0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #300 -: Октомври 08, 2015, 14:06:24 pm »
Лили, изгони веднага всички лоши мисли от главата си, всички страхове и съмнения! Знам, че е трудно, но не е невъзможно! За жалост живота ни изправя пред такива трудни моменти, за да ни научи на нещо....а после ще е хубаво. Ще видиш, че всичко ще мине като по учебник и после ще си спомняш с насмешка за всички тези страхове. Аз се научих да бъда силна, знаейки, че това, което ми предстои е само за мен и никой друг няма да го изживее, изстрада вместо мен...за това посрещам ударите с гордо вдигната глава и смело! Сега ще си кажеш, че отстрани е много лесно да се говори, но повярвай ми, ако успееш да го направиш ще се чувстваш много добре!
Стискам ти силно палци и от цялото си сърце ти желая успех не само за пункцията, ами и за всичко, което ти предстои! Изпращам ти и целия си позитивизъм, дано стигне до теб  :bighug:
Добре дошла на този свят, Сияна! Желая на цялото семейство много щастие!
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #301 -: Октомври 08, 2015, 14:39:10 pm »
Лили, този анестеиолог не го слушай хич. Ако имаше толкова голям риск, дали щяха да се правят хиляди процедури на година у нас?
Пий ментов чай с лукчета вътре и си слагай памуци с ракия в ушите - бабини деветини дето много помагат  :P Пускай си комедийки и си стой на топло вкъщи  :bighug:
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #302 -: Октомври 08, 2015, 14:42:02 pm »
Честито на bebe_13+15 Да е жива и здрава малката Сияна!

Лили, не е същото, но преди 2 седмици бях на цветна снимка, голям страх брах, много болеше, но сега като се замисля не беше чак толкова страшно! Така, че, както каза Мира "на страха очите са големи" :)
А аз днес съм много развълнувана, фоликула ми се е спукал, така че силно се надявам най сетне да са станали нещата! Място не си намирам, даже и снимка ви прикачвам :)


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #303 -: Октомври 08, 2015, 14:56:30 pm »
Момичета, това е темата за поздрави:  Bebe_13+15 стана пак мама

vili_sunsmile, дано това да е успешният ти цикъл!  :) 

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #304 -: Октомври 08, 2015, 15:11:33 pm »
Честита дъщеричка на бебе, дано да ни е на късмет :)

Вили, стискаме палци!

Кали, как си днес и къде се губи цял ден вчера, появила си се, късно, когато вече ме е нямало :/

Лили, и мен много ме беше страх от пункции и трансфери, че и от стимулациите също... НО страхът минава :) ще видиш, че всичко ще е наред и хич не си губи времето да търсиш инфо, нито пък да повдигаш въпрос пред доктора, а използвай времето да се заредиш с положителни мисли и енергия и да се прехвърлиш на правилния влак, както го е казала Мира (Мира, много ми хареса тази твоя публикация с влака, дано да се сетя за него следващия път като съм под напрежение).

Подкрепям Усмивчица за памуци в ушите, аз ползвам много силна ракия (домашна, първак). А сега ще споделя и нещо, на което абсолютно НЕ вярвах, ама грам и го пробвах само, за да докажа на мама, че НЕ действа... А то да вземе ДА ПОДЕЙСТВА!!! Та сега съм върл привърженик на този цяр --> компрес с извара на гърлото. Стои се цяла нощ, даже аз, когато пробвах, се събудих към 2 часа през нощта за тоалетна и гърлото си ме болеше и си каза "аха, само да се събуди мама, ще и кажа аз, че не работят при мен нейните бабини лекове"...ами на сутринта като се събудих и все едно гърло не ме е боляло. Ама грам болка не беше останала...

За имуностимуланти съм малко разколебана в мнението си. Тя имунната система след овулацията отслабва, за да даде шанс на заматието да се имплантира, иначе го унищожава като чуждо тяло. Та затова и един от ранните симптоми за бременност често е хрема, настинка, разтройството, болки в гърло, глава и т.н. Така че пий витамин Це ама не стимулирай много имунната система...

Отивам сега да пия един чай и после пак ще намина да ви видя :)

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #305 -: Октомври 08, 2015, 15:36:53 pm »
Лили, не се стряскай. Нали е под ехограафски контрол. Как ще ти засегнат голям кръвоносен съд.
Анестезиологът го е казал заради упойката. Сигурно си с местна, а не с пълна. Местната е и по евтина. Приеми го от тази гледна точка. Късмет и стискам палци :) :bighug:
Палци и късмет и на останалите :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #306 -: Октомври 08, 2015, 18:42:27 pm »
 говорих с док, каза, че това което ми се е случило е било целенасочено и не за първи път. Не мога да си го обясня, уж трябва да са професионалисти, какъв е тоя морал, етика и изобщо що за хора са това? Както и да е, затварям тази книга, док каза да съм спокойна, да мисля положително и да не се притеснявам, така и ще направя.
Излезли са ми хормоните от днес, но ги нямам пред мен - Е2 бил отличен, но ЛХ ми било по-високо отколкото може да се очаква с оглед на лекарствата, които ми слагат. Док мисли дали не е грешка.Чудя се сега за две неща: 1.дали утре сутрин да отида до цибалаб да пусна пак ЛХ да видим как е и 2. дали тази вечер профилактично да не забъркаме един кекс с ММ в случай, че пак изпуснем яйцата  :?
Между другото някой има ли идея какви трябва да са хормоните преди прегнила? В нета чета доста неща и все не са по темата или мерните единици не са указани, а те май са доста важни.


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #307 -: Октомври 08, 2015, 19:11:46 pm »
Ама къде изчезнахте всички и защо ви няма? Идвам тук да ви показвам моята покълнала леща и гледам никой няма :/

Мира, специално за теб е снимах, за да те убедя в лесността на процеса :) не знам миомката дали ще се оправи от кълнове, но със сигурност, дори и само да дадем на тялото ензимите от една леща веднъж в живота, пак е повече от 0 ензими 0 пъти в живота :)

Моята леща по принцип на този етап (ще видите долу в снимката) я готвя, но сега ще я оставя да поникне още, защото нали сурова ще я ядем... Оризът не е и чул...сигурно са го напръскали с химикал против покълване:/

Иначе, това за "чистите" семена е чиста измислица и манипулация, само и само да откажат населението да се занимава с покълване.

1. Статията сигурно е превеждана от американски или западноевропейски, или информацията е взаимствана от чуждестранен източник, а ТАМ в чужбина храната е МРЪСНА, т.е замърсена. Това е едно от предимствата на България, че почвата и храната са все още по-чисти от чужбинските, НО нали през глава сме хукнали да ги гоним американците, е, като ги настигнем ЩЕ РЕВЕМ и ще си изкаме обратно очуканата, западнала, но чиста България, ама връщане няма. Както съм казвала и преди, всеки "напредък" на цивилизацията си има цена! И цената е здравето ни :)

2. Погледнато глобално, нашият дом е на планетата земя. Това град, държава, село и център са ПОЛИТИЧЕСКИ термони. Нали не се залъгваме, че ако в Америка замърсяват въздуха, почвата и океана, водата се изпарява, дъжд вали, пак в почвата, океана се връща, ама това не е само в рамките на политически очертаните граници на държавата замърсител, а се замърсява цялото земно кълбо.

Вие си мислите, че Европа е замърсена, но Раундъп е измислен в САЩ. Тук се гордеят с него повече отколкото с Кока-Колата:) та в изследванията на майчина кърма за токсините от раундъп, в Америка са открити стойности с 1 600 пъти по-високи от тези в Европа...

Дотук ще спра с чистите кълнове :) а и нали ще покълваме лещата, която сме купили за готвене, то друга в магазина няма, дали сготвени или сурови, токсините ще си ги изядем :)

За водата, ние ползваме 2 филтъра, защото обикновената кана Брита, която за всяка друга държава по света би била достатъчна, но за Америка не е. Защото тук към питейната вода добавят и флуор --> отрова, която преди години се е вярвало, че ще спаси човечеството от кариес и която Хитлер е давал на затворниците в концентрационните лагери, за да могат да бъдат по-лесно манипулирани. Флуорът е невротоксин, който е действаща съставка в антидепресантите и психо хаповете и по последни изследвания няма връзка между флуор и кариес. ОБАЧЕ, има връзка между мозъчно развитие и флуор, та ако си спомняте преди няколко (може би десетина вече) години, минералната вода ДЕВИН, която натурално е с ВИСОКО съдържание на флуор, направи серия розов етикет за бебета --> за да не им се изпържат мозъците.

В западна Европа флуорирането на водата е забранено със закон и преустановено през 90те години на 20в, НО в научно и морално изостаналата и затъпяла (консумацията на флуор води до ниско IQ) САЩ (може би заради флуора), масовото медикаментиране на населението ПРОДЪЛЖАВА да се прилага и в 21в...

Та затова 2 филтъра --> единият да премахва флуора...

И паста за зъби си купувайте без флуор. Ако зъболекарят ви казва друго, значи учебниците, от които е учил са или много стари или е платено лице на Биг Фарма (по-малко вероятно) или просто след взимане на дипломката си е спрял да се интересува, чете и развива...

Та така за моята леща и ензимна терапия...и за да не е съвсем спам:

Колко е голяма една МАТКА, защото моята има 4 миоми и ми казаха, че не е опасно, а на Мира 1 миома искат да и я махат, щото била на кофти място. То колко място може да има на една матка, едва ли да е толкова голяма  osi_10
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #308 -: Октомври 08, 2015, 19:14:00 pm »
Лили, абсолютно ЗА за кекса!


...забравих да покажа лещата, така се бях разгорещила горе да философствам  :oops:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #309 -: Октомври 08, 2015, 19:21:57 pm »
Аз съм тук, просто минавам през поредния жесток шамар на живота....не искам да ви товаря...
маки, за лимеца съм чувала, че не търпи никакви препарати, пестициди, торове....ако не знаеш за него, прочети, че сега не съм способна да мисля...съжалявам.
Лека вечер на всички, гуш........
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #310 -: Октомври 08, 2015, 19:26:23 pm »
Кали, идвай тук и си разтовари мъката, ще ти олекне, а нали и затова сме се събрали тук, да се подкрепяме в трудни моменти и да си даваме кураж.

За лимеца съм чувала...

Хайде, дано всичко покрай теб и с теб да е добре и да се оправя бързо! Цун-гуш!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #311 -: Октомври 08, 2015, 19:26:53 pm »
Кали ? :(


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #312 -: Октомври 08, 2015, 19:29:38 pm »
Maki голям си сладур с тая леща  :lol: чудя се само какъв ли вкус ще има това чудо. Аз съм доста капризна по отношение на суровите неща - мога да ям сурови само плодове и зеленчуци. ММ всяка сутрин си прави мюсли, а аз не мога да го понасям и само му завиждам как го яде и му е вкусно на всичкото отгоре. А е толкова полезно, като му сложи ядки, мед, пчелен прашец, тахан, сушени плодове - става мюсли - мечта. Но аз все не мога да се насиля да го ям. Сигурно и с кълновете ще съм така  :(
В крайна сметка зърната от лещата твърди ли са или са се размекнали? Ако са меки или хрупкави, вероятно бих ги преглътнала ...
Кали не знам какво става, но ти пожелавам бързо да се справиш с него и да се върнеш при нас  :bighug:


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #313 -: Октомври 08, 2015, 19:50:55 pm »
Кали, гуш .  :bighug:
Стискам палци "поредния жесток шамар на живота" да е поправим.
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #314 -: Октомври 08, 2015, 20:46:47 pm »
Кали, удари му един шамар и ти! Гуш :bighug:

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #315 -: Октомври 08, 2015, 21:17:40 pm »
Здравейте момичета,

Кали, ти си силна и борбена. Каквото и да е, ще го преодолееш. Ако пък ще ти олекне да споделиш, тук сме за теб! Гууууш!

Маки, много е свежарска твоята леща. :) Да ни кажеш омеква ли, как е на вкус. :) Палиш ме с твоя ентусиазъм. Образ! :)

Лили, добре че си говорила с док и си се поуспокоила. Може пък пътьом да си пуснеш тоя хормон, за да си спокойна. Стискам палци всичко да мине леко и успешно.

Да ви споделя, доволна съм от консултацията в клиниката днес. Имам по 5 и 6 антерални фуликула, изглежда вчера или днес ми е била О. Док каза след цветната снимка ще решим за миомката. Може и да се наложи да се махне. Каза след това, че можем да пробваме после с инсе преди да се реши за инвитро, което честно казано, макар и по-ниска ефективност на моите години, ми се стори добра стратегия. Другия месец съм на УЗИ и цветна снимка.
« Последна редакция: Октомври 08, 2015, 21:21:15 pm от Mirracles »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #316 -: Октомври 08, 2015, 23:59:40 pm »
говорих с док, каза, че това което ми се е случило е било целенасочено и не за първи път. Не мога да си го обясня, уж трябва да са професионалисти, какъв е тоя морал, етика и изобщо що за хора са това? Както и да е, затварям тази книга, док каза да съм спокойна, да мисля положително и да не се притеснявам, така и ще направя.
Излезли са ми хормоните от днес, но ги нямам пред мен - Е2 бил отличен, но ЛХ ми било по-високо отколкото може да се очаква с оглед на лекарствата, които ми слагат. Док мисли дали не е грешка.Чудя се сега за две неща: 1.дали утре сутрин да отида до цибалаб да пусна пак ЛХ да видим как е и 2. дали тази вечер профилактично да не забъркаме един кекс с ММ в случай, че пак изпуснем яйцата  :?
Между другото някой има ли идея какви трябва да са хормоните преди прегнила? В нета чета доста неща и все не са по темата или мерните единици не са указани, а те май са доста важни.
Това вече е много неприятно, не може на гърба на пациентите да си уреждат лични сметки ...   но пък показва, че е най-добре да бъдат игнорирани тези подхвърлени реплики.

За хормоните намерих две полезни теми, в които има няколко подробно описани динамики на хормоните по време на стимулация до Прегнил:
-ЛХ трябва да е максимум до 5 IU/L:   LH при къс протокол
-Прогестерон, доколкото знам не трябва да надвишава 1,5 ng/ml  на последното изследване преди Прегнила:  Изследване на прогестерон по време на стимулация за АРТ
-Е2 трябва да е около 200-300 pg/mL за една зряла яйцеклетка.
« Последна редакция: Октомври 09, 2015, 00:02:36 am от marsi »

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #317 -: Октомври 09, 2015, 01:27:15 am »
Момичета, риск в еди какви си проценти - има при всякакви такива интервенции - факт. И раждания секцио се извършват ежедневно, в Бразилия процентът им гони 90 ;) и риск Х за майката има при всяка една такава операция. Ама прирастът им е положителен и последните данни за средна възраст на населението им, на които попаднах бяха май 28 години.
Та не е проблемът, че някой ви е уведомил за рискът от едно, или друго, ако ще статистически той да е 0000,1%. Всъщност е коректно да ви уведомят дори да е толкова, но да го знаете. Начинът по който е направено в случая (а вероятно и целите да се каже по този начин) са проблемът. Не, никак не бива да се прави това и така.
Рискът, утре излизайки за работа да ви сгази кола е около няколко ХИЛЯДИ пъти по-висок, от това да се засегне главен кръвоносен съд при пункция. Което стига като статистика, за да няма излишна паника по темата.

Успех на всички в бебеправенето!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #318 -: Октомври 09, 2015, 04:32:25 am »
Жбрул , :youwoman: :good_post:

Кали, знаеш, че всички сме с теб. Знам колко ти е трудно в момента, но ще се справиш, вярвам в теб. А и наши сме си говорили с теб по този въпрос. Нищо не се губи, просто преминава от една материя в друга. :grouphug2: :grouphug2: :grouphug2:
Лили, стискам ти палци в събота. Кажи по кое време ще е процедурата, за да бъда духом с теб? Не се плаши от думите на анестезиолога, той е длъжен да те запознае с рисковете. Просто няма да мислиш за това, мисли си за детето ви, предатавяй си как ще го гушкаш, как ще го обичаш и ме давай лошите мисли да се прокрадват в главата ти. Знаеш мнението ми за силата на позитивнотк мислене. Приложи го! Колкото за гърлото - веднага ти давама рецептата на баба за домашен сироп за кашлица и възпалено гърло - мед,ракия и лимон (съотношение 2:1:2) загряти на котлон. На вкус е като греяна ракийка, върши чудотворна работа.
 Момичета, търпение още малко сигурна съм , че точно в тази тема започва валежът на + ТБ.


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #319 -: Октомври 09, 2015, 08:15:06 am »
Честито на bebe_13+15 Да е жива и здрава малката Сияна!

Лили, не е същото, но преди 2 седмици бях на цветна снимка, голям страх брах, много болеше, но сега като се замисля не беше чак толкова страшно! Така, че, както каза Мира "на страха очите са големи" :)
А аз днес съм много развълнувана, фоликула ми се е спукал, така че силно се надявам най сетне да са станали нещата! Място не си намирам, даже и снимка ви прикачвам :)


Успех Вили.
Дано този месец да сте уцелили момента и да ни зарадваш след няколко дена с положителен резултат  :)
Аз чакам моя момент- след десетина дни ще мога да кажа какво се случва при мен...
  :)
Успешен петък на всички
« Последна редакция: Октомври 09, 2015, 09:08:28 am от rrrr »