0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #420 -: Октомври 12, 2015, 10:29:38 am »
Добро утро!

Лили, не те познавам и отскоро съм тук, но се вълнувам като те чета. Стискам палци всичко да продължи да се развива добре и догодина лятото да буташ количка!

При мен нищо ново, чакам си часа за преглед и междувременно се разправям със съвсем други здравословни проблеми.

И по темата за котките - и аз имам 2 котарака, и двамата кастрирани :)


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #421 -: Октомври 12, 2015, 11:48:24 am »
Лили, много се радвам  :D

DreamOn, добре дошла и от мен :)! На 20-ти консултацията при репродуктивен специалист ли ще бъде? Предвид направените манипулации и двата аборта, според мен е много важно да се консултираш при добър специалист с опит, евентуално да сбъдат назначени допълнителни изследвания. При повтарящи се спонтанни аборти, няколко са посоките, в които се търси причината: оглед на матката (ехографски, евентуално хистероскопия), имунологични показатели, разширени хормонални изследвания включително на щитовидна жлеза, инфекции ...

Явно любителите на котки сме много  :). В тази тема голяма част от домашните ни любимци са представени със снимки, ще се радвам да видим и твоите  :D
Домашните любимци на Зачатие - нова :)
« Последна редакция: Октомври 12, 2015, 15:52:05 pm от marsi »

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #422 -: Октомври 12, 2015, 15:13:20 pm »
Здравейте! Аз да се похваля, че още не съм се сдобила с цикъл, което е добре, но ме е страх да правя тест, и друг път ми е закъснявало, пък после нищо....даже обикновено като направя теста и след 2 часа ми е дошло  :lol:

А лошото е, че сутринта пък се сдобих с котка! Намерих го премръзнал и мокър и сърце не ми даде да го оставя, но не мога да го гледам, та ако случайно чуете някой да иска котенце, свиркайте....

Ей го е малкия  :D
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #423 -: Октомври 12, 2015, 15:21:23 pm »
Aeryn изчакай още малко и дано да се похвалиш с един положителен тест  :crossfingers: Според мен заради смяната на сезоните може да се очакват всякакви изненади в цикъла. На мен обикновено ми се размества с няколко дни по това време. А котето е много сладко, жалко че не може да го задържиш  :(
DreamOn другите здравословни проблеми хич не са за подценяване. Тук и преди е имало случаи, в които като се реши някой здравословен проблем, който няма нищо общо с репродукцията и хоп - настъпва бременност.


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #424 -: Октомври 12, 2015, 15:29:09 pm »
marsi, благодаря! Да, при репродуктивен специалист ще бъде, препоръчаха ми лекарка в Токуда. Предполагам (и се надявам), че е добра и ще се открие причината за абортите.

Ще си снимам прясно-прясно котаците и ще ги покажа ;)

Лили, така е. Аз страдам от чести и тежки синуити; днес ходих на компютърна томография, за да се види защо - оказа се, че имам полипи в синусите. Утре ще ходя и при един професор да погледне, но най-вероятно ще трябва да ги оперирам, че да се спре най-накрая.

Aeryn, много е сладко котето :) Ако нямах вече 2, щях да го взема. Дано успееш бързо да му намериш дом. Пожелавам ти и аз положителен тест.



*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #425 -: Октомври 12, 2015, 17:41:59 pm »
Лили, стахотни новини! Имаш стиснати палчета от мен. Дай Боже този път да ти се случат нещата.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #426 -: Октомври 12, 2015, 19:21:27 pm »
Лили, честито ти ембрионче, не знам защо ще го държат 5 дни...направо им казвай да ти го връщат вече и да си бременееш в къщи на топло и да си го гушнеш след 9 месеца...

Аерин, хайде престрашавай се и чакаме снимка на положителния тест за бременност, който ще направиш утре сутрин :)

Котето е много сладко, като Порша, ама дългокосместо, пухкаво и има нещо породисто в него. Защо не го задържиш, явно това е свзонът на котките. Всичките сме се окотили  :lol:

Мечта, чакаме снимки на котараците. Все се каня да ходя да гледам в темата за дом любимци на зачатие, ама там никой не познавам, та тук ми е по-лесно да говоря за котки, добре, че Марси и др модератори имат висок праг на търпимост към "не по темата" :)

Хубав ден момичета и набебе :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #427 -: Октомври 12, 2015, 19:33:10 pm »
lilibell , честито ембрионче  :D
Aeryn , дано да ни зарадваш !

От мен нищо ново . Днес пак си ми дойде цикъла.
Поне е супер точен и не ме мъчи напразно  :(
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #428 -: Октомври 12, 2015, 19:44:29 pm »
Лиленце, много се радвам за теб. Палците още не съм ги пуснала. Мисля 9 месеца да не го правя  :wink:
И аз се чудя защо чак на ден 5ти ти го връщат. Някъде бях чела, че при ЕЦ ги връщат на 3-ти ден.
Всеки ден ли ще ти дават инфо?


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #429 -: Октомври 12, 2015, 20:04:15 pm »
Отначало и аз мислех,че ще ги гледат до 3ти ден защото така пишеше в ценоразписа за услугите. Обаче може би е за добро защото между 3ти и 5ти ден доста ембриони отпадат, няма смисъл да правим трансфер и да си давам напразни надежди още един месец. И без това всеки ден получавам микро-инфаркт преди да се чуя с док и да ме успокои, че всичко е наред
Добавям тук един сайт на американска статистика за успеваемост при трансфер на 3ти и на 5ти ден. Като цяло го дават, че 5ти ден е по-добре защото на 3ти ден дори при естествено оплождане ембриона е някъде в тръбите - т.е. на такъв ранен етап мястото му не е в матката.
Ето го сайта
http://www.advancedfertility.com/blastocystpregnancyrates.htm
« Последна редакция: Октомври 12, 2015, 20:19:32 pm от lilibell »


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #430 -: Октомври 12, 2015, 20:14:32 pm »
Здравейте момичета :)

Лили, с теб сме и много се вълнуваме! Чакаме още добри новини! :)

Айрин, стискаме палци!

Green_tea, нов месец-нов късмет! Горе главата! :)

Маки, да нагушкаш Порша от мен, голям съм й фен :D Как си ти иначе?

Къде си, Кали-портокали? Липсваш ми! Гуш

Момичета, някой правил ли си е цветна снимка при д-р Билчев в клиника Щерев?
Ще съм благодарна да ми дадете отзиви, защото има вероятност той да ми я прави.
Може и на лични. Благодаря и сладки сънища!


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #431 -: Октомври 12, 2015, 20:20:42 pm »
makiyaki малкия наистина е като Порша  :lol: Но опашчицата му е много малка и завита, докторката ни каза, че е или генетично или го е взело от някой породист роднина. Не мога да го задържа, защото съм с възрастно куче, което хич не е очаровано от идеята да си имаме и коте.
Иначе мисля да изчакам за теста и утре, нещо много ме боли корема и подозирам, че циклето идва.....  :( най-вероятно ми закъснява от времето или де да го знам.............
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #432 -: Октомври 12, 2015, 20:38:53 pm »
Ето ме и мен - от дъжд на вятър се включвам, обаче ви чета. :)
Лили, вълнувам се заедно с теб и също като другите момичета ти стискам мноооого силно палци!  :crossfingers:
Мен днес М ме пропусна. Нямам никакви очаквания, да не кажа, че направо съм сигурна, че не съм  preggo. Към средата на цикъла имах отново онова бледо кафяво зацапване (макар и за съвсем кратко), пък и само с един опит малко ме съмнява да сме уцелили нещо. Никави симптоми нямам - на нищо. Обзела ме е пълна апатия..сигурно е от студеното време и гадния дъжд.  :rain:
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #433 -: Октомври 12, 2015, 20:44:27 pm »
Ааааа добър вечер! И аз съм тук и ви чета, но нямам нищо за казване. Стискам си палците и това е :) Надявам се в сряда след прегледа да има с какво да се похваля (липса на кисти, дрън, дръъън). За сега кекса е мираж, продължавам да се опитвам (неуспешно за сега) да визуализирам бъдещата детска стая...и такива работи :)
Ще прибягам до темата за любимците да напълня окото с красоти :)
Набебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #434 -: Октомври 12, 2015, 22:36:19 pm »
Аерин, дано да те пропусне цикъла цели 9 месеца. И дано някой да се намери да осинови котето. То момче ли е? Прилича ми на полупородисто на мен, много ама много сладко коте, щях да го взема, або бях по близо...то където 1 там и 2, гледането е еднакво :)

Мира, направо не може да си вземе дъх от мен Порша, такова мачкане и целуване, хем гледам да не я тормозя много, ама не мога да се сдържа... А като си дойде ММ от работа и той я подхваща...много си я обичаме и ще я нацелувам и от теб :)

Лили, права си, че на 3ти ден не му е място в матката, стискаме палци да си го прибереш на топло след няколко дни за следващите 9 месеца :) Твоя мъж вълнува ли се :) за теб е ясно, то аз се вълнувам...ама то жените сме по-емоционални някак  :) успех!

Алис85, много хубав симптом е това зацапване посредата на цикъла, аз го тълкувам като ИЗ и те подканвам да откриеш сезона на положителните тестове :)

Кали, чакам с нетърпение сряда и се вълнувам с теб за прегледа при специалиста. Още само 2 дни :)

Цун-гуш на всички и набебе!

Добавка: отидох да поразгледам темата за домашните любимци, но не можах да се пресрамя да пиша там. Тук някак си по естествено ми идва да философствам на тема котки :D

И въпросът ми е...Порша я напръсках с някакъв спрей за котета, но тези капки дето на гръбнака се слагат са за по големи котета. За тях трябва да изчакаме още един месец. Та...като я обърна по гръб и под мишничките проверявам и по коремчето и под гушката и не виждам бълхи, но със задния крак непрекъснато се чеше покрай ушите. Дали има бълхи? На предишната Жужа се виждаха по корема като бълхясваше...
« Последна редакция: Октомври 12, 2015, 23:09:35 pm от makiyaki »
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #435 -: Октомври 13, 2015, 08:55:19 am »
Здравейте,момичета.
Лили,много се вълнувам заедно с теб...силно стискам палци да си след няколко дена бременна и да се радваш на безпроблемна бременност  :)
Айрин, очакваме положителния тест..хайде зарадвай ни,отдавна чакаме някой да провлачи крак  :)
Green_tea, съжалявам за пропуснатия месец,но пък новия месец е нов късмет,пожелавам ти ноември да е твоя месец  :)
Кали очакваме добрите новини от прегледа. Дано да си в отлично здраве за новите опити  :)

От мен нищо ново- чакам си другата седмица и дано температурата да не се понижава,а да Ви зарадвам с положителен тест, след този на Айрин   :cheerleader:
Хайде хубав ден от мен и набебе 
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #436 -: Октомври 13, 2015, 09:12:10 am »
Rrrr, графиката е много хубава и сърчицата са на правилното място!  :crossfingers: yahoo_17

Лили, чакаме днес хубавите новини за ембриончето  :P
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #437 -: Октомври 13, 2015, 09:20:35 am »
Благодаря за подкрепата  :bighug:
Този месец освен ТО смятам да меря и БТ  :lol:
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #438 -: Октомври 13, 2015, 10:17:05 am »
О, Маки, няма шансове за Б, според мен. Това зацапване е преди да направим единствения си опит. :( Този месец тотално се предадох.  : (
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #439 -: Октомври 13, 2015, 10:54:39 am »
Здравейте мили мои,

Как е настроението в този облачен есенен ден? На мен ми иде само да се свия под едно одеало вкъщи и да спя поде една седмица :D

Стискам палци на онези, които са в очакване! Дано най-сетне завалят положителни тестове в нашата тема!

Май никой наоколо не си е правил ЦС в Щерев и не мога да намеря отзиви.
Важно ми е да се направи както трябва, защото освен проходимостта на тръбите с нея се надяват да видят и по-ясно миомното възелче и да се прецени дали да се прави хистероскопия. Повечето лекари дотук казват, първоначално, че няма никакъв проблем, много е малко. После казват, че няма никаква гаранция, че това е пречката (все пак става дума за нещо доста микроскопично), но било хубаво все пак да се махне, ако реша. Паралелно с това едната лекарка ми каза, че е правила инвитро процедури и на жени с доста по-сериозни и големи миомни образувания, които не са искали или не е било възможно да си ги махнат и не е имало съществен проблем, освен някакво кървене по време на бременността. Не мога да разбера това изискване за "чиста матка", без никакви образувания, изискване на клиниките по стерилитет ли си е (пише го в сайтовете им като условие за инвитро) или е изискване на фонда, ако се кандидатства за покриване на разходите по инвитро.

Тези от вас, които са минали през оперативна хистероскопия, при кой хирург си я направихте и доволни ли сте? От това, което чета в нета и тук във форума, май вече са го превърнали в индустрия и на всяка втора жена й измислят нещо, заради което да се направи или диагностична или оперативна такава, а вече са измислили и следоперативна "second look" хистероскопия. Чета вече за няколко случая, в които е имало съмнения за полип, който се оказва, че изобщо не съществува и кажи речи напразно са правили процедурата. На мен също ми спрягаха нещо на единия преглед за потенциален полип, а никой от другите лекари не вижда подобна находка при УЗИ.

Различни хора ме насочват евентуално към д-р Алан Начев, д-р Румен Димитров или д-р Калчев.
Имате ли отзиви за някой от тях по отношение на хистороскопиите?

Като имам предвид, че преди няколко месеца д-р Р. Димитров при преглед при него, за това микроскопично нещо директно ме насочи към лапароскопия при пълна упойка при него, трудно ми е да се доверя на преценката за необходимостта от тази оперативна намеса.

Съвсем се обърках вече. Да ги слушам ли да си правя такава хистероскопия или попадам на поредния случай, в който си осигуряват работа на гърба на пациентите. И преди ми се е случвало известни лекари да ме агитират за операция, която отказвам и в последствие се оказва, че изобщо не е била необходима в моя случай (щяха без малко да ми правят ЯМР  и да ме готвят за операция на кръстни връзки на коляното, което до няколко месеца се възстанови напълно без никакви интервенции)

Дълго стана, но се чувствам много объркана и исках да споделя и да намеря съвет от вас, ако имате опит с това.