0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #840 -: Септември 18, 2019, 11:24:00 am »
Тери, какво стана с другата мб? Какво каза вчера урологът? Ти как си?
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #841 -: Септември 18, 2019, 11:28:39 am »
Хора,днес на 14ти ден от трансфера ,ЧХГ ми е 1457!Доктор Александров каза-ти уби змея!Чак на 2.10 ме вика за преглед.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #842 -: Септември 18, 2019, 11:31:12 am »
Бравооо, Слънчице!!! Отпусни душичката и се радвай на воля :* Това е твоето бебче  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #843 -: Септември 18, 2019, 11:42:29 am »
Еха, Слънце, уби го и още как! Според мен другата седмица може да чуете сърце вече, но той иска да е сигурен явно. На 4ти ти беше трансферът, значи си 4гс+ 5 дена.
Ох, много се радвам!
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #844 -: Септември 18, 2019, 12:13:28 pm »
Бравооо, Слънчице. Бях сигурна. Даже не съм се притеснявала за твоя трансфер. За мен ти си беше бременна вече. Ех, че хубавооооооо. Взимай болничния и си поживей 1 месец, докато не си започнала да охкаш в темата на бременните.

Павла, много ме беше притеснила ти. Радвам се, че засега са добри прогнозите.

Ще пиша по-късно да ви разкажа за моите истории. Общо взето съм на антибиотик 10 дена  и ме мажат всеки ден с дезинфектант с лубрикант.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #845 -: Септември 18, 2019, 15:47:30 pm »
Браво слънчице, вече мога да ти пожелая лека бременност и здраво бебче на финал  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #846 -: Септември 18, 2019, 16:03:33 pm »
Лято и при нас по същия начин ни подведе лаборантката в надежда за СГ като каза че няма място за притеснение и ние се захванахме за тези думи, т. е той се успокои. Вече втора година опити и нищоо... Тъй като и при мен не е всичко наред откъм хормони, решихме да направим втора кобсултация. Занесах всички изследвания на гинеколога заедно със СГ и неговите думи бяха, че много трудно ще забременея по естествен начин предвид СГ, която вижда (4%морфология).Посъветва ни да направим консултация с уролог и да действаме за инсеминация. Дойде ни като студен душ и на двамата. Сега сме в чуденка какво да правим,най-вероятно ще запиша час за уролог, някой познава ли добър уролог в Пловдив. Започнах да му давам витамините Ортомол, спимен форте, неоксид...
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #847 -: Септември 18, 2019, 18:10:39 pm »
Не се отказвай мила, това е най-важното. Понякога по пътя има трудности, но трябва да преминем през тях.

За уролог не мога да ти препоръчам в Пловдив, но мога да питам една приятелка за нейния ?

« Последна редакция: Септември 22, 2019, 11:10:30 am от Елфи »
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #848 -: Септември 18, 2019, 18:23:04 pm »
Да, ако ти е удобно, ще ти бъда благодарна, Maria.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #849 -: Септември 18, 2019, 18:37:28 pm »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #850 -: Септември 18, 2019, 19:28:42 pm »
Благодаря ти teri! Мисля да пуснем нова СГ понеже тази която имаме е от преди една година, да направим консултация с др. Даскалова, която предполагам ще ни насочи към уролог. Вече обмислам сериозно варианта за инсеминация, но днес четох че преди инсето се правят обичайните изследвания плюс цветна снимка, та си мислех ако стигнем до този момент ще се наложи ли да правя отново цветна снимка при положение, че ми е направена такава януари месец. С една дума има ли давност цветната снимка.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #851 -: Септември 18, 2019, 19:56:34 pm »
Има давност ЦС, но при положение, че е от този януари, няма да правиш нова.
Аз например имам от миналата година януари и не съм я подновявала и не смятам да го правя засега.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #852 -: Септември 18, 2019, 23:33:42 pm »
Страхотен резултат има Слънцето, страхотен.

Тери, чакам да споделиш какво се случва с теб.

Няма смисъл от нова снимка, тази е правена скоро.По-скоро ще пуснете хормони, преглед и ще стартирате.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #853 -: Септември 19, 2019, 10:29:37 am »
Привет. Бяхме току-що при д-р Макки/Маки в надежда. Уролог и андролог. Директно иска да подготвяме и документи за фонда, но това и аз си го мислех. Междувременно витамините, които пием остават за още месец и след следваща спермограма ще прецени дали да ги смени с по-силни.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #854 -: Септември 19, 2019, 10:40:42 am »
Ето ме и мен, тъкмо се връщам от мазане в клиниката.
Лято, зарежете ги тези антиоксиданти и се отнесете сериозно. Морфологията много трудно се повлиява. Факт, че за нея дават антиоксиданти, но трябва специалист по мъжки стерилитет да ги предпише. За справка мъжът ми пие от 2 години какво ли не и дори мина операция от варикоцеле. Няма промяна в спермограмата. Ако наистина искате второ дете, поеми нещата в свои ръце. Лекарите се опитват все да успокоят мъжете и те се хващат за това като удавници за сламка и става глухи за критиките след това. Може 9 лекаря да кажат, че нещо не е наред, един каже ли, че има шанс за естествено и се запират като магарета. Все да пробвали вкъщи. Колко съм ги слушала тази, ако знаеш. Докато тази година мъжът ми изкара морфология 1% и за първи път каза, че е виновен, че ме е оставил да нося това бреме сама, само аз да се тровя и психически и физически.
Сега за мен. И двете стерилни урини показаха Е.коли хемолитично 10 на 5та. Осъзнах, че сама си причинявах кървенето като се напъвам да изпикая всяка капка, а това търка възпалените стени. Като спрях да го правя и кървенето изчезна. Към края на миналата седмица вече нямаше и утайка в урината. Но слънчасах на морето два пъти и от там като ме хвана един кръст. Казвам ви не можех да вървя. А това е чест симптом на цистити (въпреки, че аз нямах болезнен цистит). Видя се, че трябва да ида на лекар. Той потвърди, че на ехограф вече не се виждат утайки. И започнах да се пазаря, че не искам антибиотик, но той каза, че просто няма как. В мехура нямало бактерия, но в стените на дълбоко била там и може да се качи към бъбрека. И оттам започна сложното. Сравнява вагинална антибиограма със стерилна урина. Намери няколко общи антибиотика и като му показах какво вече съм пила и шах мат. не останаха ефективни перорални антибиотици. Само такива, изискващи хоспитализация за 7 дена.
Едва откри един: Уназин. Искаше и мускулно да си слагам друг, но се разбрахме да го прескочим втория. И започна едно търсене на Уназин. Бил спрян  и го няма по складовете. Едва намерих един. И погледнах рецептата, че ми трябвали 4 опаковки. Ако не ги намеря - болница. Хубаво, че ми събраха от 36.6 от складовете им.
Интересни неща си говорихме с този доктор. Той е на 100% убеден, че Мишо има бактерии. Казвам му, че няма. Той: "Да си смени лабораторията или са малко и не му ги хващат, но на теб малко ти трябват". След това се замислих, че може би има резон, защото аз вече 3-4 пъти се чистя от бактерии и все се засича с опитите вкъщи. Месец опити и пак Е.коли. Знам ли.
Също каза, че 10000% имам Е.коли и вагинално, нищо че пише Стрептокок. Просто той е взел превес и е подтиснал Е.колито в момента.
Каза ми, че курсовете ми антибиотик са били много кратки и затова може би не съм успявала да ги избия веднъж завинаги. Което е така. Все по 5 или 7 дена, а все четях в интернет, че хората пият по 10-14 дена антибиотик за Е.коли. Сега съм на 10 дена.
Аз му обяснявах как аз чистя едно Е.коли и после се появява друго чувствително към други АБ. Той каза, че според него няма такова нещо. Просто АБ се правила с измерване с някакви линии и понякога го правели през пръсти. Това не знам така ли е, но и няма значение.

Иска следващия път да ида при него отново със стерилна урина и вагинална микробиология и да следим какво съм пила.

В Ню лайф ходя всеки ден да ме мажат. От Германия са поръчали мехлем от Хибитан и лубрикант. Това било дезинфектант, който убива бактериите и олющвал горния слой на лигавицата. Когато попитах да си платя, казаха, че е за сметка на клиниката. Да дойдат пак онези жени, които казват, че клиниките гледали на нас като кредитни карти.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #855 -: Септември 19, 2019, 10:48:57 am »
Тери, май си намери доктора, който ще те отърве от тези бактерии. Говори и с Мишо да пусне МБ другаде и да видите резултатите. Щом доктора се съмнява и ти също, това може да ви е ключа за разковничето. Слънчице, страхотен резултат. Никой не се е съмняваше в резултата ти. Скоро те чакаме ме при нас. Това се отнася и за другите 😘
« Последна редакция: Септември 19, 2019, 11:14:03 am от Татяна Павлова »
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #856 -: Септември 19, 2019, 11:16:03 am »
Слънце пак ЧЕСТИТО! Страшно много се радвам за резултата. Някак си знаех че ще е положителен. Бях сигурна, през доста премина и сега дойде времето да се зарадваш малко и след 9 месеца да гушнеш юалкия бонбон.   :bighug:
Тери дано това е твоят доктор и цялата тази одисея да приключи  :bighug: чета те постоянно и те мисля... ще се наредят нещата сигурна съм. И аз съм на мнение да смените лабораторията и да пуснете нова микробиология на Мишо. Пробвайте, нищо не пречи. Всичко ще се нареди ще видиш  :bighug:
Лято и при нас нямаше почти никакъв ефект от тия добавки, подавайте документите, сега одобряването става много бързо, тъй че няма да губите излишно време.
Късмет момичета
 :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1:
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #857 -: Септември 19, 2019, 11:34:09 am »
Тери, нещата звучат логично и дано вече всичко се нареди.Стискам силно палци!

Колкото до касичките, всеки е свободен да има мнение, но да се правят генерални заключения от една-две клиники е несериозно.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #858 -: Септември 19, 2019, 11:38:37 am »
Тери, нямаше ли в Геника някаква мега сложна микробиология на еякулат? Може да има логика в това, което казва доктора, но аз си държа за водата също. Малко да е, на теб толкова ти трябва. Дано да избиете каквото може и да си връщаш ембриончетата. Не е ли вариант и Мишо да мине един курс АБ? Ти как се чувстваш?

Лято, аз съм на мнението на Тери. Или го хващай на тясно и му ябясни реално как седят нещата, или поне да не си мисли, че е безобиден проблемът. Мъжът ми пиеше антиоксиданти при доста добра СГ, но защото пуши и имаше ДНК фрагментации.
Идва моментът, в който си задаваш въпроса, дали и тази битка искаш да я изкараш на фронтовата линия, докато той е в тила. Хора сме и се изморяваме. Остави го да отнесе малко куршуми и тогава прецени дали сте готови да влизате в битката, но заедно, а не единият на нож, а другият в лазарета.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #859 -: Септември 19, 2019, 11:49:27 am »
Тери аз работя в аптека, ако все още не си намерила уназин, в една от нашите аптеки има 3 опаковки. Аптеката се намира в Смирненски, ако желаеш мога да се обадя, за да ти ги запазят.