0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #340 -: Ноември 13, 2018, 22:23:43 pm »
Magi д-р Владимиров в коя клиника е и дали е в София ? Искам да отида  някъде където няма да се чувствам като банка, аз съм съгласна да си платя колкото трябва ,но настина да ми се обърне внимание !

Jesy вие къде ще правите опити  ,ти ли беше споменала за Израел или Турция ? За изследванията със сигурност  ще пуснем и имон. и генетичните . Съгласна съм с това че трябва да си усетя док ,но физически не ми е възможно да се прибера и да си обикалям по доктори :/ за това ще съм много благодарна на вашите съвети ❤️ Ще влезна да поразгледам и за статистиките!

Tanq - а вие къде сте в момента при кой и в коя клиника ? Съжалявам за неуспеха ти в Надежда ❤️

Pavla - извинявам се какво е ендокринолог ? Ще пратя и мъжът ми на уролог със сигурност защотото сега се замислих за тази морфология .
Като цяло когато се прибирахме последния път за да си пуснем изследванията в Бг , от клиниката ни казаха ,че искат те да си направят спермограма и хормони НО и Цветков и Стаменов ,ми изискаха и ме питаха за резултатите и изводите на колегите им от Англия . Прегледаха ми всички изследвания от тук и дори казаха ,че няма нужда да правя цветна снимка отново .
Явно обаче наистина някои стойности се различават и ако тук ТСХ 2.6 е в норма , явно в Бг се води завишено :/
Тук след ЦС, проследяване на овулация за 1 месец ,хормони и спермограма заключението на доктора беше IVF ...директно  и ,че имаме неизяснен стерилитет . В Бг същатата история :/  .
Ще пусна още каквото трябва ,да видим дали някъде там не се крие проблема. Като цяло на баща ми чичо му се занимава с тези тестове и по специално с генетичните . За съжаление човекът е в болница в момента и няма как да се обърна към него той също може да ме насочи към правилното място и как да процедираме , но уви за момента не ми е удобно да го притеснявам .
А много ми се иска наистина в началото на ‘19 ако няма лоши резултатите от изследванията и все още няма бебе да опитаме с IVF .

Teri - да едната  спермограма  е от преди месец в Надежда . Имаме още 2 от тук  едната е от 2016 и там сега виждам,че морфологията е 4%  . Другата е от 2017 (мъжът ми е изгубил снимката ,а писмо не ни го дадоха от болницата тук). И хормоните едните са от УК др са от Бг от Надежда пак . Тери аз питах за херпесите не съм видяла снимки които си пускала ,какво изследване се прави за херпесите ?

HELIANTHUS- какво ти правиха на теб миличка ?
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #341 -: Ноември 13, 2018, 22:56:06 pm »
Хубава новина, Хелиантус. Радвам се, че се чувстваш добре. Септум имаше ли? Какво всъщност направихте- махна миомата само ли? Скоро бременна до термин. Летните бебета се гледат лесно, макар да не знам как се гледа зимно де :)

Павла, нямаше септум, но имаше като удебеления на дъното и от двете страни на матката и е била  стеснена, освен това тъканта на тези удебеления не е била много кръвоснабдена и затова е еброните не са могли да се изхранват. Удебеленията са премахнати и матката е разширена. Доктора каза, че това 100% е причина + миомата, която беше на кофти място. Нямам търпение да ми идва и да започваме да опитваме. Дано, Павла, дано.

Chocholinka - малко разкрасителни процедури имах аз.
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #342 -: Ноември 14, 2018, 00:46:34 am »
Чочолинка, в момента сме никъде. Спечелихме ин витро процедура от една кампания в клиниката на д-р Йосиф Димитров. Даже миналия месец се срещнахме с него и екипа му. Но в този период вече съм била бременна без да знаем. При нас се получи от самосебе си след 3 години опити.
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #343 -: Ноември 14, 2018, 01:45:53 am »
HELIANTHUS надявам се добре да са те “разкрасили” и сега много късмет !

Tanq - това е страхотно ❤️❤️❤️ ЕЙ като чуя такива неща и някак си  ми вдъхват надежда .
Знаете ли момичета сега с тази книга дето съм я почнала на Естер за Абрахам Хикс и как да мислим позитивно , си мисля следното -как сами наистина предизвикваме някой неща с мислите си или без тях .
Аз като дойдох в Англия си спомням много ясно какво казах на майка ми “ понеже никога не съм искала да живея тук ,точно тук ще се устроя и всичко ще ми е наред с документите “ преди това имах едно др патуване където нищо не стана . Та така и се получи вече 9г в УК . И сега си мисля - понеже винаги тайничко съм се страхувала ,че ще ми се наложи да правя инвитро - сега знам че точно така ще стане при мен и то от първия път . Аз бяг тази която даваше зор да се почне с опитите ,и все виках на мъжът ми по добре от по рабо че ако имаме проблем .... а той все ми се караше и все казваше “ЕЙ заради тази ти настройка няма да стане веднага “ 🙄😒😒😒😒. Та явно аз просто се фолусирам твърде много в това което не искам ,а вселената не разбира дало това е лошо или не и го изпълнява . А и все си мисля че ако се настроя за ivf ще забравя и може и да стане от самосебеси  докато кроя плановете за инвитрото (Дай Боже 🙏) . ❤️❤️❤️
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #344 -: Ноември 14, 2018, 06:54:52 am »
Добро утро, момичета! В духа на това, което е писала чочолинка, пожелавам ви един вдъхновен и изпълнен с позитивизъм и сила ден!
Аз се вълнувам все повече и повече, защото наближава датата ни за заповед. Също така обаче, след спирането на золадекса и идването на странен двудневен цикъл, гърците много ме боляха, едната повече. Доктора ми назначи регулон заради задържан фоликул от неоперирания ми яйчник и сега ще видим като спра регулона дали ще ми дойде вече нормално и дали още ще ме болят гърдите( малко се успокоиха като започнах да пия противозачатъчните).
Излезе ми микробиологията и цитонамазката(2ра Б група). Качвам снимка на микробиологията. Четох уж вчера и предполагам, че е ок, но има много време до прегледа и се чудя редуцирани лактобацили дали не е проблем. Как мислите?
Джеси и Чочолинка, по- горе прочетох, че коментирате клиниките. Аз съм в Щерев в момента. Отказах се от идеята за Надежда заради дългото чакане. Въпреки, че съм в София, нямам възможност често да отсъствам от работа и да чакам с часове. Затова се спрях на Щерев. Спазват като цяло часовете и са организирани и в същото време винаги са ми отделяли внимание. Минах лапароскопия началото на лятото (3-та операция и първа в тази болница) и смея да кажа, че мина добре и се грижи ха за мен отлично. Сега ще ми е първа процедура инвитро и живот и здраве да започнем, ще пиша да разказвам. Относно цените, аз плащам 40 лева за ултразвук. Цитонамазката и микробиологията + ултразвук ми струваха 107 лева. Като цитонамазката е взета от две места( пиша го, защото в други клиники са ми взимали от 1 място). Както и пишеше че съм без HPV вирус, незнам дали автоматично го гледат. Но пак за сравнение лятото си правих  на друго място заради болничния и не пишеше нищо.
Струва ми се, че като за частна клиника е ок. Аз съм се разочарована малко от държавните и въпреки, че трябва да се организирам с парите, предпочитам този тип клиники.
За щастие, независимо от болницата, винаги съм попаднала на добри лекари.
Друго което ми направи впечатление е, че докторът ми ме успокои да не бързаме, а да изчакаме фонда да ни одобри, за да не плащаме. Много се зарадва, като разбра, че АМХ се е качил( пак те ме посъветва ха да пия вит. Д известно време защото АМХ може да се покачи от приема на този витамин. Този тип реакция ме карат да се чувствам добре, в такива моменти се усеща грижата и спокойствието.
Относно финансирането-аз имам допълнително здравно осигуряване. Ако нямате здравни осигуровки, това не е ли вариант за възстановяване на разходи? Аз плащам по около 40 лева на месец(сумата варира), но ми покриват изследвания, дори и хормони, както и прегледи и ми възстановиха 900те лева за избор на екип. Така в Щерев, лапароскопия ми излезе около 400 лева +700 поети от здравна каса и 900 възстановени от фонда.
« Последна редакция: Ноември 14, 2018, 07:35:50 am от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #345 -: Ноември 14, 2018, 08:52:47 am »
ДОбро утро.

Хелиантус, много се радвам, че операцията е минала добре.Звучиш добре, всичко което е направено е супер, сега те чакаме бременна и да раждаш!Танчето трябва да има компания все пак :)

Чочолинка, в София е клиниката ето това е https://ivf.bg/ Мисля, че доктора ще приеме всички изследвания правени в други клиники и в Англия и ще ви накара само да направите допълнително изследвания.

Трудно е да избереш клиника и лекар, трудно е да решиш това ли е човека за теб.Всичко ще се получи, само вярвайте.А от кой път, божа работа!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #346 -: Ноември 14, 2018, 09:00:15 am »
.
« Последна редакция: Ноември 14, 2018, 09:01:55 am от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #347 -: Ноември 14, 2018, 09:02:49 am »
WideD, мислех си за теб тези дни.Нещо зачезна.Кога чакате заповедта?Аз от микробиологии не разбирам ама виж Тери и Павла вече докторат могат да напишат.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #348 -: Ноември 14, 2018, 09:17:15 am »
Маги,мерси, че си се сетила и за мен. Аз зачезнах,  защото е лудница в работата и трябва да организирам нещата така, че като отсъствам, колежките да могат да се справят с организацията и мисълта ми до 23ти( докато вземем документа), е в работата. После ще им помагам, но дистанционно с администрацията. И хич не остана време да отида на зъболекар,  например. Но тази седмица планирам на ендокринолог, зъболекар и мамолог да мина. В дясната гърда имам 4-5мм кистичка и трябва да ме видят.
Тсх ми казаха, че задължително преди трансфер Трябва да се пусне.
Отворих сега линка, който си написала. Моя приятелка е там сега и ми разказва хубави неща, но и тя е в процес и после дано да имам да разкажа и аз хубава история от нейно лице за Владимиров.
А в деня, в който взимаме заповед съм и на преглед да ме видят дали се е спукал задържания ми в ляво фоликул. Ако се е спукал, чакаме цикъл и започваме :-)
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #349 -: Ноември 14, 2018, 09:54:47 am »
Добро утрооо :)
Тази нощ сънувах, че отговарям в Зачатие и затова не се сетих сутринта да прикача снимките, нали насън ги качих :D Качвам ги сега.

WideD, Относно HPV вирус от микробиология не могат да разберат имаш ли го. Има над 100 щама на HPV, няколко от тях са опасни (4), но се прави специално изследване за HPV, което по мои спомени  пакет за тези 4 беше от рода на 100 лв. Не виждам как да се покрили от тези 107 лв и HPV. Може би пишат така, защото няма епителни възпаления. По принцип 2ра група цитонамазка е добре (почти никога не съм виждала 1ва), 2ра Б говори за някакво възпаление. Често то е бактерия. Но на миркобиологията не се вижда, както и няма левкоцити. Да не би да имаш раничка? Редуцираните лактобацили биха били проблем, ако не се завъдят. Но за момента аз не бих предпирела нищо. Щом няма бактерии, те ще си възвърнат флората. Само не се мий с разни сапуни и не ползвай парфюмирани превръзки, за да се поддържа ph-то и да се размножат лактобацилите. И аз съм на Регулон сега за задържани фоликули (3  8O). Дано действа.

Chocholinka, щом преди 1 година мъжът ти е имал 4% морфология, ето ти ключа на бараката. Не търси проблеми в себе си и в стреса, ами в цифрите. Мъжът ми е с такава морфология. Не съм стресирана, не съм и бременна. Неговата подвижност е далеч по-малка от тази при мъжа ти, но пък той има голяма бройка в еякулат, което горе-долу изравнява нещата. ИКСИ правихме. Моят най-искрен съвет е да видиш как да оправиш документите в България и да подадете документи за фонда. Аз правих едно ИКСИ и неуспешно. Спокойна съм, че имам още 3 опита от фонда. Не ти пожелавам такъв развой на първото инвитро, но знаеш, че всичко може да се случи. И е по-добре да подадеш едни документи, отколкото да търсиш пари за нов опит. Трябва ви още една спермограма в България с поне 1 месец разлика от предишната. (Или ако имате стараспермограма от България, но да не е минала повече от година). И АМХ при теб над 1. За 3 месеца и половина ви връчват заповедта.
Jecy, нагоре върви ФСХ, колко ти е ЛХ? Ето тук може да прочетеш условията на инициативата на Зачатие http://www.zachatie.org/novini/kakvo-pravi-zachatie/1426-koledno-jelanie-2018
Helianthus, много се радвам, че са открили проблем и че са го отстранили. Да сте здрави и с бебе скоро :*
Танчееее, кога ще гледаш бебето?
« Последна редакция: Ноември 14, 2018, 09:58:06 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #350 -: Ноември 14, 2018, 11:19:21 am »
Не е съвсем добре положението, но все пак! С какъв препарат беше? А по фонда със същата стимулация ли беше? То те не си прибират уж парите в джоба от лекарства и уж трябва по- добре да знаят, ама е странен избор за първа стимулация.
Първа /дълъг протокол, самофинансиран в Надежда/ - Puregon, Gonal и Menopur
Втора /къс протокол, по фонд в Надежда/- Elonva, Gonal, Menopur, Cetrotide, Zarzio
Трета /къс, в ТР/ - Gonal

WideD, за лактобацилите, може да вземеш Лактажин, за да ги увеличиш, но първо се консултирай с лекаря си :) Цитонамазката ми почти винаги е била 2 гр. Само последния път излезе 1ва, чак не можах да повярвам :)

Тери, благодаря за линка, ще разгледам. Хвърлих му набързо едно око и пише, че сумите се изплащат директно на клиниките. Не съм сигурна, че ще може, парите събрани от БГ, да отидат в друга държава. По скоро, ще се опитат да подпомогнат двойки, които се борят тук в БГ.
На мен колкото и да ми се иска, не знам към коя БГ клиника да се насоча.
Дори имаме едно ембрионче още в Надежда, но сме го оставили там да ни чака :)
ЛХ ми беше 7, когато ФСХ беше 10, на 2 ден от Ц.

Хубав ден момичета :bighug:
« Последна редакция: Ноември 14, 2018, 11:28:18 am от Jecy »
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #351 -: Ноември 14, 2018, 12:11:02 pm »
Wided - благодаря ще разгледам там ,като цяло кака ми забременя с Ivf там от първия път , до колко си спомням. Ще чакам да пишеш и ти подробности ❤️!

Маги - виждам че имат дори английски номер ,ще взема да им звънна и да се приберем за седмица да мина през тях и в Щерев и да си преценим къде и какво ще правим . Благодаря ти ❤️

Pavla - нямам си и идея как става това кандидатстване , ще влезна да прочета . Мисля си ако успеем да си дойдем сега в началото на дек и да пуснем пак спермограма заедно с др изследвания ,и ако става ще се консултираме с някой лекар да кандидатстваме по този фонд . АМХ при мен когато го пусках Януари пише ,че е 23.9pmc . Благодаря ви момичета за съветите !
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #352 -: Ноември 14, 2018, 12:19:12 pm »
Благодаря ви, момичета ❤️
Дано скоро всички правим компания на Танчето, че бременната тема съвсем е замряла. Аз изобщо не знам кога ще ми дойде сега. По груби сметки с Тери заедно ще забременяваме.
Успех на всички!
 :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #353 -: Ноември 14, 2018, 12:25:15 pm »
Тери, то и аз се учудих като беше отбелязано на бланката без HPV.
Сега ще прикача снимката. 32 лева +35лв беше цитонамазка+микробиология.
Пролетта, когато ми откриха ендометриозата киста, имах пак задържан фоликул от другата страна в левия яйчник и с регулон за 1м  изчезна. Така, че си мисля, че ще стане Тери и при тебе, и при мене :-)
За Регулон съм чувала, че е много добър вид медикамент по принцип.
Миналия месец на моя глава си взех Феми флора пробиотик, но не го пия редовно. Мисля докато дойде прегледа да го започна пак.
Иначе за интимна хигиена взех Розалгин сашета и няколко дни ги ползвах вместо интимен сапун външно, че усещането беше ужасно дискомфортно. Доктора каза, че не вижда нищо, нито възпаление.
А по принцип само интимни гелове ползвам. Доволна съм от vagisan. Но и други купувам.
Ще си и пия вагиналния пробиотик колкото дни остават до 23 ти и после каквото доктора каже и ултразвукa покаже :-D
Джеси, лактажин май не съм употребявала поне скоро. Ще питам доктора на прегледа какво е подходящо. Докато излязат резултатите ми даде полижинакс 6 вечери да си слагам.
Чочолинка, дано хубави неща да разкажа :-)  аз съм се подготвила психически за всякакъв резултат, но си се надявам на чудото от 1ви път, разбира се. :-)


Един миг обич може и ще направи света съвършен.
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #354 -: Ноември 14, 2018, 12:46:31 pm »
Имайте късмет да ме оставите да бременея сама, много ще съм ви сърдита :D
Тери в петък ще ходя. Ето това се видя преди две седмици (малкото черничкото и жълтото тяло) и вече трябва да се вижда без zoom. Нямам търпение, хем ми е притеснено, хем се радвам до безобразие :D
« Последна редакция: Ноември 14, 2018, 12:48:45 pm от tanq88 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #355 -: Ноември 14, 2018, 12:50:49 pm »
Така се радвам такива снимки да виждаме. Пу-пу :* Всичко ще е наред, виж как си растеше ЧХГ. Явно бебето не е ставало, защото мъжът все го нямаше :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #356 -: Ноември 14, 2018, 12:55:23 pm »
Тери, нали знаеш колко ми е постен сексуалния живот :D Така че си е цяло чудо, че е станало. Даже и знам кога е било и ще кажа на АГ да си го смята от тогава :D
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #357 -: Ноември 14, 2018, 14:51:36 pm »
 Таня, и аз се радвам много за теб! Леко бременеене и живо, здраво и усмихнато бебче на финал!
Дай Боже, повече такива снимки да се качват :-)
 :swing:
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #358 -: Ноември 14, 2018, 15:29:02 pm »
Tanq страхотнооо много късмет ти желая пу пу дано ни е на късмет на всички . На баща ми чичо му е на работа обратно и сега ми писах емай да видим и той какво ще каже ,все пак има доста голям поглед върху тези неща . So finger crossed 🥰
Wided сигурна съм че ще е от първия път !! ❤️
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #359 -: Ноември 14, 2018, 15:46:38 pm »
Чочолинка, а той с какво точно се занимава този чичо?