Здравейте, може ли и аз да се присъединя към вас? Имам куп въпроси и сега чета във форума, имам и час за преглед за 20 октомври, за да ги задам и на лекар. Накратко моята история: имам 4-годишна дъщеря, която се получи от първи месец опити. Януари 2014 решихме с мъжът ми, че искаме второ. Стана на втори месец опити, но завърши с мисед в 9 г.с. Месец по-късно се оказа, че имам голяма дермоидна киста на десния яйчник, след множество прегледи, консултации и мнения в крайна сметка се оказа, че премахването на яйчника е неизбежно. Юли 2014 ме оперираха, яйчникът вече го няма, тръбата си е там. През септември докторът, който ме оперира каза, че няма проблем вече да започваме с опити за бебе. Ние малко се помотахме, започнахме ноември - отново бременност от първи месец опити. От самото начало обаче (5-6 г.с.) започна кървене, на моменти кафяво, на моменти ярко червено, казаха ми, че плодният сак е прикрепен много ниско, почти на изхода и не че е невъзможно да се износи такава бременност, но гаранции няма. В крайна сметка се и разболях, вдигнах много висока температура и в началото на януари, в 10 г.с. всичко приключи. Наложи се да ме кюртират, защото имаше остатъци. От тук започва моята драма - след като ми се възстанови цикъла след аборта, започнах да получавам кафеникаво зацапване между циклите. Гинекологът ми каза, че имам някакво възелче в матката, но не било опасно или притеснително, от него било кървенето, щяло да спре, да не се притеснявам. Каза, че толкова добре се възстановявам, че мога след още 1 цикъл отново да започвам опити (аз изчаках 2). Кървенето обаче не спря, ходих пак на преглед; ходих и при друг лекар за второ мнение - пак същото -нищо няма, ще мине. В крайна сметка мина, но след 4-5 месеца. А ние от края на март досега правим опити и нищо... Да, няма 1 година, много жени опитват от доста по-дълго време... Но аз се притеснявам много. След 3 бременности "от раз" (макар и 2 от тях неуспешни) се притеснявам от това, че вече 8 месец не се получава. Иначе цикъла ми е редовен, освен едно кафеникаво зацапване в дена преди цикъла (което замени другото кървене) други оплаквания нямам, но съм притеснена и на моменти се чудя дали двата аборта в рамките на по-малко от 12 месеца не са дали някакво негативно отражение. Нямам идея и какво да си изследвам, ще разчитам на лекаря да ме насочи.
Та - съжалявам за дългия пост, надявам се да ме приемете и скоро всички да имаме добри новини за споделяне.