0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #860 -: Юни 07, 2020, 20:03:27 pm »
Лина,не съм правила повече тестове. Доктора тук каза, че трябва д а съм на аспирин при + тест, а аз му казах, че пия след О, той нищо не каза за това. Сега още не съм го започнала, но мисля да го започвам.

Лейди, работихме пък да видим ще стане ли нещо.
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #861 -: Юни 07, 2020, 20:14:47 pm »
Лейди, на 19ти ми казаха кръвен тест, има мноого време до тогава. Дано успеете да направите трансфер още на този цикъл, не знам дали се препоръчват някакви паузи и почивки. Останалите 3 ембриончета по отделно ли са замразени?

Хелиантус, ти кога не чакаш цикъл?
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #862 -: Юни 07, 2020, 21:20:17 pm »
С вас съм и стискам палците  :crossfingers: :crossfingers:
Хубавото е замразено самичко, а другите са две в сламка.
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #863 -: Юни 07, 2020, 21:30:21 pm »
Лейди, и аз се чудих какво ми гледа докторката, но каза, че за кисти. А ме видя, че овулирах. А аз от Естрофем си правя фоликули, та може да има кисти въпреки него.
На мен ми каза един месец почивка без трансфер.
На мен лично не ми харесва идеята за трансфер на едно хубаво и едно не чак толкова хубаво ембрионче. И ще кажа защо. Замразили са двете по-слаби ембриончетата заедно, защото като са две по-лесно ще се размразят. И като са две имат по-голям шанс някое да се имплантира.
Това, което е само, очевидно е планувано да бъде трансферирано и само и явно е достатъчно хубаво, за да вярват, че ще се размрази и само.
Ако реално сложиш едно хубаво, едно от по-некачествените, то последното некачествено е обречено на загиване, защото няма да оцелее още едно замразяване и размразяване, а и не е препоръчително май.
По-скоро докторът ще ти трансферира едното. При нужда двете след това. Или и трите наведнъж. На Чочолинка така и трансферираха един бластоцист с две морули почти пред фаза бластоцист в Щерев, но мисля, че Владимиров не прави трансфер по на три ембриона.
Това е моето виждане как ще се случат нещата, което може да е далече от истината.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #864 -: Юни 07, 2020, 21:44:37 pm »
Хелиантус, ами щом не е казал нищо пий си го. Супер. Тук ще стискаме палци, и на теб и на всички! Робин, сега ще почиваш ли? Тери,  ами те ще паднат тези кистички ако ги има изобщо.
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #865 -: Юни 07, 2020, 23:35:10 pm »
Робин, на 19 не чакам цикъл, но мисля да правя тест на 17.

Благодаря ви!
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #866 -: Юни 08, 2020, 03:43:48 am »
Да кажа и аз за трансфера на един хубав и един не хубав ембрион. Макар, че и друг път съм го писала.
На мен ми върнаха ембрионите точно по тази схема. Обясниха ми, че некачественият ще помогне да се имплантира качественият, като ще покачи хормоните и тялото все едно ще мисли, че трябва да имплантира 2 ембриона, а реално само единият има шанс.
Не знам дали го обясних хубаво, но дано да ме разбереш Лейди.

Аз лично не бих рискувала трансфер на два нехубави ембриона, ако мога да съчетая хубав и по-малко хубав. Именно заради това все още не си правя планове да ходя във Варна да си прибирам ембрионите. Защото са два некачествени и на всичкото отгоре са замразени на 6-ти ден.

Но Лейди, като цяло е най-добре да направиш нещата както ти ги усещаш. Това ще е най-правилният подход. Моят мъж не искаше да връщаме две, заради риска от двуплодна бременност. Но аз така го усетих и така го направих. И това според мен беше ключът към успеха ни.

26.09.2019
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #867 -: Юни 08, 2020, 03:48:18 am »
Ох, аз уж писах, но нещо ми няма коментара. След като са замразени така аз бих върнала и тричките. На мен ми обясниха ембриолозите същото както на Яничка. Но в крайна сметка с твоят лекар ще изберете най - правилният за теб вариант.
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #868 -: Юни 09, 2020, 17:59:05 pm »
Да, разбирам ви много добре.
Днес бях на преглед. Говорихме с доктора и той ми обясни, че най-вероятно е имало проблем с ембриона и за това не е имало имплантация. Препоръча ми да направим ЕРА тест, ако пък искаме може и трансфер отново. Подготовката и за теста и за трансфер била една и съща, за това започнах отново Естрофем. Следващият преглед ми е на 10 ден от ц (17.06) и тогава ще кажа, как ще процедираме. Ние поговорихме и решихме единодушно да направим още един трансфер и ако нямаме успех, тогава вече да се подложим на ЕРА. Обаче ММ държи да имаме шанс за два трансфера и иска първо да си приберем двата ембриона. След това, ако не се получи, да ни остане хубавия. Но аз не знам, какви шансове имат двата, те също за на 6-ти ден. Много съм объркана. Казаха повече да не пия аспирин, а от деня на трансфера ще съм на Фраксипарин.
Та ако зависи от мен и аз бих предпочела трите на веднъж, но ММ няма да е съгласен.
Обясних също, че имах леки менструални болки от втория ден на трансфера до края и според него не било нормално. Нямало причина и му се стори странно. Каза да пия Но шпа и ако не ми действа да му се обадя.
« Последна редакция: Юни 09, 2020, 18:03:33 pm от Lady01 »
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #869 -: Юни 09, 2020, 18:44:06 pm »
Честно казано твоя доктор с този ЕРА тест вече ме кара да се чудя. С едно момиче си пиша, мъжки фактор, два трансфера, като първият е с биохимична. И на нея препоръчал ЕРА тест. Е нали е имала имплантация? А цветна снимка не й е искал. Тя го попитала тези дни и той и обяснил, че с тяхната техника, ако имало хидросалпингс щяло да се види. Е каква е тази техника, рентген ли? Защото мен и тези неща ме притесняват, минаха 2 години от ЦС, но не смея да се подложа отново. И на ЕРА теста като че ли не вярвам особено, но ние сме с мъжки фактор и там търся проблема.

Ние щяхме да правим уж опити този месец, но май няма да ме бъде. На 3 ден от цикъл 13.5мм фоликул, започнах от 6ти ден тестове за овулация, но избледнява все повече чертата. Май ще съм овулирала към 5ти ден  8O Тялото ми се побърка от всички хормони, с които го тъпча покрай трансферите.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #870 -: Юни 09, 2020, 19:17:38 pm »
Много рано тази овулация  8O На 6ти ден пак ми се струва, че няма да е готов фоликула, ама наистина за 3ти ден да е 13,5  8O Ами Тери, вие се обичайте, а пък може и да нацелите момента, знаеш ли...
И ние сме с мъжки фактор, освен моите проблеми. Не си мисли, че сме ок  :D Знам ли и аз вече, скъпо изследване е, а пък тези пари можем да ги дадем за трансфер. Предлага го сигурно, защото повишава шанса за успех. Маги ще попитам като се появи дали го е правила. Четох много противоречиви мнения, но ми се иска да не си пълня главата с кофти мнения и спрях.
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #871 -: Юни 09, 2020, 22:08:39 pm »
Здравейте, аз си отърсих от лошото преживяване, доколкото мога за момента, и сега реших да понаправя още изследвания преди да започнем опитите  :D
Гледам стари изследвания за тромбофилия... Те дали имат давност (извинете за тъпия въпрос)? Какви генетични още мога да си пусна според вас? Прикачвам изследването  :)
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #872 -: Юни 09, 2020, 22:42:53 pm »
Здравей,  Бонболини,  съжалявам за преживяното. Тези изследвания нямат давност, те са генетични,  което значи, че и родена така и няма как гените да се променят. При мутация в PAI е хубаво да се пуснат фактор 13 и АCE, защото при мутация в тях може да е акумулират и да повишат риска от аборти. Успех и дано следващият път е със щастлив край.
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #873 -: Юни 09, 2020, 22:53:27 pm »
Тери, в клиниката на Владимиров проверяват тръбите с хидротубация на ехограф, не се правят цветни снимки. Аз само хидротубация съм правила.
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #874 -: Юни 10, 2020, 09:17:46 am »
Тери, при Владимиров правят хидротубация, аз това не им харесвам там.На мен там ми излязоха две проходими тръби, после на ЦС се оказа, че едната е зле и се наложи лапаро.

На мен не ми е предлагал Ера, предполагам защото имах още първия път имплантация.Иначе друго момиче спечелило ваучер от клиниката прави Ера и се оказа с изместен прозорец и имаше 3 трансфера, една биохимична, една без имплантация и третия е момиченце на 2,5 г

*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #875 -: Юни 10, 2020, 10:11:24 am »
На мен странното ми е, че на това момиче нищо не са й правили. Това, което е разбрала от доктора ми се струва толкова безумно, че чак абсурдно. Не е правила никаква проверка на тръби, ами направо инвитро, не е настоял докторът. И сега след два неуспешни трансфера тя попитала за ЦС и докторът й обяснил, че от стимулацията, ако им хидросалпингс той щял да се активира и да се види с тяхната техника (тоест на ехограф  8O 8O 8O)
Lady, към кое клониш ти? Трансфер или ЕРА? Не им вярвам много на тези ЕРА тестове, но ако бях в София може би щях да си го направя. Въпреки, че моята лекарка ми каза да не го правя. Каза ми, че жените с ДЯ си правят ЕРА тестове след неуспешен трансфер. Съобразяват се с ЕРА теста и пак нищо. В Пловдив сме много назад в това отношение. Нито ЕРА, нито биопсии, добре че др Конова поне отвори център тук, та може да изследваме имунология.
Хелиантус, как си? Спокойна ли си този път?
Какво ли прави WideD  :?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #876 -: Юни 10, 2020, 10:22:08 am »
По фонда се изисква цс, нали? Как тогава нама да се прави.

Тери, при ец за трансфер е малко безсмислено, поне според мен, ера и подобни. Биопсията може да е интересна за теб обаче.
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #877 -: Юни 10, 2020, 10:30:40 am »
Не се изисква ЦС за фонда примерно при мъжки фактор.  Слънцемое нали все я хокахме, че две процедури направи без ЦС.
Много е сложно с биопсиите. Миналата година нали исках. В Надежда категорично ми отказаха, защото не съм техен пациент. Др Конова ми предложи биопсия в Плевен, НО при чиста микробиология. А аз съм решила микробиологии повече да не правя. Ако мога и преди трансфер няма да правя. Казах на моята докторка, че не ме интересуват резултатите от микробиологията вече. Пазя си диетата, хигиена, глобули за поддръжка и това е. Ако не е наложително, няма да се лекувам вече, така че отпада биопсията за мен поне в България. В Турция е много скъпа, но др Карликая каза, че не мисли, че за момента имам индикации за биопсия. Поне докато не трансферираме бластоцисти.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #878 -: Юни 10, 2020, 13:48:20 pm »
Тери, супер съм сега, почивката от работа явно ми се отразява добре. Супер спокойна и позитивна съм. Ще видим като наближи датата за тест как ще е, въпреки че последните месеци не откачам :D Сега,  разбира се, очакванията ми са една идея по- големи. На теб ани скоро ти се наредят хормоните и да действате по план.
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #879 -: Юни 10, 2020, 20:49:06 pm »
Хелиантус, добре звучиш  :D Виж как хубаво ти се отразява всичко  :D Чакаме да ни се похвали на 17  :crossfingers:
Тери, трансфер ще правим този месец. ЕРА-та ще направим, при евентуален следващ неуспех. Така решихме. Като се замисля и ние не сме коментирали с доктора цветна снимка. Правена ми е проверка за проходимост по време на лапарото преди 2 год.
Маги, благодаря че сподели. Важна информация е  :D