0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #320 -: Ноември 28, 2020, 11:58:00 am »
Ох, голяма серия им се е деформира. Добре, че са все още меки. Аз се плъзнат ония ден и паднах. Кракът ми посиня, боли ме кръста, врата... а Симеон и Борис даже не отразяват подобни падания.

Има на Урго. В тази възраст това сигурно е млечица, тоест гъба и не е хубаво да се 'запечатва' с тези мазила за афти. Афтата е друго нещо, макар всяка язва с бяло очертание в устата да наричат така. 
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #321 -: Ноември 28, 2020, 13:50:37 pm »
Павла, аз също не мисля, че е афта, педиатърката вчера така каза, показа ми на венеца нещо червено, вика ето афта, сега не го виждам, но мажа със содата, много трудно, тя не си отваря устата, мисля, че нищо не правя. Само й давам тази сода. Под мишничките се е получило разраняване на кожата, много трудно ги дава да ги прегледам, намазах с бебешко олио, с друго мога ли да й помогна?
Павла, като чувам как падаш и не мрънкаш, будиш възхита у мен, явно съм лигла. Дано си добре скоро!
Лято, Лина как са вашите бебоци, Круела, вие как сте? Руми, напазарува ли мебели?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #322 -: Ноември 28, 2020, 14:15:53 pm »
Да ви кажа с две просто не можеш да г опазиш.Децата не са буйни, кака им беше буйна, но се случва.

Кукапетел при всяко къпане задължително измивай под мишниците и гънките на вратлето и мажи с кремче или олио.Ще се оправи девойката.

Павла, кураж!

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #323 -: Ноември 28, 2020, 14:19:08 pm »
Павла, на какво се хлъзна? Да минават бързо болежките.
Кукапетал, както е казала Маги, мажи хубаво гънките, също така трябва да са много добре подсушени и да няма никаква влага след баня. Без да търкаш, разбира се. 
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #324 -: Ноември 28, 2020, 14:22:15 pm »
Маги,ужасно,големи приключения са ти се струпали на главата.Добре че са здрави.
Кукапетъл,разтваряй ръцете до колкото ти позволи след баня и подсушавай,Зори не даваше в началото и плачеше,но всеки ден като й ги отварях и сама почна да го прави после,с крем против подсичане съм мазала.Всяка гънка и дупка подсушавай добре,Зори се подсичаше и зад ушите и по врата и под мишниците и на гънките на крачетата и на ръцете.С две думи навсякъде,сега вече няма такива проблеми.
Павла,дано мине,мажеш ли нещо?
И моята мисля,че ще е дива,хич не седи на едно място,вчера и днес щеше да падне от леглото под носа ми,постоянно се върти,застава на ръце и крака,едни стойки прави,голямо шило.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #325 -: Ноември 28, 2020, 15:08:36 pm »
От доста време ака в тоалетната Сими. После имаше един период на бойкот, а от скоро напълно махнахме напълно памперса и сега му е забавно да ми каже,че има пиш или ако и да тичаме към тоалетната. Ама аз бях по чорапи, а иначе ходя боса, и се хлъзнах. Счупеният крак се наду и посиня, но е добре. Нищо ми няма. Важното е, че детето беше гордо от себе си, а всички други се смяха много докато не видяха, че чак се разплаках.  :D

Аз на моменти се чувствам като с близнаци. С 1г5м разлика е весело. Двамата са сравнително спокойни, но още не могат да си играят заедно добре. Сими не се усеща и е по-груб, а малкоо като усети,че ще го мачка и бяха при мен. Гонят се пълзейки, Борис се пуска да прави крачки, но е много малък още, меки са му краката.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #326 -: Ноември 28, 2020, 15:59:53 pm »
Здравейте и от мен. Маги видяла си се в приключение сигурно,радвам се че са добре малките диванета.
Павла добре че е добре крака.
Ние сме добре,Мони от около 10 дни вече се обръща от гръб по корем и нощем ми разказва играта. Като се събуди да яде,първо се обръща по корем и като се измори почва да мрънка хаха. От корем по гръб се обръщаше като беше на 2 месеца,сега не иска 🤷‍♀️🤷‍♀️
Черпя ви по една торта че днес съм рожденичка! 🎂🎂🎂
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #327 -: Ноември 28, 2020, 22:04:18 pm »
Круела, честита да си! Много положителни емоции и здраве от мен! Руми, ползвахте ли термокамера за да установите откъде идва точно теча? Водата си намира странни пътища понякога и си струва да видите да не тече през етаж или нещо подобно  и в крайна сметка да стане пак поразия недай си Боже.
Кукапетал, и аз и Дани почервеняваме супер лесно от.. нищо. Както си вървя се виждам на някакво огледало- червено петно на челото... след малко минава. Светлите кожи обикновено са така. И нашия, завалията, нали е рус със сини очи нон стоп има петънца тук там. Магиииииии, не винарна а не знам какво! Винпром! Лори, в детската я бутнаха пред мен, и над веждата ..беше брутално. Шиха я после ,10 дни след шиенето я лепиха,защото е такова местото. Предразполага за "отваряне" на раната. Пак е бил малкия дявол... Пу пу! Павле, с породени си е занимавка, но поне си имат компания. А ти пък как се нареди. Все едно си го предчустваше. Все говореше как да не вземеш да се пребиеш с колелото пък тя каква стана. Отток има ли на тоя крак или? То сега не може и да го снимаш, да му се невиди.
Дани тегаво прежива ваксините, нервен, не спи. СТанаха буци , където е бито. Повече две накуп няма да двам, че и ротавируса-3! Нямам търпение Дани да почне да заспива преди 2-3-4. Проблем ми е микса на двата режима( неговия и на каката). Точно в началото, но и това ще мине. И аз съм се сбръчкала на шар пей, гледам във платформите за работа, но реално няма и кога да я върша и да намеря, та съм в някакви диви сметки, цепя стотинката. Лори е по-спокойна, въпреки ,че тресе я пубертет. Говори си с приятелки по телефона само и играят игри. Поне мина драмата със искането при баща й  да е. Ние утре имаме годишнина. Толкова съм изтрещяла, че забравих да ида до еконта да взема подаръка. Ем видях смс-а. Абе какво да ви кажа.

« Последна редакция: Ноември 28, 2020, 23:44:38 pm от Lina88 »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #328 -: Ноември 28, 2020, 23:08:05 pm »
Лина,нашата лекарка не слага три ваксини,така че не знам какво би било,но по две е имало и само първия път имаше реакция с много рев,другите пъти нищо.Дани кога заспива,в 2-3-4 сутринта ли?
И аз искам да се наспя една цяла нощ,но кога ли ще е,имаше период не ядеше след полунощ,но за кратко,буди се към 3-4-5 и яде и после почва да се върти из цялата кошара и я взимам,от там почва да си ръмжи или да мънка като все едно пее и заспива след около час,поне спим до 8.30 напоследък,че преди два дни и до 9.30,направо рекорд.Иначе е спокойна и си играе сама ,спи през деня на два и половина часа,но искам и вечерта,ма кой ме пита  :D .Днес става на половин годинка и чакам баща й да я полеем.
Круела честита да си ти и Симеон също е порастнал виждам.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #329 -: Ноември 28, 2020, 23:15:59 pm »
Oле, честита ви ..ъъъ.. 6 месечинка ли? Как се казва? Иначе гледам, че бая хора го празнуват- то си е готино бре! Наздраве за Зори! Какво ще пиете? Аз все си мисля за тоя коктейл дето беше казала бейлис с уиски  8O много яко ми се вижда! Да, Дани заспива в малките часове. После към 8 става или пропуска и спи до 9-10, яде и заспива след час, и после (освен ако не е навън) мрънка и реве. Към 6-7 заспива за 30-40 минути и пак. Днес заспа в 9 за 30 минути и сега е кокорчо :)

За ваксините тя ги брои две, защото Ротарикса бил мн лек , през устата. Повече няма да й позволя.
« Последна редакция: Ноември 28, 2020, 23:17:42 pm от Lina88 »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #330 -: Ноември 28, 2020, 23:34:46 pm »
Лина, представи си, че вместо 5м с ваксини имаш 10м и всеки един е като този, първи. И двамата бяха по-тревожни първите ваксини, а после не ги усещаха. Моето мнение е, че колкото повече се проточват, толкова по-лошо. После захранване, някои деца са по- податливи на болести след ваксини и тн. И всичко 2 пъти повече.
Около 3м си нормализираха режима моите. Сими само около 20 дена се буди да яде. Бобо още се буди.

Слънце, да ви е много здрава. Ще си дария виното за нейно здраве.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #331 -: Ноември 29, 2020, 01:41:29 am »
Круела, честит рожден ден!
Честит месечко и на Зори!
Кукапетал, не сме купили още, някак на бъро започнахме с ремонта, а сега и майсторът не можем да оставим сам и да обикаляме по магазини. Днес свърши с шпакловката, утре ще шкури тук-там и си отива. За нас остава латекса. Не знам кога ще се справим. Лина, ние живеем в къща, имаме само едни съседи. Те твърдят, че са направили ремонт и всичко е ок. А ние сложихме изолация да се подсигурим.
Круела, браво на Сими! Наша Йоана е мързелана. Не се обръща още. Като й помагам го прави, но сама никога. Както я сложа си стои така докато не й омръзне и започва да мрънка и да плаче но пак не се напъва. Иначе е кротко бебе в сравнение с брат си. Но повечето дни и тя спи за кратко и трудно се оправям с домакинството. Нощем се буди за кратко да суче и си заспива. Сутрин към 7-8 се буди за по-дълго.





*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #332 -: Ноември 29, 2020, 07:14:57 am »
Круела, честит рожден ден.
Честита половин годинка и на Зори.
Бъдете здрави, всички!
Аз се сдобих с мускулна треска от вчера, а и кръста съм претоварила. Едва ходя днес. Отделно вчера паднах по стълбите с 2 кашона в ръце и си ударих крака. Ама ще мине, свикнах да не обръщам внимание много на тия болежки. Само се радвам, че бременността изкарах с малко неразположения в кръста и минаваше леко и бързо, а сега не се тревожа вече.
Криси спи нощем, храня я към 21 и 30 и двамата с батко ѝ лягат по това време. Тя се буди нощем само ако си в креватчето си, но не търси храна. Взимам я и заспива гушната при мен. А ако спи при мен изобщо не се буди до 6-7 часа сутринта. Храни се 5 пъти за денонощие и си качва добре. Преди малко бях на кантара с нея и без нея - тя е 4,200кг. И през деня спи постоянно, има от 2-3 дни будни периоди, но са рядкост все още. Вече разпознава батко си и му се радва като го види, а той цвърчи от кеф като мишле. Само ме бута като се занимавам с нея, че не се правело така, а иначе. Той знаел и тя го харесвала повече от мен. Включва се в къпането ѝ под надзор, забавлява я с играчки като е будна и ѝ подава бибата с гордост. Вчера даже ми каза, че тя харесвала повече неговите биби от моите и затова били от един отбор. Идилия. С бебе като Криси и батко като Васко сериозно обмислям трето дете и навивам съпружеското тяло лятото да напрвим един ЗЕТ. Той засега мисли, че се шегувам, горкия.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #333 -: Ноември 29, 2020, 08:35:45 am »
Да, Павла, и това е така. Захранването пък го бях забравила! Руми, много е хубаво, че сте в къща! Щом имате само едни съседи ..по-малко неизвестни в катинката. То сега ще ви е нанагорно с ходенето по магазините- нали затвориха, но всичко с времето си. Най-важното е да махнете проблемните зони, пък ръка или две латекс и мебели- по-лесно. Леле, Лято... дай Боже всекиму такив режим на децата! Само мога да си мечтая за такъв режим и на двамата. Снощи с Лори, до 02:30 спорихме да ляга. Тя от малка си е нощна птица. Не мога да я накарам да легне. Та при нас идва, Дани гали... абе... Виж обаче, колко добре се разбират със Васил, а ти се притесняваше. БРаво на баткото!
Слънце, не писа снощи -значи сте се почерпили хубаво и ви е било приятно! <3
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #334 -: Ноември 29, 2020, 09:22:08 am »
Круела, да си много щастлива, обичана и винаги обградена от любимите ти хора.

Слънчице, честита първа половин годинка. Здраве и щастливо и безгрижно детство на Зори.

Лина, ние нали ги слагахме по една. На всяка Дари беше много кисела и ревлива по два дни. Накрая аз настоях да сложим последните две наведнъж, защото други реакции не е имало. Ами дали, защото вече беше доста по - голяма или че беше трети прием, не знам, но ги изкара най - леко. Също така като майка, която не спа цели 7 месеца, да те успокоя, че сега съм като спящата красавица  :D. От 8-мия месец като поминаха коликите започна доста по - добре да спи, а от 9-ят махна сутрешното мляко и в момента спи от 8 вечерта до 7 сутринта. Вечер имам време за филм и после пак да се наспя като хората. Така че с всеки изминал ден си по - близо до съня  :D 😘 Честита годишнина, обичайте се, подкрепяйте се и бъдете щастливо, сплотено семейство. Весел празник!

Лято и ти ли си се претрепала. Добре че и при двете не е нещо сериозно. И ти да се оправяш по - бързо.
За щастие, не съм имала проблем със захранването. Трябва да са минали коликите, защото Дари имаше неразположения при всяка нова храна. Да се внимава с потенциалните алергени като жълтък, глутен, телешко и риба (тя не е имала проблем с тях). В началото доста бавно, после постепенно започваш по - смело. И разбира се никакви млечни продукти. Четеш всяка опаковка, ако купуваш готови неща. Аз пробвах да и дам преди 2-3 седмици пюре с масло, но пак я боля корема и се появиха червените петънца по бузата. Така че още ще чакам.
« Последна редакция: Ноември 29, 2020, 09:34:22 am от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #335 -: Ноември 29, 2020, 09:23:28 am »
Ами притеснявах се, ужасни неща се говорят за големите деца. Имаше случай дето една жена се шегувала с малкото, че ако продъжава да реве ще го хвърли в кофата и един ден на голямото явно му писнало и хвърлило малкото в коша. Пък нашия 7 години свикнал да е център на вселената и изведнъж дели внимание с друг човек - по-малък и сладък. Хората не се усещат и питат все за бебето. Мислех си, че ако се изнервя и аз от безсъние ще му правя много забележки, а от постоянното ми недоволство той ще се чувства пренебрегнат. Но понеже ги предвиждах тия работи гледам предварително да обяснявам, да го каня да участва, да го уча... Плашех се, че като се роди той ме научи на търпение, но порастна и аз пак станах забързана и припряна и може да не се справя с търпението, но се получава засега.
Мен особено много ме е страх от захванването, но се надявам Мишето да ми е добър съветник тук с опит при АБКМ. И точно проблем са ми отложениете ваксини на детето, че едновременно ваксини и захранване ще е кофти съчетание. Ще го коментирам с доцент Маринова като отидем януари пак на преглед, а и има доста време и засега не го мисля и това, че да не се паникьосвам излишно. Все пак моето дете няма рядко заболяване, за да изпадам в крайности и има откъде да почерпя опит и съвети, за да се случи и правилното захранване, и ваксинацията. Единствено мислех към 5 месеца, 5,5 месеца да започна захранването от най-простите храни. На този етап не знам дали коликите са отминали или просто под влияние на лефакса няма болки. Понякога се сгъва, но не плаче и не дава вид да има проблеми. Има газове все още. Намалила съм приема на лекарството на 1 впръскване при всяко хранене (5 пъти на ден). Преди натрупването беше на 2 впръсквания 6 пъти (пак на всяко хранене). Това няма как да коментирам с личната, че тя забрани изобщо да давам лекарства за коликите, те трябвало сами да се справят с това и само ако много реве да давам 5 капки еспумизан веднъж на ден. Та сега се чудя да поръчвам ли друго шишнце или просто да започна намаляване на приема като махам по едно впръскване на всеки няколко дни. Май заради газовете повече клоня към още една опаковка и вече намаляване на дозата тогава.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #336 -: Ноември 29, 2020, 12:05:04 pm »
Вие сте се разбили, момичета. Добре, че няма сериозни поражения.
Честити 6 месеца щастие, Слънце 🥰
Моето Лазарче снощи ми вдигна температура. Заспа си спокойно и към 1:30 се събуди с мрънкане. Целия гореше 38,6°. Смъкнах я до 37,4°. Сега спи и като се събуди ще видя как е. Ръцете са му все в устата, снощи много се лигавеше, дано да е от зъби.
« Последна редакция: Ноември 29, 2020, 13:01:38 pm от Татяна Павлова »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #337 -: Ноември 29, 2020, 15:23:22 pm »
Честит рожден ден, Круела.


Татяна, ако еднократно вдигне, може и да е от зъби, но ако поддържа, не е от зъби. Да се оправя бързо!

Лято, внимавай. Аз крака си счупих вкъщи, боса стъпих на криво. Много нелепо. 

Мише, много се радвам, че е започнала да спи. Така започваш да се чувстваш по човек.

Аз не мога да се оплача, но двамата да се събудят по веднъж, дори и веднага да заспят, ми стига. А и заспивам около 23-24ч, поне се будят късно. Само Бобо  да свикне да спи до 10ч и ще е супер.  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #338 -: Ноември 29, 2020, 15:43:05 pm »
Лято, много си се натоварила май. Давай по-спокойно, така се чувствам виновна. Дано бързо да минат болките.





*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #339 -: Ноември 29, 2020, 16:02:38 pm »
Руми, ти нямаш вина. Мен кръст си ме боли по принцип и ако му обръщам внимание ще съм все неподвижна. Особено с малко дете е очаквано да ме боли заради честото вдигане, навеждане.