0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #200 -: Юли 18, 2019, 13:56:38 pm »
Ами то и да не искам да изпадам в крайности, то режимът е доста краен и ще мисля варианти с какво да си наваксвам калории, че съм вече достатъчно слаба.
Иначе не е като да не пия: ежедневно съм на Селен, Л-тироксин, Бромокриптин (другот са витамини). На Естрофем бях към 40 дена, Дуфастон, Утрогестан/Кринон. Сигурно и друго съм взимала, ама не помня вече. Според мен хормоналната бомба просто скапа нещата. И д-р Петрова твърди, че хормоните променят ПХ вагинално. Миналия път след месец и половина хомеопатия се изчистих и си спрях сама лечението, явно просто е трябвало да продължа на режима, докато напълно се закрепи положените. Този път ще съм по-постоянна.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #201 -: Юли 18, 2019, 14:11:21 pm »
Ама ти и месо не ядеш, какво ти остава- бързи въглехидрати, които за мен са по-лоши от фруктозата и от зърнените храни. А и млечните. Вече е прекалено. Да е за седмица- ок, но повече е огромен стрес за организма ти. Той ще изпадне в състояние на заплаха. Ти си слаба. Мазнини нямаш, поне на снимките не си личи да имаш. Какво става като нямаш внос на протеини, а само на празни калории- започват да се разграждат мускулите. Или започни да приемаш белтъчини, или въобще не се хващай на това хоро със този строг режим. Яйца поне дават ли ти? Зрели и твърди сирена? Бобови?
Така или иначе ми знаеш мнението за цялата ти подготовка за трансфер- безсмислено натоварваща. От покриване на всички бази уж нито ти потискат О, нито тя е естествена на фона на всичките лекарства. Все пак да се твърди, че черният ти дроб е еди какъв си и имаш проблеми с него без да има изследвани чернодробни показатели...
Не всички лекарства се елиминират от чр. дроб. И бъбреците са фактор. Пий си хормоните и това е. Този селен за какво ти е? Антителата на щитовидната първо трудно се бутат, а те не преминават плацентата- така че не те интересуват.
Пий си захарните топченца (нали е класическа хомеопатия), спазвай режима с мярка. Ще взимаш ли Биозин? Пий по един джин като ти писне. :)
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #202 -: Юли 18, 2019, 14:21:37 pm »
И аз не смятам, че ще ми е зле черният дроб, защото на седмия антибиотик пускат АСАТ и АЛАТ и бяха наред. Ама ще си следвам режима. Както не се меся на репродуктивните лекари, така и тук няма да се меся. Ще се опитам да измисля някаква диета с яйца, авокадо, кюфтета и така.
Селена и аз не знам за какво го пия вече. Март месец имах завишен ТАТ 165 при горна 115, след плъховете в Първенец. Последно като го изследвах беше 25. Питах ендокринологът и той ми каза, че докато забременея ще го пия, защото пак щели да се вдигнат антителата. Но виж твоите не се вдигнаха. И съм на високата доза: 2х1 на ден.
За Биозин ме е яд, че не попитах хомеопатката. В понеделник ще ходя за разни неща от нейната сестра, дано успея да я попитам, ако не успея, сигурно ще си го самоназнача.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #203 -: Юли 18, 2019, 14:23:18 pm »
Това е най-модерните лечение в момента което ти е изписано. Даже се учудвам, че не те е сложила на костен бульон поне седмица. Може би знае, че не ядеш месо и месни.

Пропускливост на червата е свързано с много неща и трудно се доказва, но от това което аз съм чела, ако не приемаш мазнини по някакъв начин нищо няма да направиш. И пак се връщаме на месото. Автоимунни я протокол към който те е насочила, защото точно това е направила, е точно такъв. Спира се всичко което дразни и е доказан алерген. Поне седмица се кара на бульони от телешко или овче месо. Счита се, че тъй като са течни и с високо съдържание на мазнини не дразнят червата и ги покриват с тънък предпазен слой. След това става бавно захранване с определени зеленчуци. Това всичкото се прави за пропускливи черва, държа да отбележа. Но съм забравила какво беше самото изследване за да се докажат те. За черния дроб има кортизол трикратен, има и изследване умора на надбъбречните жлези, но това се прави при хора с болести, с история.
Аз лично се отказах от АИП, макар да се препоръчва за Хашимото защото уж нормализира антителата. Реших да спра само глутена и да наблегна на месо със зеленолистни. Намалих бързите въглехидрати и още неща. И накрая постигнах едно завидно ТСХ и регулираха жлезата. Да не без помощ от лекарства, те не трябва да се пропускат.

Помисли добре какво ще правиш, че ще се свършила това лечение.

Селена го спирай, той се пие с прекъсване, защото бързо се натрупва.

Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #204 -: Юли 18, 2019, 14:26:57 pm »
Ех Тери, знаеш, че с теб по принцип мислим много сходно, но този път съм на мнението на Павла. Толкова изследвания си правила до сега, пусни едни чернодробни ензими. Знаеш и аз колко неща съм изпила последните няколко години, включително и золадекса и не съм имала отклонения в показателите. Също и за хранителния режим мисля, че трябва да добавиш поне месо. Риба и морски продукти можеш ли да ядеш? Иначе аз съм била на високопротеинова диета и на мен лично много ми натовари бъбреците и за около две седмици на режима получих бъбречна криза, но на мен са си ми слабо място де. Прегръщам те сиилно  :bighug:
« Последна редакция: Юли 18, 2019, 14:34:02 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #205 -: Юли 18, 2019, 14:36:27 pm »
Авокадо, салати, зеленчуци, кюфтета, бобовите са много полезни- ще го балансираш. Не карай само на картофи  :D
Питай, много добре звучеше.
Тери, не само не са се вдигнали, ами и паднаха, че и ТСХ падна в началото на бременността. Тук еднокринологът, в България, а и всички други лекари ми казаха, че въобще не трябва да обръщам внимание на антителата. Вчера и лекарката, която видях ми каза, че те не преминават плацентата, така че въобще не ни интересуват.
Понякога трябва да се месим. Трябва да задаваме въпроси и да изискваме логични и смислени отговори. Тъй като не сме репродуктивни специалисти не можем сами да преценим лечението си, но можем да бъдем критични към назначенията си. Аз най- добре си познавам тялото и с знанията, които имам мога да преценя дали дадено лечение е подходящо за мен. Протоколното, "защото така" и за да покрием всички бази- не е нито отговор, нито нищо. Поискай, за да ти се даде. Питай и ще се стигне до верния отговор.

Маги, кортизолът е на надбъбреците. За черен дроб се изследват трансаминазите- АЛАТ, АСАТ, ГГТ, АФ (алкална фосфатаза), албумин и протромбиново време. Сигурно има и пакети, а и изпускам нещо.

Тази диагноза с пропускливите черва е малко като алкализация на организма. Поне на мен така ми звучи, но и никога не съм се интересувала.

Сега се сетих. Тери, ти тествала ли си се за непоносимост към храни? Хубаво изключваш разни неща, но не знаеш от какво ти се раздразват червата (ако е същото като пропускливи. Ще попрочета)? Аз си правих изследване преди 2 години и се оказа, че имам непоносимост към картофи, целина, пиле и разни други странни неща.
« Последна редакция: Юли 18, 2019, 14:43:22 pm от Pav-la »
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #206 -: Юли 18, 2019, 14:57:18 pm »
Нали все казваме, че е мнго оважно да вярваме на репродуктивните си лекари, но да сме критични.
Аз така вярвам на хомеопатката, не всеки може да го приеме, но всеки живее собствения си живот. Ако на някой му е интересно, може да прочете за Уростим. Предписва се по лекарско назначение. По този начин работи и моята хомеопатка. С аналози на Уростим. Но бърка разтвори тя (откъде ги взима не знам, плацебо ли е не знам, но при мен винаги досега е работило). Жената каза нейните предположения какво се случва с мен. И с оглед на това, че лечението ми е: диета, пробиотици, туя, силицеа, нейните неща, които бърка, пчелно млечице, червена боровинка и Cellfood, мисля да не се задълбочавам в размисли. Диетата ми е без млечни защото тя винаги ми е казвала, че млечните са слузообразуващи, а в слузта се размножават бактериите. Захарта пък ги храни и общо взето да им се ограничи средата. За глутена не ме съгласява особено, но аз по принцип хляб не ям от доста време заради ТСХ-то.
Пропускливите черва, ако си спомняте аз исках да си ги изследвам. Една колежка ме посъветва, защото синът й е нападнат от бактерии и немски лекари са я насочили. Аз реших, че няма нужда, защото нямам симптоми. Но бях, чела, че прекалената употреба на антибиотици води до изтъняване стената на червата и бактериите преминават през тях в кръвообращението. Което тогава ми се струваше единствения разумен отговор защо не мога да се избавя оттях. Както и сега ми се струва единствения разумен отговор защо отново имам Е.коли, след като не е по механичен път на 100000%. Иначе се изследва Зонулин за пропускливи черва.
Ще пиша тези дни на д-р Мели да я попитам мога ли да спирам значи Селена. Не разбрах защо септември ми го остави ендокринологът, аз смятам, че всичко беше просто стресово и го хванах навреме.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #207 -: Юли 18, 2019, 15:18:06 pm »
Ти си знаеш, Тери. Знаеш, че не ти казвам неща само, за да съм контра или за да се заяждам. Просто ти си най- склонна да предобряш манджата. Може би само Лина се доближава до твоите способности.
Не съм вярвала, че ще го кажа, но при теб е по-добре захарни топчета и отвари, отколкото пак да те метнат на АБ и йодни тампони. Какво мисля за "слузта", която се образува от казеина и тн- няма да се повтарям.
Само се опитай да балансираш менюто. Щом яйца, бобови и подобни можеш- не е чак толкова зян, а ако ядеше и месо... :)
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #208 -: Юли 18, 2019, 17:04:33 pm »
Павлааа :), Тери, хубаво е, от една страна, че не ядеш месо, защото със хомеопатия не бива да се яде месо. Истина е за млечните и слузта. Образуват я да им се невиди, а пък са вкусни. Тери, не разбрах дали е класически хомеопат?
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #209 -: Юли 18, 2019, 17:24:12 pm »
Ето, знаех си, че правилно съм те усетила Лина.   :lol:
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #210 -: Юли 18, 2019, 17:35:31 pm »
Готова е и за магическите пръчки :D

Не мисля, че е класически хомеопат. Започнала е като таква, но е хомеопат от 20 години хомеопат и доста неща е интегрирала. Ползва и на Боарон, ползва и Шуслерови соли. Но пък за разлика от другите хомеопати прави едни миксове, които работят на принципа, на който работи и Уростим. Може да си я чувала, дава интервюта сутрин в БТВ. Д-р Юрукова. Много съм й благодарна, че винаги ме приема по спешност, а при нея иначе се чака по 2 месеца.
Приемете ме като един експеримент. Да видим какво ще се случи :) Или аз ще замина за Турция, или ще пращам на Павла хомеопатия към Франция  :D И говорейки за Франция. Павла, каква е тази страна... Било забранено да им следиш speeding-а по пътищата и тук сега работа ми отварят (аз работя към фирма за GPS tracking).
Лина, защо да не се яде месо с хомеопатията? Моята хомеопатка даже ме насърчава да ям месо.
Иначе за слузта, Павла е обяснявала преди. Аз също четох, че няма медицински доказателства, че млечните образуват слуз. Но пък при мен спирането на тези продукти води до спиране на всякакви вагинални течения, което също не е ОК, но наистина наблюдавам тази зависимост вече няколко пъти.
« Последна редакция: Юли 18, 2019, 17:40:19 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #211 -: Юли 18, 2019, 17:44:52 pm »
Павла ;) Тери, дълги години бях с Ганка Крумова, тя замина за Канада и консултира по скайп. Преди да забременея спрях с консултациите при нея и работих с друга жена. Доста проблеми ми реши- вклю. И възпаление на лимфните възли ( оказа се съм имала много от тези, черните пломби, забравих какво съдържали, но било мн вредно - та си смених всичките пломби-половин уста хаххаха, Павла, сега ще ме съсипеш :*). Не отричам традиционната медицина и никого няма да убеждавам в нищо. Просто на няколко пъти хомеопатията ме е спасявала. Тази Ганка, ми беше обяснила, че месото смъква вибрацията и може да блокира лекарството, или да го забави(както ментата).
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #212 -: Юли 18, 2019, 18:34:09 pm »
Ще ми съсипите 8O каква вибрация сваля месото? Тази Ганка ако ги плещи подобни в Канада ще я осъдят. Дълги години се лекувам при една и ме оправи на 5тата година. Не дейте така, бе хора.
На Тери хомеопата почти ми харесва. И въпросът с точно с убеждаването. Дай ми доказателство. Има, ама с обратен знам. Много научни академии, включително БАН излязоха със становище, че това нещо нито е наука, нито лекува. Той ходжата на Тери иска да те види на живо.

Тери, не разбрах какво не дават да се прави. Ако е като  сантиметър. Имат право, защото си слагат на колите на младите шофьори.
Иначе Франция също не признава хомеопатията и даже кара Байрон да махне фармацевтична от описанието си. Също спря да плаща за хомеопатия.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #213 -: Юли 18, 2019, 20:15:12 pm »
Мила Тери, знам, че е много изморително това чакане и всичките изпитания, които изскачат едно след друго, но и този път ще го преодолееш и дано е за последно. Чувала съм много добри отзиви за Юрукова, следвай препоръките й, но маистина не изпадай в крайности. Стресът покрай цялото лечение понякога влияе по-зле отколкото леко отклоняване от пътя. Много е важно да приемаш достатъчно мазнини за правилното секретиране на хормоните. Иначе аз отдавна искам да направя някой прочистващ режим, но повече от ден на сокове не съм изкарвала. Момичетата дибре са те посъветвяли да си пуснеш някое изследване за черния дроб, за да не се филмираш допълнително... Ти си голяма Душа, и това ще мине  :bighug:
Момичета, следобед правих тест за ову, който ми се стори положителен и се чудя кога да го оползотворим - още днес или от утре сутринта... По принцип Ову винаги ми е на следващия или по-следващия ден след + тест...
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #214 -: Юли 18, 2019, 20:20:57 pm »
Слънце и луна, днес, утре даже 2 пъти, и вдругиден, после може да почините един ден и да затвърдите, а може и да не почивате :)
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #215 -: Юли 18, 2019, 21:43:07 pm »
Здравейте, момичета,
Ако някоя от вас има информация за д-р Станулов и работата му в правителствена болница Лозенец, моля да сподели впечатления. Чела съм много добри коментари за него, ходихме и на една консултация и останах с добро впечатление, но... С две думи - на него имам доверие, но от болницата се притеснявам. Притеснява ме дали наистина е добра лабораторията в нея, а предполагам, че тя се използва при изследванията, които се правят, не виждам и да имат собствен анестезиолог, сигурно ползват някой от другите отделения... Освен това при предишните ми опити в КИРМ Плевен след пункция или трансфер имаше няколко часа, в които ме оставяха да си почина под наблюдение, а не бързаха да ме изритат, защото идва следващата пациентка или има някаква друга операция или раждане, както може би е възможно да има в тази болница, защото знам, че там има родилно отделение... Възможно е и да им е добра организацията, просто не съм от София и нямам достатъчно информация, за да преценя, и тези по-скоро организационни въпроси ме притесняват. Благодаря ви предварително!
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #216 -: Юли 18, 2019, 22:09:40 pm »
Слънце и Луна- днес, утре и вдругиден. Или с паузата, както каза Павла. Аз бих повторила и тестовете и утре и вдругиден. Успех и приятно кексене!;)Павла,това ми е казала, знам как звучи ахаха. И на никого не го налагам. Тук е и мястото да кажа, че за малката при температури и обострени състояния, не съм смяла. Тери добре го определи, може би , като експеримент. Пиле Шарено, нямам опит с тази болница, но аз бих звъннала да питам- нищо не пречи.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #217 -: Юли 19, 2019, 11:05:18 am »
По принцип Ову винаги ми е на следващия или по-следващия ден след + тест...
Май при всички е така. Тестовете отчитат предстояща овулация, а сперматозоидите могат да изкарат около 3 дни в адекватно състояние в тялото на жената (при подходяща цервикална слуз). Като имаш предвид и, че те не достигат целта за час-два, а за ден-два, то правилно са те посъветвали. При първи положителен тест следват 3 активни дни, ден почивка и после пак.
По въпросите с хомеопатията- аз съм върл противник, но в крайна сметка всеки има право да търси своя вариант за успех. Според мен все пак е редно да се пуснат кръвни изследвания, макар че всички тук сте минали през толкова много лаборатории, че то ме е срам и да го предлагам. Иначе аз разбрах, че хомеопатът е наясно с лекарствата от лекар, но обратното важи ли?
И Джули, ако още проверяваш какво се случва тук, желая ти само спокойствие и обич от тук насетне.

Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #218 -: Юли 19, 2019, 11:49:02 am »
Мама, благодаря ти миличка. Аз пък ти пожелавам да не се задържиш много в тази тема и скоро те чакаме в бременната. Успех и на всички други момичета
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #219 -: Юли 19, 2019, 12:33:33 pm »
Мама, минат ли сперматозоидите шайката за няколко минути стигат до тръбите и там могат да чакат с дни, ако всичко е наред. Затова е хубаво да се внася редовно пресен материал.
Дори пре инсеминацията ми казваха, че ако има оплождане, то то се случва още докато съм на стола, в рамките на 10мин, в които лежа.
Лекарят трябва да знае за алтернативното лечение. Най, най- лошото нещо на хомеопатията е, че много хора пренебрегват лечението си ца сметка на захарни топчета и после става необратимо късно. Иначе, ако не е за сметка на истинската медицина- всеки има право да си дава парите за каквото иска.

Успех, Джули!

Хелиантус, не наближава ли О?

Успех на всички!