0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #220 -: Юли 19, 2019, 13:24:14 pm »
Да се вместя с няколко питанки. Предстои ни семейна почивка, а за мой ужас тя съвпада почти изцяло с МЦ. Записала съм час при случаен гинеколог (изобщо преди седмица едва намерих гинеколог за август), за да ме прегледа и евентуално да ми помогне да отложа цикъла. Аз смятах да не бебеправим този цикъл, но съпругът настоява. Очаквам О след 2-3 дни, а цикъл около 05-06. август. Часът за доктор ми е за 02. август и същата вечер пътуваме. Едва ли по това време ще може да се установи бременност ако има такава, но все пак планът е за кръвен тест преди прегледа. Въпросът е според вас какви са възможностите за отлагане на цикъл в такава ситуация? Примолут категорично отпада, дуфастон дали може да отложи МЦ? Какви други опции имам? Морето приключва на 09. август, тъй че ми се иска да отложа с 4-5 дни, като същевременно започна приема на каквото и да е максимално късно и след повторен уринен тест непосредствено преди очакваната дата.
Другото е, че като цяло май графиката ми подсказва, че няма да има изобщо О този месец. Предходната беше идеална с еднакви стойности в първата част на МЦ, а настоящата е ужасна- всеки ден различни стойности като от минимум до максимум има цял градус разлика. Тук притеснението ми е, че не съм сигурна дали да използвам преферт гела изобщо този месец ако графиката до тук говори за ановулаторен цикъл. Настоящата се вижда в профила ми, а миналата я качвам на снимка. По финансови причини няма как да направя фоликумерия този месец точно, за да се убедя в ситуацията. Ще се радвам ако ме насочите поне малко.
« Последна редакция: Юли 19, 2019, 13:27:39 pm от mama all the time »

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #221 -: Юли 19, 2019, 13:35:20 pm »
mama, да ти кажа, аз хич не бих си играла с това с отлагане на цикъла. По принцип най-безопасно ми се струва с Дуфастон, защото реално това правят след трансфери. Дават ни Прогестерон за 16 дена. Случаен доктор също не е много вариант, но да знаеш, че Дуфастон се пие поне 10 дена, след като ти е минала овулацията. Аз съм го пила най-много 20 дена. Удължиха ми заради траснфер цикъла на 42 дена.  И това е причината, поради която не ти препоръчвам удължаване. Оттогава ми се измести овулацията и единия месец беше на 12 ден, после на 11. Сега не я проследих, но май беше на 10 ден. Като чели на половината плажуващи са с цикъл, защото на морето те изненадва смяната на климата.
Иначе да не те притеснява графиката, важно е да има покачване след овулация. Не са константни стойностите.

Пиле, не съм ходила при Станулов, но има много добри отзиви за него. Той дори си има тема в бг-мамма и консултира там. Едно момиче от форума му е писала няколко пъти, на ДРЗ той дойде и тя се консултира с него и го харесва.

Slance_i_luna, много благодаря за милите думи. Ти поуспокои ли се?

Днес бях на кормуване след 8 дена пауза. Все едно в кола не бях се качвала. Много бях зле, а ми е 28 час. Не знам какво стана. Всички знаци виждах, всички пешеходци, през кръгови минавах, но предваките ви казвам за първи път ги бърках, за първи път ми гасна колата, забравям на коя предавка съм. Много се напрегнах. Май не трябваше да се хващам с тези курсове, само ме напрягат достатъчно освен другите неща. Аз ще взимам допълнителни, но и както каза инструкторът, карах все едно ми е 8, а не 28 час. Утре направо ме е страх да се кача в колата, въпреки, че знам, че всичко зависи от мен. Просто като изгасна колата и се шашнах и оттам само грешки. Имам вече нужда от море.

« Последна редакция: Юли 19, 2019, 13:48:34 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #222 -: Юли 19, 2019, 13:45:24 pm »
Тери, благодаря ти, поуспокоих се. Нямам представа какво се случва спри мен - имам ли задържан фоликул, ще имам ли О., макар че вчера имах положителен тест. Все пак съм решила от понеделник да си взема Дуфастон - и в двата случая няма да навреди - ако е имало О, или пък ако е задържан фоликулът, само ще помогне... Ако знаеш как те разбирам за курса... аз съм същата история, толкова ме е страх като карам (и затова почти не карам, макар че изкарах книжка преди 10г.). Пуст страх. А какви бабички карат кола и правят грешки и хич не им пука. Опитай да не го мислиш толкова - карай и грешка да има, продължаваш, всеки греши - голяма работа:) Ще се справиш, практика си трябва ;)
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #223 -: Юли 19, 2019, 13:48:00 pm »
Мама, защо да отлагаш? Не е драма да си в цикъл на море. Тампоните вършат чудесна работа. Просто избирайте по- цивилизовани плажове.
Има двуфазност на графиката. Според мен по БТ е имало О. Дано да сте я хванали!

Тери, понякога така се случва. Една грешка като се направи и после всичко ти тръгва на зле. Същото е и като направиш нещо, с което се гордееш- не се хванеш на някой капан, после се чувстваш като Сена. Хубаво направи, че изкара курса. Вземи си допълнителни часове и вземи книжка, покарай малко с вашата кола и ще се престрашиш. Една приятелка цяла година се движеше само по заучени маршрути. Ако е ново място, първо го караше 2-3 пъти, ако трябва и нощем и чак тогава го имаше за сигурен маршрут. прекалено борбена си, за да се откажеш за едната книжка, която взимат какво ли не неграмотни маргинали. 
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #224 -: Юли 19, 2019, 14:04:05 pm »
Успех на кормуването, Тери. Аз моите курсове ги започнах в първият работен ден на 2011 година. Все още не съм се явила на изпит, не ми оставаше време доста дълго,а  сега не ми се занимава. Макар че напоследък си мисля, че ако ще има второ е редно да сме по-мобилни. Най-малкото багажът ще се увеличи за път и БДЖ не е оферта в тоя случай. Успех ти желая на изпита. Като те чета и ми иде и аз да довърша започнатото, но май не ми е спешно  :D
Мама, защо да отлагаш? Не е драма да си в цикъл на море. Тампоните вършат чудесна работа. Просто избирайте по- цивилизовани плажове.
Има двуфазност на графиката. Според мен по БТ е имало О. Дано да сте я хванали!
Не обичам тампони, преди години ползвах само от тях и накрая при полов контакт получавах болки и претърквания. Нямаше никаква ЦС, бях пресъхнала като пустиня. Сега имам едни резервни и в краен случай и до тях ще опра, но гледам да не ползвам повече от еднократно на един МЦ. А двуфазност има на старата графика, за новата се вижда нещо интересно, но ако се окаже двуфазност сме я изпуснали и мога да съм спокойна май. Така като го каза и я погледнах от друг ъгъл- точно спад преди пика се вижда, но ще видим следващите 2-3 дни как ще бъде за по-сигурно, тъй като имам един отрицателен тест за О в периода на този спад.
« Последна редакция: Юли 19, 2019, 14:05:51 pm от mama all the time »

Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #225 -: Юли 19, 2019, 14:12:23 pm »

Хелиантус, не наближава ли О?



Павла, наближава, ама бавно с моите безкрайно дълги цикли. Днес ми е 14 ден, от утре започвам да правя тестове,поне от година и половина мисля не се случвало да е била преди 17 ден, миналият месец беше на 20, ще я видим. За теб много се радвам, упорито бебче ще си имаш и късметлийско!

Джули, браво и за твоите хубави новини!


Тери, не се притеснявай за карането, съвсем нормално е в началото да е така, само като си спомня как ми гаснеше колата даже доста време след като взех изпита  :D при мен е сравнително прясно, преди малко повече от 3 години взех книжка. Не съжалявай, че си започнала курса, аз какво чудене му ударих тогава дали е било правилното време и т.н, а се оказа, че е било много умно, че съм, малко след това заминахме за тук , а тук без кола не става, сега карам по 100 км на ден за работа. Полезно умение е, сега обожавам да карам, просто трябва време и практика.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #226 -: Юли 19, 2019, 14:27:56 pm »
Helianthus, надявам се Павла ти дава кураж, че нещата ще се случат и при теб. Само едно борбено ембрионче да се закачи хубаво като Симеон и после всичко ще е наред. Явно всяка има път да си извърви и ще си го вървим, просто сме оперирани жените от търпение.
Бях на кафе с една моя приятелка. Разказах й как Мишо си спрял лекарствата. И тя се разрева. Разрева се от яд какви били мъжете спокойни, не могат едно лекарство да пият.
Но той сега се активизира. Мина на хранителен режим, готви си, даже иска и на мен да ми готви заради хомеопатията.
Маги, ти този режим за пропускливите черва къде си го чела, че той доста се заинтересува за себе си. Явно му звучат вкусно сварени кости.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #227 -: Юли 19, 2019, 15:08:51 pm »
Гледах днес по една от телевизиите за витрината със сладоледите. 11 взети проби- в 36 процента от тях  има Ешерихиа коли и се сетих за Тери. Та незнае човек от къде какво ще му дойде.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #228 -: Юли 19, 2019, 15:17:38 pm »
Пак да кажа аз- водата. Апарати за кафе, които са свързан към мрежата, диспенсъри за вода, особено тези към мрежата- те са развъдници. Отделно редовно има и във течащата вода от водоснабдяването. Аз наистина бих занесла проба до РЗИ при подобен проблем.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #229 -: Юли 19, 2019, 15:23:01 pm »
По принцип хванах Е.коли в Първенец. Усъмних се да не е водата, но се преместихме в Съединение и Е.коли си седеше. Тогава го изключих като вариант, но скоро даваха репортаж, че водата в Пловдив била заразена с Е.коли. От месеци наред не пия вече чешмяна вода, но то с тази вода си миеш храната, ръцете, къпеш се. Та вече не изключвам да я има и в Съединение и в Първенец. Знае ли се.
Павла, мога ли сама да пусна проба на водата, за да разбера какво се случва. Как да ида в РЗИ без реален казус? Тоест лабораториите изследват ли вода?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #230 -: Юли 19, 2019, 15:27:36 pm »
Тери, във ФБ има групи Автоимунен протокол, няколко са и са все за този режим.Доста е стриктен и Мишо ако го почне с лупа ще го търсиш.Отслабва се от него.По-скоро, да наблегне на мазно месо и на определени зеленчуци.Нека попрочета и реши кое е добро в неговия случай.

За кормуването има такъв момент, аз му казвам на пречупване.После или сядаш още по-стреснат или не ти пука.Аз си казах, че ще се науча, ще се абстрахирам от предните грешки и започвам на чисто.Отпуснах се някак и беше много добре положението.Сега имам нова драма, малката ми количка няма да ми върши работа и трябва да свикна с големия син кораб!

Мама, аз не бих си отлагала цикъла, но ти си знаеш де.Каквото и да решиш трябва да започнеш медикаментите по-рано от деня на евентуален цикъл.


Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #231 -: Юли 19, 2019, 15:41:24 pm »
Тери аз като взех книжка бях пълна трагедия после мъжа ми ми купи кола и почнах с него да карам всеки ден по 2-3 часа и за по-малко от месец влязох в час и сега си карам добре така че не всичко се научава по време на курса
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #232 -: Юли 19, 2019, 15:52:18 pm »
Маги, двата мъника и каката отзад ще е филм :)

Тери, Мишо не мисля, че с гастрит и други коремни проблеми трябва да е на подобен течен режим. не знам. Преди да започне да попита специалист.

За водата- ВиК също имат лаборатории, които обслужват външни хора по сигнал. Ще се плати, но ще изследват водата. проблемът е основно в тръбите, а не във водоизточниците. Това, което излиза от станциите и да е ок, като мине по 40г тръби или в къщата/ блока- откакто се е построила, тогава се заразява. Ако има подобно замърсяване при теб е от измиване заради липсата ти на естествена защита- лактобацили, среда и тн. Стомахът си върши иначе работата.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24м
« Отговор #233 -: Юли 19, 2019, 16:48:21 pm »
Mama, не е толкова безобидно с отлагането на цикъла. Аз , минали години съм питала и се отказах. Дуфастон след О, както е писла Тери, е най-безобидното общо взето, защото е прогестерон. Къси панталонки и превръзка не е за умиране. Колко морета съм имала така..
Хелиантусчееее, дано, дано я хванете!!! Почавай се с тестовете, дори от евтините. Постоянство, колкото и да е досадно. Аз последния път, толкова ми беше писнало и досадяло. Мъж не исках да виждам хахха но съм блгодарна на всички тук, някак ми беше занимателно да пиша и да снимам . Помогнахте ми ей! Давай да гледаме картинки и да умуваме какво що :)
Тери, аз съм ти казвала, мечта ми беше книжката, на колко пъти съм щяла да се откажа. Натискаш и това е. Не си се качвала- отвикнала си- голям праз!:)
Маги, свиква се. Може да я закачиш веднъж дваж- туй то! Ако има парктроник по-лесно:)
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #234 -: Юли 19, 2019, 21:16:52 pm »
За водата - Услуги от ВиК.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #235 -: Юли 19, 2019, 22:14:38 pm »
Тери,за теб думи нямам..
Разберам те прекрасно,вече и за сламката се хващаме.Щом вярваш на хомеопатката,прави каквото ти казва.Много добре,че Мишо е поел друг курс на поведение,въпрос на време е.Не мога да дам мнение по бактериите и лечението им,просто явно търпение трябва,колкото и тъпо да звучи.Кофтито е,че не остана какво да ядеш и пиеш.
Това за водата и уличната храна,много съм съгласна,при нас е гадна водата,аз чешмяна вода не съм пила от 5 години,нито капка,добре ли е зле ли е не знам.Гадна ми е,ама за къпането има логика.
За шофирането,и аз бях така,карах като машина до първата забележка,от там сгъвах чадъра,обаче инструктора ми супер готин,един ден му казах-не искам да ме ядосваш,казвай ми с една дума,не ми тегли лекция какво може да стане докато карам,като паркирам може.После спря да ми дреме и се отпуснах много.
На бременните,много ви се радвам.
Хелиантус,в следващата партида сме ние🤗.
Аз чакам цикъл още,ни гърди ни нищо не ме боли и сърби,то когато го чакаш така става.
На работа е ад под небето,чупят ни направо,от началото на юли е кошмар,всички вършат всичко само да върви работата,от централата пак недоволни.Мислих да ходя на работа след трансфер,направо ми е жал за колегите.С Хрис говорихме,тя малко ме отказа.
Мъжът ми започна някакъв вид тормоз,вече 28 пъти ме пита задържам ли емоции,колко ми минало през главата,защо не плача,какво чувствам.Казах му,че темата не ми е приятна,и той -ето,не искаш да говориш,пък не е психолог човека.Не искам да говоря ,защото така ми е по-добре,чувствам се спокойна ,добре съм си и без психоанализи.
Дълго стана май😁
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #236 -: Юли 19, 2019, 22:49:16 pm »
Слънце, нали знаеш една от основните причини да започна да пиша във форума. Пишеше се ужасно дълго и на никого не му правеше впечатление. Жбул е моят идол. Не пише вече, но я засичам из фейсбук и поне знам, че е добре.
Мъжете понякога имат нужда да са мъже- да закрилят, ти да си слабата. Ако не ти е много тежко да го направиш, позволи му да е мъж. Оплачи му се, бъди крехка. И двамата ще се почувствате по- добре, гарантирам ти го. Ако не, като си дойда ще пия с теб един фалшив джин- тоник с лимон :(

Хелиантус, колко време стана без бременност?

Успех на всички!
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #237 -: Юли 19, 2019, 23:21:21 pm »
Павла,обещай да чукаме чашите и да викаме "наздраве"😁!Твърдо си идвате нали?Жбул и аз съм я срещала,интересна личност.То това му е хубавото,тук сме си направо "свои",толкова сме писали,дет се вика знаем се.
Ако легна на рамото му ,има да плача..,може би си права,ама той пък много работи,стресиран е,всеки го дърпа нанякъде,сестра му,родителите му,брат му.Хич не му е лесно,единия катастрофира заспал на волана,другата мебели си поръчала,третата по болници,абе не ни е скучно!
Мама,не си прави експерименти с цикъла,и аз съм ходила на плаж с тампон,че и във водата съм влизала,не съм имала проблем.
В тая връзка,ние още не сме ходили на плаж,ама след трансфера,когато аз съм в къщи и той не е бил нощна ще ходим.Нашия плаж е от 7.00 сутринта до 11,най-късно.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #238 -: Юли 20, 2019, 00:17:24 am »
Павла, 5 месеца минаха от биохимичната, струват ми се като много повече, може би защото беше много краткотрайна бременност.

Слънчице, дай Боже да сме в следващата партида, а с нас и другите.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #239 -: Юли 20, 2019, 00:34:08 am »
Хелиантус,такава е тенденцията.Аз съм от година и половина в тая тема,колко много бяхме,сега сме пет човека на кръст.
Знам,че ти е много пет месеца,при вас ставаха много бързо нещата,сега ти е като вечност сигурно.Дори и неуспешно,става,пак ще стане,дано е скоро и тоя път успешно!