0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #320 -: Октомври 09, 2015, 09:29:28 am »
За хормоните намерих две полезни теми, в които има няколко подробно описани динамики на хормоните по време на стимулация до Прегнил:
-ЛХ трябва да е максимум до 5 IU/L:   LH при къс протокол
-Прогестерон, доколкото знам не трябва да надвишава 1,5 ng/ml  на последното изследване преди Прегнила:  Изследване на прогестерон по време на стимулация за АРТ
-Е2 трябва да е около 200-300 pg/mL за една зряла яйцеклетка.
Значи моите са ОК с изключение на ЛХ:
Прогестерон - 0,78 ng/ml
E2 - 496 pg/ml
ЛХ обаче ми е над 10  :( док мисли,че е лабораторна грешка защото предния ден беше 3,46 с оргалутрана, т.е. би трябвало и вчера да е ниско защото все още слагах оргалутран. Не може до предния ден да ми е действало лекарството и после изведнъж да спре действието  :?
Днес го пуснах пак, стискайте много силно палци да е ниско и вчерашната стойност да е била сгрешена или нещо инцидентно  :(


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #321 -: Октомври 09, 2015, 09:44:41 am »
Честито на bebe_13+15 Да е жива и здрава малката Сияна!

Лили, не е същото, но преди 2 седмици бях на цветна снимка, голям страх брах, много болеше, но сега като се замисля не беше чак толкова страшно! Така, че, както каза Мира "на страха очите са големи" :)
А аз днес съм много развълнувана, фоликула ми се е спукал, така че силно се надявам най сетне да са станали нещата! Място не си намирам, даже и снимка ви прикачвам :)


Успех Вили.
Дано този месец да сте уцелили момента и да ни зарадваш след няколко дена с положителен резултат  :)
Аз чакам моя момент- след десетина дни ще мога да кажа какво се случва при мен...
  :)
Успешен петък на всички
Добро утро, момичета! Благодаря, rrrr, дано! Успех на всички! И хубав ден!


Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #322 -: Октомври 09, 2015, 10:18:35 am »
Добро утро, момичета! :hello2:

Хайде на закускааа:


Лили, мина ли ти гърлото? Стискаме палци LH-то да ти е в норма и пункцията да мине леко и успешно в събота! Ще чакаме да пишеш като мине!  :heartbeat:

Кали, силен гуш за теб!  :grouphug:

Много късмет на всички, които се надяват този месец да е щастливият им месец, както се надявам и аз  :goodluck:

Много ми харесва едно упражнение от Норбеков, който казва нещо от този род: започнете да се усмихвате в огледалото, дори и да не ви е много весело в момента. Продължете да се усмихвате, докато престорената усмивка спонтанно премине в естествена и искрена усмивка, което ще забележите, че се случва съвсел скоро. Ще забележите, че не само се усмихвате, когато сте в настроение, а и когато започнете да се усмихвате ще ви идва настроението. Така че усмихвайте се, мили момичета, напук на мрачното време навън!  :balk_104:
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #323 -: Октомври 09, 2015, 10:22:50 am »
Добро утро и от мен! Искам да пожелая успех на lilibell. Дано високият резултат да е лабораторно грешка и в събота да имате успех. Всички сме с теб и ти пращаме положителна енергия :)
 От нещата, които споделя Маки се запалих по идеята за кълновете и пиенетона кафе Инка. В момента го търся по магазините. Чудя се дали ще станат кълнове от кафяв ориз.
Аз от известно време пия семена от чиа - източник на омега 3 мастни киселинин и фибри. Съдържа калции, желязо и антиоксиданти и не на последно място - има засищащ ефект.
Пожелавам на всички хубав ден, изпълнен с жълто-червени есенни краски.
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #324 -: Октомври 09, 2015, 11:31:35 am »
Здравейте, чета отдавна форума, и сега реших да задам един въпрос, но не съм сигурна дали ще ме разберете и как да го задам :D значи, лекарката ми видя миналия месец фоликул 19мм и каза, че скоро е овулацията, като искам да отбележа, че я стимулираме с клостилбегит, след 5 дни ходих и фоликула беше спукан, аз засякох овулация на 14 ден, но те като видя, че е спукан ми каза, че вижда на другия яйчник малки фоликули за др. месец, та въпроса ми е тези малки фоликули като се виждат след овулация веднага, това значи ли че от този цикъл няма бременност, индикатор ли са тези малки фоликули, че в рамките на сегашния цикъл яйцеклетката не е била оплодена?
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #325 -: Октомври 09, 2015, 11:45:08 am »

Здравей milena9212,

Малките фуликули се наричат антрални и наличието им е белег за яйчниковия резерв - тоест потенциал за бъдещи овулации от съответния яйчник след узряването им. Те се наблюдават през целия цикъл, не само веднага след овулация. При гинекологичен преглед стандартно лекарите отбелязват броя на антралните фуликули, както и останалите параметри на яйчниците и матката. Толкова кратко след предполагаема овулация няма как да разбереш дали е имало или нямало оплождане на яйцеклетката от въпросната овулация. Най-добре си изчакай закъснението.
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #326 -: Октомври 09, 2015, 11:56:57 am »
Много благодаря за отговора, вече повече от година и половина се мъчим за детенце, имах нисък прогестерон уж го вкарахме в норми, после липса на овулация заради разменени нива на LH i FSH, един цикъл мина от както съм на клостилбегит и нямаше бременност, ще пия още 2 месеца, но ако не стане после какво следва? Какво трябва да правя, не знам вече по кой път да поема, страшно ми е вече всичко, снощи още нямаше овулация, а мин. месец ми беше на 14 ден, но тоя не, ще видим днес, но аз вече съм на ръба да се срина.. :(  като не засякох и снощи овулация ми идеше не знам.... да се хвърля от някъде имам чувството че по-малко ще ме боли.. чуствам се толкова виновна пред мъжа ми, че заради мен още нямаме деца.. побърквам се не знам дали има и други хора които така се тормозят... предполагам, че не съм само аз, но не се чувствам стойностен човек! Дайте ми съвет ако не стане и следващите 2 месеца ,къде да ида какво да правя?
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #327 -: Октомври 09, 2015, 12:15:22 pm »
Милена,

Няма да се шашкаш, мила. Ако си чела по темата сигурно знаеш, че хиляди двойки в Бг минават през подобни на вашите преживявания и се борят за сбъдването на мечтата си, някои дори доста повече години от вас, но в крайна сметка голяма част от тях стигат до успех, което пожелавам и на себе си и на вас. Най-важното е да намериш репродуктивен специалист, с когото да се посъветваш, а не обикновен квартален гинеколог. Специалистите по стерилитет най-добре могат да ти кажат какво да предприемеш, да диагностицират причината и съответно да помогнат за отстраняването й и постигането на желаната бременност. Ето линк от сайта, където са изброени репродуктивните клиники в Бг:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1065

Горе главата и не се предавай! Успех!
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #328 -: Октомври 09, 2015, 12:23:17 pm »
Благодаря много, моята генеколожка уж е специализирала и репродуктивно здраве, за това още я чакам, но почва да ми писва, намислила съм и аз да изчакам до НГ и ако не стане ще се обърна към клиника явно, колкото и страшно да ми звучи.. просто не съм си и помисляла, че ще имам такива проблеми, всички около мен който си реши забременява, някои пък без да искат, а аз станах вече1/2 лекар за какво ли не, изпих какво ли не.. дуфастон за прогестерона, клостилбегит сега, бодът ме постоянно за хормони ... само изследване на тръби не съм пускала..  и няма и няма..  защо при едни е толко лесно а при други които го искаме с цялата си душа не става и не става :( 
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #329 -: Октомври 09, 2015, 13:12:40 pm »
Добре дошла, Милена! Исках само да ти кажа да не се чувстваш виновна и да не се самообвиняваш. Вината е една от най - лошите емоции - саморазрушителна.
Този път се върви от двама, търси подкрепата в мъжа си, бъдете заедно - не се чувствай отделна бойна единица.
Пожелавам ти успех!

Мира, благодаря за линка. Аз вчера не успях да мина да ми вземат кръв. Мисля да е понеделник.
А относно упражнението на Норбеков, аз го практикувам в колата. Може би е странно, ако ме гледа някой отстрани, но наистина при мен подобрява настроението :D 

Лили, пожелавам ти успех, усмивки и положителни мисли.

Кали, каквото и да е - се случва. Понякога човек няма избор и просто трябва да премине през определена ситуация. Ако не можеш да промениш нищо в нея, я приемаш. Но опитай да съхраниш себе си, колкото и егоистично да звучи, защото си нужна на хората около теб.
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #330 -: Октомври 09, 2015, 13:51:07 pm »
Милена,

Любов е права, като ти казва, че този път се върви от двама. Не търси причините само в себе си, а направете необходимите изследвания и при мъжа ти и бъдете един до друг в търсенето на решение, независимо от къде идва проблема.

Стимулацията с Клостилбегит не е безобидна, затова се увери, че следваш правилния съвет, когато я предприемаш. Още повече, че споменаваш, че са ти предписали такава стимулация без да имаш изследване за проходимост на маточните тръби, което много спициалисти смятат за задължително преди предприемане на такава стимулация. Препоръчва се задължително да се направи и спермограма на мъжа преди да се предприеме такава яйчникова стимулация. Ето тук има една полезна статия на тема стимулация на овулацията, прочети я: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=561
Тук в библиотеката на Зачатие ще намериш и още много други полезни статии, които ще ти дадат първоначална информация.

Но най-вече направи каквто е необходимо, за да попаднеш при подходящ специалист по стерилитет, а не при обикновен АГ, защото може да си изгубиш много време вървейки в грешна посока. Казвам ти го от личен опит.
« Последна редакция: Октомври 09, 2015, 15:45:32 pm от Mirracles »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #331 -: Октомври 09, 2015, 14:04:42 pm »
За съжаление всяка една от нас е минала през кварталния гинеколог и и е изгубено ценно време.Лекарката ти няма нищо репродуктивно в знанията си, ако ти прави стимулация с клостилбегит без цветна снимка на маточни тръби и спермограма на партньора, направена в специализирана клиника.Всичко друго е вятър и мъгла.
По-нагоре ти е отговорено, за малките фуликулчета и какво означават.
Успех!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #332 -: Октомври 09, 2015, 14:07:54 pm »
milena не знам какво се плашиш от репродуктивните клиники. Напротив, точно там лекарите се сблъскват всеки ден със случаи като твоя и по-сериозни, точно там знаят, че не може да пиеш 3 месеца клостилбегит без проверени тръби и спермограма и точно там ще ти направят необходимите изследвания, за да се установи точния проблем. Колкото по-бързо приемеш идеята, че ти трябва специализирана помощ, толкова по-бързо ще си решиш проблемите и ще стигнеш до бременност. Понякога човек си заравя главата в пясъка в очакване проблема да се реши сам и лошото да му се размине, но някои неща трябва да се преодолеят с борба. Аз примерно и секунда не се замислих като ми казаха лапароскопия, нито секунда не се замислих като ми казаха, че начина да забременея е инвитро и няма да се замисля ако в бъдеще изникне друг проблем пред мен защото имам една цел и ще я постигна с всички средства и на всяка цена. Така че не отлагай, за някои неща отлагането е фатално и се влошават вместо да се оправят.
Момичета аз днес съм по-добре, гърлото не ме боли. Да се надяваме, че утре ще съм в перфектно състояние. Утре пункцията ми е за 10:30 така че стискайте палци по това време  :wink:
Между другото мога да ви препоръчам за бързо пресичане на всякакви настинки изопринозин - с ударна доза за 24 часа вече нищо не усещам
« Последна редакция: Октомври 09, 2015, 14:23:04 pm от lilibell »


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #333 -: Октомври 09, 2015, 14:15:40 pm »
Здравейте, може ли и аз да се присъединя към вас? Имам куп въпроси и сега чета във форума, имам и час за преглед за 20 октомври, за да ги задам и на лекар. Накратко моята история: имам 4-годишна дъщеря, която се получи от първи месец опити. Януари 2014 решихме с мъжът ми, че искаме второ. Стана на втори месец опити, но завърши с мисед в 9 г.с. Месец по-късно се оказа, че имам голяма дермоидна киста на десния яйчник, след множество прегледи, консултации и мнения в крайна сметка се оказа, че премахването на яйчника е неизбежно. Юли 2014 ме оперираха, яйчникът вече го няма, тръбата си е там. През септември докторът, който ме оперира каза, че няма проблем вече да започваме с опити за бебе. Ние малко се помотахме, започнахме ноември - отново бременност от първи месец опити. От самото начало обаче (5-6 г.с.) започна кървене, на моменти кафяво, на моменти ярко червено, казаха ми, че плодният сак е прикрепен много ниско, почти на изхода и не че е невъзможно да се износи такава бременност, но гаранции няма. В крайна сметка се и разболях, вдигнах много висока температура и в началото на януари, в 10 г.с. всичко приключи. Наложи се да ме кюртират, защото имаше остатъци. От тук започва моята драма - след като ми се възстанови цикъла след аборта, започнах да получавам кафеникаво зацапване между циклите. Гинекологът ми каза, че имам някакво възелче в матката, но не било опасно или притеснително, от него било кървенето, щяло да спре, да не се притеснявам. Каза, че толкова добре се възстановявам, че мога след още 1 цикъл отново да започвам опити (аз изчаках 2). Кървенето обаче не спря, ходих пак на преглед; ходих и при друг лекар за второ мнение - пак същото  -нищо няма, ще мине. В крайна сметка мина, но след 4-5 месеца. А ние от края на март досега правим опити и нищо... Да, няма 1 година, много жени опитват от доста по-дълго време... Но аз се притеснявам много. След 3 бременности "от раз" (макар и 2 от тях неуспешни) се притеснявам от това, че вече 8 месец не се получава. Иначе цикъла ми е редовен, освен едно кафеникаво зацапване в дена преди цикъла (което замени другото кървене) други оплаквания нямам, но съм притеснена и на моменти се чудя дали двата аборта в рамките на по-малко от 12 месеца не са дали някакво негативно отражение. Нямам идея и какво да си изследвам, ще разчитам на лекаря да ме насочи.

Та - съжалявам за дългия пост, надявам се да ме приемете и скоро всички да имаме добри новини за споделяне.


Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #334 -: Октомври 09, 2015, 14:29:16 pm »
Здрасти, ДриймОн!
Добре дошла и бързо да се изнасяш от тук!
Какво е "възелчето", миомно ли? И къде се намира? В матката, в стената или от външната страна?

Лили, от мен много силно стиснати палци ще имаш ;)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #335 -: Октомври 09, 2015, 14:49:05 pm »
Лили, мислим те и стискаме палци.

Привет на новите момичета.

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #336 -: Октомври 09, 2015, 15:07:52 pm »
Благодаря за посрещането :)
Какво е "възелчето", миомно ли? И къде се намира? В матката, в стената или от външната страна?



Първата докторка каза, че е миомно, вътре в матката. Другата, при която ходих после каза, че не било възелче, ами било мехурче (?). Като отида на преглед пак на 20ти ще се поинтересувам специално има ли или няма такова нещо...


Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #337 -: Октомври 09, 2015, 15:18:45 pm »
Ако е миомно възелче в маточната кухина, повечето лекари препоръчват да се отстрани преди бременност. Може да попречи на плода да се имплантира, а ако успее все пак да се имплантира, миомата нараства по време на бременността и може да доведе дори до спонтанен аборт.
Ако е "мехурче"  8O , не мога да коментирам - за първи път чувам, но с това неправилно кървене най - вероятно е миома.
Не искам да те стряскам, не е кой знае какво, всяка трета жена се обзавежда с тази гадорийка. Вече си мисля, че начина ни на живот е толкова нездравословен, че ако не е едно друго ще е. Само нерви да имаш да се занимаваш.
 :(
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #338 -: Октомври 09, 2015, 15:31:22 pm »
Иха, аз днес съм с положителен тест за О., което не ми се е случвало толкова рано откакто правим опити, т.е. откакто следя О.

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #339 -: Октомври 09, 2015, 15:36:52 pm »
Ами, хайде Ади, започвайте кекса. Нали знаеш рецептата ;)