0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #720 -: Септември 10, 2019, 10:59:33 am »
Слънце, това с гърдите не му обръщай внимание. Със Симеон никога не ме заболяха, а сега пак не ме болят, но чак сега, почти 5ти месец започнах да ги усещам по-различни.

Лято, днес ако има секс стават 3 дена и половина въздържание.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #721 -: Септември 10, 2019, 11:07:47 am »
Павла,кога стана на 5 месеца?Имаш ли коремче вече?
Опитвам се,ама нали все ме боляха преди...
В четвъртък съм при д-р Грънчарова,вчера си харесах и едни рамки,още едни цайси ще си направя,довечера ще излизам,ей тъй се разсейвам малко.
Между другото тя работи ли със ЗК,да взема ли направление?
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #722 -: Септември 10, 2019, 11:12:47 am »
Нямам още. Има 2седмици до пети.
Супер, разсейвай се!

Редакция
Слънце, сега се сетих. Не си прави очила, нали ще бременееш, а после може да се наложи да коригира след раждането. Изчакай една година 😉
« Последна редакция: Септември 10, 2019, 11:25:17 am от Pav-la »
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #723 -: Септември 10, 2019, 11:53:28 am »
Слънце,това с гърдите не го мисли. При предишната ми бременност ме боляха много,сега с тази изобщо не ме боляха, а сега 4 месеца по-късно са само дооста уголемени и има много лека болка, така че това не е фактор. Разсейвай се и мисли положително. Този път бебчо ще се хване здраво за теб и всичко ще е наред.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #724 -: Септември 10, 2019, 12:03:47 pm »
Тери  :bighug:, поне си попаднала на лекар, който няма да изпише просто поредният антибиотик. Ще се пребориш вярвам го, измъчи се вече , но знам че ще ги пребориш гадните бактерии.

Слънце, мен при всички бременности по различно време ме заболяваха гърдите, така че не го мисли.

Ние си запазихме почивка за след две седмици, все не смеехме, защото ако съм бременна..., но вече ми писна живота на пауза и си казах, че почивката едва ли би наредила, така или иначе.
« Последна редакция: Септември 10, 2019, 12:06:50 pm от HELIANTHUS »
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #725 -: Септември 10, 2019, 12:18:31 pm »
Павла,надрани са ми стъклата,от три години съм с тях,ще направя сега едни нови и на тия ще сменя стъклата,пък догодина пак ще сменям ако трябва.Ама тоз път няма да хвърлям толкова пари за рамка,една скромна си харесах .
Благодаря ви,времето ще покаже.
Хелиантус отивайте,дори и за малко да е,ще си проветрите главите,няма какво да стане,нали няма да изкачваш върхове,разходките само помагат.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #726 -: Септември 10, 2019, 12:37:42 pm »
На море отиваме , никакви върхове няма да качваме, няма да влизам в басейна само в морето, ако е топла водата и това е. И да съм бременна не вярвам нещо да навреди, ще летим със самолет, но е кратък полет сравнително. Опрделено ще ни проветри, въпреки че в момента съм супер, по-добре от година и половина насам поне не съм била  :D
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #727 -: Септември 10, 2019, 12:49:34 pm »
Нищо няма да се случи ако си бременна, Хелиантус. Дано да е топла водата.

Слънце, имам намаление към дай оптикс, не знам дали може още, но ще ти дам номера.
 
Тери, как си днес?
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #728 -: Септември 10, 2019, 13:54:22 pm »
Аз съм добре. Не мога да си обясня какво се случва. Вероятно имам бактерия, защото се видя утайка в пикочния канал. Но това, което ме изумява мен е, че организмът ми е достатъчно силен да се справи с кървене, цистит, симтоми на вагинална Е.коли, но не успява  да се справи със самата бактерия. Не я убива, но не дава да се развиват проблеми. Днес вече все едно изобщо не съм имала изобщо проблем.
Слънчице, едно ще ти кажа. Гърдите болят от високия прогестерон в ранната бременност. При теб и да има, и да няма бременност, знаеш, че прогестеронът е висок, защото го взимаш допълнително. Затова след трансфер симптомите не са фактор, защото реално не са истински симптоми, както и липсата им. Но да се напише е лесно. Който е минавал през това, той знае за какво говоря. Не минават дните след процедури и това си е. Спомням си преди след овулация не минаваха, струваха ми се 28 дена цикъл много дълги. Сега като не следя вече лентични, овулации и т.н. стриктно и много по-бързо минават тези 28 дена.
Лято, 3 дена е перфектен период за спермограма. Ако я задържите на 4-5 дена подвижността ще бъде по-лоша, защото някой ще позамират вече, но пък за сметка на това ще има по-голяма бройка. В зависимост от проблемите при мъжа се правят на различен ден спермограмите. Но за начло 3 дена е перфектната среда. Ако спермограмата е добре, няма нужда да ходите при Кацаров (той е андролог, за мъжки стерилитет). Ако искаш пусни и тук резултатите, или в темата на д-р Даскалова да коментираме. Че някои клиники пишат норма на морфология по Крюгер 4%, което е далече от световната норма по Крюгер, която е 14% и само залъгват хората, че нямат проблеми и им губят времето.
Хелиантус, наистина ли си по-добре, много се радвам. Беше се вкиснала напоследък. Кучето оправи ли се? Сигурно новият дом те е заредил.

Аз да ви разкажа колко потресена останах вчера. В клиниката са сменили доста персонал и някаква възрастна жена ще ми взима микробиология. Слага си тя ръкавици, винаги гледам за това. И тъкмо да ми вземе микробиология и нещо там ритна и тръгна да го оправя. Взима ми микробиология и с ръката, с която оправя "нещото" ми дърпа свивките около влагалището, за да сложи сепкулум. Да не ви казвам тихият ужас, който преживях, като осъзнах след това, че всъщност е оправяла капака на коша, в който хвърлят спекулумите. Но реших, че ще съм дзен и няма да пищя от всеки досег с бактерия. И ме настигна днес инстант кармата. Казах, че ще съм смела ииии си изпуснах ключовете в коша на тоалетната :D :D :D Сега офисът мирише на ракия, защото се дезинфекцират в ракията от сватбата ми.
« Последна редакция: Септември 10, 2019, 14:07:33 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #729 -: Септември 10, 2019, 14:20:44 pm »
Тери, в мехура имаш предвид сигурно. Такава еднодневна инфекция, без честите позиви за уриниране и другите проблеми на истинския цистит е малко вероятно да е заради бактерия. Сигурно си изхвърлила камъче и от там е и утайката, и кръвта, а дори и да излезе нещо на мб, то това е следствие, а не причина. Урината ти е била до сега ок. Знам, че си представяш апокалиптични сценарии, но е малко вероятно да имаш някаква сериозна инфекция. Пусна и микробно броене, нали?
Е. коли не е лоша бактерия и организмът ти е свикнал с нея, затова не я напада. Изследвай си носоглътката- ще си намериш стафилокок почти на 100%. Условията са важни и при нетипични условия, иначе тези нормални за нас бактерии започват да се множат (затова е важно и микробното число) и могат да станат патогенни и да предизвикат инфекция.
Отиди си на море. Ако нямаш инфекция, а само носителство- влез си във водата и както се казва в "Изкуплението Шоушенк"- Тихият океан изтрива спомени, а в нашия случай- Черно море.
Макар да не се видяхме в Пловдив, а и сега във Варна няма как, аз ще те видя и ще видиш, че нито съм лоша, нито толкова глътнала бастуна, колкото изглеждам тук. Слуънцето и Хрис ще ми потвърдят думите, надявам се :wink: :lol:
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #730 -: Септември 10, 2019, 14:25:57 pm »
Ще се видим, Павла. И ще се видим във Варна другата година на ДРЗ октомври месец. Всички тук изглеждаме различни от това, което сме. Досега една не е оправдала очакванията ми. Особено, когато не си говорим за забременяване.
Исках микробно броене междудругото и в нито една от двете лаборатории този лукс не се предлагаше. Само в Геника съм получавала Микробно броене, но на ФемиФлор Плюс изследването. В Торакс ми даваха поне: "Масово, оскъдно, умерено кличество", но там не приемат микробиологии в момента и трябваше да ида до Писанец и ВМИ. Но стерилната урина, която дадох днес, не мисля, че беше много стерилна, защото мисля, че не успях да изолирам пробиотиците, които тъпча вагинално и утре ще дам още една.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #731 -: Септември 10, 2019, 14:31:11 pm »
Симпатяги. Здраве да е. Пусни си,ако мислиш, че не е била както трябва. Ако можеш в друга лаборатория.
Тери, с бебе на 6-7 месеца и още едно на 2,1г, не мисля, че ще мога да съм във Варна октомври, освен ако мъжът ми не си намери някаква работа за тогава там, че да пътувам сама с тях не се виждам.
Кога се реши,че ще е във Варна?
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #732 -: Септември 10, 2019, 21:12:38 pm »

Хелиантус, наистина ли си по-добре, много се радвам. Беше се вкиснала напоследък. Кучето оправи ли се? Сигурно новият дом те е заредил.
 

Тери, наистина! Много се бях вкиснала по едно време, но сега съм супер, наистина не съм била така добре от много време, даже малко отслабнах  :D , ама аз си знам, че всичко е от депресиите. Новият дом много помогна, след всички нерви. Кучето е супер, оправи се напълно, тя пък хапва сега да връща килограми, че много отслабна. Мама ми е на гости, вулнувам се за попивката, че не сме били от много време. Е сигурно малко ще се вкисна пак, ако е е станало, но после на морето ще ми мине, то пък дано е станало.

Ти си боец , Тери, чакаме резултатите. И аз мисля, че щом има утайка по- скоро са някакви песъчинки.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #733 -: Септември 11, 2019, 09:12:38 am »
Аз съм в тъча в момента. Вчера пак имах кръв, но без никаква болка.
Днес излезе от Писанец микробиология на вагинален и цервикален секрет: Хемолитичен стрептокок. И в урината ще е това вероятно, защото Хемолитичен води до разпад на еритроцитите. Ето това не го очаквах. Д-р Юрукова е изчистила Е.коли и аз съм лепнала нещо друго, което е ново за мен. Хубавото, че този стрептокок е чувствителен към всички антибиотици, докато Е.коли беше от суперщама, който беше резистентен почти към всичко
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #734 -: Септември 11, 2019, 09:38:19 am »
Тери, хем да се зарадваш, хем да се притесниш... Тази бактерия ще я убиеш с точния антибиотик, важното е, че от Еколито вече няма и следа в изследванията. КОга ще сев консултираш с лекаря за антибиотика? Дано бързо да избиеш и тази гадина и да се свършва вече... А с хомеопатката мислиш ли да говориш?
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #735 -: Септември 11, 2019, 11:28:08 am »
Ти нали имаше пневмококи, те са една група. Какъв стрептокок имаш а или б? Той се бие лесно. Това е нормална вагинолна флора и пак При ненормални условия става патогенни. Кръв в урината, но без симптоми ми изглежда повече като следствие. Пак го казвам, но просто са ти спокойни бъбреците.  Ако имаш и в урината ще е по съседство.
Това е добра новина.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #736 -: Септември 11, 2019, 19:30:32 pm »
От група Б са, четох,че са кофти, но пък са чувствителни към антибиотици. Но отново се изненадах от себе си. На директна микроскопия имам Слабо представени лактобацили, което си е чудо за мен. Чак ми е тъпо да пия антибиотик и да ги избия, но се забави стерилната урина, така че има растеж.
На морето сме. Много е готино на бунгала
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #737 -: Септември 11, 2019, 20:53:41 pm »
Тери, опасна е бактерията при раждане. Иначе поне лесно се избива. Ти имаше растеж и на вагиналната МБ, а излезе бързо. Според мен с малко Биозин пробиотици, малко локално и АБ ще си пушка. Важното е  да решиш урологичния проблем. Другото с малко липса на лечение ще го докараш да е наред.
Наслади се на морето. Хапни малко риба, пий малко алкохол (по-зле няма да стане. Не я мисли диетата) и си почини истински. Поздрави на момичетата във Варна :)
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #738 -: Септември 12, 2019, 00:06:25 am »
Тери, поне е нещо , което се избива лесно. Приятна почивка ви желая! Хубаво да си изкарате .
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #739 -: Септември 12, 2019, 08:05:51 am »
Добро утро, момичета 🙂 Доста сте писали, но си ви чета. Слънце, мъти си и те чакаме с радостна новина. Тери, почини си на морето, отпусни се и се наслаждавай на всичко 😉