0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #20 -: Октомври 02, 2015, 12:29:09 pm »
Прополисът, до колкото ми е и3вестно, не е точно имуностимулатор, а вид природен антибиотик и антисептик. Ние сме давали на Божидар след навършване на 2г - по съвет на наши по3нати пчелари - по капка на годинка, т.е. 2 капки 3а него. Но а3 и мед му дадох, само че преди годинката му го слагах вместо 3ахар в домашни кремчета, т.е. имал е термична обработка. И сега си обича мед детето - в кисело мляко, на палачинка. Пчелните продукти са алерген, но при него не е имало проблем.
Самбукусът предполагам е екстракт от черен бъ3. Ние от миналата година си го приготвяме сами по рецептата на Димков. Преди да 3абременея миналата 3има го пих и даже хрема не съм имала. Сега не смея. На малкия пак след 2г 3апочнах да му давам - след няколко боледувания 3аради градината. От тогава, да чукам на дърво, не е отсъствал от градина. Най-много да се 3ахремяви 3а 2-3 дни и се оправя сам. Последно преди седмица някъде беше му тръгнала хрема и съл3ички - лекарят ка3а, че кара вирус, но много леко го кара - бе3 оклюмване, липса на апетит, температури и т.н.
Коластрата и на нас ни е помагала, но май 3а профилактика не става, а 3а по-бър3о и бе3 усложнения справяне с вирусите.
Иначе удома ядем много плодове според се3она, голяма част са от нашата си градинка, а 3ахарните неща са рядкост. Не мога да кажа, че никога не боледуваме, но поне да и3карваме бацилите леко. Но пак си е до натура - а3 съм била вечно на сиропи, АБ, инжекции като малка и се радвам, че момчето ми не е като мен.
Усмивки, понякога се налага АБ. Нашият лекар ми е обяснявал - първите 3-5 дни е нормално да има вирусни симптоми. Пре3 "вирусния" период АБ е и3лишен и даже може да навреди. Обаче след 5тия ден, ако пак вдигне температура и няма подобрение, обикновено о3начава вече и бактериална инфекция, 3а която може да се налага АБ.
При нас нищо ново - баткото е на градинка. Вчера, като го в3ел баща му, ка3ал че някоя госпожа го ударила и го боли главата. Имал малко кръв по нослето и баща му се обадил да пита има ли такава госпожа и има ли нещо вярно. Та3и сутрин били се събрали госпожи, лелки, деца и питали някой удрял ли го е. Никой нишо не ка3ал, а и той си ходи с желание все пак на градината. Та май е недора3умение. Общо в3ето добре ги гледат децата, по мои впечатления, само дето не 3абеля3вам да ги учат на нещо.


*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #21 -: Октомври 02, 2015, 12:34:18 pm »
Съжалявам да чуя това, Усмивки. Прекрасно те разбирам - тежко и за детето и за майката. Дано бързо отшуми.

Кати, много странно за моркова. Дано не се повтаря.



   La vita è bella
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #22 -: Октомври 02, 2015, 13:31:19 pm »
 47 Smiles, аз бих пуснала едни изследвания. Те най-ясно и бързо дават отговор има ли нужда от АБ или не. Понякога наистина е по-добре да се даде АБ, за да не се влошат нещата. Аз давам АБ само в краен случай, но стигне ли се дотам го давам без угризения. В началото на тази година Яворчо изкара едно доста дълго боледуване, започнало безобидно с кашлица и сополи. Да ама след като изпи 1 шише сироп за кашлица, нещата вместо да се подобрят се задълбочиха. Наложе се снимка на бели дробове и т.н. И пи след това 15 дни антибиотик докато се оправи. Много е важна преценката на педиатъра в началната фаза, но пък за съжаление са много малко педиатрите способни да видят и предвидят всичко. Затова за мен изследванията са много важни. Бързо да се оправяте.
<br />[link=http:
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #23 -: Октомври 02, 2015, 13:35:34 pm »
За аб и аз знам като бебе13+15. Ако дори изглежда излекуван, а почне пак да вдига аб, значи, че вирусната инфекция е станала бактериална и трябва да пие аб. Смайлс, не е фатално. Важното е да не е твърде често, ако наистина не се налага.

Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #24 -: Октомври 02, 2015, 13:50:38 pm »
Мешко, никой не е по крайностите, не знам защо така тълкуваш нещата. Хубаво е да четеш внимателно, защото изрично съм написала - разнообразно и достатъчно хранене
След като детето ти не се храни, разбира се че е нормално да даваш витамини допълнително, все от някъде трябва да ги приема :wink:
StefiZ въобще не съм имала теб предвид относно крайностите. Говорех по принцип, макар, че някои от позициите ти за мен лично  са крайни: никакви имуностимулиращи, никаква хомеопатия, никакви сладки неща, но наистина нямах предвид теб в случая. по-скоро исках да кажа, че невинаги разнообразното хранене е достатъчен източник на имуностимулиращи вещества за организма и гаранция за приемане на нужните витамини. Както каза моят мъж онзи ден не е много ясно дали ядейки плодове и зеленчуци приемаш някакви полезни витамини или вредни минерали. Онзи ден купих едни пракрасно изглеждащи праскови, според продавача от Петрич. веднъж съм яла истински праскови набрани от Петрич и бяха невероятни. Та купих, без да се замислям. Ами освен външен вид нямат нищо -нито вкус, нито сладост, нищо. Дори не мисля да ги давам на децата.В случаи като този, които са все по-масови,за съжаление,  мисля е много по-добре да изпиеш витамини, за да си сигурен, че нещо си поел, отколкото да разчиташ на това, което си изял.
<br />[link=http:
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #25 -: Октомври 02, 2015, 14:03:44 pm »
а моля, моля, как никакво сладко, ела ги виж със сладоледите всеки ден :lol: :lol:
Не съм някакъв цербер, недей така, това че аз не ям, защото не обичам, не значи, че и те не ядат.
Оня ден, в най големия дъжд, аз с две раници, дамска чанта, чадър и двете деца облечени с дъждобрани, ближещи възможно най-големите сладоледи бяхме атракцията по оборище :lol:
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #26 -: Октомври 02, 2015, 14:09:52 pm »
И аз процедирам като Стефи и за сега нямам оплаквания.  :wink:
Не е спирал да ходи на детска градина, не пие никакви имуностимуланти, но определено се храни добре. Яде всичко и много плодове, по възможност от известен на нас източник.
Не обича да се навлича с дрехи, все още в градината е по къс ръкав, а в къщи всички, включително и бебето, спим на отворен прозорец. Разхождаме се навън, колкото може повече. От миналата седмица го водя и на плуване. Не се притеснявам от студа, а от вирусите, които няма как да избегна. За щастие се разболява рядко и оздравява бързо, поне за сега  :P


*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #27 -: Октомври 02, 2015, 14:42:35 pm »
а точно, това имах предвид, в никакъв случай крайности :)
но и моите деца още спят на отворен прозорец с летните пижамки, а за ходенето необлечени съм разказвала как повече от 2 ката не търпят.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #28 -: Октомври 02, 2015, 15:42:51 pm »
Смайли, бързо оздравяване на Дани!
Руми и аз се зачудих какво стана с този морков.  :balk_132:  Ще пробваме пак след известно време. Днес изядохме втрата половина от вчерашното тиквено пюре и нямаме проблем, както и вчера. Утре ще давам картоф да видим какво ще стане.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #29 -: Октомври 02, 2015, 17:27:55 pm »
а моля, моля, как никакво сладко, ела ги виж със сладоледите всеки ден :lol: :lol:

сладоледа не е сладко, ма! :lol: :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #30 -: Октомври 02, 2015, 18:12:13 pm »
а точно, това имах предвид, в никакъв случай крайности :)
но и моите деца още спят на отворен прозорец с летните пижамки, а за ходенето необлечени съм разказвала как повече от 2 ката не търпят.
Стефи, колко градуса е при вас? Тук през нощта слиза под 10 и не ми е до отворени прозорци  :lol: Детето спи с боди и одеяло целогодишно.
Биозин и аз повече заради вит Д съм давала, на коластри не вярвам. За сладоледа не знам дали да си признавам, че заредих фризера, ама щом не е сладко  :lol:
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #31 -: Октомври 02, 2015, 20:49:55 pm »
Биозин и аз повече заради вит Д съм давала, на коластри не вярвам.

Пусто, точно вяра се иска, за да сработи. Ако разсъждаваш, стигаш до рационални изводи и изпадаш в крайности.

Естествените и синтетичните витамини е ясно как действат. Педиатър ги предписва на децата, според възрастта и количеството, затова давам.

Другото е вятър и мъгла, без разумно обяснение как спомага метаболитните процеси в човешкия организъм. Опакованите хомеопатични препарати и хранителни добавки са в категорията на дезодорантите и сапуните - не се регулират, не се изисква научно издържано доказателство, че имат ефект. Стига им хубава кутиийка с букви и картинка да привличат клиента.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #32 -: Октомври 02, 2015, 21:54:58 pm »
Здравейте, тази вечер след като дадох слетобедното АМ в 17:30, бебка получи алергична реакция. Давам мляко за 7-ми ден по веднъж на ден- заместих слетобедното кърмене, защото нямам достатъчно кърма. Възможно ли е да получи алергична реакция от него след шест дни? Имам съмнения, че май сложих с една лъжичка повече АМ, но ми се губи, защото тя плачеше, докато правех млякото. Оффф, трябваше да я оставя в другата стая, докато го правеех. :( Сега съм много притеснена.  :( :( :( Говорих с педиатърката, тя ми каза, да я намажа с фенистил и да й дам ампула витамин С. И за двете неща съм малко резервирана. Фенистилът не се препоръчва за деца под 1 година. Все пак я намазах. Педиатърката не уточни колко грама да е ампулата витамин С, в нета видях че за бебета до 6 месеца препоръчителната доза е 40 мг, а ампулата е 500 мг 8O, дадохме й една капка от ампулата в лъжичка.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #33 -: Октомври 02, 2015, 22:03:25 pm »
Кати, Моника още на 47 дни е пила по една ампула витамин Ц, няма нищо да и стане на малката.Не знам дали не трябва някакви капки противоалергични да и изпишат.Но то зависи колко силна е реакцията.Понякога алергиите се отключват след време, действат с натрупване един вид.На нас при алергиччна реакция към антибиотик като много малка ни изписаха капки фенистил и мазане със същото.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #34 -: Октомври 02, 2015, 22:28:07 pm »
Явно и аз съм дзвер като Стефи.  8)
И моите през лятото всеки ден ядат сладолед. Много рядко от гумените мечета, шоколад не давам (ако им подари някой, следя да не го изядат наведнъж, но не го прибирам изцяло. Все пак не проявяват особен интерес. Хапват малко, другото го взимам и повече не се и сещат.). Не давам хомеопатия и имуностимуланти. Ако боледуват, това е част от натрупването на имунитет.
И телевизор нямаме. Засега дечурлигата не са питали защо.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #35 -: Октомври 02, 2015, 23:10:27 pm »
М-и, не съм Стефи, но ще ти кажа, че и тук нощните температури падат под 10 градуса, но спим на отворен прозорец, а в стаята е 19 градуса.
Бебето спи само по боди, което е без крачоли, с боси крачета и лятно чувалче. Всичко е до индивидуално усещане.

Мишо също продължава да яде сладолед, предлагала съм му и други "полезни сладости", за да ги опита, но определено си остава само с интереса и любопитството, защото не му харесват.


*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #36 -: Октомври 02, 2015, 23:19:39 pm »
Явно сте свикнали на по-хладно. Аз съм по-навлечена от детето и денем и нощем. Мисля си, че е заради Хашимото, че преди не е било така, ама знам ли, може и просто да съм свикнала да ми е топло.
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #37 -: Октомври 03, 2015, 09:17:43 am »
Здравейте и от нас  :D Ние си растем, опитваме се да ходим, държим се за една ръчичка, обикаля с walker-а, дърпат се кабели, дъвчи се пръстта от цветето, реве, ако му се скараш или му вземеш нещо опасно, въобще - забава голяма  :lol:
Само, че си имаме проблем с обедното хранене  :( - не иска и не иска да яде супички - преди поне им се мусеше, а сега твърдо ги отказва, включително и готови пюрета-супи  :( Не огладнява ли достатъчно, просто не знам, слага си ръцете пред лицето и никаква лъжичка не може да мине. Иначе кисело мляко с бисквити и плодове обожава, каша с плодове също, но обедното хранене е голяяяяма мъка  :(
Относно студа - мен ми стана много студено като паднаха температурите - още се климатизирам, обличам се по-дебело, съответно и бебо спи с по-плътно цяло боди, отдолу с по-тънко без ръкави и краоли, но ние сме в северен апартамент и си е доста студено, а той спи почти винаги отвит, хич не ми се иска да го разнежвам, но при тези температури все си мисля, че ще го простудя... Тя моята терморегулация хич я няма, съответно хич не мога да съм критерий за студено и топло.
Кати, и ние сме пили vit.С няколко пъти, в началото беше около 5 - месечен и пиеше по половин ампула, после - към 8 - по цяла, мазали сме го с Фенистил, че го бяха наяли едни гадинки на село при свекърва ми , че и с Алергозан сме го мазали.
Аз сега ще ровя в нета за някакви рецепти за манджички, поне нещо да си хареса да яде на обяд...
Приятни почивни дни на всички малчугани и техните родители  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #38 -: Октомври 03, 2015, 10:50:50 am »
М-и, не знам душко колко градуса пада, но под отворен прозорец все пак имам предвид отгоре, не широко зейнал :lol:
Джаме, как не е сладко бре, аз таман се надух че не съм такъв цербер :lol: Шегата на страна и моите деца ядат сладко, шоколад например, баба им се грижи за това, защото аз не купувам, не защото не искам да им дам, просто нямам навик да купувам такива неща, но в хладилника винаги има поне 2 шоколада и те си взимат като им се прияде. Както казва Блу не проявяват някакъв особен интерес, чупнат си по 2-3 парченца и това е.
Абе всичко е индивидуално, няма една универсална рецепта, правете ги по усет нещата. И аз съм зиморничава, но ако обличам децата съдейки по себе си, ще са вечно потни :lol:

пп. изкипя ми манджата докато философствам :lol:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #39 -: Октомври 03, 2015, 10:56:06 am »
bonbolini, преди обяда кога последно е ял - може да не успява да огладнее. Ама по принцип си имат периоди и в храненето. Една седмица яде всичко, другата - само на плодове, хляб и кисело мляко кара. Освен това, още сте малки - ние май почти до годинката нямахме 3аместено хранене - хапне малко готвено и после си досуква.
Моят сладур след градината винаги е гладен и тогава даваме само плодове. И3пусна ли го някой да му даде "само една вафличка", или нещо подобно и после няма апетит. То как да има :) И като се опитам да обясня, че не съм крайно против те3и сладости, но му се ра3валя вечерята, ми обясняват как нищо няма да му стане от малко 3ахарни. На същите, дето му пробутват те3и боклуци, децата и внуците били 3лояди. Как 3лояди, като а3 когато ги видя все дъвчат някакви чипсове, бонбони, кубети, Фафли и подобни.
И а3 съм от топлолюбивите, добре че е баща му, да ме ограничава в навличането. Иначе ние от 2-3 дни палим вечер камината - у балкана си е студ, краката ми 3амръ3ват. То може и от бременността да не съм много в час  :P Малкият спи само с боди с дълъг ръкав бе3 крачол и почти пре3 цялото време отгънат.
Цигу, коластрата, ако съдържат капсулите туй дет го пише, демек има вътре коластра, си има обяснение. Както и нашата коластра - дава готови антитела да се пребори болният по-леко с бацилите. Но примерно, мойто джи-пи ка3а, че не помага при свински грип, щото кравите от него не боледуват и няма как да си и3градят имунитет, че да го предадат ;) Не правя реклама - само и3ка3вам лично и на лекаря ни мнение. 3нам и че ни я и3писва с увереност, че помага и ни я дава бе3 надценка.