0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #380 -: Юли 30, 2019, 04:20:21 am »
Благодаря за бързата обратна връзка, Тери. Още нещо да попитам- второто изследване дали да го направя утре или в четвъртък? В петък съм на лекар, макар че и утре съм на лекар. Утре ще обсъдим този резултат, но в петък трябва да обсъдим и двата резултата. Аз, както казах и преди, държа да отложа този цикъл. Никак не ми е хигиенично кървяща да стоя на пясъка. Дискомфорта по време на цикъл е друга причина да искам да отложа. Засега съм от 4 дена на конски дози витамин Ц и малко калций, но не вярвам това да сработи за повече от ден-два. Бях се нагласила утре да се изследвам, защото лабораторията е обявила, че дава резултати на следващия ден след обед и според това не би трябвало да са готови за петък 11 часа, но вчерашните бяха готови още до вечерта и сега си мисля, че може да поизчакам сякаш. Така, че със сигурност да видим дали е почнал да спада. Тъй като нали нямам доказана О с фоликуметрия, а и графиката ми този месец е каша + трите положителни теста за О, та сама се оплетох много. Нали искам всичко да си наглася преди да се втурна в приключения, за да не мисля за друго освен за почивка и сега от едно объркване се впускам в друго. Както се казва- Да би мирно седяло, не би чудо видяло!
« Последна редакция: Юли 30, 2019, 04:22:09 am от mama all the time »

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #381 -: Юли 30, 2019, 04:47:09 am »
Каква е идеята на многократно изследване на прогестерон? Този резултат води на мисълта, че е имало О. Щом чакаш цикъл след 8 дена и имаш такъв резултат,  тогава си го измерила където трябва.
Ти щом си със семейна обремененост за онкологични заболявания трябва да се изследва редовно. Другото е, особено за рак на яйчниците, генетични изследвания.
Не знам какъв ще е този лекар, който ще се занимава с опити за бременност и да ти е комфортно на плажа. Ти си знаеш.
Според мен не си изследвай нищо повече, освен пак мпс, ако ке взимаш медикаменти. Защо просто не пропуснати този месец за опити щом ще ходиш на плаж и имаш проблем да си в цикъл?


Да ви попитам, при ОГТТ винаги ли с периферна кръв и рано сутринта са ви правили изследванията?
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #382 -: Юли 30, 2019, 04:50:53 am »
 Благодаря, че ме мислите :bighug:
Абе душици вие защо не спите по това време? Какво е това писане по малките часове на нощта?

 Много ме е яд, че не загърбих всички лекари и не ви послушах преди години... ама викам лекари са, всички казват да не му обръщам внимание на витамин Д-то та така.
 А ме е страх, защото към него не пия нищо, нали Д-то натрупвало калции където не трябва. Та миналата година пишках кръв. Беше едно ходене по мъките. След като личната ме прати на ехограф и се установи, че нямам тумор( понеже нямах болки никакви, а имах кръв с малко капсуловано нещо). Реши, че нищо ми няма и може да съм изхвърлила пясък, камъче.
 Аз упорита отивам пускам урина на своя глава, бактерии...еширихия. Добре, че през живота си не съм прекалявала с  антибиотика, та антибиграмата показа, че мога доста неща да пия. Изтрепахме ги.
 Mamaall the time ме подсети. Аз гърдите си ги преглеждах преди трансферите и преди да се зобам с хапчелъците и  го правя веднъж в годната (оперирана съм от ДО). Трябва ли сега по-рано да се преглеждам...сега докато като ви питам и пак се вбесявам, че на тези мои въпроси друг трябваше да отговаря и по точно, би трябвало да предупреждават и дават насоки след процедури, трансфери какво да изследваме и да следим...  osi_8

П.С явно се бъгнал сайта :-) и часът не е верен .
« Последна редакция: Юли 30, 2019, 04:55:39 am от Hris_80 »
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #383 -: Юли 30, 2019, 05:06:03 am »
Хрис, имам 4 операции на гърдите. Заради тях не ни се получи да го кърмя малкото. 7 стимулации и 5 бременности, много високи дози прогестерон.  Аз п.авя прегледи на 2 години. Сега като мина 35г ще започна на година. Мисля, че на година е ок. Ако имаш някакво оплакване или съмнение можеш и по-рано. За мен д не го мисли. Нико няма да ти направи.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #384 -: Юли 30, 2019, 05:13:14 am »
Каква е идеята на многократно изследване на прогестерон?

Не знам какъв ще е този лекар, който ще се занимава с опити за бременност и да ти е комфортно на плажа. Ти си знаеш.
Според мен не си изследвай нищо повече, освен пак мпс, ако ке взимаш медикаменти. Защо просто не пропуснати този месец за опити щом ще ходиш на плаж и имаш проблем да си в цикъл?
Бих искала да видя как се движи в тези дни, ако съответно намалява ще се поуспокоя и ще си поискам лекарства за отлагане. В крайна сметка е рано за тест за бременност, независимо дали кръвен или пиклив, а като им дойде времето няма да мога да ида на лекар. Особено при отрицателен тест- 100% ще си взема и сама хормонални, а очевидно при високи нива на този хормон не е добра идея да го покачвам повече, не ли?
Този лекар не се занимава с опити за бременност. Всъщност аз съм в процес на търсене на свестен лекар, при който да си ходя редовно. Но засега все попадам на недобросъвестни или платени дето не мога да си ги позволя повече от еднократно. Та този лекар е избран на случаен принцип като вариант за консултация относно вече взетото от мен решение да отложа цикъл. Поне да ме насочи разумно.
Какво ще рече да изследвам пак МПС? Това прогестеронът ли ще да е? То друго едва ли ще пускам освен него пак. Освен ако не се изкуша за ново ЧХГ, ей тъй да се изтезавам сама.
Не пропуснахме, защото съпругът настоя така, а аз реших, че ще се справя и в двата варианта и се съгласих. Двата варианта бяха бременност или отлагане на цикъл, но нямаше вариант да съм кървяща на пясъка. В подкрепа на първият вариант стои преферт гел, на който възлагам големи надежди да ускори нещата, но за съжаление не успях да установя със сигурност овулацията и сега не знам докъде съм се докарала. Затова искам да пусна хормоните 2 пъти. Рано е за ЧХГ, но прогестеронът може да даде насоки в случая. Ако падне от първото изследване- отлагаме, ако се качи- чакаме извънземните да кацнат на Земята и да се разкрият на американското правителство, тоест чудо да стане.
Естествено, имам някаква идея в главата си какво да правя и как да го направя, но в същото врем съм неуверена в себе си, тъй като досега не се бях ангажирала толкова много с бебеправенето. Да, но като годинките минават и аз не искам да изпускам нито миг. А в същото време, не смятам, че трябва изцяло на това да се отдавам, защото имам живот, който е свързан с живота и на други хора. Тоест заради моето неразположение няма да карам още 5 човека да се съобразяват. В крайна сметка не смятам, че човек трябва да се примирява с обстоятелствата и ако има възможност да ги промени и да вземе максималното от живота, то той е длъжен да го стори. И тъй, искам да грабя с пълни шепи.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #385 -: Юли 30, 2019, 06:11:37 am »
Hris, на секундата, в която прочетох кръв в урината и бях сигурна, че е било Ешерихия коли. Има един щам: "Ешерихия коли хемолитично", който разпада еритроцити и води до кървене. Давай смело с витамин Д. Да натрупаш излишно витамин Д ми се струва почти невъзможно. Всички, които пием витамин Д, едва, едва вдигаме стойностите.
mama, не знам дали не е късно за отлагане на цикъл с Прогестерон. Поне на мен докторката ми е казала до 17 ден да започна с взимането на Прогестерона. Не знам защо, но може би в по-късен етап ще размести нещо цикъла. Ти си знаеш защо искаш да отлагаш, според мен просто не си заслужава да си разбуташ хормоните заради едно море, което искаш да правиш второ дете. Иначе за МПС-то, мисля, че Павла е искала да напише "ЧХГ". Ако сте пробвали има шанс според мен да се е получило, с тези високи нива на Прогестерона.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #386 -: Юли 30, 2019, 06:20:46 am »
Аз лично не бих си правила експерименти с отлагане на цикъла. Била съм на море и съм била в цикъл..за мен по важно беше да видя двете чертички,но ти си знаеш най-добре
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #387 -: Юли 30, 2019, 06:24:26 am »
МПС е поправено от телефона ЧХГ.

Не, не може да даде нищо прогестеронът. Той не индикира бременност и е напълно безсмислено да се проследява през дни.
Не бих рискувала да съм бременна и да пия каквото и да е. Единственото което бих взела е прогестерон.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #388 -: Юли 30, 2019, 06:35:01 am »
Божеее Терии, вече се убеждавам, че "Не питай старило(или май учило ;-) ), а питай патило" нашата работа.
 Сега като написа това... и за себе си се убедих ( за пореден път за съжаление), че трябва да се вслушвам в шестото си чувство. Гледай как сама тогава съм си я хванала. Добре, че тогава не послушах джипито, а се изследвах.
 
 
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #389 -: Юли 30, 2019, 06:43:11 am »
Да, вероятно за вас е странно и дори безотговорно да си разбутвам хормоните. Особено с оглед на това, че някои от вас имат проблеми с тях, а аз явно умишлено си ги търся. Дори може и наистина да е така. В крайна сметка и аз не знам точно какво искам. Тоест искам бебе, но не на всяка цена. А и като добавим, че при появата му ще се наложи всички доста да променим начина си на живот не виждам защо да не си позволя еднократно и може би последно за следващите 2-3 години да прекарам отпуската си без притеснения. Имам нужда да се отпусна, тъй като от септември ме очаква много работа. Ще пропусна рождения ден на детето през октомври, а и едно от състезанията му. Всъщност състезанието е на рождения му ден, но тогава са и изборите за местна власт и аз ще съм част от екипа на един от кандидатите. Щото ако не влезе и аз оставам без работа, тъй че трябва и аз да се постарая. Работата по избори е 2 месеца, но е денонощна почти. Та след морето застъпвам и няма мърдане. Ако има междувременно и бременност следващите няколко години ще са доста напрегнати, тъй като лавирането между работа, майчинство, тренировки и състезания, личен живот ще ме изцедят. Поне сега да се възползвам. Особено след последните няколко години- съпругът с алкохол, мама с рак. После наследствени разправии- брат ми искаше да изгони сестра ми от наследственото ни жилище, бихме се, викахме си полиция и какво ли още не. Ми иска ми се и аз да видя бял ден. Тъкмо малчо е вече по-голям и самостоятелен, една почивка искам като почивките да е- без домашна работа, местене на местожителство, болници и лекари, смяна на памперси за възрастни, ревящи или слънчасали малки деца (имат си своя чар, но все пак) и пияни съпрузи. То и според мен ще е късно за дуфастон, утрогестан или нещо подобно което е прогестерон и може да се пие и при бременност. Затова пускам тия изследвания, поне малко да насочат.
Ми според мен дори и в четвъртък ще е рано за ЧХГ, може би. Според моят календар (приложението от телефона), който смята средноаритметично последните няколко Ц плюс дължината на ЛФ и О тестовете (но ми вкарва О на положителен тест, а тя е по късно малко) цикълът ще е на 06.08. Само дето календарът вкарва и пропуснатият цикъл в изчисленията си, тоест датата варира около. А ако приемем, че отново е на 25 дни датата му се очаква на 04.08. Предвид, че не знам с точност последната О, но ЛФ ми е твърдо и непроменливо 12 дни пак излиза Ц между 04. и 06. Ако ще е на 04. има голям шанс да не дойде и изследванията да са верни, но ако ще е на 06. МАЙ сме изпуснали бебеправенето, а пък изследването само може да покаже спад в прогестерона и съответно спокойно да пия лекарства. Днес го казвам за пореден път- в главата ми е каша, объркана съм, смутена съм. Искам резултати, незабавни, за да съм спокойна. Това с бебеправенето по план е голям психически стрес. Винаги съм се чудела какво значи да плануваш бременност, тоест защо на запад толкова го практикуват, а навлиза и у нас. Струвало ми се е нелепо да се отлага до точният момент. И сега ми се струва още по-нелепо. Но нали годинките, та няма да чакам и на провидението. Съжалявам ако ви натоварвам и разбирам, че не сте съгласни с мен, но аз си имам своите съображения да не се отказвам от едното за сметка на другото. И уж гледам да не дълбая в подробности, но все изписвам по 5 страници само с един пост тук.

Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #390 -: Юли 30, 2019, 07:18:24 am »
Мама,не натоварваш никой,всички сме минали през такъв период. Не те упреквам,но просто хормоните са сложна работа и незнам да не си навредиш повече с това отлагане на цикъла. Сама казваш,че времето си минава и не се знае колко време ще ви отнеме. При мен уж нямаше никакви сериозни проблеми и пак ми отне година,за да забременея. Помисли и подреди приоритетите си. Ако си решила наистина,че искаш бебче,действай. Не чакай и не губи време,за да не се окаже после късно.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #391 -: Юли 30, 2019, 09:35:34 am »
Мама, никакви хормони няма да си разбуташ. Въпросът е, че не може да ти се отложи цикъла по начин, който да е безопасен за бременност, освен с прогестерон. Аз така мисля и не бих рискувала потенциална бременност заради удобството да не съм в цикъл на плажа. Никой не съди или подобно нещо. Питаш и ти отговарям какво мисля.
Какво ще е в следващите 2-3-5 години няма значение. Говорим за конкретната ситуация. И пак- ако прогестеронът не е показателен за бременност.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #392 -: Юли 30, 2019, 10:54:33 am »
Павла,питала си за ОГТТ,на мен Тасевска ми каза да ям в 20.00 последно предната вечер,после само вода може,сутринта рано с бавен ход да отида до лабораторията и да стоя там през двата часа,движението можело да компроментира теста.
Мама,ти си решаваш как да постъпиш,аз съм си отлагала цикъла ,ама беше много отдавна.На дереджето на което се намирам сега,не бих го направила.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #393 -: Юли 30, 2019, 11:29:21 am »
Слънце, аз питах по скоро лабораториите какво са ви казали и каква кръв взимат.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #394 -: Юли 30, 2019, 11:38:42 am »
Лабораторията само ми казаха,да седя там .Кръв венозна.
В "Статус" в стоматологията ходих.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #395 -: Юли 30, 2019, 11:40:49 am »
Да се включа за Ешерихията, нищо че не е актуалната тема в момента... Февруари месец бях с тази бактерия... Дискомфорът започна някъде покрай последните опити... Последва прием на антибиотик разбира се. Но и преди бях забелязвала, че след секс се случва да ме хване цистит... Та, след лечението започнах профилактично прием на червена боровинка, като го съгласувах и със следящия АГ, който прие много добре идеята.

Оттогава насам урината ми е чиста. Взимам по една капсулка с 500 мг боворинка. Понякога, когато усетя лек дискомфорт или след секс (макар да не се случва много често, щото либидото ми е в дългосрочен отпуск...), взимам по две. Не знам дали има противопоказания, но съм доволна, че циститът не ме е навестявал скоро. А и все пак е обсъдено и с АГ.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #396 -: Юли 30, 2019, 11:46:16 am »
Dark, направо е чудо как толкова бързо те отпуска ешерихията. Мои приятелки пият по сумати време стимуланти с червена боровинка.
Павла, на мен венозна кръв ми взеха. От лабораторията ме искаха там гладна до 2 часа след като съм се събудила и не ми позволиха да ставам, докато минат двата часа.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #397 -: Юли 30, 2019, 11:56:20 am »
Тери, боровинката я започнах след приема на антибиотик, изследвах и урина, та бях чиста. Вече дали леките неразположения, които ме спохождат чат пат са бактерии, не мога да кажа... Все се надявам, че боровинката не им позволява да се захванат и да се размножават гадините :D Представям си, че подсигурява една хубава, хлъзгава и негостоприемна среда  :lol:
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #398 -: Юли 30, 2019, 11:57:17 am »
И преди 09.00ч сутринта да се почне изследването, че и аз ги питах като ходех за второто ЧХГ
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #399 -: Юли 31, 2019, 09:41:25 am »
Моята матка е цял мезонет!Имах едно полипче ,много малко от към тръбата,която махнахме миналата година,д-р Александров младши го махна,огледахме всичко ,топ е.Не знам защо предните ми хистероскопии бяха с пълна упойка,нищо не усетих днес,само лек дискомфорт.Обаче пак ме отложи,мисли,мисли и каза,че все пак е бъркано вътре и по-добре да изчакаме и тоя цикъл да мине .
Така че,оставам още малко в тая тема.