0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #380 -: Ноември 14, 2018, 21:38:38 pm »
Аз пък бих, момичета. С кое аз имам повече право на инвитро по фонда от Джеси например?  За да прибегнат хора до инвитро, значи не се получава по естествен път. А парите на много хора не стигат. Съгласна съм дори опитите инвитро да зависят от доходите на хората, но да позволят на повече хора да опитат. Или да се финансират и инсеминации.  Всички си плащаме осигуровките и имаме право на равен шанс. Таня, Еличка нямаха право на инвитро. И годините си минават, а инвитрото е скъпо.
Доктор Мели беше направила много хубава графика на ДРЗ: как държавата плаща най-много за инвитро и най-малко за профилактика. А трябва да е обратното. Профилактиката е по-евтина и нужна на повече двойки. С правилна профилактика ще се намалят процедурите инвитро.
Сигурно съм неморална, но двойка с мъжки фактор иска толкова силно дете, колкото и двойка с неизяснен стерилитет.
Иначе ето малко статистики.  Aко си подбират здрави жени с много лек мъжки фактор и става тази висока успеваемост, за да се привлекат бъдещи клиенти. https://clinica.bg/4412-%D0%9A%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BD-%D0%B2%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D1%82
« Последна редакция: Ноември 14, 2018, 21:45:14 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #381 -: Ноември 14, 2018, 22:03:19 pm »
Осигуровките нямат общо. Те отиват за лекуване на други заболявания. Ако държавата иска да се бори с тенденциите за застаряване на населението и ниска раждаемост- тогава трябва да дава като сега, а не от ЗК. Също не съм съгласна, че трябва да се определя от дохода. С по- висок доход- повече платени данъци. За другото си права. Това за инсеминациите е много хубаво и друг път съм го казвала, че при 3-4 поети, стимулирани инсеминации ще се спестят поне 30% (минимум) от инвитро процедурите от фонда. НО бавно, с много натиск и търпение ще се случат нещата и то благодарение на хора, които са се посветили на това безвъзмездно, като Зачатие. И все пак в България е много по- добре от масата европейски страни.


Слънце, не е явно. Той си ме болеше, но сега като застудя и не мога да обуя почти нищо. Направих рентген, че нали бременна не може и се оказа, че си хубаво счупено и не е зараснал. Сега ще правя  ЯМР, че и връзки съм скъсала сигурно. Не знам какво да правя ако кажат интервенция. Сигурно няма да се оперирам, защото мъжът ми не може да не работи сега (за 2-3 дена докато съм в болница- ок), а сме само двамата и после кой ще гледа малкия, като аз ще трябва да се пазя и да съм с гипс или шина...
« Последна редакция: Ноември 14, 2018, 22:07:48 pm от Pav-la »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #382 -: Ноември 14, 2018, 22:05:38 pm »
Тери,това е различно.Ти си част от двойка с мъжки фактор,и имаш право на инвитро,повече от мен ,знаеш моята история,и си съпричастна с нея.Мисълта ми е,една или две проходими тръби и нормозооспермия.Ами напълно съм "За" 4 инсеминации,аз мога пак да забременея ,но има двойки ,чиято спермограма не го позволява.
Ами защо аз да се възполвам ,и аз и ти еднакво желаем първото си дете.Не си неморална,но аз в някой ден може и да забременея,но има двойки ,чиито шанс е по-малък от моя,и искам да дам път на тях.И съм сигурна,че ти ако си в моята ситуация ,няма да искаш да забременееш с фалшива спермограма .Аз,Тери,съм жена със 1 тръба , и перфектен мъжки фактор.При теб е обратната ситуация,нито аз ,нито Мишо го искаме,и двамата с него сме в една кофти ситуация,и да ако мога бих дала моя шанс на двойка с мъжки фактор,защото мисля че той е по-трудно преодолим.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #383 -: Ноември 14, 2018, 22:20:21 pm »
Няма правилно решение тук.  Няма черно и бяло. Имам висока заплата за момента, аз мога да си позволя инвитро процедура самофинансирана повече от някоя двойка с неизяснен стерилтет от години.  Затова казах, че ако ми намалят процедурите на мен с 2 и ги дадат на двойка с по-малко възможности, ще съм ОК. Но то пак е същото: ти искаш да дадеш на двойка по-ощетена от теб, както и аз не се чувствам ощетена и бих била съгласна други да получат, макар и с повече шансове за естествено забременяване.
Но ключът на бараката се крие в профилактиката и инсеминациите, както споменахме. Дано някой ден успеем и ние да помогнем с нещо като част от "Зачатие".
Мише, сетих се за теб. Какво стана с теб, ползва ли си ваучера от ДРЗ?
Павла, не знам как оцеля 9ти месец бременна с този крак, че и досега. Сими сигурно иска да го разхождаш и разнасяш. Няма ли как, ако те гипсират да се приберете, ако имате баби или да викнете някоя при вас да ви къса нервите?
О, аз да се похваля. Вече съм горд собственик на 300кв.м УПИ. Ходихме и при архитект вече. Искаме двуетажна къща с 60кв.м на етаж.  И ако имаме късмет след 2 години Коледа в ново жилище и с бебе/та
« Последна редакция: Ноември 14, 2018, 22:30:31 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #384 -: Ноември 14, 2018, 22:30:22 pm »
Teri - това със сигурност е полезна информация .

Wided -права си знам просто аз не съм такъв тип човек ,май прекалено съм свикнала да се оправям сама ,за това ,но пуснах му снинките на всичко което имаме пък да видим какво ще каже . 
Pavla -ами това не е ли Anti-Mullerrian hormone ? Ако е това в изследването тук което са ми пускали пише -23.9pmo (или pmc ) като стойност .

Слунчице - е тук направо ме разби 🤦‍♀️🤦‍♀️ Като чуя такива работи и си давам сметка защо не иска и няма да се върна в Бг . Парите никога не са ми били фактор ,а именно ЕЙ тези неща “далаверите” само защотото познаваш някой винаги много са ме дразнили  🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ . То уж е с цел да се помогне ама какво правим с хората който найтисна имат нужда и си чакат ... аман
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #385 -: Ноември 14, 2018, 22:31:05 pm »
Въпросът е, че никой не е ощетен. Щом никой не страда... За мен има морални граници, които са ми по- важни от закона. Моят морал не осъжда това. Не казвам, че добре, защото ще стане масовост, но не го осъждам. Наистина ключът от бараката е в профилактиката, информираността и инсеминациите.

Chocholinka, хайде, хайде. В другата част на Европа не се случват такива неща.
Да, същото е, но не ми е позната мерната единица.

Лятото биваше, по- малко болеше, а в 9ти месец бях с 8-9 кг повече от сега. Сега, от деветия му ден, и го извеждам всеки ден поне за по час, и със слинг се носим, че да спи, а и ми е готино. Нямаме си никого. Само на моята майка може да се разчита, но тя работи. На мъжа ми родителите са починали, а братята ни не стават за тази цел.

Тери, честито. 60 кв не са ли малко? По - добре повече, ако имате възможност, за да има къде да беснеят децата.
« Последна редакция: Ноември 14, 2018, 22:34:56 pm от Pav-la »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #386 -: Ноември 14, 2018, 22:41:26 pm »
Тери,ти си благороден човек,и съм съгласна с теб за профилактиката,също и за семейства с по-ниски доходи,не искам да бъда разбрана погрешно,но нашето семейство може да плати инвитро,голяма част от хората дори не могат да си позволят изследванията и процедурите преди ин витро.Но аз стоя зад мнението си-Не на подправените спермограми .
Павла,ортеза не си ли пробвала,много облекчава.И помага за правилна стойка на крака.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #387 -: Ноември 15, 2018, 07:28:58 am »
Добро утро,
Честито Тери!
Звучи прекрасно.  Сега има много готини опции за енергийна ефективност и ще можете да си проектирате разни чудесийки ако искате.

Чочолинка, добре си направила и дано да ти даде полезни съвети помощ.

А за подправените документи, ще ви разкажа и аз.. Бях с АМХ малко под 1.. И една позната ми предложи лаборатория, където има връзки и да напишат по-високи стойности... Аз откачих, отвътре ми стана зле (замислих се за минути, но не издържах на ужасното чувство в мен) и решихме платен опит да правим и да ни е чиста съвестта.
Почувствах се добре, когато го решихме и се готвехме за платен опит. Обаче се оказа, че след прием около 6-7 седмици на витамин Д и изследване на АМХ на 8мата седмица мисля, резултата се е качил доста над 1 без нищо да правя и вече ставаме за фонда. Дори разбрах, че метода на изследване е от по-ново поколение и е по- стабилен резултат. Зарадвах се за финансовата част, въпреки че отложихме във времето заради чакането, но най- се зарадвах заради това, че всъщност това е показател за по-добър яйчников резерв. Това за мен е по- важно.
Също така знам, че не е хубаво да се съди и в този свят има всякакви случаи и всеки носи отговорност за решенията си. Важното е всеки човек да има принципи и да ги спазва колкото може.
Все повече харесвам Зачатие и осъзнавам прекрасната роля, която играе в помощ на хората.

« Последна редакция: Ноември 15, 2018, 07:42:28 am от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #388 -: Ноември 15, 2018, 07:55:33 am »
Аз бях много притеснена за моето АМХ преди време. Споделяла съм, че като ученичка спазвах много крайни диети, които биеха към хранене на анорексичка. Имало е дни, в които ядях само по един грейпфрут и чай за отслабване. Междувременно тренирах зверски. Много се притеснявах да не съм увредила тотално качеството. За щастие никога не ми е спирал цикълът през тези периоди. АМХ ми е добре, но това не ме успокои. Чак след пункция ми олекна на душицата.
Странно ми е как добавките подобряват качеството на нещо, което може вече да е увредено, но според разни статии яйцеклетките, също като сперматозоидите, зреят за 3 месеца. Затова се иска диета от 3 месеца преди процедури при ИР.
Говорейки за ИР. Танче, иди на ендокринолог може да ти предпишат диета, за да не развиеш гестационен диабет. Ти имаше висок индекс НОМА.
Иначе за къщата, на мен не ми се вижда малка. 60кв като от тях 40кв ще са хол за близнаците да търчат. Повече двор ми се искаше да имаме, но като забогатеем ще попитаме съседа да купим от него.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #389 -: Ноември 15, 2018, 09:31:50 am »
Привет, четох ви снощи докато приспивах дребната и се карах с нея, защо трябва да спи с компрес на гърлото.Тери, за теб си мислех, компреса и е с извара и все за теб се сещах.

Всеки решава съвестта му каква е и дали би прецакал системата за нещо такова.Наистина за профилактика се дават много малко пари, за образованост също.Но то това е целта, така накрая изтичат едни сериозни суми и определени хора са доволни.И ако се замислите, това е във всяка сфера на здравеопазването, не само в репродуктивното здраве.

Тери, наистина ще е малко дворчето, но ще стане къща кукличка.Важното е, че имаш визия, знаеш какво искаш.Ще се получи, сигурна съм!

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #390 -: Ноември 15, 2018, 11:08:06 am »
Добро утро момичета пожелавам ви един хубав и слънчев ден 🤗
Pavla има ги и на вън ,но не са чак така както в Бг  наистина  , не казвам че тук е супер но има неща в България които определено като живееш на вън и се прибереш ти правят впечатление .
За АМХ ми излиза че 23.9pool е равно на 3.346ng/ml това в норма ли се води?
Тери - не се притеснявай нашата къща е 68m2 и като тръгна да чистя  лоши ми става ,а сме само двама с две котки 😂 не знам хората с по големи къщи как се справят хахахах
Ох момичета майка ми много ме напряга ,горката все ме мисли и аз все и казвам да не го прави че ме натоварва и тя “е знам ама се притеснявам иска да се оправиш и да имаш дечица “🤦‍♀️🤦‍♀️ не знам какво да я правя ,така ме  кара да не й споделям . Да не говорим ,че съм на 30 ,но в нейните очи се чувствам като на 50 и без деца 😒🙄😫. Вие как се справяте с това от страна на близките ви ?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #391 -: Ноември 15, 2018, 11:11:10 am »
Чочолинка, казваш и толкова колкото да се чувстваш ти добре.Аз дори не съм казвала на нашите като съм в стимулация, защото ще ме побърка майка ми.Знам че се притеснява, но на мен ми идва в повече.

АМХ ти е в норма, да.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #392 -: Ноември 15, 2018, 11:25:57 am »
Аз живея с тях, но не им казах, че ми правиха трансфер. Да не ме гледат с надежда всеки път като изляза от тоалетната. Въпреки, че нашите не са се притеснили за мен все още.  Докато свекървата силно отричаше, че трябва да правим инвитро, че Мишо трябваше да се оперира. Те докторите лъжели, за да ни вземат парите. Накрая казах на Мишо той да им обяснява. Те все са така: на една жена дъщеря й не можела и като се успокоила и станало. Няма нужда от инвитро.
Моите родители са спокойни, защото аз не съм се сдухала. Поне не видимо. Аз се сдухвам заради бактерии, не заради липса на бременност.
Та ако ти си тъжна пред нея и сърцето й се къса и само те мисли. Аз, ако майка ми каже, че иска да се оправя и да имам деца, бих й казала: "И аз искам дечица, но кое по-точно искаш да си оправя?" Майка ти е, но наистина натоварва. Вместо да мислиш за себе си и как ти се чувстваш от това, трябва да мислиш как се чувства майка ти и какво да й споделиш. Може би е редно това да й споделиш. Че ще цитирам лекарката си: "Си безумно млада" и има варианти пред вас много. Да се притеснява как ще гледа внучетата, че от инвитро може да са двечки :)

На Хриси писах днес. Добре е тя. Стиска палци на всички. В коремчето й растяло синьо бебе <3
Е не беше чак толкова зле тази година. Вистал, Хриси, Таня, Павла :) Окапваме малко по малко :*
« Последна редакция: Ноември 15, 2018, 12:37:22 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #393 -: Ноември 15, 2018, 12:15:28 pm »
Тери, честито за покупката, пожелавам ти в новата къща да се нанесете и с нов член (или два  :D) на семейството  :kiss: :kiss: А аз нали съм като вас с Маги луда на тема изследвания и не само, че използвах ваучера, ами се улях, докарах ги до 1300  :D и на Митко напусках някакви, но беше от полза.
« Последна редакция: Ноември 15, 2018, 12:17:21 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #394 -: Ноември 15, 2018, 12:16:20 pm »
Събрали сме се ние трите  :oops: :lol:  :heartbeat:

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #395 -: Ноември 15, 2018, 12:17:51 pm »
Чочолинка, аз съм в същата ситуация. Докато бях бременна за малко, майка ми ми обясняваше, как е много по лесно да се гледат деца, когато си на 20 и как тя тичала бременна по 5 етажа стълби до последно с корема...
Е дойде ми малко в повече, казах й, че не аз съм си избрала живота и понякога, няма как да промениш обстоятелствата, колкото и да ти се иска.
Явно тогава разбра, че ме е наранила, макар и без да иска.
Сега ми обяснява, как нейна позната е родена, когато майка й е била на 40, пробвала е 20 години и чак тогава се е получило. Явно се опита да ме успокои... Тя се притеснява повече от мен, за всичко и я разбирам, майка е.
Често да си кажа, може и да ме укорите, но точно когато аз разбрах за мисед-а, една приятелка ми съобщи, че е бременна. Обвинявам се и до сега, за реакцията си, но е по силно от мен, в момента.
Просто не исках да чувам и слушам нищо, нито за нея, нито за бебета, нито за лекари, за нищо, нищо. И до ден днешен се опитвам да я избягвам. Несъзнателно.
Опитвам се да се настроя, че това е живота и няма как да го променя и че трябва да се радвам за нея, но в момента е по силно от мен. Мисля, че като мине време, ще успея да го приема.
Някак си, вътрешно, може да ви прозвучи егоистично, но очаквах повече разбиране от нея. Аз да кажа, бебето няма пулс, а тя да ми отвърне, бременна съм..ми дойде в повече.
Извинявайте за дългия пост и за голямото хленчене, просто имах нужда да го кажа на някого, защото ще се пръсна.

Именно заради всичко това, мисля за следващия трансфер, никой да не знае. Нито приятелки, нито родители.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #396 -: Ноември 15, 2018, 12:22:42 pm »
Джеси, изказваш наши мисли и чувства, не се извинявай.Ние също сме минавали и минаваме през такива моменти.

Майка ми ме попита след ЗЕТ-а "Залепиха ли го?".Колко пъти съм обяснявала, и как никой не ме слуша какво приказвам..... Та пак влязох в обяснителен режим.Но не и казах, че ще правим ЗЕТ предварително, просто в деня на трансфера и казах, защото някой трябваше да прибере Моника от градина.

И не се извинявай, това са нормални неща.Ще видиш с времето приятелите ще се променят, ще се редуцират, но това не е проблем, ще намериш истинските!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #397 -: Ноември 15, 2018, 12:43:16 pm »
О, Джеси, миналия месец всички си споделихме тези мисли. Всяка от нас го е мислила, всяка. И всички изпитваме угризения, докато не споделим и се окаже, че не сме чак толкова лоши хора. Или поне, че има и други лоши хора като нас :D
Имам приятелка буквално от бебешката количка. Много се радвах за нея, ще съм кръстница на бебето на пролет. Толкова сме близки. Но след всяко виждане с нея изпадах в депресия. Жените с бебета не ме тормозеха толкова, колкото бременните. С големите коремчета и мечти за бъдеще. Единствените бременни, които не ме натоварваха, бяха бременните на Зачатие. За Таня така се вълнувам в момента, както не се влънувах за моята приятелка. Нали всеки ден й гледах графиката на базалната температура след инсеминациите, все едно аз забременях заедно с нея. Затова казват по-старшите от Зачатие, че са далечни лели и чичовци на родените бебета.

Мише, я кажи какво пускахте на Митко, да видя дали сме изпуснали нещо. Засега записах кариотип. При Конова ли бяхте. (В събота на 17.11 съм на конференция в мол Paradise, ако живеете наблизо може да минеш да пием по едно кафе.)
« Последна редакция: Ноември 15, 2018, 12:46:47 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #398 -: Ноември 15, 2018, 13:48:45 pm »
 Chocholinka, ендокринологът е лекарят, който се занимава с жлезите с вътрешна секреция. Тъй като при теб е малко висок ТСХ, може би е хубаво да направиш консултация с такъв лекар.
Точно защото не живея в България виждам много положителни неща, които преди това не виждах и точно защото живея "навън" знам, че "навън" не е много по- различно и има много отрицателни неща, които преди си мислих, че са запазена марка само за България или за Балканите.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #399 -: Ноември 15, 2018, 14:59:12 pm »
Благодаря ви момичета, давате ми много сила  :heartbeat:
За пореден път се убеждавам, че само човек минал по този път, може да разбере болката ми.
Надявам се, догодина да си говорим за памперси  :wink: