0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #280 -: Октомври 07, 2015, 19:05:02 pm »
Тук съм, тук съм, къде другаде  :lol: Просто нямам нищо интересно за казване, чакам О, и последните 5-6 дни са ми супер напрегнати в работата - доста пътувания ми се събраха, вечер се прибирам трупясала и нямам нерви и желание за нищо. Но моята работа е със сезонна напрегнатост, очаквах го и знам, че скоро ще премине :)

Лили, успех със стимулацията!

Кали, успех с доктора!

Добре дошли на новите момичета!

АЙде вече наистина да завалят + тестове, че само го повтаряме пък нищо...  :?

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #281 -: Октомври 07, 2015, 19:07:51 pm »
Mirracles, благодаря за "разрешението" :wink: :D.  Селена който пиеш какъв грамаж е дневната доза?
В нета листовката на тези витамини които са ми приписали :
 
Състав на една таблетка: селен 75 μg, витамин А 120 μg (ретинил ацетат), ви- тамин С 60 mg (L-аскорбинова киселина), витамин Е 10 mg (D-алфа-токоферол), ниацин 18 mg (никотинамид), витамин B5 6 mg (D-пантотенат калций), витамин B6 2 mg (пиридоксин хидрохлорид), фолиева киселина 200 μg (птероилмоноглутаминова киселина), бета-каротин 3,5 mg, цинк 11,25 mg (цинков хлорид).

Сега видях,че има и фолиева к-на а аз предупредих че пия неофолик( той е 400).
 Май ще ми дойде много  8O... или да спирам неофолика за два месеца и после пак да го почна ???
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #282 -: Октомври 07, 2015, 19:18:20 pm »
Хрис,

Аз пия от този на Допелхерц, който е със забавено освобождаване за по-добро усвояване. Той е 50  μg - 10 за бързо освобождаване и 40 постепенно. Пие се по 1 на ден.

http://www.farma.bg/product/1670/dopelherts-aktiv-selen-depo-doppelherz-aktiv-selen-depot-h-40-br.html

Странно, че са ти предписали с още фолиева, при положение, че ти приемаш вече.
Понякога лекарите не ги съобразяват тези неща. И при мен се е случвало аз да им напомням, че не ми се съчетават лекарствата/добавките
« Последна редакция: Октомври 07, 2015, 19:24:25 pm от Mirracles »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #283 -: Октомври 07, 2015, 19:20:30 pm »

Сега видях,че има и фолиева к-на а аз предупредих че пия неофолик( той е 400).
 Май ще ми дойде много  8O... или да спирам неофолика за два месеца и после пак да го почна ???

Няма такава опасност, излишното количество се отделя с урината.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #284 -: Октомври 07, 2015, 22:18:28 pm »
Хрис,

Освен това виж какво пише тук:
"Институтът по медицина в Националната академия на науките на САЩ е определил допустимата горна граница за прием на фолат от 1000 микрограма за мъже и жени над 19 години. Тази горна граница следва да се прилага само към "синтетичен фолат" – форми на фолат, получени от добавки и/или подсилващи храни."

Фолат е друго име на фолиевата киселина.

П.п. Толкова е тихо тук тази вечер... Явно героите са изморени. Пардон, героините :))
« Последна редакция: Октомври 07, 2015, 22:30:15 pm от Mirracles »
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #285 -: Октомври 07, 2015, 23:43:43 pm »
 Имам едно топче (не помня дали съм споменавала) от вътрешната страна на бузата. Лекарите при, които съм ходела не казват "да се махне" или "да не се маха". Казват, ако искаш :-(.
  Голямо е колкото зърно леща. Не расте, не ме боли. Единият хирург след като го питах може ли да мина с направление, ако реша да го махна. Той каза, че оперира само с лазер а той не минава по здравна каса...и така. Ако бяха ами казали , че трябва да се махне щях да дам тези около 300лв за лазер, но това, ако искаш го махни ме спря.
 Оперирана съм преди 10 г. и от уж доброкачествен тумор на гърдата( това е дълга история на предполагаемо точене на каса, което ми коства голям стрес все още)
 Та малко се отплеснах... Когато разбрах, че ще пия фолиева киселина прочетох, че освен да помага на  клетките евентуално подпомага и на "лошите". Затова и преди дни ви питах, до Декември няма да прави опити за бебе да ли да пия фолиевата. Понеже се сетих за топчето в бузата. И сега като видях, че и във витамините има фолиева.пак ми светна лампата.
 Благодаря много за успокоението момичета още веднъж  :bighug:

 Хайде да разбудим духовете. На какво ли се радват ;-) Наздраве!
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #286 -: Октомври 07, 2015, 23:59:07 pm »
Ааааа, няма ме да кажа набебе и всички си пасувате, ама що не спите??
Сори за спама  :oops:
Аз ще лягам, че утре кафе трябва да сервирам, пък може и някое кексче ;)
Лека и мека!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #287 -: Октомври 08, 2015, 07:40:19 am »
Добро утро момичета! Снощи май всички са си взели почивка. Аз да се оплача - вчера съм цял ден със страхотни болки в гърлото  :( Днес Т ми отчете по-висока стойност и вероятно се разболявам. Дали това ще ми се отрази на пункцията, възможно ли е да я канселират заради настинка?


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #288 -: Октомври 08, 2015, 08:59:35 am »
Добро утро на всички!
Пак почна есенното време, мрън-мрън.
Само на мен ли ми действа така депресиращо?

Лиле, много неприятно с тая настинка...
Нямам все още опит с тези неща, но стискам палци това да не се отрази. Предполагам вече си започнала ударно мед и джинджифил, чайчета с лимон и тн. Много рано почнаха тази година настинките и вирусите. Още колко дни има до пункцията?
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #289 -: Октомври 08, 2015, 09:36:16 am »
Любов,

По темата за спестяване на разходи от изследванията на хормони, има и друг вариант, за който не се сетих да ти споделя вчера. Има един сайт https://www.ofertomat.bg/, който на принципа на колективното пазаруване публикува оферти, които са изцяло насочени към здравето, в това число и редовно излизат оферти за пакети изследвания на щитовидната жлеза.

Не знам в кой град си, но платформата покрива доста градове в Бг и можеш да провериш дали има активна оферта в твоя град в момента.

Аз от този сайт си взех ваучер предния път за моите хормонални изследвания на обичайните репродуктивни хормони в една лаборатория в Сф. Има и ваучери за намаления на гинекологични прегледи в различни клиники, в това число и репродуктивни клиники, за преглед при ендокринолог, ваучери за намаление на витамини и добавки и тн.
Аз съм абонирана за техния бюлетин и като си го видях в мейла сутринта се присетих да споделя и за този вариант.

Тази сутрин, освен че вали и ужасно духа. Бях като Мери Попинс по улиците с чадъра. Добре че не полетях :)
« Последна редакция: Октомври 08, 2015, 09:48:41 am от Mirracles »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #290 -: Октомври 08, 2015, 10:53:22 am »
Mirracles в събота сутринта ми е пункцията, дотогава ударно имуностимулатори започвам. Като начало упсарин и изопринозин, сутринта взех две таблетки за смучене за гърлото...  :( Фоликулите са 17 и 18 мм, следобед ще видим как са хормоните. Тази вечер слагам овитрела.
Абе като не му върви на човек - не му върви и това е  :? снощи и ММ го нямаше, та ми се наложи сама да си слагам инжекцията. Ревах и я слагах  :( На всичкото отгоре се надупчих заради едното нищо - първо реших да я слагам в ръката, нагласих се на облегалката на стола. Тъкмо забодох с триста зора иглата, котката реши, че точно това е момента да скочи отгоре ми ... Както и да е, изхвърлих нахала и пак реших упорито, че ръката е подходящо място. Тъкмо забодох иглата и установих, че ми е страшно неудобно да натискам буталото  :( Накрая се престраших и я сложих в корема.
На всичкото отгоре днес при консултацията с анестезиолога стана въпрос, че тези пункции хич не са безобидни - един милиметър настрани и може да ти спукат някой голям кръвоносен съд и за нула време да си заминеш ....


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #291 -: Октомври 08, 2015, 11:14:33 am »
Лили,

Мога да си представя как се чувстваш, но няма така да се настройваш за невървежи и тн. Премеждия има, но се настройвай, че всичко ще се случи по най-добрия начин. И така и ще бъде!
Иначе рискове има и в най-елементарните медицински манипулации. Риск има и като ходиш по улицата. Но не мисли за рисковете точно сега, защото допълнително се травмираш психически.
С теб сме!

Гуш!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #292 -: Октомври 08, 2015, 11:42:19 am »
 :bighug: :bighug: :bighug: Mirracles имам нужда от много кураж и късмет в момента. Толкова ми е притеснено, не знам защо така ме наплашиха преди пункцията точно, отвратително е. Предния път като не ги знаех тези неща ми беше по-спокойно. Изобщо вече за втори път оставам с много негативно впечатление някои специалисти в клиниката, но ще си спестя коментара защото не съм сигурна дали не четат в този форум.
Благодаря че ви има момичета и за цялата подкрепа  :hug2:


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #293 -: Октомври 08, 2015, 12:08:28 pm »
Лили,

Много неприятно наистина! Винаги има минимален шанс нещо да се обърка. Не случайно са казали старите хора на страха очите са големи. Понякога преувеличаваме вероятността нещо да се случи, защото се фокусираме върху него и това подсилва страха, който го е предизвикал и се завърта една порочна въртележка.

Представи си, че страхът е влак, който те води в грешната посока. Нищо че някой ти е казал, че това е вероятна посока. Тя просто не е твоята. Какво правиш, когато разбереш, че си сбъркала влака? Ами слизаш на първата възможна спирка и се прекачваш на правилния. Така че, предлагам ти да слезеш от този влак и да се качиш на влака в посока "Всичко ще е наред!"
С теб сме!  :grouphug:


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #294 -: Октомври 08, 2015, 12:36:50 pm »
lilibell, наистина защо е трябвало да ти казва това, ясно е, че при всяка манипулация има рискове, но нали разчитаме на професионализма и опитността на тези специалисти, затова отиваме именно в репродуктивна клиника ....
Правили са ми пункции почти всеки месец близо две години, ти знаеш, не знам как щях да се чувствам, ако някой в началото ми беше казал нещо подобно ...  прегръщам те, според мен точно пък за това е излишно да се притесняваш. Дано по-бързичко отзвучи другото неразположение (болките в гърлото и т.н.), ако трябва поговори с твоята лекарка, може би ще препоръча нещо.
Успех! :hug2:

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #295 -: Октомври 08, 2015, 12:47:21 pm »
Не мисля да им казвам изобщо, че ме боли гърлото защото току виж ми канселирали пункцията. Днес и утре ще се натъпча с имуностимуланти и да се надяваме, че ще го преборя. Реално още е в начална фаза - само болки в гърлото, които през деня отшумяват. Сега вече не ме боли, обаче тази нощ няколко пъти се събуждах защото като ми изсъхне лигавицата и става ужас.
А аз си имам идея защо ми се наговориха тези неща, като няколко пъти ми се намекна, че затова пункциите трябвало да се правят от специалисти с опит, т.е. направо си го усетих като "не си при правилния лекар", което вече ми се намеква за втори път. Не знам защо трябва допълнително да ме натоварват като пациент преди пункция с всички тези неща. Ще се опитам да се успокоя, още повече, че в нета не намирам много инфо за пукната аорта по време на пункция, само за една жена умряла по време на инвитро при Владимиров прочетох ..  :( Ще го изкоментирам и с док, поне да ми каже какъв е шанса за такова усложнение


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*

    Sweet Angel

  • **
  • 118
  • "Победата обича подготвените"
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #296 -: Октомври 08, 2015, 13:01:37 pm »
lilibell, моята последна пункция беше с местна упойка, практикува се когато фоликула е само един. Аз си мисля, че щом предлагат опцията пункция с местна упойка вероятността да се обърка нещо е минимална, въпреки че винаги има някакъв процент риск при манипулации. Моята пункция приключи за половин час и се чувствах чудесно след това, а преди няколко години едно вадене на мъдрец се проточи цял час с куп усложнения след това.
Моята рецепта за успех последния път беше, че нямах никакви очаквания. Брат ми ме посъветва така, защото знае как се сривам всеки път. Повярвай и ще стане, от сърце ти го пожелавам. Бог да е с теб  :bighug: :bighug: :bighug:
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #297 -: Октомври 08, 2015, 13:06:50 pm »
Момичета, имаме една чудесна новина от bebe_13+15, която ни отвори темата!
Видях я в бременната тема и бързам да споделя, защото имаме нужда от повече хубави новини! :)

Не знам кой беше наред в графика, но на  4.10.сутринта се роди принцесата ни Сияна  :heartbeat: До планово секцио не стигнахме - то едва сварихме да стигнем АГто ;-) 

Да им е жива и здрава малката принцеса!
И да ни е на кадем на всички, които все още очакваме нашите малки чудеса! :crossfingers:
« Последна редакция: Октомври 08, 2015, 13:08:45 pm от Mirracles »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #298 -: Октомври 08, 2015, 13:22:02 pm »
Страхотна новина.
Да е жива и здрава малката Сияна и да е на късмет на всички ни.
Нека скоро този форум да бъде залят само с положителни тестове.
Успех на всички  и добре дошла Сияна   :welcome_1:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #299 -: Октомври 08, 2015, 13:40:52 pm »
Ангелче, дано да си права и всичко да мине добре, ще мисля положително.
Да й е честита дъщеричката на bebe_13+15, живи и здрави и ние да я догоним бързо


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети