0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #140 -: Юли 15, 2019, 11:11:46 am »
Heliantusче, благодаря , мила. Аз още треперя. Не смея да се радвам. По повод депресиите- ти б12 и вит Д беше ли пускала? Аз така бях, и като почнах б12 да приемам значително се подобрих. Сега, можеш ли повечко на слънце да стоиш? Това е ест. Анти депресант, знаеш. А за сланинки... качват се и се свалят. Хич да не ти е.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #141 -: Юли 15, 2019, 11:34:19 am »
Здравейте момичета. Дадох отчет в една тема, сега и тук. Имаме си вече ембрионче със сърчице. Разходих кринона по плажа рано сутрин миналата седмица и това беше хаха  излъгахх топнах си крачетата два пъти хаха
Постоянно ви чета и ще стискам палци на всички скоро да се преместите в другата тема.
Лина честито сърчице и на теб. Според мен отпускане до последно няма как да има. Все ще мислиме всичко.
Павла стискам палци за хубави новини от прегледа.
Тери пак малкия дявол е бил. Добре че всичко се е разминало леко, но предполагам е било голямо преживяване.
Хелиантус много  стиснати палци този месец.
Хрис и за теб много палчета за успешен трансфер :)
Магии мей много се радвам за положителния резултат от процедурата  :bighug:
Успех и на всички момичета, който пропускам.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #142 -: Юли 15, 2019, 12:19:27 pm »
Здравейте, момичета! Чета ви от няколко дни в тази и по-старите теми и най-сетне се престраших и аз да се включа. Правим опити за бебе от скоро, но аз смятам, че сме притиснати от времето заради годинките ми. Имам едно дете на 5 години и половина, а миналата година имах 2 положителни уринарни теста и 2 кръвни, но така и не се видя нищо на ехограф. Около 2 седмици след първия тест прокървих и всичко свърши. Известно време се пазихме с различни контрацептиви, а след последния пропуснах един цикъл и реших да спирам пазенето. Аз винаги съм искала второ, че и трето дете, но съпругът ми отлагаше. И тъкмо когато се уплаших, отчаях и отказах той скочи, че е време за второ. Реших да се кача за последно на това влакче и да видим докъде ще ме закара. След случката от миналата година детето ми сякаш прие най-тежко нещата. Беше горд, че ще става батко и много се разочарова. И досега се разнася с едно мече, за което обяснява, че му е по-малкото братче и той му е батко. Пробваме вече два цикъла, но без успех засега. За себе си съм убедена в липсата на репродуктивни проблеми, тъй като съм била донор на яйцеклетки 3 пъти. Към момента искам второ дете, но и се страхувам много да го направя. Въпреки това давам всичко от себе си с термометри, тестове за О, а от няколко дни и витамини pregnacare за него и нея. Чакаме О, за да включим и гела на prefert. С две думи- страхувам се много, но се изправям смело срещу страховете си, за да сбъдна мечтата си, с която не съм сигурна как ще се справя ако я сбъдна. Объркана съм поради много причини- лични, семейни. Постоянно си напомням положителните страни на майчинството. Отрицателни няма освен страховете ми- страх от пореден неуспех, страх от още една загуба и погубени надежди, страх, че нещо може да не е наред заради възрастта и т.н.
Това е от мен, успех на всички тук и честито на всички със сърчица или 2 чертички.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #143 -: Юли 15, 2019, 12:34:07 pm »
mama, Добре дошла сред нас. пробвали сте само 2 месеца, така че не е повод за притеснение ще стане ли. Много ме жегна това за детенцето ви, което иска братче. Милите дечица как ги изживяват тези неща. Имаме едно момиче от форума, така водеше дъщеря си с нея по инвитро процедури. 2 неуспешни, но сега момиченцето ще става кака на близнаци. Ще ви се случи. Относно донорството, имам позната, която е била донорка. На последното даряване лекарите й казали, че АМХ е спаднало вече (защото това са си няколко стимулации като за инвитро) и съответно се замислиха за второ.  А ти споменаваш и годинки ,така че е добре, че сериозно си се заела със следене с тестове. По принцип фоликолуметрията е най-сигурния начин за доказване на овулация.
Пожелавам ти детенцето да стане съвсем скоро, вероятно ще се окаже просто въпрос на време. По принцип мисед често се случва, просто защото се случва, понякога е заради генетично придобита тромбофилия. Но при положение, че имате едно дете и пробвате от 2 месеца само, според мен не се хвърляй по различни изследвания, просто си дайте и срок до 6 месеца, ако не е станало да посетите лекар, защото за съжаление времето към нас жените е доста по-сурово, отколкото към мъжете.

Слънце, видях те аз, че печеш корема из фейсбук. Честито сърчице, едничко се оказа значи. Много расте твоето бебче, пу-пу. Залагам, че е момче при теб  :bighug:

Хелиантус, тази нощ те сънувах. Не помня какво, но нещо си хортувахме с теб
« Последна редакция: Юли 15, 2019, 12:35:53 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #144 -: Юли 15, 2019, 12:59:00 pm »
Благодаря, вярвам, че ще стане скоро. Нали уж съм здрава.
Първата ми бременност беше желана, мечтана, изплакана, измолена. Тогава не следях тестове, не мерех температура. Съпругът ми казваше, че иска, но не се включваше активно в бебеправенето. По-късно видимо се радваше на бебето и с гордост го показваше пред близки и познати, но и също толкова му беше безинтересно да се занимава активно с него и гледаше повечко да остава до късно на работа. Факт е, че през всичките 7 години брак не сме се пазили от забременяване. След като няколко години не се случи "случайна" втора бременност реших да стана донор. Хем ако имам проблем ще разбера, хем ако нямам проблем поне ще помогна на други мечтатели с доказан проблем. Прецених, че в крайна сметка ако аз наближавам критичните години и съпругът ми все още не е заинтересован от второ дете, то аз пак ще помогна на тая планета да се напълни с малко повече детски смях. Половинката беше безучастна отново, макар че поне се съобразяваше със забраната за вдигане на тежко и дори и дамската чанта ми носеше, за да сътворя достатъчно яйцеклетки. След втората процедура ми се падна МЦ за лятната отпуска и пих примолут за отлагане на цикъла. На следващия цикъл започнах трета процедура. Предполагам, че блокиращата инжекция си е казала думата там. Цикълът нормално закъснява от нея, но този пък закъсня повече от обичайното и тестовете показаха положителен резултат. Макар, че не е доказано аз смятам, че проблемът е някъде там. Довърших си процедурата, сложих спирала, а след 3 месеца я махнах и ето ме тук. Междувременно от първото донорство до сега съпругът ми "се запозна" със синът ни и явно вече го намира за доста интересна личност. Не е онова ревящо и скучно бебе, а човек на почти 6 години. След загубата миналата година явно е премислил нещата, а и моето отчаяние и категоричност, че повече няма никога да се подлагам на това и поставянето на спирала са повлияли доста на промяната на решението му. Годинките не са чак толкова много- 35 са. Но не са и малко, а с времето няма изгледи да ги намаля (жалко). Така или иначе вече нямам право да бъда донор, мога да направя последен напън преди окончателно да се предам. Спокойна съм, че ще стане. Все още. Нищо, че съм се разбързала.
Извинете ме за многословието, но нали се представям и гледам да дам максимална информация за себе си, след като за вас съм изчела няколко теми назад :)

Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #145 -: Юли 15, 2019, 13:08:57 pm »
Тери, ще трябва да си спретнем пак някоя среща.

Лина , не. е от Б 12 и вит Д при мен, изследвала съм ги и вече са вдигнати доста, в норма са, вит Д още малко нисък, опитвам се да стоя на слънце,но с тази работа трудно. Просто много ми дойде чакането и хормоните след О не помагат.

Слънцемое, много хубави новини,все така добре да си расте бебето.
Благодаря, дано най-сетне стане този месец.


Mama all the time, добре дошла и дано не се задържаш дълго в тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #146 -: Юли 15, 2019, 13:19:21 pm »
Мама, добре дошла! Радвам се, ме има жени като теб!
На жените ни се пада по- трудната задача с баланса между това да сме майки, съпруги и жени. Не знам защо му казват мъжество, като това качество трябва да е с женски знак.

Биохимични бременност се случва често. Не е лошо обаче да си направиш някое и друго изследване, за да видиш хормоните как са. Ако мъжът ти си направи спермограма би било чудесно.
За отглеждането. Имаш мъж до себе си, който ще е съпричастен и отзивчив, който ще е до теб. Родила си си го.
Успех!

Тери, леко си се разминала все пак. Пази се!
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #147 -: Юли 15, 2019, 14:10:53 pm »
Тери, малкия дявол е бил това.Мен ме хвана страх като те четох.

Мама, ще се наредят нещата просто както е казала Павла пуснете една Сг за начало.И опитвайте, това е важното.Аз не казах на дъщеря ни когато имах двете бременности(с едната прокървих, другата беше биохимична), съвсем целенасочено, защото децата приемат всичко по различен начин.Казахме и като видяхме бебетата на ехограф.И Тери е писала за мен, малката е била с нас на всяка процедура.Като не се получаваше и казвахме, че този път не се е закачило, следващия ще е.

Пазете се момичета!

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #148 -: Юли 15, 2019, 16:19:36 pm »
Ами, не знам как успявате да не казвате. Аз всеки път съм супер емоционална и буквално го крещя по улиците. Този път знаят само свекърва ми и шефът ми. И то защото последния има пръст във взимането на това решение. За спермограма мисля, че е рано. В крайна сметка 2 пъти става случайно, нищо че аз през цялото време си го исках. Ще видим тежката артилерия каква работа ще ни свърши. За себе си знам, че ако е имало какъвто и да е риск нямаше да ме вземат за донор. А последно дарявах преди няколко месеца, тоест нямам нужда от нови изследвания, а от подкрепа и подреждане на мислите. А за него- едва ли ще се навие лесно на изследване, тъй че ще почакам още няколко цикъла преди да му стъпя на врата. Ще стане, просто исках да споделя 🙃
« Последна редакция: Юли 15, 2019, 16:21:13 pm от mama all the time »

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #149 -: Юли 15, 2019, 17:01:10 pm »
Мама,адмирации за това,че си донор!Дай Боже,повече такива жени!Ще се наредят нещата,ама и аз бих искала СГ.
Терии,добре че не си разбила хубавата главица!
Павла,как си?
Слънце,честито сърчице🤗
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #150 -: Юли 15, 2019, 17:24:40 pm »
Слънцемое :* Добре дошла, Мама. Вярвам че е въпрос на време да се случат нещата.   

Ех, Хелиантус... значи така ги стискам тея палци!!! Ще стане.
« Последна редакция: Юли 15, 2019, 17:26:55 pm от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #151 -: Юли 15, 2019, 17:25:26 pm »
Два месеца не са много, но и ти си на 35 г. Над 35 се препоръчва след 6 месеца опити да се отиде на репродуктивен специалист. Донорството е нещо прекрасно, но трябва да знаеш че всяка процедура изчерпва резерва ти, а и годините ти вече не са в твой плюс.

Знам че искаш да споделиш, искрено се надявам просто да се случи чудото и стискам палци!

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #152 -: Юли 15, 2019, 18:40:52 pm »
Мисля официално да отида в бременната тема. След часове на мотане, малко молене и много чакане минах прегледа днес. Човечето расте и тупка. Има още малко не добре закрепена мембранка, но нищо сериозно. Почивка и така. Даде ми и разрешение за пътуване, макар да не вярвам на тази с ехографа, че на 2 пъти обърка ляво и дясно. Ще изчакам сряда истинския преглед и тогава ще решим. Да похваля и Симеон. От 12ч до сега нищо не каза, железен беше!

Успех на всички!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #153 -: Юли 15, 2019, 18:58:45 pm »
Павла, супер новина! Много се радвам, пу пу все така да си расте , а ти да си имаш лека и спокойна бременност! Браво на Симеон !
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #154 -: Юли 15, 2019, 19:32:13 pm »
Павла, ти си майка и си го мислиш за бебок Симеон, но той ще стане един отговорен и грижовен батко. Само стой и гледай.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #155 -: Юли 15, 2019, 20:04:15 pm »
Юхууууу!!!Ляво, дясно- не дръж на тея работи, Павла :D нали сте го чули и видяли! Чух се с ак. На Конова, не съм за вливка. Ще й взема една кошница цветя, като ида в Пловдив на Конова и пак на акушерката. Аз не знам дали ви казах, че им пратих в Пловдив една кошница с лилиуми, след като категорично ми отказаха да заплатя запитванията, исках да ги зарадвам. Супер впечатлена съм от безкористното отношение на ак. Янакиева- голям човек, както и доц. Конова!
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #156 -: Юли 15, 2019, 20:11:57 pm »
Браво на моя орисник!Голям мъж!Павла,супер новина,аз ти казах,че го бъде,няма начин.
Лина,малко са такива лекари,заслужават жест.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #157 -: Юли 15, 2019, 20:30:41 pm »
Павла, браво за хубавите новини! Успокой душата и отивай в нременната тема, но наминавай и тук, когато можеш, защото ичаме нужда от твоето трезво мислене и съвети-винаги на място  :wink:
Лина, и на теб ти пожелавам да успееш да отпуснеш поне малко душичката и да трепериш само преди преглед, защото е почти неизбежно. Всичко ще бъде наред, момиче!  :bighug
Слънцемое, честито сърчице и на теб! Бъдете благословени и с лекота да стигнеш до финала да гушнеш малкото Чудо!
Тери, твоите премеждия са достойни за книга! Дано бързо минат синините. И поздравления за планинския дух, аз досега повече от три часа преход не съм правила, а е толкова зареждащо!
Хелиантус, това с търпението о чакането е най-голямото изпитание, което трябва да преминем по пътя... Стискам ти силно палци за лятно сътворено бебче ;) Ти ходиш ли все още при Калчев?
Mama, добре дошла! Тук ще намериш най-силните, отзивчиви и мили момичета, които съществуват в бг форум пространството. Успех и не се притеснявай да споделяш тук.

На мен ми свърши Ц, може да пробвам някой друг тест за Ову този месец и за всеки случай да си взема дуфастон след предполагаемата О., дори и да има задържан фоликул, ще му видя сметката... А другата седмица отивам на море и планина и ще му мисля на есен... Прегръщам ви момичета!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #158 -: Юли 15, 2019, 21:23:32 pm »
Ееее колко хубави новини.
Слънце мое браво за сърчицето, явно добре сте изкарали на морето.
Тери какви приключения само, ние едва Рилските езера успяхме да видим :).
Павла много хубави новини, да стои мирно дребосъка където му е мястото до 9 месец.
Лина дано скоро се успокоиш и ти и се наслаждаваш на бременността както трябва.
Mamma добре дошла, дано не се задържиш колкото повечето тук.
Моя резултат миналата сряда на 12 ден беше 358,днес май се пада 17 ден и е 1939,май да спра с тестовете и да кротувам до прегледа на 22.
Успех на всички момичета :)
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #159 -: Юли 15, 2019, 21:42:14 pm »
Павла и Слънцемое, честити сърчица. Тери, добре че е било малкото зло и се радвам че си добре. Маги мей, няма смисъл да се боцкаш повече, расте си много добре. Май на нас двете с теб 22ри ни се струва мнооого далече. Все гледам пустия календар. Даже като си запазих часа, си оградих датата да не взема да забравя. И сега погледа ми е само там :D