Здравейте и от мен
Много вода изтече след първата ми регистрация тук, радваме се на прекрасно момченце /след мисед и неуспешна инсеминация/.
Решихме, че е време за второ детенце.
От няколко месеца пробваме, но разбира се, не става
Другият месец мъжът ми е на спермограма, защото преди 5 години си е правил изследвания и от лека Астенозооспермия, след добавки и лечение, мина към Нормоспермия /правени са в репродуктивна клиника/. Днешно време обаче има фактори, които със сигурност му влияят зле: много стрес на работа, никакво движение, всяка вечер по 2 чаши вино. За мен съм започнала с колпоскопия /имам горене на раничка преди 6 години/, цитонамазка, микробиология, ТСХ, FT3, Ft4, АМХ, другият месец като ми дойде цикълът, ще пусна LH, FSH, Estradiol, Тестостерон, Prolactin, Обременяване с глюкоза.
Преди малкия имам правена проходимост на тръбите с хидротубация, но си мисля, че ще ми трябва ново изследване, защото съм раждала със секцио, а и мина много време от тогава.
Резултатите ми от първите изследвания са: ТСХ - 2,98 uIU/ml /0.27 - 4.2/ - ще ходя за корекция в дозата на Л тироксин, FT3 - 4.30 pmol/l /3.1 - 6.8/, FT4 - 17.47 pmol/l /12.0 - 22.0/, АМХ - 9,6 ng/ml /0.1 - 10.4/.
Овулацията я засичам с пикливи лентички, обикновено е на 15-16-17 ден, но този месец имах силна цервикална слуз на 13-ти ден, но се изпокарахме с мъжа ми, забравих да си направя тест, после на 15-ти ден тестът беше положителен, но нямаше цервикална слуз и много се обърках...
Та, включваме се в борбата и ние