебета, колкото и да не им се вярва на някои хора. Ботуши досега има купени 3 чифта. Едни необувани никога и  2 чифта - обувани по 2 пъти на сняг.  При три колички ползвани с него - една нямаше зимно чувалче също така. Пижами понастоящем - има три броя, за ползване в ДГ. У дома - спи по боксерки и фланелка (с къс ръкав), обичайно незавит (не поради липса на завивка, купила съм му разбира сЪ). Надявам се "опреснителният ми курс" да ти е бил от полза.  :lol:

Извън шеговития ми тон дотук, ако чаках сега бебета - по 10 бодита, панталона и 10 чифта чорапи на всяко за старт, по една хавлия, 2-3 одеалца (повече, защото се мокрят от пропуснал памперс) 30-ина шишета  :lol: (щото не бих кърмила, но ти ще), една лека и компактна количка и каквото натам трябва и не са ми подарили още - докупувам, не е проблем това в наши дни. Докато Дани стана на две - разполагаше с точно 8 броя халата за баня, 7 от тях подаръци, всичките за деца докъм 3 годинки.  :lol:  И със сигурност - не бих се чалдисвала така както с Дани едно време за всичко. Понякога ми се ще второ дете, само за да усетя какво е, да го гледаш с опит вече и с акъла си. Казват, че девойките били по-лесни за гледане уж, чакаме да споделиш като му дойде времето дали и според теб е така. Извън "гардеробната тематика", не че не си го знаеш и ти, ама главната ти цел следва да е -  да не приспиваш деца. Не и новите две. Защото едва ли трябва да ти казвам аз, ама ако с младите дами си сътвориш каквото с батко им и аз с Дани - къде ще ти идвам на посещения скоро.  :lol:  Не, че имам против да си ми наблизо де, ама ако може не точно на това "близо". ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #234 -: Октомври 14, 2015, 07:58:17 am »
Даже по-семпъл ми е стартовият списък, пък размер 50 в никакъв случай  :lol: направо 1-3м. почвам тоя път  :lol: Това с огромните количества първият път не можах съвсем да го избегна, но за да си начеша крастата, поне пазарувах размери за първа и втора година преди раждането  :lol: та не се усети майчината лудост съвсем  :lol: И аз се надявам да не приспивам, но може батко им са ги приспива  :lol: (че все още иска някой да го гушка). Чували за сън и аз не съм ползвала, първо се потеше и второ беше адски рев, то вероятно като следствие от първото ама аз патката си мислех, че просто му пречи да си рита  :lol:
Успокоих се и други карали деня по бельо  :lol: Като кажа "Да те облека." и ме пита "Къде ще ходим?"  :lol:
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #235 -: Октомври 14, 2015, 09:54:42 am »
М-и, нали близначетата се раждат по-малки, а често и по-рано... Така че не подценявай 50-ти размер. Дани като се роди направо плуваше в него. Той хем беше преносен, но хем беше и фин младеж: 2700 гр. и 48 см.

Днес детенце отиде със сополи на яслата. Звъннах да кажа на мед. сестра, че има сополи и киха и дали да го изпращаме. Те казаха да го пращам, че те ще го наблюдават.
Днес дори сам е подал ръце да го гушне леличката. Голям напредък и затова се радвам, че поне засега няма да прекъсва и това да се отрази на адаптацията. Дано се размине само с хрема.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #236 -: Октомври 14, 2015, 10:03:30 am »
Смайли, тихо, аз големи ги раждам  :lol: в краен случай ще има експресни доставки  :lol: Точно моят мъж ще купува памперси на едни познати, бебето на месец, те най-малкият размер поръчали  8O аз единици не съм ползвала и чак се притесних...
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #237 -: Октомври 14, 2015, 10:16:35 am »
Здравейте,
Влизам само набързо по темата с дрешките - м-и, моите дребосъци са имали точно 10 бодита с дълъг ръкав 50-ти размер общо. Другите им дрешки са били гащеризони без ръкав (8 броя) и космонавти. Първия месец всичко им беше огромно, хем не са се родили много по-рано от термина. Огромни им бяха и дрехите за изписването, ама понеже бяха в космонавти, не си личеше :-). Щото аз нали хитра, не си взех комплекти, че много излишни неща вътре, та гащеризоните им бяха таман накъм 3-тия месец. Иначе с толкова дрешки и повръщащо бебе съм пускала пералня и сушилня всеки ден първите няколко месеца. Сега вече пускам по-рядко, не че имат повече дрехи, просто не се цапат толкова. Облеклото им вкъщи беше боди и гащеризон, а като излизахме - така ги слагах в космонавта и в количката.
Толкова за сега, по-късно ще опитам да се включва пак. Хубав ден на всички!
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #238 -: Октомври 14, 2015, 10:21:35 am »
Ааа, м-и, то и ние ти забраняваме да подраняваш с повече от две седмици  :lol:
Но все пак са двечки и сигурно няма да са големи колкото батко им като се е родил.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #239 -: Октомври 14, 2015, 12:09:41 pm »

Днес детенце отиде със сополи на яслата. Звъннах да кажа на мед. сестра, че има сополи и киха и дали да го изпращаме. Те казаха да го пращам, че те ще го наблюдават.
Днес дори сам е подал ръце да го гушне леличката. Голям напредък и затова се радвам, че поне засега няма да прекъсва и това да се отрази на адаптацията. Дано се размине само с хрема.

Смайли, а малкия в ясла Монтесори ли е? Аз започнах да чета онази книга, за кояго си бяхме писали и съм очарована. В интерес на истината имах отпреди някаква представа, че Мария Монтесори е педагог, но не се бях запознала с възгледите й.  Много се навих да запиша детето на такава детска градина, макар че таксите са доста високи и за ясла няма да имам възможност.