0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #820 -: Септември 15, 2019, 14:46:33 pm »
Павла е права.
От всичко може да е паднала морфологията, каква е причината няма смисъл да се дълбае сега.Просто действайте.Искайте среща с уролог задължително дори да ви кажат, че всичко е ОК.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #821 -: Септември 15, 2019, 15:33:24 pm »
Вчера заспах уверено, но днес цял ден си мисля колко не е добре положението. Размятам изследванията, зяпам и все повече губя надежда. Ами той се дърпа от разговор за инвитро процедура, а аз искам действия. ПиснА ми вече 6 години да го чакам да се накуми и все да обещава и веднага след това да си намира оправдания за отлагане във времето. Ей го докъде се докарахме. Сега ако го изчакам още 2 месеца да се отпусне за разговор по темата, още няколко месеца за лечение с цел подобряване поне малко на състоянието, още няколко месеца изследвания, още няколко месеца чакане за фонда, още няколко месеца процедури и ще се окаже, че съм ударила 40 и моето положение също се е влошило. Естествено преди всичко трябва да чуя лекар какво мисли, но с тия показатели аз не виждам друг шанс.
А детето като нищо ще го обсебя, щом съпругът ми козирува защо и малкия да не? :)

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #822 -: Септември 15, 2019, 17:00:34 pm »
Това, че ще повторим ясно... ама болен ли е? При положение, че HbsAg/Liaison/ е негативен?
Не е болен. Има достатъчно висок тигър за антитела.
Вероятно са след ваксинация.
Успех в процедурата! :)
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #823 -: Септември 15, 2019, 18:05:13 pm »
Лято,защо да не иска инвитро?За него няма разлика,в двата случая дава материал само.Останалото е на жената.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #824 -: Септември 15, 2019, 19:06:52 pm »
Повечето мъже се шашкат, отричат, плашат се.Реално, както казва Слънчицето, всичко го отнася жената.Говорете, спокойно, без обвинения.Кажете си какво искате един от друг.Ще стане, стига да гледате в една посока.

Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #825 -: Септември 15, 2019, 19:37:57 pm »
 Pav-la, anmar, момичета благодаря ви за инфото!
Диването ми твърди, че не е ваксиниран за хепатит Б. и аз за това се притесних от къде ще са тогава тия анти тела. Оф.. луда работа сме.

 Май ще взема да се ваксинирам, че да ми е мирна главата, ден през ден ме бодът.
 Интересно ми е моите анти тела какви ще излязат. Ние сме набор 79 и 80-ти, а тогава новородените не са имунизирани, освен в училище по-късно, ако са ни.
Сядам след малко на винце да отпусна душицата амааа ха  :oops: :drunk:

 Лято, какво да ти кажа... ти си познаваш мъжа и знаеш как да му въздействаш  :wink:
Факт е че са доста чувствителни на тема мъжко достойнство.
 Няма да забравя как  "летеше" на 3 пръста от земята  ММ след като  Док му стисна ръката и каза, че е Шампион  :lol:.  Това след като на мен ми каза, че съм увредена и няма да мога да имам собствено дете.  :wink:
 После в  София  казаха, че не е точно Шампион ;-) сещай се дали им вярва. 
« Последна редакция: Септември 15, 2019, 19:39:45 pm от Hris_80 »
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #826 -: Септември 16, 2019, 12:05:58 pm »
Трудно му е да приеме положението си, разбирам го. Това не значи, че мога да се държа много мило с него. Факт е, че всичко което искам е да застана пред него и да му кажа колко е смотан, защото аз като говорех и му търпях дивотиите 7 години той си надигаше само чашката и му дремеше на левия палец на крака. Ми, да му се не види, откак съм родила говоря за второ дете, а той отлага под всякакви предтексти- сега сме на квартира, сега сме на ниски заплати, сега трябва първо да се преместим, сега имам много работа в службата.... И аз търпеливо чакам. Естествено бях предупредила, че стана ли на заветните 35 да не ме търси. И годините си минаха, като наближи тая възраст аз казах НЕ. Тъкмо си изплаках очите, че се прощавам с най-съкровената ми мечта завинаги и той си промени решението. Ей така, както му е кеф на душата да е. В мига, в който казах НЕ ми се заяви да опитаме. Дори нарочно го пробвах колко ще издържи като харчех пари безпричинно за тестчета, гелчета, витаминки и термометри, изследвания. Ама той само кат си отворя устата да кажа искам и веднага се съгласяваше. Включително ме изуми и че отиде да си направи СГ без да се противи. Е, искаше да я отложи с още 2 месеца, за да станели 6 месеца опити, но аз го пресякох, че в такъв случай няма да си хабя нервите с бебеправене и очакване на неизвестното след това повече. Изчерпах се, изтощих се да се моля. Искам да му крещя, да го удрям, да страда колкото и аз съм страдала през годините. Достатъчно съм чакала, защо да чакам повече? За да пробваме, да не стане, да изследваме тепърва, да лекуваме едва след това и след 3-4 години да се откажем? И сега лаборантката му каза лекар и междувременно да си помогне с повече антиоксиданти. Човека се хвана за антиоксидантите и смята, че има назначено лечение вече. Изобщо не го интересува, че възможностите ни са нулеви без сериозна помощ, държи си на боровинките и това е. А края не му се вижда на това. Та ние сме едва в началото, дори лекар нямаме още.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #827 -: Септември 16, 2019, 13:18:58 pm »
Хора,557 ми и ЧХГ ,днес на 12ти ден.Добре ли е?
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #828 -: Септември 16, 2019, 13:23:55 pm »
Повече от добре, но за да сси  спокойна пусни и сряда, за да видиш удвояване. Май на девойка ми намирисва 😉
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #829 -: Септември 16, 2019, 13:26:49 pm »
Супер е Слънцееее,хайде честито и от мен.Да се пазите с бебчето и след 9 месеца едно пухкаво сладурче ти пожелавам    :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #830 -: Септември 16, 2019, 14:16:15 pm »
Супер си, Слънчице, поздравления още веднъж. Пожелавам ти спокойна бременност и много усмивки :)

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #831 -: Септември 16, 2019, 14:20:44 pm »
Благодаря ви!Доктора каза ,че за 12ти ден е повече от перфектно и вдруги ден пак ме вика.
За 45 мин беше готов резултата и лекарката в лабораторията ми вика"ами като за начало е добре",ама без ентусиазъм и аз докато се кача до доктора,не ме питайте.
Павла,по китаеца е момиче :D.
Много се надявам да си добре :bighug:
Лято,в нашата двойка аз съм тази с проблемите,много съм се терзала,мъжът ми обаче ми е страшна опора,тази битка е за двамата,мъжът ти сигурно се самообвинява достатъчно .Ще успеете!
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #832 -: Септември 16, 2019, 14:28:33 pm »
Слънце ❤❤❤
Лято, разбирам те толкова добре, или може би всички те разбираме...
ММ първата СГ направи и имаше 8 проц морфология. Кацаров му каза, че положението не е толкова зле и той яко се надъха, че видиш ли специалист му го е казал. Нищо, че беше с астенозооспермия (май така се казваше). Изписа му Ортамол, но той пи три месеца и спря. На първата инсеминация пуснахме пак СГ и резултата беше повече от плачевен, но той беше категоричен, че резултатите са измислени и няма да се напряга  8O 8O 8O Както и да е, сега пие стриктно хапчетата, но все още го приема като въпрос на мъжка чест :lol: Много са зле тия мъже.
Благодаря ви, за консултацията, момичета. Обсъдих вариантите с ММ, но и той иска да действаме плавно. Ще го обсъдим и с док. Честно казано и аз не знам, защо тя действа толкова предпазливо. Иначе идеята на Павла е много адекватна, за което благодаря. Знаех го като вариант, но не се бях сещала. Мислех само за 4те инсета и фонда.
Мисля да си взема Хепи Уомън, според вас стават ли? Имало и Ортамол за жени, но бил с йод, а аз не трябва да приемам.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #833 -: Септември 16, 2019, 14:40:02 pm »
Слънчице, чудесен резултат! Пожелавам ти бързо да се удвоява и скоро да видите малката точица, която ще си седи ма топло 9 месеца :*
Лято, разбирам те... И аз понякога си спомням как ислах дете още като бях на 28, но мъжа ми искаше да изчакаме до 30... И все пак - станалото, станало. Гледайте напред и най-вече вземи мъжа си на консултацията при репродуктивен, за да чуе от него вариантите, съобразени с времето и възрастта. Не се отказвай от мечтата си - ще успеете!
Лейди, пих Хепи Уоман миналото лято 3 месеца, но при мен нямаше резултат. Но нищо не пречи да опиташ, при много жени е имало ефект. Успех!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #834 -: Септември 16, 2019, 15:22:55 pm »
Слънчицето,  :bighug:
Значиииииииии добре, че пусна най-накрая кръвен. Много се радвам за вас!

 Лято, на едно мнение съм със Slance_i_luna. Вземи мъжът ти с теб. Аз така като почнах да ходя по гинеколози бях все сама в началото и той все ми повтаряше "Ще стане какво си го замислила, колко по-възрастни от теб раждат" Докато не го замъкнах с мен и Док каза, че  не мога да имам деца, защото съм с ИЯР да видиш как чак тогава слезе на земята.
 Въпреки всичко той сега пак е по-позитивната половинка, но трябва да има един такъв дето да дава кураж :-) .
 
 
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #835 -: Септември 16, 2019, 16:38:21 pm »
Благодаря Ви, знам че ще стане. А и на глас нищо не съм му казала, надявам се да не говоря насън. Наясно съм (и затова сме още заедно), че семейството става здраво и силно след трудностите, през които двама души преминават заедно с обич и подкрепа. В крайна сметка не съм казала "да" само на хубавото, а и в настоящия момент си имаме едно прекрасно ангелче - изключително добро дете. Ако то е живо и здраво нищо друго няма значение и през всичко ще преминем заедно, цялото семейство. За лекарите- ми той няма начин да не идва, в крайна сметка неговото здраве ще подобряваме и то преди моето да се е влошило. Ще му трябват още изследвания доколкото разбирам, прегледи и т.н. Няма как да му ги правят ако го няма, тъй че въпросът е предварително изяснен. Давам му време да посвикне с мисълта уж, но вчера го гледах и не вярвах на очите си. Човекът е спокоен, купил си натурален сок от боровинки и смята, че наполовина си е решил проблема. Все пак чакам първи преглед, за да го свалят на земята, защото ако аз трябва да го сторя ще е страшна буря. Всичко дето съм таяла и премълчавала толкова години, за да не травмирам детето ще се излее. Сякаш времето да излея цялата си мъка и болка настъпи, но ще удържа още известно време.
Иначе първият ден въобще не разбирах за какво става въпрос. Вторият ден разбрах значението на тая диагноза и се отчаях, но днес разбирам, че в крайна сметка показателите му са ниски, но не са от най-лошите, а и са поправими.

Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #836 -: Септември 16, 2019, 16:58:48 pm »
Слънчице, супер резултат. В сряда ще е поне двоен и после 9 прекрасни месеца до най- голямото щастие.

Лято, мъжете са си така, ще се оправят нещата, просто говорете спокойно по въпроса без обвинения.

Аз говорих с акушерката на др. Калчев и имам час за него на 23 Октомври, дано успеем и двамата да се приберем , че да може и една СГ да пуснем и да видим кое на къде...
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #837 -: Септември 16, 2019, 20:00:00 pm »
Слънчицеее, толкова се радвам. Резултата е перфектен и съм сигурна, че ще се удвоява и всичко ще е както трябва. Прегръщам ви с бебчо  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #838 -: Септември 16, 2019, 21:09:46 pm »
Ох, страхотен резултат Слънчице.

Хелиантус, имаш план, това е супер.

Лято, ще стане щом и двамата го искате.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #839 -: Септември 17, 2019, 20:40:33 pm »
https://www.facebook.com/1604008168/posts/10214285128474476/
Линкът води към публикация за записване за 100 прегледа в мбал надежда по повод дни на донорството през декември. В публикацията е описано как се записва. Условието е да не сте пациенти на болницата. Аз май съм пациент и не мога да се запиша, но както всяка година ще съм там.