0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #620 -: Август 28, 2019, 15:20:35 pm »
Уопа,оцелях,Хрис сигурно ще ти увеличат еутирокса,имаш време да го смъкнеш.Явно има нещо във въздуха,и аз съм нервна😁
Хелиантус,Маги каза че са имали проблеми около трансфера,ама ей го на.И в нервите има успеваемост.
Лято,доста емоции редуваш,по-добре действай стъпка по стъпка,днес така,утре иначе,като дойде малкия човек ще се нареди от самосебе си всичко.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #621 -: Август 28, 2019, 16:20:24 pm »
  Такаа,  върнах се от ендото. Мале днеска се не трая  :witch: :ask:
Иска да спра Омегата 3 на Мьолер. Хвана се за главата с витамините на FH PRO, че са силни. Нищо ми нямало на холестерола не бил важен. Килограмите ми въобще не ги взе под въпрос.
Вигантола ми го намаля на 8 капки на седмица. Еутирокс 25 го продължавам по цяло хапче. Тук ще си имам едно наум да не ми изчезне пак  :wink:
 И аз тръгнах да се оправдавам, че досега витамини не съм си позволявала да пия на своя глава..Тя завърши с "Какво правите бе хора с тези ин витрота, на една пациентка така гинеколога и изписа витамини и тя се предозира, увредила...и т.н"
 
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #622 -: Август 28, 2019, 16:46:48 pm »
Благодаря момичета, дано се оправя хайванчето, че се измъчи и ние с нея също, панкреатит има...  Дано пък в лудницата стане и чудото, въпреки че съм толкова стресирани че не знам...

Хрис , на мен при същите стойности на вит Д ми го увеличиха до 5 на 8 капки на ден... osi_10 Явно колкото лекари толкова и мнения по въпроса, но пък като се замисля това може да е защото ти бързо се повлиява, а моя мърдам супер бавно.
« Последна редакция: Август 28, 2019, 16:48:27 pm от HELIANTHUS »
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #623 -: Август 28, 2019, 16:59:13 pm »
Лято, сестрата на съпругът ми все повтаряше как добре била възпитала голямото си дете. Този метод ползвала, онова течение следвала. Как всичко постигнала тя. И като й се роди второто дете. Ползва същите методи и течения, но детето е просто друго. Много идва и от родителя, но и много идва от самото дете.
Хрис, да ти кажа и аз с тези витамина на FH Pro не ви разбирам защо ги пиете с другите момичета и то не преди процедура. Те са силни и са направени точно за месец преди инвитро. Затова толкова пъти го повторих. АМХ с витамин Д и обикновените им добавки можеше да вдигнеш сама. Това си е мое мнение.
Хелиантус, много е криво като има болно животно. Като се сетя как треперех на нашето куче. Уж е дворно, ама пак, от семейството ти е. Вашето поне със сигурност е добре обгрижвано с двама ветеринара.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #624 -: Август 28, 2019, 19:12:07 pm »
Как се е увредена от витамини? От кои витамини? Глупости.

Тери, когато има дефицити е хубаво да се запълнят. Къде пише, ме са само за инвитро. На мен ми помогнаха за естествено. Никой не е казал, че ще се пият с години. Една опаковка за 2 месеца, после 2 месеца пауза. Такъв беше моят план. Хрис има проблем с ЯР. Трябва хубаво до побегне нещата, а с 20 дена преди стимулация и с плахост няма да стане.

Хрис, пий си д-то.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #625 -: Август 28, 2019, 20:18:20 pm »
На мен това момичетата Fertil aid ми го казаха на ДРЗ Плевен миналата година. Не знам вреди ли да се пие по-дълго. Просто ми казаха, че е Fh PRO курс за един месец преди инвитро. В описанието са написали:
"Опаковка 180 капсули / Едномесечен прием. Формула от клиничен клас, изцяло основана на научни доказателства. Подобрява качеството на яйцеклетката, функцията на яйчниците и цялостния репродуктивен статус на жената. Предназначена за жени в подготовка за инвитро, вътрематочна инсеминация или други АРТ. "
Въпреки, че в коментарите пише за жена, която го е приемала 4 месеца преди 3то ИКСИ и е успяла.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #626 -: Август 28, 2019, 20:34:04 pm »
Знам, Тери, но подобряването и тн... Не е различно дали е арт или естествено. Просто естествено е по-несигурно и затова идва малко хард една опаковка един месец. В английското описание пише, че е за всички, които искат да заченат. Още когато се зароди мисълта, че искаме дете е хубаво да започнем прием на пренатални витамини и най-вече фолиева киселина.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #627 -: Август 29, 2019, 07:36:53 am »
Тери, знам го това. Ми аз точно затова се и притеснявам. Дали пак ще се справя? То не, че и с това знаем със сигурност как съм се справила. Докато не стане възрастен човек, докато не премине през пубертета поне е рано да се говори за каквото и да е било. Сега му се кефя, но като нищо утре тия качества може така да ги използва, че да станат недостатъци.
За витамините- няистина предозирането с някои витамини е доста опасно. Ключът е в дозата и съответно в продължителността на приема, тъй като могат да работят и с натрупване в организма.
Онзи ден една позната пуснала снимки във фейса - краката ѝ целите в синини и не знаят от какво е. В Англия се намира. Изследвала си някои неща и ѝ препоръчват прием на фолиева киселина. Друга дама (останах с впечатление, че е приятел на родителите ѝ) ѝ препоръчва витамини за бременни. Вдигнах скандал направо. Не знам колко от вас са пили витамини за бременни без да са бременни, но те са доста по-силни от обикновените и ако се пият просто така водят до силен косопад и други проблеми. Аз само косопада съм запомнила, че след едно лечение точно бях без коса останала и знам, че хич не е малко и това. Тъй че наистина е добре да се внимава и ако се дублира съфържанието на различните лекарства поне от едно да се лишим, а липсващото да се набавя отделно. Точно тези витамини не ги знам, аз няколко пъти съм споменавала кои пия. Не са скъпи, за 1 месец са, но са за мен и него и са за опити за забременяване у дома. Успех на всички. Аз тая сутрин и вчера със супер ниска Т. Ами, гадна работа, но надеждата умира последна. Само че тъй как да не сменям настроенията постоянно? Ето днес съм в трето настроение :(. Пращаме малкия при баба му, че нямаме топла вода и съвсем ще се сдухам. Поне довечера ще ме водят на среща. Я кажете кой филм да си избера? На мен ми се щеше имало едно време в Холивуд или както там се казва. С Брад, Лео и не помня още кой. Някакви други препоръки?
Да се похваля- купих си робот прахосмукачка и е много хубава играчка това нещо. Не съм го разучила съвсем, но пак ми е полезен. Така уикендите ни са свободни и още тази седмица имам план за плаж в събота и Мальовица в неделя. Поне почивните дни да не скучая с глупави мисли.
Късмет, момичета, и здраве :)

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #628 -: Август 29, 2019, 09:18:19 am »
Аз пък си допих всички витамини за бременни след като родих. Фолиева пия от 5г без прекъсване. Сега пак пия витамини за бременни.

За мен децата се раждат с характер и ти му даваш само възпитание и някаква насока, всичко друго е от тях.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #629 -: Август 29, 2019, 12:31:18 pm »
Терииии, честита книжка! Безаварийно шофиране ти желая  :)
Лято, казаха ми, че филма не бил много гот, а и доста дълъг се оказал. Но знае ли човек,  всеки си има вкус  :D
Хелиантус, от сърце ти желая, кученцето да се оправи. И аз преживях същия ужас, но с котето ни и знам, колко боли. Изпращам му любов ❤
Успех, момичета!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #630 -: Август 29, 2019, 17:12:03 pm »
[quote author=Lady01 link=topic=53483.msg1180428#msg1180428
Хелиантус, от сърце ти желая, кученцето да се оправи. И аз преживях същия ужас, но с котето ни и знам, колко боли. Изпращам му любов ❤
Успех, момичета!
[/quote]

Благодаря, Лейди! <3 Направо ми се къса сърцето..., не съм почти спала цяла седмица вече, не питайте как работя  :D Малко по- добре е, поне яде, че не беше яла 3-4 дена ... част от семейството са, какво да ги правиш. С нея имаме уникална връзка, тя е копие на моя характер, някой ден децата ми едва ли толкова ще приличат на мен   :D 11 години половина вече сме неразделни, дано е така още дълги години.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #631 -: Август 30, 2019, 09:20:29 am »
Тери, честито за изпита! На БЧК яви ли се, че на дъщеря ми не й бяха казали.
Хелиантус, дано се оправи животинчето. И ние си имаме- още едно детенце ни е.

Момичета, отново си пуснах хормони. Не знам дали помните, че ви показвах за предни три месеца. Сега още по- големи разлики. Не знам какво да мисля.
« Последна редакция: Август 30, 2019, 09:23:27 am от mary cherry »
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #632 -: Август 30, 2019, 09:34:32 am »
Хелиантус, дано се оправи животинката. И аз преживявам един ужас с едното куче, ама то при нас е всяко лято. Имаме чау и е дворен, и си представи лятото какво е с тази голяма козина, дупето му все остава голичко и на рани от чесане и хапане. И вчера минах да му взема инжекция и днес го боднахме. А пък как треперех докато му рових из козината за някоя гънка, не е истина, а имаме да слагаме още две инжекции, голям цирк ще съм :D :D :D Ако ми се наложи да си слагам инжекция на мен няма да мога :D
Терко, честито. Хайде сега и БЧК и да я видиш тази книжка в ръцете си вече, че се изтормози :)
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #633 -: Август 30, 2019, 12:08:21 pm »
Павла, виж в интернет за хипервитаминоза. Вероятно не се постига лесно, но не е нещо безобидно. А относно децата- имат си характер, но той с времето се дооформя от обкръжаващата среда. Аз се притеснявам, защото моето детенце се гледа лесно. Гледа се лесно, защото с него прекрасно се допълваме и нямам никакви грижи. Всичко между мен и него се случва с лекота и съвсем естествено. Та притеснението ми е дали ще успея да изградя същата връзка с второ дете, но при различни обстоятелства? Защото с първото съм си била у дома, но с евентуалното второ дете не се очертава така. Не се очертава така, защото първото има сериозни разходи, а аз съм на граждански договор, който не искам да губя. Синът ми е състезател по алпийско катерене, а това си е сериозен месечен разход- тренировки, екипировка, лагери, състезания (такси, път, хотел). Нямам намерение да го лишавам от тези неща, защото "сега имаме бебе и не може". Най-малкото ще предизвикам ревност. Заради голямата разлика във възрастта между първото и второто дете не съм сигурна, че ще се справя еднакво добре с нуждите и на двете деца, че и малко да поработвам. Та ей от там ми тръгват черни мисли, депресирам се и... пиша тук.
Както и да е, днес температурата ми е още по-ниска. Сякаш ще ми идва, а има още цяла седмица. И така от миналата седмица съм имала само един ден с по-висока стойност на БТ. Изобщо тоз месец май наистина го отписвам, въпреки че надеждата ще живее в мен до Ц.
Късмет на всички, успешен завършек на цикъла :)
Хелиантус, дано се оправи скоро кученцето.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #634 -: Август 30, 2019, 14:18:44 pm »
Лято, в интернет пише, че и фолиевата може да е токсична. Не вярвай на всичко, което четеш из всякакви сайтове. Витамин Д, А и К са с опасни при предозиране, но за тях трябва да се взимат големи количества в продължение на много време. Подготовка за бременност и взимане на пренатални и след това витамини за бременни само би помогнало. Друг въпрос е, че с храната не можем да си набавим всичко вече. Прословутата фраза An apple a day keeps the doctor away е от началото на 20в, в началото на 21 трябва да изядем една количка ябълки, за да си набавим същите неща. Аз не обичам безразборното пиене на витамини или каквотото и да е, особено "ей, така да има". Подготовката за бременненост обаче е друго нещо.
Относно децата- характер е. Близнаци, а различни. Имам познати с близнаци- единият е много внимателен, отбран, с отношение към дома и родителите си, а другият е пълен нехранимайко. Не се опитвай да мислиш, че детето ТРЯБВА нещо си. Ти го възпитаваш според детето, а не според теб. Единствено му се възпитава отношение към околните, насочват се интересите и го учиш да е пази, другото е характер и нрав. Предимството на късното майчинство е, че си е нагледал на болни амбиции, абсурдни очаквания и подобни грешки. Не мисли за нероден Петко. Имайки живо и здраво дете ще се наместят нещата след това. Голямата разлика е хубава от гледна точка на разбирането, но и аз съм на мнение, че едното дете не трябва да бъде ощетявано за сметка на новото, но и да не му се дава всичко както преди, защото все пак вече не е сам.
Колко време ти беше цикълът на теб? Не ти ли е рано да ти идва?

Хелиантус, поне е в добри ръце миличкото хайванче.

Стискам силно палци за всички! Късмет, момичета!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #635 -: Август 30, 2019, 15:12:03 pm »
Момичета, като чуха колко ми е естрадиола и веднага казаха задържан фоликул- противозачатъчни. Без преглед. Какво ще кажете, да ида ли някъде да ме видят все пак?
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #636 -: Август 30, 2019, 15:30:38 pm »
Според мен отиди да видиш. Другите хормони, освен ТСХ са ти ок. Защо естрадиол 200 да е задържан? Ако имаш възможност отиди да те видят, но още сега, в началото на цикъла, че да не стане объркване после.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #637 -: Август 30, 2019, 19:33:16 pm »
Mary Cherry, и сппред мен е добре да отидеш на преглед. И на мен често Е2 ми е висок в началото на цикъла, макар и в реф. , а не съм имала задържан фоликул. Но в клиниката по същия начин ми казаха последния път - естрадиол 130 значи задържан фоликул, пий регулон, без преглед че е натоварено... Не е много ок така, но явно е практика...
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #638 -: Август 31, 2019, 14:25:40 pm »
 Днес 2-ри ден от МЦ
изследвания:
LH                 9.18    mIU/ml      Фол.-до12.6,   Ов.:до 95.6,Лут.:до11.4, Мено:до58.5
FSH              11.48   mIU/ml      Фол:до 12,5;   Ов:до 21,5;Лут:до 7,7;Мено:до 134,8
Estradiol       34.48   pg/ml         Фол:12,5-166: Ов:85.51-498;Лут:43.8-211; Мено:5.0-54.7

AMH Plus /ECLIA/      Неготов       pmol/l   2.890 - 49.700

 Пуснах си ги в същата лаборатория където съм пускала последно АМХ и ме изненадаха сега неприятно, сменили са референтните стойности :-(
 Сега как ще разбера какво е движението на АМХ :-(
Това е старото:
(AMH) 0.521 ng/ml 1.00 - 6.80

 Иначе как са? Много ли е зле положението....?
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #639 -: Август 31, 2019, 15:20:47 pm »
Как ще е зле, Хрис! Супер си според ситуацията. То ти и за фонда имаш шанс да се класираш сигурно! ФСХ ти е почти запазен, АМХ остава да не е плачевно нисък, естрадиолът е нисък, ама се очаква. Моят АМХ е 0,7. Пий си добавките и според мен заминавай за Турция с първия възможен автобус/ самолет.
За мен нищо не е загубено още! :)
« Последна редакция: Август 31, 2019, 15:22:37 pm от Pav-la »