0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #800 -: Юни 01, 2020, 16:06:18 pm »
Тери, мисля, че всички те разбираме много добре. Взели сте чудесно решение, хубаво е, че вдигаш глава! Пуснете изследванията и действайте по плана. Аз също гледах разни статистики, но се замислих, че доста жени не гласуват в анкети след като забременеят. Та нямам представа колко са достоверни и те.
Продължаваме напред, ще се борим и ще успеем всички! Прегръдки  ❤
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #801 -: Юни 01, 2020, 17:29:48 pm »
Teri, много бързо отписа България.Първо имаш един опит с едни сперматозоиди тук, нямаш н-на брой ин витро процедури.Ти правиш ЗЕТ, не правиш нова стимулация, с нови яйцеклетки, с нови сперматозоиди.Второ, преди да пристъпиш към ин витро, трябваше да проучиш много добре ембриолозите в клиниките.На вас те са ви най-важни.Дори ти да си супер фертилна, при лош ембриолог може нищо да не стане.

Аз преди Моника имам три опита, със всичките му салтанати.Да на ЕЦ са, но ги имам.Сега това ми беше третото ин витро!Не просто ЗЕТ, а ин витро.Ако бях отписала България надали щеше да ги има децата.

Не ме разбирай погрешно, много крайно действаш.Колкото до темите в мамата, там са клакьори.Да си видяла пациенти на Владимиров, Димитров, КИРМ колко пишат или варненци.Има на няколко клиники плюс турските.Няма панацея!

*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #802 -: Юни 01, 2020, 17:57:08 pm »
Не отписвам България. Отписвам я за себе си. Защото знам, че има някъде и ембруологията, от която моето семейство има нужда, но не знам къде е.
Единственият начин да прецениш къде да си е на баба на такива клакьорски "статистики". Ще кажете същото е и за Турция. Не, искам да отида в Турция, защото от няколко момичета (успели в България) знам, че видни лекари ги пращат в Турция заради ембриологията. Аз също получиха потвърждение от лекар за ембриологията там, че се очаква да е на ниво.
Против съм отиването като първо инвитро в Турция. Имаме си много клиники. На мен все още ми е само едно инвитро, ама си боли като за трето и за да опазят семейството си е най-добре да не експериментирам. Като не стане в Турция.... Пак ще се върна в България. Затова казах, че това е личностно усещане и то моментно.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #803 -: Юни 01, 2020, 22:10:16 pm »
Тери, както го чувстваш, това направи, така ще ти е спокойно. Имате си план, не бездействаш, това е важно. Успехът е там и вървите към него. Бъдете си опора с Мишо и нещата се нареждат!
Робин, нормално е да имаш болки. Не се притеснявай! Успех!
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #804 -: Юни 02, 2020, 09:20:33 am »
Вие сте решили, но аз пак ти казам направи една консултация с още един лекар тук.Зашото седенето и чакането да отворят границите ще ви скапе още повече.Нали виждам моята дружка как е.Но при нея положението е зле, тя има 4 опита тук в две различни клиники.

*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #805 -: Юни 02, 2020, 10:33:32 am »
За да се запази здравия разум трябва план. Тери добре го е измислила. Сега ще върне 2те.

Турция от днес отваря за туризъм. От 15ти уж за медицински пътувания, а от 1ви юри въобще.
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #806 -: Юни 02, 2020, 11:04:05 am »
 :bighug: Тери, не може да се опише загубата и несвършващото чакане. Няма какво кой да каже, но поне сме тук. Поне имате стъпки,които ще следвате и в целия яд се движите.
Лейди, стискаме палци!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #807 -: Юни 02, 2020, 11:23:35 am »
Здравейте, момичета!

Ще ви разкажа една история. Преди много години, когато още бяхме съдружници с д-р Стаменов, дойде при нас една двойка с неизяснен стерилитет. Ние направихме каквото можахме в Пловдив, но не се получи бременност. Препратихме я към София. Там д-р Стаменов се мъчи с всякакви процедури, но не успя. Хората решиха да заминат за Турция. От там се мъчиха, мъчиха и пак нищо. Накрая се върнаха в Пловдив и жената забременя от първо ин витро в МЦ "Салманида". Повечето от вас сигурно и не са го чували, защото беше малък център, който вече не съществува. Но за тази двойка д-р Тони, при когото забременяха, е най-добрият лекар. И е така! Всеки ще похвали лекаря, при когото е успял. Вярно, всеки следващ лекар стъпва върху опита на предишния, но за хората е важно да имат бебе, а не как е постигнато.

Това го пиша по повод избора на лекар, което винаги е много трудно решение. Статистика за успеваемостта в последните години има, само от ЦАР, но пак е нещо. Ето тук примерно съм качила статистически данни за успеваемостта на ин витро центровете за периода 2015-2018 години. Но пак е трудно, защото данните така нищо не означават. Не е ясно само по успеваемостта защо в едни центрове е висока - дали защото са добри, работят с най-качествените консумативи, имат отлична квалификация или пък селектират пациентите и си подбират по-леките случаи примерно.

Така че, Тери, имаш и моята подкрепа да отидеш там, където смяташ, че е правилно за тебе. :)

В Турция, много пъти съм си мислела, защо толкова привлича български пациенти. Първото е огромният ресурс, който влагат в реклама, преводачи, изнесени офиси, безплатни първоначални консултации и т.н. Второ, искат много първоначални изследвания. Когато ние ги поискаме от пациентите, сме кожодери. Когато го правят от чужбина, са добри професионалисти. Та така...
Отделно двете им "нечестни предимства" - ембриолозите са им лекари и нямат донорски програми, т.е. правят максимума за мъжкия фактор.

Хайде, на всички пожелавам успех!  :grouphug2:


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #808 -: Юни 02, 2020, 12:18:08 pm »
Тери, важното е че продължавате! Не се знае кой и къде ще е късметлийският ви опит, може последните 2 ембриончета да са вашите. Ако не, скоро ще отворят Турция и продължавате там. Винаги остава вариантът да направиш и една консултация в София, нищо не губиш според мен. Варианти има много, само не се отказвай!

Моят преглед мина, 1 фоликул е 17,4, другите два не са мръднали от миналия път, седят си на 13 мм, а лигавицата е като за овулация. Пообъркали са се нещата явно, не знам. Днес е вече 15 ден, защо така са се забавили тези фоликули не знам. Ще стане разминаване между готовност на лигавица и готовност на фокукули, възможно ли е това? В четвъртък пак съм на преглед, ще трябва да си взема и лаптопа и да работя в клиниката, тъй като точно тогава имам неотложна среща, ще бъде интересно :/
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #809 -: Юни 02, 2020, 16:38:39 pm »
Тери,аз на твое място бих правила трансфери до дупка.После ако не стане бих отишла при друг лекар поне за разговор,и чак тогава бих отишла в Турция.Вие сте млади хора с мъжки фактор и без нито един петдневен ембрион.Имате много големи шансове и тук.Но това е мое мнение,иначе действай както чувстваш.
Лейди,стискам палци!
Успех на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #810 -: Юни 02, 2020, 16:58:53 pm »
Робин, аз преди редовно висях в Надежда на лаптоп и слушалки.Никой не беше особено впечатлен от мен въпреки,че аз много се притеснявах. Нормални са вече тези неща.Подготви си само да можеш да си пуснеш нет от телефона или директно от телефона да се присъединиш, в случай че падне нета.
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #811 -: Юни 02, 2020, 19:08:09 pm »
Аз подкрепям Тери. Не, че има нужда от нашето одобрение де. За мен пък е хубав план. Връщат сега, ако стане- чудесно, ако не- Турция. България няма да избяга. Във всяка тема вай го пиша, но малко по дзен трябва да е. Ако това дава спокойствие- чудесно!

Робин, то това е тъпото на процедура с хапчета. Няма никакъв контрол.
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #812 -: Юни 03, 2020, 17:38:14 pm »
Колкото хора, толкова мнения.Важното е Тери да е в хармония със себе си!Аз ще я подкрепя и ще и стискам силно палци, много искам да я видя с голям корем :)

Как сте момичета?

*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #813 -: Юни 03, 2020, 18:03:00 pm »
Аз още съм с нещото подобно на цикъл - днес 13-ти ден. Звънях в болницата, защото изобщо не ми се ходи пак до Валенсия. Дадоха ми имейла на доктора ми и му писах. Чакам да ми отговори и да видим какво ще правим.
Изрината съм много от превръзките и полудявам само като ги видя. Ама поне Павла ми похвали едни от органичен памук и сега ги търся да си поръчам да ги пробвам. Че май ще сме приятелки дълго, дълго още.
Та с това течение, следващият ми цикъл ще е в необозримото бъдеще. Тамън започвам втора опаковка Про.
Започнах и режим + леки тренировки и вече съм минус 5 кг. Надявам се до следващият цикъл да смъкна още 5. Но те първите са най-лесни.

26.09.2019
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #814 -: Юни 03, 2020, 19:14:31 pm »
Аз днес минах на преглед, имам си един фоликул в ляво, не запомних размер, но каза лекарката, че О ще е най- много до 3 дни, изглеждал добре, което е целта, днес ми е 11 ден. Лигавицата каза, че е супер 8.5 мм, аз не разбирам кога колко трябва да е. Друго засега няма да правим. Трябва да им се обадя при цикъл или при положителен тест.

Павла, дано има повод да ми назначат ОГГТ :)

Тери :bighug:, добре си насочила яда си, важното е да има план.

Яничка, това е много кофти с това дългото циклене. Дано скоро отговори доктора.
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #815 -: Юни 03, 2020, 19:47:40 pm »
Хелиантус, ще има ли григор?
Добре звучи всичко. Започвайте се!

Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #816 -: Юни 03, 2020, 21:07:32 pm »
Няма да има тригер, нищо повече няма да правим. От утре започвам да правя тестове за О, започнали сме да се трудим. Дано вече нещо се случи.
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #817 -: Юни 03, 2020, 21:13:36 pm »
Григор ли ще е😂 с момче те орисах.

Трудете се. Няма за къде да се пазите!
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #818 -: Юни 03, 2020, 22:28:51 pm »
Григор , Григоринка каквото дойде, само да идва вече  :)
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #819 -: Юни 03, 2020, 22:47:12 pm »
Аз викам Григор и Григоринка за разкош  :lol:

26.09.2019