0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #480 -: Август 07, 2019, 23:23:10 pm »
 След отрицателният тест още почнах витамин Д по 5 капки на ден.
 Днес бях на ендокринолог, каза ми по 8 капки да взимам на ден и да се изследвам сега в края на месеца. Така ще го пия докато го докараме поне до 30, а после ще приемам веднъж в седмицата.
 Увеличавам еутирокса 25 на цяло хапче всеки ден и него ще изследвам в края на месеца. Мислим с ММ да ходим края на Септември до Турция или в краен случай Октомври до тогава се надявам да не се сдобия пак с някоя киста. Между др. на ендото и беше чудно, че съм го вдигнала. Каза, че лятото даже падало ТСХ-то...
 Питах дали ще ми навреди Фертилитито на ЩЖ. Не го беше чувала, че и обяснявах, че заради това, че има йод се препоръчва консулт с ендокринилог. Каза, че на мен няма да ми навреди  йода.
 Иначе АМХ ще пускам края на Август или Септември.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #481 -: Август 08, 2019, 09:30:16 am »
Hris_80, ти не трябва ли преди това да си запишеш час за Турция чрез координаторките? Или затова казваш края на септември-октомври, защото ще пуснеш АМХ и тогава ще запишеш час? Значи и аз не е зле да си изследвам витамин Д-то, аз от май не знам колко време вече го пия по 5-6 капки на ден. Дали може да се предозира...
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #482 -: Август 08, 2019, 10:10:54 am »
Ако си с остър недостиг едва ли.(изследвай все пак, ако трябва да се коригира нагоре надолу). Щом  при мен от 5 ми ги вдигнаха на 8 капки. Ходихме до една от агенциите и ни казаха с готови изследвания (ако искаме да ги правим тук, ако не и там можело, но ще излезе по-скъпо. ) да им се е обадя в първият ден на цикъл и те ще ми запишели час.
Искам да изследвам първо АМХ Август, ако е много ниско да пия и Септември
 Иначе спермограмата искам ММ да я направи там.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #483 -: Август 08, 2019, 10:19:45 am »
Той и да направи спермограмата тук, не мисля, че ще му я признаят. Те клиниките в България една на друга не си признават спермограмите, каквото говорим за Турция. Дано има подобрение на АМХ, достатъчно, че да се съгласят на консултация. И после FH PRO преди процедура и трябва да тръгнат нещата. Все пак не си в менопауза все още, все ще се изкара нещо според мен. С една жена бях писала, тя ходила в Турция с АМХ 0.4 и са изкарали яйцеклетки. Дори до бластоцисти са стигнали, но просто не са се получили нещата. Докато в България направо са я отписвали. Кой знае каква стимулация са й приложили, но в такъв момент си готов на всичко. Жалко, че не е забременяла, но е окуражаващо, че са имали 2 балстоциста.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #484 -: Август 08, 2019, 10:37:35 am »
Трудно ще го предадена и, Тери.
АМХ е мнооогж относителен и само той не значи нищо. Аз съм с 0.6-7 и съм далеч от менопауза. Имам си О всеки месец и вече 5та бременност. Комплексно се гледат нещата. Според мен пък е хубаво да се направи СТ, за да се знае дали и той не трябва да взима нещо, докато чакат консултация. А аз в колкото клиники съм ходила, всички признават СТ, даже във Франция ги признаваха, но там една СТ е валидна 6м и после трябва нова.
Хрис, заема се сериозно и пиши. Не чакай!

Успех на всички!
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #485 -: Август 08, 2019, 12:11:31 pm »
Здравейте, момичетата!teri спомена, че си на хомеопатия, какво по точно пиеш и кой ти я назначи. Аз също съм на хомеопатия в началото бях малко предубедена, но успях да кача прогестерона(беше дооооста нисък) сега пия и за регулиране на лх и фсх другия месец трябва да ги изследва. Назначи ми ги др. Сашка Николова, много е добра плюс глюкофаж. Чудя се дали да не си изследвам и вит. Д понеже съм с инсулимова резистентност. Момичета исках също да питам някой от вас да е ходила при др. Конова в Пловдив и какви са ви впечатленията и мога ли да се консултирам с нея без да имам имунологичен проблем. Благодаря ви!
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #486 -: Август 08, 2019, 13:45:18 pm »
Мц,  не знаех че има зависимост между витамин Д и ИР. Но ако правиш опити за дете, то витамин Д трябва да изследваш. Освен това ти се бориш с бактерии, при ниско витамин Д, борбата с тях става още по-трудна.
Иначе моят хомеопат е д-р Юрукова. Мисля, че тя отдавна не поема нови случаи, освен ако не се запишеш на онлайн консултация и оттам вече се водиш нейн пациент. Но тя сега е в отпуск поне месец и нещо. Аз основно пия едни миксове, която тя ми бърка, пробиотици и имуностимуланти. И съм на сериозна диета. Тя няколко пъти ме е изкарвала от кофти ситуации и сега гледам да спазвам стриктно, каквото ми е предписала. Дори убийствената диета. На нея съм вече 20 дена и съм свалила вече 3 кг. Опитвам се да наваксвам с храна, но явно не ми се получава.  Иначе от тази диета ми изчезна всичкото бяло течение. Винаги като мина на нея и имам от тези "сухи" дни, които се водят преди цикъл. Цял живот лекарите ме диагностицират с "нормално обилно бяло течение", мина ли на убийствената диета и то влиза в "нормално бяло течение".
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #487 -: Август 08, 2019, 16:13:56 pm »
Благодаря ти teri, да витамин д влияе върху инсулиноватс резистентност, иначе да и аз съм чувала добри неща за др Юрукова. А на каква диета те е подложила и причината, защото аз нямам нужда да отслабва, даже трябва да кача...
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #488 -: Август 08, 2019, 18:53:42 pm »
Здравейте и от мен,

И аз в темата.
Надявам се да съм добре дошла и се надявам на подкрепа сред вас!
Правим опити за бебе от два месеца. Бях положително настроена и очаквах да стане бързо (имам една неуспешна бременност, която се получи буквално от един път при изчислявана овулация), с менструация и овулация всичко е видимо наред, обаче не се получава. При мен има и друго, след проблеми с окосмяването, заради което съм правила назад във времето изследвания на хормони, откъдето излезе, че женските са наред, DHEA-S и AMH - двукратно завишени от референтните стойности. Ендокринолог и гинеколог ме убедиха, че това не би било проблем при евентуална бременност при условие, че овулационните процеси протичат при мен нормално и лечение не е приложимо, третиране се налага само козметично. Аз обаче съм вътрешно убедена, че това възпрепятства успешното зачеване, този месец започвам да следя температура и цервикална слуз , ще взема ову-тестове, за да хванем максимално точно момента и съм решила, ако до септември нямам положителен резултат, да предприема мерки. На 30 съм почти и не искам да чакам повече.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #489 -: Август 08, 2019, 19:33:38 pm »
Hirondelle_blanche добре дошла при нас ! 2 месеца не е много време,за над 30 годишни дават 6 месеца опити преди да се пристъпи към репродуктивен специалист. Вземи си ову тестове за да се ориентираш кога е овулацията. Другото което е ако АМХ е завишен говори за СПКЯ (нека ме поправят момичетата ако греша). Хубаво е да пуснеш полови хормони и преглед при гинеколог за да се отхвърли или потвърди тази диагноза. Успех !
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #490 -: Август 08, 2019, 20:14:34 pm »
Привет,
Заключението на гинеколога е от последното ми посещение е, че има малки кистички, обаче те не пречат на овулацията. Testosterone, LH, Prolactin, estradiol, Fsh (забравих ли нещо?) са в норма. Не знам доколко възможно е високитв нива на АМХ и ДХЕА-S да са някакъв вид патология... Ще пробваме да видим какво ще стане.

Предните месеци засичах овулация по календарния метод - при редовен 28-дневен цикъл, винаги точен като по часовник. Обаче този месец менструалното кървене започна на 30-ти ден, което означава може би, че сме изтървали най-високо фертилните дни, тъй като са се отместили по-напред. Ние си правим любов всеки ден почти, но около фертилните дни по календарче обезателно ежедневно, като след тях се случва да поразреждаме... Възможно е просто да не сме хванали момента, знам ли...
Иначе наскоро прочетох, че ползването на лубрикант възпрепятства придвижването на сперматозоидите, ние винаги досега ползвахме, чудя се може ли това да е причина?!  osi_10 osi_10 osi_10
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #491 -: Август 08, 2019, 20:34:40 pm »
Hirondelle_blanche, добре дошла и дано не се задържиш дълго. Лубрикантите пречат, да. Има специални лубриканти, които могат да се използват при опити за бебе- виж preseed. 2 месеца не са много,  пожелавам ти скоро да се получи.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #492 -: Август 08, 2019, 21:18:19 pm »
Hirondelle_blanche мен ако питаш си смени гинеколога тези малки кистички заедно с резултатите от изследванията ти говорят точно за СПКЯ, който води до задебеляване обвивката на яйчника, което от своя страна пречи на овулацията
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #493 -: Август 09, 2019, 08:02:58 am »
Hirondelle_blanche аз имах само една киста - 2 см и все си мисля,че тя прецакваше цялата работа,защото след като кистата изчезна на другия месец забременях. Така че според мен иди и при друг гинеколог и чуй какво ще ти каже
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #494 -: Август 09, 2019, 09:01:53 am »
Много благодаря за насоката Тери :*

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #495 -: Август 09, 2019, 09:58:34 am »
Вит д намалява резистентността на инсулина. Така казват поне.

Мц, преди да минеш на захарни топчета е важно да разбереш причините за разбърканите хормони.

Ирондел, както описваш нещата може и да имаш пкя. Преди колко време беше бременността? От същия партньор ли?
Правете си секс за сега (не дейте по 20 пъти в месеца. Така за 2 месеца не знам какво остава до овулация). Единствено трабва да взимаш фолиева киселина и ако искаш, можеш да си вземеш иногинол.

Успех на всички!
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #496 -: Август 09, 2019, 17:14:31 pm »
Hirondelle_blanche, привет и дано не прекараш много време тук ;) Не се разтройвай- два месеца наистина са малко време, дори и на теб да ти се струват доста. При опити за забременяване и ИР, вит. Д се следи. аз съм с лека ИР и препоръките ми от доц. Конова при опити са да следя вит Д. Успех от мен :) Тери, аз мислех че си го пуснала това Д вече.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #497 -: Август 09, 2019, 20:52:25 pm »
Здравейте, момичета. Пуснах си хормони 3 пъти през 2 месеца, като сега пуснах и повечко неща. Един месец преди второто изследване пих FH Pro. мисля, че интересни неща са се получили. Бихте ли ги погледнали с по- опитното си око.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #498 -: Август 09, 2019, 21:29:04 pm »
    mary cherry, на третото изследване ФСХ е паднал, а АМХ колко е?
  Аз не съм добра в тълкуванията, даже хич ме няма  :oops: 
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #499 -: Август 09, 2019, 21:31:40 pm »
mary cherry,  в кой ден от мц е правено всяко едно от тях, следиш ли? Когато аз бях питала преди, някоя от девойките, тук беше го написла много добре и го имам запазено. " трябва ФСХ:ЛХ да са в идеалния случай 1:1. Но не сме машини и рядко се случва. Допустими граници са и 1.5.
Тоест, ако разделиш ФСХ/ЛХ<=1.5 или ЛХ/ФСХ<= 1.5
Ако ФСх е по-голямо повече от 1.5 пъти е белег за изчерпващ се яйчников резерв, ако ЛХ е по-голямо повече от 1.5 пъти от ФСХ е белег за поликистоза.
Но всеки месец хормоните са различни."

Дано ти е от помощ. ТСХ , в последните изследвания е супер. АМХ пускала ли си ?