0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #420 -: Август 01, 2019, 12:46:38 pm »
Нищо лошо няма да стане, а даже е добре първи триместър да се пие метформин.
Каква диета си правила тогава щом не ядеш въглехидрати по принцип?
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #421 -: Август 01, 2019, 13:06:42 pm »
5 дни само месо на скара/5 дни месо на скара и сурови зеленчуци. Разрешени през цялото време бяха яйцата и нискомаслените млечни включително обезмаслени кашкавал и сирене (има едни на маджаров и хич не са лоши), а от плодовите млека (ако ми се дояде сладко) можеше да взимам само от лидъл "skyr" се казва и е 0,2% масленост. За закуска мюсли с нискомалсено мляко и черен шоколад, но да не прекалявам. Плодовете бяха забранени в началото. По-късно ги включи с глюкофажа, след като разбра, че ми става доста зле. Захарни, хляб, пържено и ядки бяха и още са забранени. Вече е разрешено да ям леща и боб, но не по-често от веднъж на 10 дена и само за обед. гриловани зеленчуци също може от скоро. Риба на скара -да, ролца от раци- изключително рядко и по малко, морски дарове (миди, скариди)- не помня, но и не ям. Гъби може с малко масълце. Въобще ако толкова ми е нужна мазнина- само с масло да готвя. Готвя е силно казано, след като готвеното ми е забранено.
Само дето аз като видя храна и губя връзка с мозъка си, но съпругът съобразява разумно менюто ми с диетата (нали той пазарува и готви), а аз хапвам по нещо забранено като няма кой да ме види.
Аз по принцип хапвам/х доста хляб, но не обичам захар. У дома захар се взима веднъж на 2 години и то от малките пакети. Явно като ми е спряла хляба и инсулина е продължил да работи напразно, та започна тоя глад за сладко. А след сладко (вафла, шоколад) се чувствах като след секс- голям кеф.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #422 -: Август 01, 2019, 13:13:14 pm »
Уха! Каква е тази диета?! Нормално да ти е лошо. Защо ти изключва мазнините? Тя си е специалист, тя си знае, но отначало и зеленчуците да ти изключи...
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #423 -: Август 01, 2019, 13:19:29 pm »
Зеленчуците бяха 5 дни разрешени 5 дни забранени, а плодовете бяха изключени напълно отначало. То не ме бъркаше де, аз така или иначе и плодове не ям. Откак ми ги е разрешила през месец май съм изяла 2 парченца диня и и 2 резена пъпеш. Напоследък хапвам и по някоя филия от хляба на мъжа ми- пълнозърнест с лимец май, но само в изключителни случаи.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #424 -: Август 01, 2019, 13:31:47 pm »
Това ти е била диета с цел отслабване, нали? Трябва да се преразгледа ако искаш да е с цел забременяване.
Аз ям зеленчуци, плодове, месо, бобови и млечни. Пия метформин (дори и сега) и това е. Като ми свършат витамините ще пия иногинол, защото уж намалява риска от гестационен диабет. 
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #425 -: Август 01, 2019, 13:42:58 pm »
Мишо беше на диетоложка заради високата кръвна захар. Даде му доста повече варианти от обикновената НВВМ диета. От рода на кафяв ориз, пълнозърнест хляб. Беше му препоръчана от д-р Мели, така че не е просто случаен човек.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #426 -: Август 01, 2019, 13:51:03 pm »
Тери, НВВМ е без много неща. Аз картофи не ям, ориз рядко. Като направих диабета имах консултация с диетолог. Той също ми разреши ориз, хляб и други. Даже се оказа, че моят режим е доста по- ограничен от този, с които трябва да вкарам кр. захар в норма и да избегна инсулина.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #427 -: Август 01, 2019, 13:54:20 pm »
Да, за отслабване отидох. Преди да забременея с малкия бях 58 кила, а влязох да раждам 84. Изписаха ме 78 кг, а година по-късно свалих на около 65 кг. И после не знам как станах 78-79 кг пак. Чувствах се ужасно тромава и задъхана, но най-много ме "депресираше" това, че в градския транспорт хората ми правеха място и ме мислеха за бременна. Ама аз така си и изглеждах- дебела само в корема. Свалих си приложение на телефона и за месец свалих 6 кг с диета и упражнения, които задържах година и половина и в един момент пак започнах да качвам. Тогава реших да ида на лекар, но целта си беше отслабване и диетата е насочена основно натам. Все пак е съобразена и със здравословното ми състояние, затова и изследванията ми ги поиска лекарката. Аз изобщо и не съм си помисляла за проблеми с кръвната захар преди това. По-скоро си мислех, че е от отчаяние при пиещ мъж и грижи по болна майка. Сякаш дупката, в която се намирах, нямаше изход. Малко по-късно пак опитах с приложение на телефона, но бях несериозна и се записах на фитнес направо. Там беше без никакъв успех след цяла година посещения и се насочих към диетолог.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #428 -: Август 01, 2019, 14:10:14 pm »
mama, аз съм споделяла преди. На 12 години отидох и аз на диетолог. С диета от 64 станах 45 кг, като нормално момиче на моята възраст. Моята определено беше друг тип.  Но наистина според мен човек като иска да отслабне, най-лесно е с диетолог, защото има рецепти и трудно да кривнеш, пък и пари си дал.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #429 -: Август 01, 2019, 14:25:25 pm »
Аз все таях надежди, че мога нормално да си върна килограмите. Знам, че след бременност фигурата се променя, но чак пък толкова ми се виждаше немислимо. Сега съм 68-69 кг и ми е добре, макар че коремът още се вижда понякога. С малки гърди съм и най-малкото подуване опъва роклите в корема, докато моя приятелка с огромен бюст няма този проблем. Там от гърди корем не се вижда, а има повече от при мен. Все викам на мъжа, че като не става с диети поне да ми плати един силикон и да не се вижда толкова натрапващо, ма той се стиска нещо. Да, определено с диетолог е по-добре, но нали все ни свързват жените с постоянното и вманиачено състояние на теглото и сякаш не ми се искаше да стигам до там. Определено не съм била дебела, но се чувствах некомфортно в тялото си. И не си мисля за старите килограми, тогава бях кльощава много. Сега съм с нормален индекс на телесните мазнини (23,3), което е хубаво и за бъдеща евентуална бременност. Всъщност това май е главната причина да посетя подобен лекар- подготовка за предстояща бременност. Е, ще ми се още малко да сваля индекса преди това де, но поне това не пречи успоредно да опитвам и двете неща.

Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #430 -: Август 02, 2019, 08:41:16 am »
Благодаря ви  :bighug:

Пак правих тест, съвсем отрицателен, така че няма да е този месец, може наистина от температурните аномалии да е нещо, тук беше 17 градуса, после за няколко дена стана над 30, сега  пак 17-24 . Само дано не е пак някой 45-50 дневен цикъл... Иначе сърбежа е без обрив  :D, луда работа, засега не е крайно зле, дано отшуми.

Тери, твоят дойде ли?

Mama all the time, какви са тези тестове със слюнка, за първи път чувам?
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #431 -: Август 02, 2019, 08:47:07 am »
При мен винаги от жегата ми се размества пустия цикъл.Или ми подранява или много късно идва.Хич не ми влияе добре тая жега.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #432 -: Август 02, 2019, 09:23:43 am »
О аз съм толкова заплесната тези дни. Само кръстовища са ми в глава и си мисля, че вече ми е 32 ден цикъл, а то е 25ти... :D Бях се наканила скоро и на лекар да ида, че ме боде от няколко дена яйчника и бях решила, че може да е киста.
Иначе аз реших, че по някакъв начин трябва горе-долу да следя как върви моето лечение и се сетих за тампоните за проверяване на ПХ във влагалището. Навсякъде са с изчерпана наличност,писах на дистрибуторите и дано ми отговорят. Ако не, ще трябва от амазон да поръчвам и да ги чакам кой знае кога. Иначе тези тампони ги препоръчват и за бременни жени, за да се следи дали няма предразполагащи фактори за инфекция. Мисля, че бяха 15 тампона за 25 лв, като се прави тест веднъж на една две седмици, което си е доста добра цена.
Някоя от вас пробвала ли е тези тестове за овулация със слюнка. Много ми е трудно на мен правенето на тестове за овулация. Това не ходене на тоалетна по 3-4 часа и то точно след 15:30 ми идва зор. Особено, ако се наложи да свършим нещо след работа и отидоха 5 часа жажда и стискане. А ако не го спазя стриктоно, не ми излизат коректни резултатите.
« Последна редакция: Август 02, 2019, 09:25:32 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #433 -: Август 02, 2019, 10:28:02 am »
Хаха, Тери, разсмя ме искрено. Това си е бая разсеяност. Аз се навих за тия тестове, но имам още 7 пикливи лентички за следващия месец. И ако нищо не направим и на четвъртия опит ще си го взема. Ще дам отзиви, но дано не стигам дотам де.
Аз днес не съм на себе си пак. Онзи ден бях объркана и въобще не знаех какво правя, но исках да направя много, а днес се чувствам безпомощна. Знам, че трябва да чакам още малко, но това чакане ме кара да откачам. Аз и с първата бременност бях така де. И като видях двете чертички се зачудих откъде ще намеря търпение за още 9 месеца преди да гушкам съкровището. Но главното беше станало и тия месеци минаха неусетно. Ами голямо напрежение си е да чакаш цикъл, който не искаш да идва. Знаеш, че като цяло зависи от теб, но в същото време нищо не можеш да направиш на този етап точно. И така, стоя в офиса сама, цъкам някакви скучни игри и минутка по минутка отброявам скуката и напрежението. Стомахът, не, матката ми е на топка. И дори не знам какво толкова чакам, след като така или иначе искам да отлагам цикъл. Както казах- не съм на себе си. Надявам се по-късно да се разсея с приготвянето на багажа, а от утре хич и да не го мисля. Пуснала съм днес едно ЧХГ, но не се надявам изобщо, тъй като гърдите ми омекнаха вече и явно ще трябва да започвам с хапчетата. Все пак ще изчакам резултата до довечера.
« Последна редакция: Август 02, 2019, 12:16:08 pm от mama all the time »

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #434 -: Август 02, 2019, 16:49:48 pm »
Прогестеронът е паднал 3 пъти, което значи цикъл до 2-3 дни. Бременност няма, тъй че минавам смело на хапчета. Минавам в извън линия следващите 2-3 седмици, тъй че успех на всички тук. Ще се забавлявам :)

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #435 -: Август 02, 2019, 17:31:47 pm »
Тери, много се радвам че се готвиш толкова сериозно. Тук пробва ли http://www.fromvoulevs.com . Мойте тампони са от този сайт.
Хелиантусче, съжелявам за този месец. Айде няма да е чак пък толкова дъшъг този Ц, ще дойде. Това, което е написла МамА ми звучи точно като дюкан. Аз съм била на него и не е полезен, ако не са ви добре бъбреците- имайте го предвид.
Успех на всички!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #436 -: Август 02, 2019, 18:04:39 pm »
Лина, дано не е. Миналият път през декември така като стана нямах цикъл 50 дена...Ще видим. Добре, че имам и други неща да мисля, скоро ще се местим и ще е забавно.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #437 -: Август 02, 2019, 19:42:56 pm »
Гррр ... сега като се раздвижиш със местенето това ще побутне нещата. Движението винаги е приятел :* Кога се местите?
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #438 -: Август 03, 2019, 08:36:54 am »
лина, кога си купувала тампоните за ПХ? Аз им писах, но не ми отговориха изобщо. А гледам, че навсякъде в България (и не само) са изчерпани. За всеки случай ще поръчам и от ебей, докато все още има.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #439 -: Август 03, 2019, 12:36:14 pm »
Тери, отдавна беше. Два пакета взех. Звънни им по телефона понеделник. Тери, вторник съм в Пловдив да се видя с Конова. С Митко сме и той е по-особен. Нямаме планове още :)