0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #320 -: Ноември 13, 2018, 16:11:21 pm »
Pav-la 🤗🤗🤗😳

Слънчице  -благодаря ще го проверя !

Magi ,Тери - направо ме шокирах те , интересното е ,че и тук и в Бг след като пусна спермограма отговорът им беше “а бе тук има нещо малко ,но това не би трябвало да е фактор и проблем “ но така и не дадоха повече обяснения  .  А вие сега с това което ми казвате се замислям .... има ли как да се подобрят тези показатели с някакви добавки или нещо такова ? Ако направим направо Ivf дали ще е добре идея ?

За ТСХ Стаменов каза същото нещо да го пусна пак защотото било леко завишено . Тук има една билка , индийски жен шен ,казват че е доста добре при проблеми със щитовидната жлеза (нали тсх е това ?) Та дали да не я пробвам ..!?

Jesy - направо се замислям дали да не се преместя в Щерев за там най са по добри отзивите . Доста от тук са се махнали от Надежда по една или др причина :/
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #321 -: Ноември 13, 2018, 16:17:57 pm »
И аз бях в Надежда, имам едно ин витро стартирано при Персенска и завършено при Шефкетова.Ми останах, меко казано разочарована.

В тази клиника в момента се чувствам спокойна, говоря с доктора, няма излишни изследвания и съм доволна.Понеже СГ на мъжът ми не е добра пуснахме още СДИ тест и една фрагментация, по съвет от доктора.Аз записах час за мъжът ми за уролог, та и през това минахме.

Не е лесно, за евтино никак не е.
За годините в който се борим със стерилитета бая пари сме хвърлили, но не това е най-важното.Важното е да намериш правилния лекар и да имаш подкрепа в близките и приятелите!

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #322 -: Ноември 13, 2018, 16:23:36 pm »
Маги къде си сега ?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #323 -: Ноември 13, 2018, 16:38:16 pm »
При д-р Владимиров съм.Няма чакането с часове, за което е писала и Джоси, няма неспазване на час за трансфер или пункция.Всичко е различно, наистина.
Като се сетя как седях с онази нощница и чаках над 1 час да ми дойде времето за трансфер, щях да се напишкам на няколко пъти, въобще ужас някакъв.После лежиш 30 минути и те изпращат в къщи.Тук е съвсем различно.И не само това, много неща се наслагват.Тук извадихме две перфектни яйцеклетки, който се оплодиха и развиха до стадии бластоцист.Имах 2 имплантации, за съжаление приключиха и двете, но това според мен е генетичен проблем, за който тепърва ще пускаме изследвания.
Моя много близка също се махна от Надежда, сега е в КИРМ Плевен.И тя е в пъти по-доволна от всичко което се случва в КИРМ пред това в Надежда.
Да може би първоначалните изследвания, които искат и на мен и на нея са повече от колкото първоначалните в Надежда, но за мен те са застраховка, за по-малко неуспехи.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #324 -: Ноември 13, 2018, 16:42:51 pm »
Chocholinka, не съм запозната много с останалите БГ клиники, защото след Надежда ние решихме, че няма да продължим в България опитите... но честно да ти кажа, Щерев нз дали е по добре от Стаменов.
За там, слухове само съм чувала, че било доста по скъпо от Надежда. Пак казвам, за там нямам преки наблюдения.
Изследванията, които написа по горе, няма да са ти излишни, пуснете си ги с мъжа ти. После събери още инфо и си прецени. Според мен е важен личния контакт с лекаря и да усетиш дали това е човека, на когото да се довериш. Ако трябва отиди на няколко места и чуй мнения :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #325 -: Ноември 13, 2018, 17:22:01 pm »
И аз да се включа като една бивша пациентка на Надежда. Отидохме с едни очаквания, чувахме доста добри неща за там. Но нищо не оправда очакванията ни, освен базата с която разполага самата болница. И след две неуспешни инсеминации просто се отказахме и решихме, че това не е нашата лекарка и нашата болница.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #326 -: Ноември 13, 2018, 18:31:35 pm »
Chocholinka, изкачат малки проблеми. Може би е най- добре да направите допълнителни консултации. Ти с ендокринолог, а мъжът ти с уролог или андролог. Тери не е права, че ви трябва още една СГ, още 2 с подобни резултати ви трябват, защото тази не е от България и не е лицензирана по еди коя си наредба. Така си мисля, да ме подравят другите. Може би като отстраните проблемите ще си стане, може и да трябва помощ, но в тази ситуация всичко, което планираше е малко прибързано. Разберете от къде идват проблемите и ги решете.


Джеси, а няма ли възможност за допълнителни някакви селекции на сперматозоиди. Аз не съм наясно много с мъжкия фактор, извинявай ако питам много, но понякога въпросите насочват към решения.

Не съм била пациент на Надежда, но чакането е ужасно. Тук си е най- нормалното нещо да чакаш за преглед по над час. Направо откачам. Така че това би е отказало от клиника където се налага да чакам всеки път по толкова. Тук нямам избор.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #327 -: Ноември 13, 2018, 18:47:24 pm »
Pav-la, при опитите ни в БГ - един път приложиха ИМСИ, един ИКСИ. Приключиха с БХ.
При опита ни в ТР, приложиха ИКСИ и ПИД на едмбрионите, върнаха ми здрав и на външен вид първо качество. Това ме навежда на мисълта, че не само метода е важен, а и човека който подбира материала за оплождане :)
Сега филма ми е, че имаме още един такъв ембрион, замразен и страха в мен се обажда, дали и с него ще стане така...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #328 -: Ноември 13, 2018, 18:48:53 pm »
Спермограмата на Чочолинка е от БГ, но не става ясно откъде.хормоните са от УК
А за Джеси, тя ще каже, но ние се борим с мъжки фактор и съм чела, че това е предимството на Турция. Имали по-силни машини и селекцията на сперматозоиди там като цяло е по-добра. Тя май беше писала, че и хромозомен анализ на ембрионите са й правили там.
Джеси, ако не сте използвали всички опити от фонда, не отписвай България. Тук има едно момиче, което сподели, че на мъжа й са намерили 8 живи сперматозоида. Сега имала две деца. Щом правиш ембриони, то неговия тежък фактор ще е малко по-лек или поне същия. От Надежда аз няма как да имам наблюдения, но съдейки по една позната е претупана поточната линия. Но са голямо име и наплива е голям.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #329 -: Ноември 13, 2018, 19:00:47 pm »
Тери, мъжа ми има 2 биопсии в Надежда, сперматозоиди имаме, за още 2 опита.
Правила съм 1 опит по фонда и 1 самофинансиран в Надежда.
След като имах 2 много силни стимулации с по 450единици на ден и не правих мн фоликули, си помислих, че има проблем при мен. Питах д-р Персенска, защо е така, тя все вдигаше раменете.
Е, отидох в ТР, поискаха ми АМХ и ето на намален резерв :) Бях повече от съсипана, не стига мъжкия фактор, ами сега и това. Там никога не ми казаха, че това е проблем. Само казваха, че за годините ми, фоликулите са малко. Стимулацията ми беше с лекарства 200единици на ден...
Направих 4 фоликула, оплодиха се и стигнаха 5 ден. Направихме им генетично и на 4те.
И сега с АМХ 0,9 преди последната стимулация, мисля че не съм годна за фонд.
Друг е въпроса, че мъжа ми не иска и да чуе за опит в БГ.
Иначе, да, ние се насочихме към ТР, защото са по напред с МФ, отколкото тук в БГ. Не само машини, но и специалисти трябва.
На Чочолинка, ако й се занимава, ние като търсихме инфо за болниците в БГ, намерихме статистики за успешни процедури, за изминали години. Надежда имаше около 15% успеваемост..
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #330 -: Ноември 13, 2018, 19:24:51 pm »
Джеси, иди на екг, зъболекар и интернист преди трансфера. На мен ми бяха записани като задължителни изследвания (не съм спазила), но да си сигурна, че няма вътрешни инфекции. Това е хващане като удавник за сламка, но в твоя случай е по-добре да се презазстраховаш. Пиши и в темата на д-р Даскалова. Може да има идеи какво още да пуснеш преди трансфер. И щом нямаш право на фонда, задължително кандидатствай за коледната инициатива на Зачатие. Таргетират се жени като теб с 3 ваучера по 2000лв.
Някой беше питал за херпеси. В снимките, които качих със задължителни изследвания, това е едно от тях. Не знам как влияе.
« Последна редакция: Ноември 13, 2018, 19:27:29 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #331 -: Ноември 13, 2018, 19:27:53 pm »
 :oops: Аз не съм видяла нещо явно, че от телефона бях.
То те всички инфекции са вътрешни. Извън тялото няма инфекции. :)

Джеси, а витамини изследвала ли си? Инхибин Б? Наистина д-р Даскалова може да даде добър съвет и за теб, и за мъжа ти.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #332 -: Ноември 13, 2018, 20:04:45 pm »
Тери, благодаря ти. На зъболекар ходя редовно, там, знам че съм окей. Ще направя и другите преди транафер .
Не бях чувала за тази коледна инициатива, но ще се разровя. Благодаря ❤️
Pav-la, пускала съм, да. Последно преди 2 седмици. ВитД- 31, ВитВ12- 455.
С Инхибин Б имах проблеми.. когато пусках АМХ за ТР, реших да пусна и Инхибин, без да ми го искат.. стана лабораторна грешка, изкараха ми го 2, при долна граница 40. След като попитах дали не са объркали, казаха че е станала печатна грешка и ще го направят пак.. излезе 42 🙂 честно казано вече не им вярвах, но все пак го дадох и на лекаря си, който каза че не му трябва и няма отношение към лечението.
Иди разбери сега, явно съм критично зле и с качеството и с количеството според показателите.
Иначе си правя по 4-5 фоликула, в който винаги има яйцеклетки и се оплождат. Не знам кое е вярно, вие как мислите?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #333 -: Ноември 13, 2018, 20:34:39 pm »
Вит Д в какви единици ти е? Оптималното ниво е около 40ng/ml или 100mmol/l, което означава, че имаш недостиг, което често води до понижаване на АМХ. 42 инхибин също е нисък. На колко години си? По- добре се повлиява млад човек с леко ниски стойности, отколкото по- възрастен с нормални. При теб не е трагична ситуацията. Аз го бях писала и преди. 3 пъти съм изследвала АМХ 0,75, 1,4 и 2,2, като 0,75 и 1,4 са в една и съща лаборатория. Тоест си се повлиява като се компенсират дефицитите, а аз имах/м на вид д също.
За б 12 уж в норма, но примерно до 450pg/ml се води начален дефицит, тоест трябва да е по- висок.
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #334 -: Ноември 13, 2018, 21:02:31 pm »
Здравейте, моята процедура мина днес. Мина много добре, аз дето се казва нищо не разбрах, нямам никакъв дискомфорт. Имам си видео от операцията. Оказах се със седловидна матка плюс миомата. Матката ми е имала стеснения на няколко места и тръбите са изглеждали като във фуния, а не е трябвало да е така. Много съм доволна, всички бяха много мили и всичко мина много леко. Пуснаха ме да си ходя към 3 часа. Като ми дойде следващият цикъл започваме с опитите и ме искат обратно бременна. Ще си слагам фраксипарин и аспирин ще пия като забременея и така.

П. С. Доста сте изписали
връщам се да чета.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #335 -: Ноември 13, 2018, 21:10:28 pm »
Хубава новина, Хелиантус. Радвам се, че се чувстваш добре. Септум имаше ли? Какво всъщност направихте- махна миомата само ли? Скоро бременна до термин. Летните бебета се гледат лесно, макар да не знам как се гледа зимно де :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #336 -: Ноември 13, 2018, 21:24:53 pm »
31ng/ml, това са единиците.
Скоро ще навърша 29 :)
Честно да ти кажа, не искам да изследвам пак АМХ, страх ме е 😃
Ти в един период ли си изследвала АМХ, защото тези стойности са мн различни? Аз само един път съм го изследвала в живота си до сега.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #337 -: Ноември 13, 2018, 21:36:22 pm »
За една година са и 3те изследвания. Взимах витамини междувременно, имаш стимулации и няколко бременности. Ти си млада. Защо 28 годишен човек го стимулират с по 400 единици 8O Ти нямаш ли спонтанна О? Атралните ти как са? ФСХ? Много жестока стимулация.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #338 -: Ноември 13, 2018, 21:44:02 pm »
Ами защото платихме 2400лв за лекарства само :)
Имам спонтанна ову, трансфера ми беше изцяло на ЕЦ. ФСХ последно беше 10U/L, при горна 12,5, преди последната стимулация.
Антралните са ми между 4-8 долу горе.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #339 -: Ноември 13, 2018, 22:21:18 pm »
Не е съвсем добре положението, но все пак! С какъв препарат беше? А по фонда със същата стимулация ли беше? То те не си прибират уж парите в джоба от лекарства и уж трябва по- добре да знаят, ама е странен избор за първа стимулация.