0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #180 -: Юли 16, 2019, 15:00:59 pm »
Отиди при кондукторите, в тяхното купе и ги помоли. Няма да ти откажат.

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #181 -: Юли 16, 2019, 15:03:27 pm »
Хрис, няма никаква нужда да е в точен час, а само да е в един часови диапазон. Напр. да не сложиш едната доза в 23 ч., а другата сутринта в 6 ч. Пътувай спокойно и си сложи дозата, когато се прибереш или преди да тръгнеш.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #182 -: Юли 16, 2019, 18:44:12 pm »
 Благодаря ви доктор Мели  за инфото :-). Аз съм доста стриктна с лекарствата и се паникьосвам в такива сутуаци.
 
Павла влака в точно 18.00ч  спря на Попово и последната ми спътничка слезе. :ywoohoo:  дезинфекция и ... бой :needleani: Значиии  нямам право на мрънкане  :oops: . Иии Тери за тия две години, ако щеш вярвай това е най-недрусащият влак до момента малко остана пристигам в 20.45ч😉. Благодаря за по желанието.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #183 -: Юли 16, 2019, 19:27:53 pm »
Супер си. А аз днес забравих да си я направя 8O сега се сетих. Много съм зле. Сега я направих и утре ще изместя малко времето.
Поличба. Щом и БДЖ те пази, значи ще стане този път :)
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #184 -: Юли 16, 2019, 20:45:51 pm »
Hris доста добре са се наредили нещата. Много стискам палци! Аз съм с леки мутации и аспирина ми беше до 25 ден от мц и нмх при +. Не помня , извинявай, твойте какви бяха. Тери, надявам се си по-добре след контузиите.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #185 -: Юли 16, 2019, 21:51:02 pm »
Lina88, изследвания не са ми назначавани, налага се да пия аспирин и да си слагам фраксипарин заради възрастта ми на 38г съм :oops:
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #186 -: Юли 16, 2019, 22:20:07 pm »
Лина, фраксипарин и аспирин не се изписват заради възрастта, а заради мутации. Едното няма общо с другото. Аз съм с лека мутация и две биохимични, за това минах на фраксипарин до 13 седмица включително и след това на аспирин до 32-34 седмица и после пак фраксипарин. Но не е заради възрастта, аз също съм на 38.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #187 -: Юли 17, 2019, 00:32:52 am »
Маги, над 35г се увеличава риска от дълбоки венозни тромбози при бременност и в постпартум периода. Не знам с колко се увеличава, но вързастта е рисков фактор.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #188 -: Юли 17, 2019, 08:27:35 am »
Хрис, да ти кажа на мен не ми пука, бода се навсякъде. Ако съм във влак, ще си бия инжекцията в купето, не в тоалетната. Ще се извиня на хората, е ако има деца, ще пропусна, но тоалетните са тотал щета. Дори в офиса не си бия в тоалетната инжекцията, казвала съм ви какви потресаващи неща съм откривала там  и предпочитам да кажа на колегите: "Бия си инжекция, ако искате, не гледайте", но моите са все в корема.
Иначе и аз мисля, че я има тази зависимост. Правих много добра лигавица като тренирах, на последния трансфер реших, че няма да тренирам, сакън да не направя нещо на лигавицата. А не осъзнах, че тренировките ми помагат за кръвообръщението и много бавно тръгна лигавицата. Чак се бях притеснила, добре, че овулирах и тя сама нарасна.

Да ви похваля за пореден път интимния измиващ гел на Вагизан. За втори път ме избавя от гъбички. Първия път бяха видими с просто око. Изкъпах се и на секундата изчезнаха. Сега имах зачервяване, подуване и лек сърбеж, Купих си Микомакс, пих го сутринта, но не усетих особена разлика. Цял ден стоях вчера с Низорал, пак никакъв ефект. Чак се бях притеснила да не се бъркам и това да са първите ми симтоми на Е.коли, а не Кандида. Докато не се изкъпах. Измих се добре с Вагизан и всичко утихна. Е трябва още няколко дена третиране, но просто моментална разлика се усеща. Така че да знаете,  много е добър.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #189 -: Юли 17, 2019, 08:35:22 am »
Тери,аз по твоя препоръка го използвах,наистина много е добър.И това шише ме изкара почти година,точно 10 месеца.
Сега си взех пяна на Топи крем,май не е много известна марка,имам такъв флуид против бръчки и после и пяната поръчах,без парфюм е ,много добре ми действа.
И аз бих си била инжекция навсякъде,хич не ми дреме.
Ние с Хрис се разбрахме,след тия трансфери,никакво лежане,ще се разхождаме повече,тя скучаела сама ,иска и аз да правя трансфер,ама началото на август,Хрис,ти ще си бременна вече :D.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #190 -: Юли 17, 2019, 11:24:28 am »
Като изключим деня на трансфера и предполагаемия ден за имплантация, трябва да си се държим естествено. Ако попринцип не сме много активни ще е стрес за нас изведнъж да минаваме по 10 км и обратното. Всичко в рамките на разумното е прието. Не мисля, че чак толкова зависи нещо от нашите действия.

За поставянето на инжекции- не е коректно към околните, особено напълно непознати. Не знаем те през какво са минали и как им влияят тези неща. За мен е добре или да се изчака, ако може, или да се потърси по усамотено място от пълно купе.

Успех на всички!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #191 -: Юли 17, 2019, 13:28:15 pm »
 Pav-la,  много точно си ме усетила :-). Притеснението ми беше, че купето е пълно с хора т.е не исках да притеснявам тях, а не че ме е било срам от тях :-). ( Последното което искам да видя как някой припада заради мен 8O )
 А иначе ей тъй от любов към спорта  osi_17 :oops: да попитам на кой ден от трансфера би била имплантацията на 5 дневни душички  :ask: ?
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #192 -: Юли 17, 2019, 13:45:38 pm »
Хрис, на теория са така, общо взето на втория ден започва да се закача, може и по-рано:
Ден след eмбрионалния трансфер /ЕТ/— Развитие на ембриона

1 — Обвивката на бластоциста започва да се пука.

2 —  Бластоцистът продължава да се освобождава от обвивката си и започва да се закача към маточната стена.

 3 — Бластоцистът се закача все по-дълбоко и започва имплантацията.
4 — Имплантацията продължава.

5 — Имплантацията е завършена, клетките, които в последствие ще се превърнат в плацента и фетус вече са започнали да се развиват.

6 — hCG започва да навлиза в кръвта.

7 — Феталното развивие продължава и hCG продължава да се секретира.

8 — Феталното развивие продължава и hCG продължава да се секретира.

9 — Нивата на hCG са вече достатъчно високи, за да бъде установена бременност.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #193 -: Юли 17, 2019, 13:49:30 pm »
От 3ти до 5ти мисля.

Хрис, точно. Една приятелка е загубила баща си като малка и сега само ако се заговори или види разни подобни пособия й се връщат всички тежки спомени. Не знаем кой с какъв багаж е насреща ни. Хем сме много чувствителни на разни теми, хем ние не зачитаме правата на околните.

Леко разходки ще правим и аз като се върна.  :)
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #194 -: Юли 17, 2019, 14:39:17 pm »
 Тери, Павла благодаря ви!
 
 Павла чака ме ви   :grouphug:   :beerdr: ( хахаха вода, мляко и т.н )
« Последна редакция: Юли 17, 2019, 14:41:50 pm от Hris_80 »
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #195 -: Юли 17, 2019, 15:58:10 pm »
И аз внимавах пред кого си бия инжекцията, не всеки понася игли.

Хрис, аз направих кръвен на 7-ми ден след трансфер на 5 дневни ембриони.Резултата беше много положителен.Но не съм имала Хориомон или подобни инжекции.Не знам ти дали имаш такива.

Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #196 -: Юли 18, 2019, 09:39:29 am »
Здравейте момичета, да дам и аз отчет. Бях на преглед бебчо е 12,7 мм,отговаря си на седмицата и всичко за сега е наред
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #197 -: Юли 18, 2019, 10:05:46 am »
Супер новини, Джули. Цопвай в бременната тема, ако все още не си ;). Ясно, Хрис. Ами ще правиш каквото трябва. Относно движението- не бива да се изпада в крайности. Само искам да кажа, че в месеца, в който забременях освен тестовете почнах пак да спортувам ( принципно много тренирах преди, но бях поспряла покрай депресии). Успех на всички!
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #198 -: Юли 18, 2019, 13:42:15 pm »
Браво, Джули, заслужаваше си чакането. Хайде сега спокойно си бременей вече.
Тъкмо се връщам от хомеопатката. От 6 години ходя при нея, за първи път я виждам изнервена и притеснена. Беше така щастлива като влязох и после започна да ми прави от нейните си измервания и си каза, че е откровено притеснена. Според нейните измервания черния дроб не ми добре. Даде ми някакви гранули, които като ги пия и ми забранява 10 дена да пия лекарства, имуностимуланти, абе нищо. И ето това й харесвам на нея. Казах й, че съм на лекарства за ТСХ и Пролактина и тя каза, че щом имам отклонения, тях да си ги пия. Но каза да спра лекарствата, защото скоро и нейната хомеопатия няма да може да ме излекува. Например мъжът ми имаше проблеми със стомаха и накрая тя му каза, че не може да му помогне, не го мъкна години наред с лечения. Но за първи път каза подобно нещо и на мен. Разбрахме се да се видим октомври и като се замислих уж са 2 месеца, но ще се е изтъркулила и тази година отново без нищо. В чакане и аз не знам на какво.  Много ми е абсурдна ситуацията, всички планувахте нещо, това да мине и процедура, а аз стоя и чакам и отново не знам докога. Хомеопатката за разлика от човека от биорезонанса, не отрича, че имам Ешерихия коли, изписа ми неща и за нея, но и за нещата, които излязоха на биорезонанс. Според нея от антибиотиците червата са станали по-пропускливи и бактерията се пренася оттам. Не го изключвам като вариант, защото съм чела за връзка между антибиотици и пропускливи черва. Забрани ми сладко, глутен и всички млечни продукти, за да се изчистя от слуз в тялото. И общо взето се концентрира в дренаж на черен дроб, стабилизиране на стомаха, намаляване на PH и пробиотици (включително вагинални). 3 листа с неща имам изписани, едни сложни схеми. Край с джинчетата за това лято.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #199 -: Юли 18, 2019, 13:49:16 pm »
А изследвания на черния дроб? Ти какво толкова пиеш? Стомах, черва- ок. То ти сладко не ядеш, този глутен много модерен стана, така или иначе. Прекаления светец и Богу не е драг. По едно коктейлче няма да те убие и да ти размножи бактериите. Има и тоник зиро, така че не е толкова зле. Забрани ти захар, а ти е дала една торба със захарни топчета :)

Тери, остави ме мен. Аз съм си хейтър. Следвай си нещата, но не изпадай пак в крайности на ограничения. Тази година ще е, просто трябва явно и през това да минеш.