0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #340 -: Октомври 09, 2015, 15:47:25 pm »
Честито Ади и успешно бъркане на кекса  :lol: Това време най-много го обичам - когато отново темичката се изпълва с надежда и очакване.
Аз вчера срам не срам забърках един кекс защото ако пак изпуснем някое яйце, поне да има шанс за него. Дано ММ за утре да се е рефрешнал  :lol: Вчера толкова ЦС имах  8O направо в чудо се видях, всичко се пързаля. Даже док на УЗ сутринта я забеляза. Бях забравила какво е, все последните месеци съм имала ЦС, обаче не както едно време. Отивам си към критическата момичета  :(


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #341 -: Октомври 09, 2015, 16:01:15 pm »
Лили,
Успех на пункцията в събота, с теб сме! Стига си си внушавала глупости за критическата вече!  osi_6
То ако зависеше само от ЦС значи доста от нас трябваше да са в критическата вече, а не сме, за щастие! :) Горе главата и стига си се вкарвала във филми!

Ади, действайте, стискаме палци!  :wink:

DreamOn
, добре дошла! Ако до момента не си се насочила към специализирана репродуктивна клиника, направи го. Там могат да те насочат към съответните допълнителни консултации, например с имунолог. Понякога ранните аборти се дължат на имунологични фактори или отклонения в хромозомния набор и са необходими допълнителни изследвания, които да намерят първопричината и съответно да се предприемат мерки. Прочети тази статия, в която има полезни насоки: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=134849
Желая ти успех!


Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #342 -: Октомври 09, 2015, 16:24:11 pm »
А, Лили, то по тази логика аз цял живот съм в критическата  :wink:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #343 -: Октомври 09, 2015, 16:47:26 pm »
Лили, ЦС се влияе от стимулацията. На мен първия път ми се появи още на 6-7 ден от цикъла и си спомням, че виках на Стаменов --ужас изпуснахме овулацията, а той каза ЦС не значи, че си овулирала, а че тялото се приготвя за О. И ме успокои, че по време на стимулация ЦС се увеличава и че няма да изтървем фоликулите.

Иначе поздравления за кекса, това е правилното решение. А мъжете се възстановяват за 1 час. Има мъже които дават материал 2 пъти в рамките на няколко часа, за да се събере достатъчно материал. Така че не го мисли. Стиснали сме ти палци, успех утре!

Алекс, радвам се, че си се запалила по кълновете, аз моите бобови всяка седмица ги покълвам преди да ги сваря, че иначе много газове имаме от тях, ако не ги покълна. Но сега ми е първи опит с лечебна цел и ядене на сурови кълнове, ще ви държа в течение и ще сложа оше една снимка, преди да почна да ям лещата. Оризът ми не е чул, уж е кафяв и органичен, но като каза за обвибвката --> моят е изтръгнат от обвивката, та явно затова не покълва :(

Милена, дано да си бременна или в най-скоро време да забременееш, но ако не стане до НН, направо търси специалист, а даже за спермограма, няма какво да чакате НН, а отивайте да пуснете една спермограма още сега...

Мечта, както ти е писала Евелин, много е важно да разбереш, дали възелчето/мехурче и т.н е от вътрешната страна на стената на матката или от външната страна на стената на матката. И питай колко е голямо. На мен, за да установят по добре размера и местонахождението на моите миоми (имам 4) ми правиха ултразвук със солен разтвор през катетър в матката го вкараха. Не знам това дали се практикува в бг, не беше нищо особено, просто на магарето сложиха една памперс подложка за изтичането на разтвора...

Мира, радвам се, че добре е минал прегледа в специализираната клиника. Сега ще броим дните до ЦС, нали така? Или още по-добре до закъснението :)

Ади, къде се губиш та те няма... Хайде на кекса довечера :)

Далинда също ХИч не се мярка, както казва Синеочка "яко дим" ...

Аз от вчера се радвам на котето, че вече си научи името и като я викна и идва :) голяма радост ми създава и наистина имах нужда от всякакви и каквито и да е положителни емоции и съм щастлива, че се престрашихме да си вземем домашен Любимец, защото ми създава положителни емоции :)

Хубав и усмихнат есенен ден на всички и някой има ли някакви интересни планове за почивните дни?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #344 -: Октомври 09, 2015, 17:14:02 pm »
Охх, бясна съм  :x цял ден от цибалаб не могат да ми кажат юзър и парола и още нямам резултат за ЛХ! За какво толкова бързах днес. Още от сутринта попаднах на една лелка-зелка, която едва даваше признаци, че е жива. Такова флегматично същество съм виждала само в държавните институции ... кой знае какво ми е станало с кръвната проба, кой знае кога ще я обработят и кой знае кога ще излезе резултата ...
Винаги съм била доволна от цибалаб, явно за всичко си има първи път. Обаче сега оставам в чуденка за ЛХто  :(


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #345 -: Октомври 09, 2015, 17:17:18 pm »
Здравейте, момичета! Тук съм!
Вили, маки, Лили, Хрис, Аделия, миракълс  (нямам главно м на клавиатурата), Любов, Синеочка   :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:
БЛАГОДАРЯ, че бяхте мислено с мен, макар някои от вас да не знаеха за какво става въпрос. Човек рано или късно минава през разни изпитания, някои тежки, други още по-тежки...но както вчера писах в поста си до Лили, човек сам трябва да изживее това, което е отредено за него и никой (колкото и да е съпричастен) не може да го изживее/изстрада вместо него! Е, аз оживях! Тежко е, но такъв е живота. Времето всичко лекува....
Вие сте голяма сила и днес отново го усетих (както и когато бях на ямр).  Благодаря, че ви има!
Качила съм се на тъжния влак, но мисля от утре да слизам, че много стана! Просто ще сляза на някоя малка гара и ще чакам щастливия колкото е необходимо!
Днес освен всичко друго...ходих и на профилактичен преглед-ехография на коремни органи и се оказа, че имам камък в жлъчката-16мм иииии 30мм киста в яйчника  8O , как не се е пукнала гадината гадна, не знам! Предполагам, че е някакъв задържан фоликул, което до известна степен ми дава някаква мъничка надежда, че все пак яйчника произвежда яйчице (не знам дали е така). Ходих и кръв да давам за ТСХ, но предвид стреса, който изживявам в момента, решихме да го отложим за другата седмица!
Другата седмица съм на преглед в репродуктивната клиника-похвално, престраших се и помолих за час, чакам да ми се обадят да ми кажат за кога!
Добре дошли на новите момичета! Пожелавам ви от сърце бързо да видите положителните тестове и да ни чакате в бременната тема!
Лили, не видях какво става с ЛХ, нали днес пак си пускала? Съжалявам ако съм пропуснала нещо, но толкова много сте изписали, че трудно ви изчетох :) Браво!
Аз съм си у дома и съм на линия :)
Лили, писали сме едновременно, сега видях. Уууу, много неприятна ситуация! И знайш ли ква критическа щи дам, а? Аааааммахаааа!!!
« Последна редакция: Октомври 09, 2015, 17:32:44 pm от Калия »
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #346 -: Октомври 09, 2015, 17:44:59 pm »
Кали-портокали,
Слизай от тоз влак! Чу ли!? Чакам те на гарата и се качваме на правилния!  :bighug:
А сега сериозно. Много неприятно с новите находки от УЗ.
Стискам силно палци да идва вече край на твоите перипетии и проблеми!
Знам, че си силна и ще се справиш! Дръж се, ние сме с теб!



Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #347 -: Октомври 09, 2015, 17:49:55 pm »
Държа се де  :lol:

Куча марка съм, споко!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #348 -: Октомври 09, 2015, 18:11:22 pm »
Браво, Кали, никакво пускане от клона, и всички в темата и ние здраво сме захапали тоягата и ще се държим докато победим неволите и перипетиите :)

Тази киста може да обяснява и странните ти цикли, а може и две да си имала и едната да си я изчистила с кръвоизлива.
 
А за яйцеклетките и друг път съм го казвала, разбира се че произвеждаш.

Ех, че се радвам, че си тук :)

Лили, чакаме с нетърпение тия мотли в цибалаб да си свършат работата и ЛХто ти е да с перфектни стойности.

Гушки...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #349 -: Октомври 09, 2015, 18:38:43 pm »
Кали радвам се, че се появи, липсва ни твоя позитивизъм и весело настроение. Камъни в жлъчката има всеки втори за съжаление  :( с тая мръсотия наоколо няма как, но има спасение и от тях. А за задържания - наистина странните ти цикли най-вероятно се дължат на кистата. И моите са такива - предимно оскъдни защото задържания подтиска развитието на новите Я и съответно лигавицата, а като няма лигавица няма и какво да се излющва през МЦ. От друга страна и обилните цикли може да се дължат на задържания защото съм имала и такива. Абе изобщо горе главата, всичко ще се нареди.
Момичета моето ЛХ хич не е ниско - 29 IU/l. Значи има два варианта - 1.пак да ми се изпържат яйцеклетките или 2. това да е естествено повишение на ЛХ предшестващо О, нали има ЛХ пик и след него 24 до 48 часа настъпва О. Този път всичко е по правилата, следят се хормоните, фоликулите, стимулацията върви както трябва с лекарствата така че нищо повече не може да направим. Предния път при фоликули 18 мм и ЛХ 23, сложихме цитротид, вечерта овитрел и 36 часа след това пункция, като единия се беше спукал. Т.е. при мен ЛХ май е по-високо по принцип преди О.


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #350 -: Октомври 09, 2015, 19:18:25 pm »
Лили, аз ХИч не ги разбирам хормоните, защото моите стимулации явно бяха безпроблемни и не ми се е налагало да знам или да следя и задавам въпроси,

НО ...

Сега ми стана интересно и ако може да ми обясниш как се случва овулацията, че да съм наясно.

При мен биехме стимулации до 18мм и после прегнил и след 12ч пункция.

В деня преди прегнила правех хормони, но не съм им обръщала внимание, явно са били в норма.

Но какво означава това "изпържване" на яйцеклетката? И какво означава този висок ЛХ?

Ако са се спукали фоликулите, нали снощи бъркахте кекс, значи надежда има? Или с това високо ЛХ няма?

Стискам палци и успех!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #351 -: Октомври 09, 2015, 19:33:04 pm »
Maki и аз не го разбирам много много. Когато съм чела в нета, в началото на цикъла доминира Е2, а втората половина - прогестерона. Фоликулите нарастват и по някое време настъпва пик на ЛХ, който ние засичаме с въпросните тестове за О. От 24 до 48 часа след този пик е самата О, нали затова се препоръчва секс като се види положителен ТО. Обаче изглежда, че при стимулация не е така или аз нещо не схващам - там се иска ниско ЛХ преди пункция, макар че сега като гледам темите за инвитро никой никъде не си е писал стойностите на хормоните! Как човек може да се ориентира какво става след като дори не може да направи някакво сравнение??? Аз така и не разбрах след таймиращата инжекция нормално ли е да нараства ЛХ и до какви стойности... много ще се радвам някой да се включи ако знае защото съм много притеснена. Но няма да откажа пункцията утре, ако фоликулите са там ще искам да ги пунктират и да видя какво има вътре. Е2 и прогестерона са ми перфектни на този етап  :(


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #352 -: Октомври 09, 2015, 20:16:02 pm »
Лили, разрових се сега ИЗ моите бумаги, аз доста от нещата съм изхвърлила, защотот в бг всичко е на едни хвърчащи листове, а и от клиниката нищо не ти дават, там всичко събират в нещо като досие.

Но 2010 на 7февр съм била на пункция, на 5ти в 22:30 прегнил, значи 36 часа преди пункцията.

А на 4ти (демек 3дни и 1/2 преди пункцията) съм пускала прогестерон (бил е 0.52) и е2 (бил е 2679)...

ЛХ едно време не са правили, ама те и цветните снимки ги правеха без микробиологии, пък като гледам и преди пункцията само прогестерон и Е2 са искали, без ПКК и другите му там работи :)

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #353 -: Октомври 09, 2015, 20:28:00 pm »
Ще се разбере утре какво е положението ... дотогава само мога да гадая. Не вярвам някой да си е пускал ЛХ между таймиращата инжекция и пункцията. Аз мисля,че никой не практикува проследяване на хормоните след прегнила/овитрела и по тази причина няма много инфо в нета. Аз все си мисля,че проблема с ЛХ се състои в това, че ЛХ се повишава много когато фоликулите са малки и незрели и тогава е проблем. А когато фоликула е голям и готов да овулиране, повишаването на ЛХ не би трябвало да е проблем. Така е естествения ход на нещата и нещо не ми звучи убедително когато някой ми каже, че ЛХ трябвало да е ниско преди пункция. Как тази Я ще узрее ако ЛХ е ниско?


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #354 -: Октомври 09, 2015, 21:29:29 pm »
Лили, аз съм си пускала ЛХ два дни преди пункция (в деня на Овитрела, но преди него). Стойността е била 0.55 mIU/ml  8O. Идея си нямам защо е била толкова ниска.
Да не би тук да има заигравка с мерните единици. Виждам, че ти цитираш само IU/l.
Иначе за овулаторна фаза долната граница ми я дава 14, а горната 95.6. Т.е. съм извън всякакви граници.

Променям си поста, че си намерих още една от стойностите и за да е по-прегледно (но нямам обяснение за тези ниски стойности).
ЛХ в месеца на стимулация:
1-ви ден от МЦ  - 3.68 (преди започване на стимулацията)
5-ти ден от МЦ - 1.15 (след започване на стимулацията)
12-ти ден от МЦ - 0.55 (2 дни преди пункцията)

Синеочка, много хубав сън. Като знаем за твоите способности работата на Лили е ясна  :P
« Последна редакция: Октомври 09, 2015, 22:17:09 pm от 47 Smiles »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #355 -: Октомври 09, 2015, 21:47:34 pm »
Мили мои момичета, съжалявам, че не съм толкова активна тия дни - има си причина или съм с дископатия или имам прищипан нерв на кръста и ходя като 100-годишна бабичка, съответно имам затруднения с гледането на беба и домакинството, мм ми помага, ама то детето си иска майката.
Лили, утре ще съм с теб. Знаеш ли, че сутринта те сънувах. Нали аз не те познавам, дори не съм те виждала, но в съня ми беше родила момченце, а с теб беше и едно 3-4 годишно момиченце, но не разбрах твое ли беше. Бебето момченце не го видях сигурно е било при мъжа ти. Момиченцето беше много будничко с големи лешникови очи и светло кестенява косичка, слабичко с румени бузки и тръпчинка на бузките и брадичката.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #356 -: Октомври 09, 2015, 22:44:58 pm »
Лили, да знаеш, че утре мислено ще бъда с теб! Всичко ще бъде наред. Понякога ние се страхуваме прекалено много от неща, от които така или иначе не разбираме. Искам само да споделя, че когато започнах да раждам и за миг не съм изпитала страх, въпреки, че бях чувала всякакви варианти за усложнения. Мислех си само как ще гушна бебка! Това беше най-важното и дори болката посрещах като нещо нормално, чак хубаво. Пак пиша от тел. и пак не съм особено адекватна
..дано съм успяла да напиша това, което исках...пфффф, май е време да си лягам...
Успех!
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #357 -: Октомври 09, 2015, 22:51:24 pm »
Лилиии, и аз ще бъда мислено с теб утре! Всичко ще мине супер и после темата съвсем ще се изпълни с надежда  :bighug:

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #358 -: Октомври 09, 2015, 23:19:40 pm »
Здравейте момичета,

Лили, наспи се хубаво и утре всичко ще мине по вода. С теб сме!

Синеочке, много неприятно с тези болки в кръста. Дано ти размине по-бързо.

Маки, къде се губиш душа? Пробва ли лещата?

Абе момичета, исках да ви питам случвало ли ви се е, докато бъркате кекса, да имате усещане, че шийката на матката е сякаш по-надолу от обикновено и да имате дискомфорт? Както го описа мм, сякаш съм по-плитка от обичайното. От какво се получава? Уж около О шийката трябва да е по-високо, нали така? А е обратното.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #359 -: Октомври 10, 2015, 02:06:36 am »
На мен ми се е случвало, обикновено в началото на цикъла, на мен ми е доста неприятно, не знам на ММ дали му прави впечатление и как предпочита, защото не съм питала. Този месец обаче, в началото на цикъла, шийката беше доста високо, вместо ниско както обикновено... Странна работа.

Лещата още покълва, но от любопитство опитах едно зърно, има вкус на покълнал нахут, леко сладка, абе малко като суров фъстък :)

Лили, утре ще спя по време на пункцията ти, заради часовата разлика, но от днес ти пожелавам късмет и спейки ще стискам палци!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!