0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #600 -: Август 26, 2019, 18:07:00 pm »
Слънчице, чудесен резултат! (и аз помислих, че е станала грешка в мерната единица;) Сега почивайте с половинката и се гответе да ставате мама и татко :*

Нелита, поздравления за имунологичните! Една сериозна грижа по-малко е това ;) Стискам палци и за биопсията.

Тери, успех на изпита утре! Ще чакаме да почерпиш виртуално!
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #601 -: Август 26, 2019, 18:19:51 pm »
Абе ,Павла аз като затворих телефона и се зачудих.
До кога да пия вит Д ,вече 1 месец го пия,по 5 капки.Да го спирам ли ,или намалям?
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #602 -: Август 26, 2019, 18:37:22 pm »
Пий го ти. Аз от 2 години го пия и само с 10 го вдигнах.
Супер си значи, че се притесних  малко ама си викам' той Александров си знае работата'. То аз и затова питах дали е баща или син, че младото по може да обърка☺
Добре сме в много общи линии. Утре сутрин пътуваме.
Успех на всички!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #603 -: Август 26, 2019, 19:14:21 pm »
Слънчице, стискам ти палци всичко да е наред, прекрасни новини!  :goodluck: :goodluck: :goodluck: Тери, успех утре на изпита!
Исках преди да замина на море да се консултирам с ортопед, да ми е по-спокойно за коляното, но миналия понеделник разбрах, че доц. Тони Георгиев е в отпуска и има часове след 5 септ., така че тръгваме този петък за Гърция. Дано няма проблеми! 
Бременелки, много прегръдки за вас! Много сте мили, че пишете тук!

« Последна редакция: Август 26, 2019, 19:20:44 pm от Kukapetal »
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #604 -: Август 27, 2019, 10:30:10 am »
Ууууу, Тери  :D Сега разбрах, че изпита е днес. Успех  :crossfingers: Чакаме хубавата новина 🤗
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #605 -: Август 27, 2019, 10:47:43 am »
Благодаря за стиснатите палци! Успех на всички!
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #606 -: Август 27, 2019, 12:11:58 pm »
Мама,ако СГ е добре,не се стискайте.
Още не знаем нищо за СГ, но нали преди лятната почивка посетих един доктор. Той ме преглежда над час. Говорихме си доста, разгледа ми и графиките назад във времето и каза, че трябва малко да разредим контактите. Не случайно се искало 3 до 5 дни въздържание за изследване, тъй че да опитаме поне през 2-3 дни преди дните на О. Все пак С се образува доста по-бавно, а ние не ѝ даваме шанс. Говореше само за дните преди О, а след тях да правим каквото си решим.
Тери, пиши веднага след изпита, всички сме в напрежение вече :)

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #607 -: Август 27, 2019, 13:29:33 pm »
Лято,вие СГ нямате ли?Аз първия път забременях при ежедневен секс,втория изобщо не знам как стана,тогава бяхме подали документи за ЦАР и изобщо не го мислихме,беше  съвсем неочаквано.
Аз бих опитвала през ден,два три ми се виждат доста.Успех!
Благодаря ви ,момичета!
Териии,взе ли изпита?
Кукапетъл,тъй-тъй го няма доктора,отивайте да си пиете узо и да лапате калмари и октоподи.И ние заминаваме,твърдо решено в събота напускаме Варна,нямаме търпение,доста ни се събра и ще се отдадем един на друг и на коктейлите,сега минахме на уиски със сок ябълка,бактън от тоз джин!😁
Абе аз забравих да питам доктора,утре почвам Кринона,това значи край на секса ,нали?Той нищо не ми каза,ама на свежия трансфер ни го забраниха.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #608 -: Август 27, 2019, 14:36:49 pm »
Лято,вие СГ нямате ли?
Ми нямаме. Аз имам 2 бременности от по веднъж секс за целия месец. Едната бременност след 2 месеца става на 6 години, а другата беше миналата година по това време и беше неуспешна. Имай предвид, че за последните 8 години не сме се пазили никога, но и заради проблемите с пиенето му не сме били активни в леглото. Ми имало е месеци, в които не сме се гледали в очите дори. Аз и първата и втората бременности си ги исках, но за първата се надявах, а втората ме изненада, тъй като "тъкмо си бях събрала багажа". Както и да е де, реално за първи път умишлено бебеправим. Аз преди ден-два споменах, че той се е навил на СГ ако и този месец не стане, тъй че в началото на следващия цикъл почваме с някои изследвания.
ПП: Днес съм свръх емоционална. Доколкото помня прогестерона имаше пръст в тая работа, нали така? Ама ми сълзят очите от няма нищо- музика, някоя статия, нещо съм се присетила... А иначе ако ми погледнете графиката... кошмарна е дотук. Начи след трите + теста нямаше повишаване на БТ. 3 дни по-късно рязко се покачи, но само за ден. Днес пак е суууупер ниска. И аз пак сякаш се депресирах. Уж гледам да работя, за да не го мисля, но изобщо не се концентрирам и час по час се разсейвам с нещо. Обикновено свързано с бебета и бременност. Ами дано да е прогестерона наистина, че иначе с тая графика пак съм в чуденка дали е имало О изобщо :(
« Последна редакция: Август 27, 2019, 15:30:10 pm от Лято »

Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #609 -: Август 27, 2019, 17:03:01 pm »
 Чаааак сега ми излязоха и то част от изследванията  :?

Холестерол/Cholesterol       5.44       mmol/l     < 5.17     PHOT   , а още не е дошъл свинският период   :(

Vitamin D3       29.8       ng/ml     > 30     ECLIA направо, се учудих как се е вдигнал за месец.
 То като гледам освен 8-те капки Вигантол, vit D има и в FH PRO ( пия по 3 хапчета което е 1400IU )    и Омега 3 по 1 хапче на Мьолерс ...общо взето не мога да схвана колко vit D приемам  :oops:
 Кръвните другите от годишният са в норма чакам да излезе TSH-то... , а мислих да купувам още от ваучерите им на Кандиларов, че имат ниски цени на пакети  АМХ, ФСХ  и т.н
 
 Тери, не съм спряла да стискам палци!
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #610 -: Август 27, 2019, 19:20:47 pm »
Слънчице, много се радвам, че дойде твоят месец. Сега дебнете овулация ли? Да не забременееш август, както са ти предсказали?
Благодаря ви за палците, момичета. Сутринта бях толкова нервна, ревеше ми се.  Реших да се поглезя. Почистих си порите, сложих си маска за лице. Да се успокоя. Уж помогна, докато не ми казаха, че ще чакам 5 часа до моя ред за изпит. Като се качих да карам и само си повтарях: " още малко, още едно кръстовище, остани още малко концентрирана". И тъкмо наближаваме улица, където свършва изпита и така си отдъхнах, че ще ми каже да завия наляво към улицата. О той не го каза  8O каза направо и ме прекара през три кръгови в едната посока и наобратно  :D  ама взех го де. Правих същия гараж, на който ме скъсаха миналия път и го направих. Все едно дузина камъни ми паднаха от сърцето. Едно леко ми еее.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #611 -: Август 27, 2019, 19:56:39 pm »
Браво Терии, вече официално честита книжка и леко и безаварийно  :bighug: Отпадна и това, а колко се чудеше дали да започваш курсовете 😁 Сега и една чиста микробиология за хубав трансфер и си отличник 😘
Слънчице стискам силно палците и за твоя трансфер, не остана. Тъкмо сега се зареди с положителна енергия на почивката, за да може малко по - лесно да ти минат после дните на чакане  :bighug:
Ето малко прашец и от мен 😊
:green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1:
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #612 -: Август 27, 2019, 19:59:28 pm »
Тери,честитооо!Супер си се представила,вече си шофьор.Ще караш нали,да не събира прах книжката?
Нищо не чакаме ,другата сряда е трансфера,имам фоликул,имам лигавица,абе не апартамент,цял мезонет е матката.
Хрис,диетка ще трябва с тоя холестерол,сестрата на мъжът ми за 2 месеца го нормализира със стриктна диета.
Лято,ако не стане,наистина направете една СГ,да видите какво е дереджето.
Мише,а така!По-често минавай!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #613 -: Август 27, 2019, 20:17:17 pm »
Тери, честоооо!!!
Слънчицето, ама то сега съм на салати... Сетих се че снощи си похапнах едно домашно сладко късно вечерта, а то е по-мазничко и залято със заквасена сметана. Дано да е заради него😊
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #614 -: Август 27, 2019, 20:32:08 pm »
Ах ти глезана😁,отивай при ЛЛ ,да видиш какво ще каже,ти не пържиш,алкохол не пиеш,от де тоз холестерол?Ама той ти е малко отгоре,може и от сладкото да е.
Оле някой прави купон в къщата на отсрещата страна ,такава мазна чалгия и маанета,че и пеят и викат"хоп,хоооп,уохаа",ужас ужасен!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #615 -: Август 27, 2019, 22:20:01 pm »
Тери, браво! Честита книжка!

Слънчице, не остана при теб.

Аз тези дни съм толкова стресирана, че хич и не мисля за бебеправене, кучето ни е зле и направо....нито съм спала от няколко дена нито нищо, но утре ще гледам да започна тестовете за О, уикенда се местим, хич няма да й хареса тая работа на нашата кучица, особено в момента, но какво да се прави .
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #616 -: Август 28, 2019, 08:42:53 am »
Тери, честитооо!!! Съветът ми е да започнеш да си караш веднага, че аз така от толагане с години, сега опреснителни ще записвам, че пуст страх :))) Лека и безаварийна да ти е книжката!

Хелиантус, дано кученцето се оправи бързо, че е много мъчно така. И пожелавам новия дом да ви е на късмет - да обърнете енергията във ваша полза ;)

Прегръдки и успех и на останалите момичета! Аз си чакам Ц и ще пробвам с още едно четвърто инсе (ако хормоните са ок). И после евентуално ще подавам документи за фонда... Но май ще искам от моя доктор и една ТВЛ да ми направи, да видим какво е положението... Абе наесен с песен както се казва. Усмихнат ден на всички! :*
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #617 -: Август 28, 2019, 09:49:07 am »
Тери, честито! Да караш.

Хрис, не толкова мазнините са проблем, а въглехидратите. Такива бързи захари ги махни, че сме, малко мазничко дори, салати, зелено и ще си ок. Холестерола е много важен за хормоните.

Слънце, секс си правете до ден два преди трансфера. Може и до малко по-рано. Сега си нямала стимулация, пункция, нали се стремите към естественото.

Хелиантус, дано да се изненадате в цялата лудница. Да се оправя и животинчето.

Успех на всички!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #618 -: Август 28, 2019, 10:48:16 am »
 Здравейте, момичета!
 Павла, аз изключително рядко ям сладко...явно годинките вече си казват думата и ще трябва съвсем да го спра :lol:.
 От друга страна не знам до колко да вярвам на тези изследвания понеже още си чакам резултата от ТСХ-то osi_8 . Звънях им сега, а те хъкат-мъкат, че им се счупила вчера машинарията.
 А бе направи ми впечатление вчера, че дойде една жена да си търси останалата част от резултатите и лаборантката се засуети. Питах я има ли проблеми, че моите ми трябват за 28 Авг., ако не да ходя в друга лаборатория. Тя ме увери, че ще са готови... да ама ръц
 Ама едно ми е нервно ще избия днес някой... :oops:

 Слънчицето, оцеля ли след снощната "чалготека" :D
 HELIANTHUS, стискам палци на кученце  :crossfingers: и късмет в новият Дом. :-)

 Излезе ТСХ-то 1.30
 
  На 25 Юли ТСХ 4.1 при прием 1/2 еутирокс 25. (след два неуспешни трансфера)
 Започнах да редувам тогава  1/2 еутирокс 25 с цяло хапче до прегледа с ендокринолога   ( 10 АВг)  От тогава до сега 1 хапче от еутирокс 25.
 Да видим на каква схема ще ме оставят днес.

 
« Последна редакция: Август 28, 2019, 12:40:23 pm от Hris_80 »
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #619 -: Август 28, 2019, 15:02:05 pm »
привет. Онзи период от месеца е. Не, не онзи, за който всички си мислят, а онзи преди него. Периодът на очакване и надежди. Час по час си гледам календарчето, за да видя колко време остава. А това време не минава. Всеки път си казвам, че каквото има да става ще стане и без притеснението ми, но всеки път не мога да се преборя и започвам да се вглеждам във всеки сигнал на тялото. Ето, днес ме боли корем. Ама не ме боли, ами цял ден е като леко неразположение в областта на матката. Сякаш се е подула, си казвам, и ето надеждата блясва в очите ми. После си мисля, че имам твърде голямо въображение и прекалявам. Този път издържах малко по-дълго. Цяла седмица мина от последния положителен О тест. Междувременно всичко минава покрай мен сякаш изобщо ме няма. Машинално работя, машинално водя разговори и всеки миг, в който не гледам календарчето се вторачвам в малчо. Мисля си колко съм щастлива с него. Той расте, съвсем наскоро ме излъга за първи път. После дълго ми се извинява. Излъга за голяма глупост, но излъга. Ей така, необмислено и по детински. Сякаш наближава мига, в който вече няма думата ми да е важна. След 2 месеца става на 6, а догодина ще бъде и на училище. Мислех си, че когато отиде там ще се повлияе от децата и ще започне да крие неща от нас, да се бунтува срещу правилата у дома и ще започне да послъгва за глуповати неща, но явно нещата се случват по-бързо от очакваното и човекът расте независимо от мен и баща си. После си мисля, че той е дете бижу и животът с него минава с лекота. Решенията се взимат лесно, той е послушен и много си вярваме за всичко. Ами ако второто ми дете не е като него аз как ще се справя? Вероятно второто няма да е досущ като него. Вероятно и аз няма да съм същата. Но как ли ще се справя с отглеждането и възпитанието на още едно дете? Дали ще мога да си позволя отново същото самочувствие, което имам сега? Знам, че малкият е висока летва. Знам и, че не всичко в характера му е благодарение на мен. Но честността, обичливостта, състраданието, упоритостта, постоянството, отговорността, търпеливостта- не са все от мен, но и аз съм помогнала. Била съм там, обичала съм, успокоявала съм, прегръщала съм, давала съм кураж и пак съм обичала. Ох, този период от месеца, всеки път ме побърква. Вчера си поплаквах без нищо, днес се вълнувам без нищо. Неадекватна съм, но да минава по-бързо още една седмица, че да видим. ♥