0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #100 -: Юли 11, 2019, 23:39:22 pm »
Маги мей, браво! Честито,все така добре да върви!

Лина, на мен с втората бременност в Надежда ми изследваха същите неща в 6 г.с,  на мен ми бяха под референтните стойности резултатите, после много търсих и четох за тези фактори на ангиогенезата , не че има много инфо във интернет, говорих и с една лекарка от Майчин дом, но тя не е репродуктивен, АГ е и тя беше казала, че тези неща не се изследват толкова рано и си е скрининг за прееклампсия , но това се прави след 11- 12 седмица ,ако не беше и 15, ако правилно помня, те се отделят от плацентата,а такава в 6 седмица няма . На мен също ми бяха предписали тогава максимална доза прогестерон, Зарзио и Интратект, както и да повтарям изследванията в 8 г.с., ако наистина е скрининг за прееклампсия как прогестерона ще помогне? Не съм достатъчно компетентна, но ако това е така, то значи че те ползват за касичка и всичко това е много излишно. Д-р Мели вече е писала. Аз тогава нямах нищо друго не наред в изследванията, та назначените препарати бяха само за това...Според мен трябва да спреш да се занимаваш с имунолозите в Надежда.

Тери, браво за изпита!
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #101 -: Юли 12, 2019, 00:44:22 am »
Маги мей, браво момиче! Ей сега ще дойде 22ри.

Лина, за съжаление си мисля, че имаш проблем с клиниката. Или се разминавате в комуникацията, или са те нарочили за касичка. Не знам. Мисли къде ще раждаш. Отиди си при АГ там. Обсъди всички проблеми, кои реални, кои не и си стой при доктора до раждането. Ти аспирин ще пиеш така или иначе. Аз за човек с една биохимични бременност и втора нормална, толкова изследвания и толкова търсене под вола теле никога не съм чувала. Аз с 6та бременност не съм и сънувала за всичките тези неща. А, Лина, аз обичам изследвания и имам всякакви в 2 доста големи папки. Сега пълня трета.

Успех на останалите момичета. Съвсем скоро на вас ще ви се случат само хубави неща!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #102 -: Юли 12, 2019, 09:20:09 am »
Здравейте, момичета!
Не знам дали ме помните, бях се поотдръпнала от форума последните месеци, за да си прочистя главата... Получи се с една приказна почивка в Гърция, но като се върнах и всичко пак с главата надолу.. Вече имам три неуспешни стимулирани инсета и вчера ми отложиха четвъртото, заради завишен естрадиол на втори ден - 120. Док каза, че сигурно имам задържан фоликул и ми изписа регулон, но тъй като следващите два месеца няма да успея да правя процедури, няма да го пия... И пак се вкарах във филма, че задържам фоликули, че нещо не е наред, а дори нямам преглед, само хормони... Планът беше да направя четвърто инсе и да пусна документи за фонда, но явно ще се отложи за есента и кой знае... Не искам да развалям хубавата тема, защото тя вече не е са Опити, а направо за бременни ;) Но от вчера съм доста минорно настроена и се опитват да се завърнат всичките ми страхове, които добре бях скрила в миша дупка последните два месеца... А и на есен ще станат три години от първата ми неуспешна бременност... Времето върви  никой не знае колко ще е дълъг пътят...

И сега към това, което искрено ме зарадва тези дни - Павла, Маги Мей толкова се радвам за вас, момичета! Бъдете благословени с малките душички, които растат във вас :)) И на останалите момичета с пол. тестове пожелавам лека бременност и до най-хубавия финал! А на Тери и Слънчицето стискам най-силните палци до есента да се присъедините към бременната тема и да минавате тук само за мъдри съвети! Хелиантус, ти как си?

Дано не съм ви дотегнала с моите излияния, но имах нужда да си излея малко душата, защото не споделям с никого, освен с мъжа ми, но на мъж не може да се изкажат всичките тези неща... Прегръщам ви всички!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #103 -: Юли 12, 2019, 09:33:53 am »
Слънце и луна, според мен си пий регулона, дори и няколко месеца да е, няма да навреди. Но поне ще си чиста откъм кисти, когато решите да стартирате. Аз също го пих няколко месеца.
Маги, честито ти удвояващо се ЧХГ и стискам палци за прегледа   :bighug:
Май темичката следва предишната и ще е също толкова бременна  :)
Терии, честито и на теб за листовките и чакаме окончателно да се похвалиш за новата придобивка :*
Лина, съгласна съм с Хелиантус. Аз точно това ти бях писала, че на мен това изследване ми го правиха заедно със скрининга, края на 11 г.с И аз не намирам логика да се прави толкова рано, но все пак не съм лекар де.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #104 -: Юли 12, 2019, 09:35:31 am »
Слънце и луна ще стане!Въпрос на време е.Преди Моника, ние също бяхме тръгнали по пътя на инсетете, заради фонда, че сме с неустановен стерилитет.Правихме инсета, после ин витро на ЕЦ.Още помня как на едното ин витро не извадиха никаква яйцеклетка.В смисъл една незряла и един кух фоликул.Леле бях на дъното, какви ли мисли ми минаха през главата.Че не са ми качествени яйцеклетките, че няма да мога да имам деца, че съм за донорска.А не съм си давала сметка, че още е много рано, нямам достатъчно изследвния и това с качеството не е доказано.След почти 10 години, при последната стимулация, отговорих като младо момиче!

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #105 -: Юли 12, 2019, 09:37:37 am »
Маги мей ,честито!
Слънце и луна,разбирам те,аз чакането най не го понасям.
А не те ли прегледа?За септември ли те отложи?Ако е така,не е ли добре да си пиеш регулона и той да те следи до тогава,за да го няма на последното инсе?

Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #106 -: Юли 12, 2019, 09:47:11 am »
Благодаря ви за подкрепата, момичета! Не ме прегледа док, много е зает и гледа само хормоните и това ме терзае сега, защото и друг път съм имала завишен естрадиол без задържан фоликул, ама като си го вкарам в главата... Иначе за Регулона - никога не съм пила и не знам как ще ми се отрази... И най-вече винаги в мен има някаква надежда, че може и да си стане (с неизяснен стерилитет сме и лека ендометриоза на десния яйчник по думите на Док), а когато пия хапчетата, ще знам, че със сигурност няма шанс този месец... Не че със задържан фоликул има (ако изобщо има такъв). Абе психика, какво да я правиш... А си бях казала, че лятото искам да си почивам от всичките терзания и мисли, а от вчера пак ме налегнаха... Взех си пак витекс да пия и иногинол, който не съм пила досега... То какви ли не добавки сме изпили, знаете как е... Другият вариант е да отида след предполагаемата овулация на обикновено АГ да види дали е имало изобщо... Тази тема ми е толкова на сърце, тук наистина са се събрали изключителни жени - толкова силни и преживели безбраой трудности, но няма отказване, всички успели давате кураж на нас останалите! Благодаря!  :youwoman:
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #107 -: Юли 12, 2019, 09:55:09 am »
слънце и луна, времето, понякога наистина е убиец. Особено,когато вече си дал дан за чакане. Напълно те разбирам. Има месеци, в които нищо не става и все едно си в пауза. Огромна пауза, гледайки как живота минава покрай теб. Била съм така толкова много време. Включително съм си мислела, че не заслужавам пак да ми се случи. Че съм напраила грешка. Че не се пазя, храня добре, живея добре, и общо взето че правя нещо не достатъчно добре. Освен че те разбирам, се надявам освен с Гърция, с нещо друго да успееш да се разнообразиш и да мине неусетно времето. При мен - аз винаги бягам в работа и тренировки. Общо взето си ангажирам тялото и ума за да нямам време да мисля за другото. Не ми помага да говоря с хора, освен форума, защото са далечни от това,през което минавах и само ме натоварваха. С теб сме!

Хелиантус, да и аз четох в някакви клинични изследвания, че има ранен скриининг но при пациенти с някакви др. заболявания като лупус, раждане преди повече от 10 години, и за пациенти над 40гв. Днес съм там и ще искам коментар от имунолога защо я назначава тази терапия с имунорегулатор при положение че няма нк клетки и крос матч положителен. Изрових нета но толкова ранен скриннг никъде не виждам, наистина.Аз много харесвам АГ в Надежда, но тези имунолози нещо не се разбирам с тях. Заразиото за какво ти го бяха изписали, хелиантусче?

Мише, това ли било. аз нещо не съм разбрала. Почвам да се чудя за токуда или щерев. Май в токуда имаме пакет и поемат от раждането после. Павла, мдам. И ние с Митко натам клоним. Много харесваме Персенска,но като цяло политиката на Надежда нещо не я разбираме и не я подкрепяме. Освен че супер много ни стресират.. Ще ида наобяд на лекар, и ще искам да ми кажат за какво е тая вливка? АКо не разбера няма да я правя просто.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #108 -: Юли 12, 2019, 10:33:51 am »
Лина, Зарзиото беше заради ниските нива на факторите на ангиогенезата....демек никой не знае защо.

Слънце и луна, знам колко е неприятно това чакане....пусто нетърпение!
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #109 -: Юли 12, 2019, 10:49:20 am »
Лина, ти нали си към Доверие. Виж си договора какво покрива. При нас, ако лекарите впишат във фактура: "Избор на екип" ти възвръщат 900лв от раждането.
Маги мей, гледам те из фейсбук и даже си мислих, че нещо пропуснах и може би сте замразили бебоците. А ти си бременееш спокойно, много се радвам за теб. Време беше да ти се усмихне късмета. Уреаплазмата изчистихте ли я?
Слънце и луна, в един момент аз бях най-голямата депресия тук мисля. Никога не съм правила като другите момичета тестове постоянно за бременност, спокойно си преминавах от цикъл в цикъл, но дълго време ме тъпчеха с хормони и клекнах. Опитах се да страня от форума, не ми помогна, то като душата ти мисли за това само. Намери нещо, което да те прави щастлива до есента. Аз отидох на един концерт и си извиках цялата мъка. Намери нещо, което те разсейва, което ти е страст, различно то четене какво не ти е наред. Защото сигурно всичко ти е наред, както вероятно и на мен. Лято е, време за много нови начинания. Намери нещо ново, танци, рисуване, вино, каквото и да е.


Днес карах трагично. Значи паркирам си добре, обръщам си, завивам си, нямам проблем с превключване на скорости. Както казва Мишо, имам добра техника на шофиране. И до там. Днес 2 пъти щях да вляза в насрещното. Прекара ме нарочно иснтрукторът през изпитен път с капани и се хванах на всички. Като минах през кръстовища, през които не съм минавала и не ги анализирах. Сякаш свикнах по пътя, по който все си карама и спрях да анализирам. Направо съм шашната.Не мога да си го обясня, как може така да направя. Той не се ядоса особенно, май всичко го правят, но мен това не ме успокоява. Имам още 4 часа и курса приключва, но ще си платя за още 10. Днес и на магистрала карах, добре бях там.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #110 -: Юли 12, 2019, 11:09:57 am »
Момичета, много ви благодаря! Започна да ми олеква на душата малко. И ще си чакам следващата отпуска и ще се радвам на почивката, пък на есен с песен, както се казва. Няма да пия хапчета до тогава и без това ако се налага, те ще ми назначат пак куп неща...
Лина, знам какво е да търсиш "под вола теле", особено когато има и най-малкото съмнение...и най-вече когато си преживяла това, което си преживяла. Но ти си взела достатъчно мерки, за да си спокойна, че правиш най-доброто, на което си способна. За Надежда нямам опит с имунолозите, но бяха при Русев и аз си правя през месец влички интралипид заради леко завишени НК клетки и аспирин протект през ден заради PAI 4G/4G. Опитай се да поизхвърлиш хилядите страхове в главата си и да се отпуснеш малко. Тук имаш най-силната продкрепа от момичетата и най-вече от мъжа до теб.
Териии, да ти призная имам книжка от 10 години и не шофирам от пуст страх. А я изкарах в София от първия път и още не съм карала по магистрала :))) Ще се справиш на изпита, трябва си каране, но понякога ако мислиш за нещо друго е нормално да се разсееш. Не се гневи на себе си - винаги има и хубави и лоши дни - на изпита ще е хубав ден и ще се справиш отлично ;)
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #111 -: Юли 12, 2019, 12:40:57 pm »
Тери, тук също проблемът ти е, че много ги мислиш нещата. Щом вече не мислиш за самия автомобил, гледай пътя. Не е нужен анализ, а наблюдателност. Пътят ти казва всичко, само се научи да го четеш. Всички се шашкат на непознато. Тук действа това с 'успокой се и ще стане'.  :)

Слънце и луна, не е ли по-добре  първо да си сигурна, че нямаш задържан фоликул и после да откажеш хапчетата? Отиди на преглед. Иначе рискуваш да се проточи много всичко. Иначе, макар че за мен не е правилно, аз забременях със сина си при задържани 2 фоликула от предния МЦ с инсеминация и стимулация. Пак имах и стимулация и пак яйчника със задържаните овулира. Сега пак е същият яйчник.

Успех на всички!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #112 -: Юли 12, 2019, 12:49:59 pm »
Много благодаря момичета за подкрепата.Без вас нямаше да стигна до тук :)
Тери още не знам дали имам уреаплазма,но другата седмица ще отида на обикновенно АГ да вземе проба и на следващи преглед да отида с резултат,и ако се налага да пия нещо,направо да ми изписват.Защо не правят в Надежда микробиология преди трансфер,не знам.Трябва и на ендокринолог да отида,защото последнито ТСХ ми беше точно 2.
Успех на всички момичета  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #113 -: Юли 12, 2019, 13:00:09 pm »
Magi mei, ТСХ 2 си е бомба, под 2.5 е наред, освен това при бременност то се вдига по време на имплантацията мисля. Затова го искат при инвитро макс 2.5, защото се вдигало около 4 пъти и над 10 вече е опасно. Но предполагам след това спада. Следи го, но 2 е супер.
Уреаплазмата задължително я следи. И аз преди време имах. Тя не пречи на забременяване по никакъв начин, но може като напредне бременността да спука околоплодните води и да доведе до преждевременно раждане. Така че, ако все още е там, не се страхувай да пиеш някой антибиотик, първо няма да навреди, второ рискът се претегля. Не се стряскай сега, имаш 9 месеца да я изчистиш, просто е добре да я проследиш наистина дали се е изчистила.
Пусти му кръстовища, нямаха знаци. Нищо, всяка грешка те учи другия път да гледаш и за тези неща, стига да не е фатална.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #114 -: Юли 12, 2019, 13:16:20 pm »
То със знаци и баба може. Най- гадното кръгово в света по някои класации е в Париж на Триумфалната арка. Няма знаци, правото на десния (спираш в кръговото и на булевард и пропускаш всички от всякакви сокаци) и даже и маркировка няма. Така, че мисли си колко по- зле може да е :)

Това пък за 4 пъти вдигане го чувам за първи път. Моят от 1, след като забременях, беше паднал на 0,8. Ендокринологът ми, а и лекарката в България, искаха от 0,5 до 2. Така че е хубаво да го провериш, но е бомба.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #115 -: Юли 12, 2019, 13:25:03 pm »
Тери, изпращам ти една статия за действието на лактоферина.

Не ти предлагам лечение, навсякъде в литературата пише, че здравите носители не е нужно да се лекуват, а само да го обсъдиш с който ще те лекува. Може да се съчетава с Biozin Probiotic Femme, капсули за перорално приложение. Ако решиш, оставила съм в кабинета две опаковки за тебе подарък. :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #116 -: Юли 12, 2019, 13:34:38 pm »
Няма да карам в Париж. Тези в кръговото без предимство е лудост! Ай ай ай! На мене същото ми казаха за Тsh .
Така тази sf1lt била занижена, което показвало имплантационно възпаление, което било нормално но трябвало да бъде контролирано. Свързах се с акушерката на Конова. Засега нищо да не правя каза и да изчакам. Не мисля да си вливам имунорегулатор за 250 лв и да вися два часа в надежда, за нещо което е нормално.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #117 -: Юли 12, 2019, 13:40:00 pm »
Във всяко кръгово си без предимство, освен ако не е оказано друго със знак. Така е по закон. Питай Тери. Тя е зубър :) :)
Няма ли как да говориш с Конова. Защо трябва да бъде контролирано имплантационно възпаление? Нали имплантацията вече е настъпила и сега има други процеси. Не знам какво и да те питам вече, честно не хващам логиката на нищо, от това което се случва с теб в Надежда.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #118 -: Юли 12, 2019, 13:56:25 pm »
д-р Мели, много благодаря, ще почета. Точно вчера започнах да пия Биозин обикновен, след боледуване развих някакъв гастрит. Та реших, че флората не ми се е възстановила в стомаха и прибарах на мъжа ми лекарствата. На него гастроентеролог му предписа Биозин при проблем със стомаха. Много благодаря, че ни наглеждате какви ги мъдрим из тази тема.
Павла е права за кръговото. Нямаш ли знак, че в кръговото си с предимство, значи нямаш. Даже на теорията ни показваха кръгово точно в София, което е с предимство на дясностоящия.
Лина, да съм честна на твое място бих питала д-р Мели какво мисли и ако ми каже да зарежа всички тези изследвания и бих спряла. Безумно много те изследват. А ти си бременееш спокойно. Защо не идеш на независима консултация в друга клиника. Сигурна съм, че след 1 биохимична, никой няма да ти обърне особено внимание като проблемна жена.  Имунолозите им дай да си чоплят там по разни теми. Най-добрата ми приятелка е с биохимична, дъщеря й щъка вече. Много е болнава и ходят по имунолози, можело да има ФАФА синдром, ама той не можел да се докаже на 100%, пък ако докажели, реално нищо не можели да направят за да предотвратят кризите. И лежи по болниците детето, и го изследват и 1 година вече. Според мен и ти ще си родиш, докато решат какво ти има и има ли ти нещо. Време ти е за море и това си е.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #119 -: Юли 12, 2019, 17:02:16 pm »
Правило за предимство на дясностоящия и нерегулирано кръстовище.. ха вярно. Ами аз съм толерантна винаги така или иначе :)
Тери, Павла, така забравих да пиша, че питах за референтните стойности, защото не намирам такива за тази гс. Отговора беше, че са си техни, на Надежда. Уат? Аз продължих, че съм чела, че при подобни изследвания имунорегулатор се прилага при пациенти с лупус и тн. и аз не разбирам на такова ниво диагностиката, но знам че лупус нямам. Тогава ми обясниха това за ниския фактор sflt1 и било добре да се контролира. за казах, че когато сме взели кръв, не съм била в точно 6та седмица, а края на 5та и каква е референцията тогава? Отговор нямаше и продължиха да се дават примери за други пациенти и какво що и че на всички се изписвало това и било много малка доза да не притеснявам. От уважение си замълчах пред докторката. Приключих с тази имунология. Каквито и данни да имат, за мен не са релевантни. Има доста клинични проучвания, достъпни за всички, и освен при специфични случаи, няма публична информация, че някой прави такива изследвания и терапии. Чакам и доц.Конова да се включи.

Иначе, момичета.. . май ще се престраша да пиша в бременната тема... след 2 години насочени опити, ВИДЯХМЕ СЪРЦЕ. Пожелавам на всяка една от вас, да го мине това. Отговаря всичко като мерки на седмица. Не го чухме, но го видяхме (една червена,тупкаща точица). Моля се всичко да е наред занапред. Не искам да неглектирам здравето на детето ми, но информацията,която получих по никакъв начин за мен не е достоверна. Една клиника, дори такава, разполагаща с ресурс като Надежда, няма как да не публикува  емпирично доказано изследване,което те са открили,защото никой не описва подобна практика в 6гс. Надявам се да съм направила правилния избор.
« Последна редакция: Юли 12, 2019, 17:10:43 pm от Lina88 »