0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #340 -: Юли 25, 2019, 18:09:36 pm »
Хрис, много съжалявам, че отново си преживяла това огромно разочарование и болка, които са познати на всяка една от нас тук... Поплачи си, колкото имаш нужда и продължавай с плана, а може да си вземеш и малко почивка за душата и тялото... И не се отказвай заради възрастта, познавам момиче, на което на 27 й сложиха диагноза ИЯР, два опита инвитро без да извадят читава яйцеклетка и докато се готви за трети опит, забременява естествено и ражда момче. За всяка от нас е отредено детенце (а може и по повече от едно). Прегръщам те!
Lady, съжалявм за трагедията, която си преживяла. Вероятно от стрес ти е дошло по-рано. На мен веднъж заради много силен стрес ми дойде на 21 ден, иначе винаги е на 27-28. Нов месец, нов късмет!
Момичета, аз онзи ден се замислих, че станаха 3 години откакто започнахме с опитите и се получи още на втория месец, но последва мисед и кюретаж.... И от тогава си чакам... Прегръщам ви всички!  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #341 -: Юли 25, 2019, 18:22:28 pm »
Слънце и Луна, благодаря ти!
Знаеш ли, точно преди малко си мислих същото, изминаха 3 години на неуспехи и непрестанно чакане на двете чертички.
А и какво ли не ми мина през главата. Вече се чудя дали ще се случи. Струва ми се някак невъзможно.
А онзи ден докато разговарях с ММ на тази тема, се зачудих кога точно Тери беше при ходжата.  Той каза година, а аз сега чакам да мине тази година и Тери да се похвали  :D Някак вярвам в него. Аз също ходих тази седмица при ходжа, ля ми куршум (за първи път ми е), но този човек нищо не ми каза за дете  :lol: Леле, докато пиша, осъзнавам, колко абсурдно звуча.  :lol: :lol: :lol:
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #342 -: Юли 25, 2019, 18:42:42 pm »
 Lady01, аз преди този трансфера ходих в катедралата „Свети Александър Невски“,запалих свещичка и в Руската църква там писах писмо на Св. Серафим с молба за рожба.
 Днес минах и запалих свещички и за мен и за вас. Днес се почита св. Анна. "Светицата се почита най-вече от жените като покровителка и защитница на бременните невести и на раждаемостта. За да могат да износят плода и да раждат леко".
 Ходили сме няколко пъти и до манастира св. Мина,преди лапарото да помоля за спасение на тръбата и преди предният трансфер.
 Така сме устроени. Като се изчерпа рационалното, да се надяваме на ирационалното...
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #343 -: Юли 25, 2019, 18:48:07 pm »
Хрис, ще стане точно когато му е времето. Знам, че заради възрастта бързаш, че това чакане те е изцедило и, че дори се чувстваш в безпътица, но само не губи надежда и вяра, моля те.
Аз нямам идея дали този месец съм имала О. Правих тестове и бяха 3 поредни +, а от вчера е -. Базалната температура се вдигна днес с около 0,3 градуса, а след третия + тест беше с 0,1 градуса по-ниска (може би въпросният спад преди О). Но съм с усещането, че цикалът е бил ановулаторен. При всички случаи чакам 02.08. когато имам профилактичен час. И понеже законите на Мърфи ме страхуват смятам преди прегледа да пусна кръвен тест, понеже както писах преди това на следващият ден пътувам и не желая да има изненади. Но и, въпреки че смятам този цикъл за празен не съм убедена и не искам да рискувам с лекарства на своя глава. Може ли да ми кажете за колко време приблизително ви излизат резултатите от кръвен тест и иска ли се предварителна подготовка- гладна, жадана и т.н.? Питам, тъй като 2 пъти съм правила този тест, но първият път лично директорът на болницата ме прати и според мен заради това резултата излезе за около 2 часа, а вторият път беше в болница където ми го съобщиха на следващия ден. И двата пъти тестването не беше планувано. Първият път не се видя нищо на ехограф при 3 + пикливи теста и 20 дневно закъснение и ме пратиха на кръвен, а вторият път беше няколко дни след това когато прокървих (резултата беше по-малък вече, но пак положителен, а изводът е ясен).
« Последна редакция: Юли 25, 2019, 18:51:21 pm от mama all the time »

Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #344 -: Юли 25, 2019, 18:53:44 pm »
 mama all the time, благодаря!
 Трите поредни (+) теста за О, втората черта еднакво наситена ли беше и на трите?
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #345 -: Юли 25, 2019, 18:59:30 pm »
Хрис, много съжалявам! Ще успееш, ще видиш!
Форума познава какви ли не случаи!

Лейди, съжалявам за всичко през което си минала!

Аз съм казвала, за Моника ни теябваха 5 години, а бях на 28. Минах през диагноза ИЯР, после се оказаха други неща. Просто трябва да се чистят проблемите и да вярвате на лекаря си. Ако не се чувствате добре там, преместете се, няма значение колко е прехвалена мястото.

Успех!

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #346 -: Юли 25, 2019, 18:59:47 pm »
Да, макар че вече започнах да се съмнявам в адекватността си през тази седмица, но на 90% си вярвам, че и трите бяха еднакво +. Още повече, че тези тестове преди това и след това показваха едва забележима втора черта и дори точно преди първият плюс мислех да ги сменям.

Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #347 -: Юли 25, 2019, 19:54:16 pm »
magi_st,  :bighug:
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #348 -: Юли 26, 2019, 00:33:01 am »
Хрис, много , много съжалявам! Поплачи, ако трябва крещи и после се изправяш и напред, ще стане, само никакво отказване!

При всички ще стане, ще я опразним тази тема!

Стоека, това което е казало момиченцето ти е направо шокиращо! Много хубави думи, благодаря!

Павла, въпрос към теб, защото знам че им разбираш на тези тестове за О, ако О е била е деня когато направих първият възможно ли е да покаже отрицателен?
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #349 -: Юли 26, 2019, 08:21:39 am »
Павла, въпрос към теб, защото знам че им разбираш на тези тестове за О, ако О е била е деня когато направих първият възможно ли е да покаже отрицателен?
Въпросът е към Павла, но ако позволиш ще изкажа мнение от скромен опит. ЛХ се покачва преди О, а не по време на самата О, тоест е напълно възможно. Самата аз смятам, че нещо такова се случи с мен точно този месец, след като на графиката ми се виждат 3 положителни теста, един отрицателен, а ден по-късно и повишена температура. Но температурата се повиши след първият - тест, което си е около 36 часа след последния + тест. Тоест О е била някъде между + тестовете и повишента температура, в часовете между тях (цяло денонощие разлика има). Тъй като от миналият месец засичам, но дори и тогава не тествах от - до - не мога да дам убедителен отговор, но според това което изчетох за О и засичането с тестове и температура оставам с абсолютно същото впечатление. След като О настъпва до 48 часа след + тест е напълно в реда на нещата в деня да даде - (например О е била рано сутринта, а се тестваме следобед). Само да не те объркам или подведа.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #350 -: Юли 26, 2019, 11:03:03 am »
Мама, тези тестове са по-специално.
При положителен тест О е в рамките на деня.
Хелиантус, аз си правя и обикновените сутрин.
Тези никога не могат да покажат О на първо мерене, защото се настройват на първото мерене. Това може само, ако си нямала никакво човече.
Прави обикновените сутрин. Насочват добре.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #351 -: Юли 26, 2019, 11:33:36 am »
Здравейте и от мен :)
Много вода изтече след първата ми регистрация тук, радваме се на прекрасно момченце /след мисед и неуспешна инсеминация/.
Решихме, че е време за второ детенце.
От няколко месеца пробваме, но разбира се, не става  :?  :?  :? Другият месец мъжът ми е на спермограма, защото преди 5 години си е правил изследвания и от лека Астенозооспермия, след добавки и лечение, мина към Нормоспермия /правени са в репродуктивна клиника/. Днешно време обаче има фактори, които със сигурност му влияят зле: много стрес на работа, никакво движение, всяка вечер по 2 чаши вино. За мен съм започнала с колпоскопия /имам горене на раничка преди 6 години/, цитонамазка, микробиология, ТСХ, FT3, Ft4, АМХ, другият месец като ми дойде цикълът, ще пусна LH, FSH, Estradiol, Тестостерон, Prolactin, Обременяване с глюкоза.
Преди малкия имам правена проходимост на тръбите с хидротубация, но си мисля, че ще ми трябва ново изследване, защото съм раждала със секцио, а и мина много време от тогава.
Резултатите ми от първите изследвания са: ТСХ - 2,98 uIU/ml /0.27 - 4.2/ - ще ходя за корекция в дозата на Л тироксин, FT3 - 4.30 pmol/l /3.1 - 6.8/, FT4 - 17.47 pmol/l /12.0 - 22.0/, АМХ - 9,6 ng/ml /0.1 - 10.4/.
Овулацията я засичам с пикливи лентички, обикновено е на 15-16-17 ден, но този месец имах силна цервикална слуз на 13-ти ден, но се изпокарахме с мъжа ми, забравих да си направя тест, после на 15-ти ден тестът беше положителен, но нямаше цервикална слуз и много се обърках...
Та, включваме се в борбата и ние  :wink:
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #352 -: Юли 26, 2019, 11:48:15 am »
Благодаря ви!

Ще започна и обикновените другият месец. Ако е имало О този месец при мен е минала, защото започнаха да ме болят гърдите, значи някакъв прогестерон има от някъде евентуално.Допускам, че е възможно да е била на 14-15 ден... Много мразя да не знам какво се случва, така не знам дали да се надявам този месец, но ще видим.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #353 -: Юли 26, 2019, 12:46:15 pm »
Мама, тези тестове са по-специално.
При положителен тест О е в рамките на деня.
Може ли информация какви са и къде се намират?
Ако е имало О този месец при мен е минала, защото започнаха да ме болят гърдите, значи някакъв прогестерон има от някъде евентуално.Много мразя да не знам какво се случва, така не знам дали да се надявам този месец, но ще видим.
Напълно те разбирам, защото и аз не знам какво се случва този месец. В началото на Ц БТ беше разбутана много и мислех за ановулаторен. Като почнах тестовете и те без помен от втора чертичка- викам си тъй ще е наистина. Гърдите ми станаха болезнени и то много и реших, че и да е имало съм изпуснала. После 3 +, но пак можеше да е без овулация, 1 ден нищо и накрая температура 37,7, но вече измерена с живачен термометър. И сега си мисля дали проблемът не е бил в новият електронен термометър за тая шарена графика, дали имам твърде голямо въображение, дали е имало О или само силно желание. Но тоя месец и без това съм го отписала като възможен, тъй че няма да страдам много за него. Другият ще се постарая повече и махам електрониката, нищо че ме е страх от живака (чупила съм като дете).
Здравейте и от мен :)
Здравей, добре дошла (отново). Успех с всички изследвания и дано скоро се похвалиш с добри изследвания и 2 хубави чертички.
Да Ви кажа нещо, на което тези дни се смях. Синът ми ме гледа, че напоследък термометри разнасям. Той знае, че искаме да го направим батко и е дал заявка аз да не целувам баща му, а баща му мен, защото иска братче, а не сестриче. Та онзи ден съм пишкала по един тест и съм го оставила да покаже евентуално втора чертичка докато пуша една цигара. В това време малкия дошъл и видял теста. Взел го и ми го носи с въпроса колко ми е температурата. Хем ми е смешно колко не разбира, но се интересува от здравето ми, хем се радвам, че идея няма що е то термометър и боледува рядко :)

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #354 -: Юли 26, 2019, 12:58:06 pm »
 Мама, Clear blue duo hormone  е тестът.

Бонболини, цс трябва отново. ПКЯ ли имаш, че АМХ ти е толкова висок? ИР имаш ли или сега ще изследваш за първи път?

Успех!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #355 -: Юли 26, 2019, 13:57:12 pm »
Pav-la,
Когато преди години си изследвах АМХ беше над горна граница, но като съм ходила на фоликулометрия, винаги съм имала доминантен фоликул, който се пука. По едно време имаше съмнения за поликистоза, но репродуктивните специалисти ми казваха, че си овулирам, правя дебела лигавица и т.н., но антралните фоликули са ми повече /в началото на цикъла/. Проследявана съм доста пъти, като последния път беше миналия месец и пак имах доминантен фоликул, който се спука  :?
ИР преди бременността съм изследвала, д-р Начев /ендокринолог/ ми беше казал, че стойностите са ОК тогава, но си мислех да ги изследвам превантивно пак и да ги покажа, когато ходя за коментар на ТСХ...
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #356 -: Юли 26, 2019, 14:46:13 pm »
Има пкя, които не са с типичната форма. ЛХ как ти е? Виж и ИР, добре е. Дано и сг да е добра и да се случат бързо нещата.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #357 -: Юли 26, 2019, 14:51:58 pm »
LH, FSH и останалите хормони ще ги пускам през предстоящия цикъл и ще видим какво ще излезе...
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #358 -: Юли 26, 2019, 20:23:10 pm »
 От моята клиника ме пратиха днес "да си почивам" т.е по дяволите :lol: ...... без идея каква може да е причината за двата ни неуспешни трансфера в последните 3 месеца и без насока, препоръка за някакви изследвания ....
 Та... Август ще си "почиваме", а на есен ММ иска да ходим до Турция. Въпреки моята диагноза ИЯР
 Изследвания какви мога да си пусна на първо време сама за да видя докъде съм я докарала?
 И колко да изчакам ( последно бях на естрофем, дуфастон, кринон, аспирин, фраксипарин)
 Миналата година си изследвах витамин Д заради ниското АМХ и беше 17. Понеже лекарите не ми обръщат внимание на недостига на Д-то по-колко мога да пия и през колко време да го следя?

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #359 -: Юли 26, 2019, 22:37:04 pm »
Хрис, на мен с витамин Д много подобен на твоя ми предписаха по 5000 единици витамин Д на ден за месец и после по-ниска доза на ден. Купи си го на капки, лесно се дозира с тях. Пише една капка колко единици е. Аз си взех на Джеймисън. По 400 единици е капката и взимах първия месец по 12 капки, а сега 5-6.
Изследвай АМХ-то.  Щом за Турция сте се ориентирали. Първо започни с витамин Д, ще вдигне АМХ според мен. Харесай клиника и пиши на  някоя координаторка от клиниката. Ще ти кажат какви изследвания искат.  Ако ти е много ниско АМХ, опитай да го вдигнеш с витамин Д. Пробвайте, ако не изкараш яйцеклетка, ще платите само стимулацията. В момента лирата е много евтина и цените стоят по съвсем различен начин. За справка: младо момиче прави инвитро там. Изследвания, Процедура, лекарства за стимулация поддържащи лекарства, ЗЕТ, нощувки, пътни и храна за двамата е излезнало 8000лв. Да кажем, че на теб може да ти пуснат по-силна стимулация, но идеята ми е, че ако не изкарате Я, то няма да изгорите с цялата сума. При тях другото, което е хубаво е, че при второ инвитро има сериозни намаления в цените.
Иначе точно вчера четох статия на моята клиника, че ниското витамин Д може да възпрепятства имплантация. Не знам доколко може да се разчита на това, но и аз правих трансфер с 21. Не бях го изследвала отдавна.

bonbolini, и на мен ми звучиш като някоя слаба форма на ПКЯ с толкова антрални. В такъв случай наистина е добре да се провери за инсулинова резистентност (трикратно проследяване на глюкоза и инсулин), защото между двете има установена връзка, а ИР скапва качеството на яйцеклетките и иска диета.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света